Жената до Боян: Ако за него битката е приключила, нека си остане в планината

Спасителите няма да го намерят над Лагер 3, ще го търсят на слизане, заяви Радослава Ненова

Обратно в новината

Коментари - Жената до Боян: Ако за него битката е приключила, нека си остане в планината | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От коментарите става ясно, че феновете на алпинизма у нас са прости на мотичка... Да почива в мир човека.

Но ужасно ми писна да чета и слушам каква мъка е това, че някой, койти си играе на руска рулетка с пистолет ТТ се е гръмнал и сега трябва да се дават огромни пари за спасяването му, което и най големия идиот знае, че е абсурд!

ПО-МАЛКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПО-МАЛКО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

сте вие, които написахте история? История написа Боян.

След всичко написано до тук се питам : не се ли е самоубил Боян?

Решението е правилно и не го е взела сама. Всички спасители са го взели заедно. Спасителната акция се ръководи и от китайска страна. Много лесно е да се хвърлят камъни по нея, защото не му била съпруга. Много е лесно на хиляди километри от уютния си дом да викаш на хората "Търсете го!" като майка му, има "енергия, усещам го", звездите ми го говорят... Но не може да изискваш това от други хора да идат да рискуват живота си за някой, който е взел такова налудничаво решение. Абсурдно е други хора да умират за някой, който не цени собствения си живот или семейство.

За какво и е труп? Само разходи по транспорта от Китай до тук, после гробище, паметник, че и трябва да се ходи на него и да му се поставят цветя! пък и все ще се намери някой да и каже, че не ходи достатъчно често ... Аз имах чувството, че го беше отписала още на третия ден и като почна да събира парите опасенията в меркалтиността и ми се потвърдиха!

мърлата до тъпия пияндурник..е абсолютна дебилка...ама щяла награди да раздава...

Жената да си търси нив спонсор вече, че те броени пари - свършват бързо!

да има неща, които не иска да се знаят, но тази жена изобщо не я разбирам....Знаете какво се казва за Надеждата!

А ти заеш ли какво значи Смъртта?

всички знаем какво е смъртта. безсмъртни няма и е 100 % между хората.... дори и за безсмъртните на Олимп, от десетки столетия няма и помен от тях.

жената до него - аз съм от по-старото поколение и за мен жената до него е съпругата от която има деца. Верно има развод - не може завинаги да се обвържеш, но нищо не разбрах за жената до него от която има деца - той вдовец ли е? Явно с човек с подобен характер трудно се живее и моите уважения към Радослава. Но децата му, децата ако има някаква застраховка те трябва да я получат. Книга щяла да пише тази Радослава, някъде чух, че Боян вече е написали издал книга - може да бъркам - то пъка от алпинисти - един диабетик, друг веган. Остава да има и старци алпинисти като мен.

Има и старци, но не са българи. Някакви 70-80 годишни дядовци също са качвали Еверест.

и аз гледах вчера по канал 2 в 120 минути старо интервю на Боян Петров - лично аз останах потресена от мнението му за труповете на загинали алпинисти - смятал ги е за предмети по пътя си - просто като скали . Верно ако почне да се замисля за тях, няма да е алпинист - ще си мисли, че и с него това ще стане, както и стана, дали и за него ще мислят че е скала? Освен това той е решил, че е закрилян от някоя висша сила, устоял на толкова предизвикателства, твърдо е вярвал в това, - чух като го каза. За мен това не е нормално. Мисля, че рано или късно щеше да има подобен край - може всичко да преживее и наделее но не и природата.

И аз гледах.Още каза, че като седи долу в лагер и все едно планината го притиска.Иска да иде горе.Аз живея в Бургас и имам широк хоризонт.В планина харесвам свежия въздух, но и таьи подтиснатост ме ограничава някак.Много искам да кача някой велиман, но не мога

По-скоро защо я е приключил така? Тази кукла знае ли нещо по въпроса или чак такива мисли....

Баси боклука си! Прояви капка уважение!

Много ми е мъчно, за човека! Изглеждаше много добър, интелигентен. Гледала съм негови интервюта, в които говори за смъртта при алпинизма, за нещо, което е приел. Сигурна съм, че за такъв тип човек, за който алпинизма, покоряването на върхове е страст, това е тяхна участ, приета доброволно. Единственото странно нещо е, че Радослава съобщава твърде късно, за изчезването му. Тя много добре знае, че за да има шанс такава спасителна акция, то тя се прави в първите дни. Твърдеше, че застраховката ще я покрие, после започна дарителска сметка на свое име, днес казва акцията да бъде прекратена и, че ще пише книга!?! Всичко това е доста объркващо. Доколкто знам, тя не работи, а от снимките във личният й Фейсбук можем да си направим обиколка на света, да не говорим, че половинта от тях са някак нарцистични, разголени....Не мислех, че човек, като Боян има подобен вкус към жени. Може да е някакво много психическо издражливо момиче, но в никое интервю не видях притеснение или сълзи. Жалко за децата му и Вечна му памет!

Не познавам тази жена, но като човек загубил близък в инцидент, моа да ви кажа да не съдите толкова лесно. От страни на починала глава много лесно се взимат най-добрите решения, но като си в окото на вихъра говорят инстинктите. Правиш неща без да мислиш и после всичко е като на сън. Щом тя е там в планината и го търси, не може едновременно да е и журналистка и на 5мин да обяснява на цялата обшественост това и онова. Действие се иска, дори ако отстрани на вас това ви се стува хаотично. Това, което са публикували, показва че е рационален човек. Колкото и да искаш да спасиш някой, нямаш право да слагаш живота на другите в опасност. А може би за един алпинист, по-красив гроб от планината няма...

Samo Idiotka/ idiot kato teb imat takiwa pomisli. Sram me e ot takiwa kato teb. Nedostoini hora. Ne znaja zashto Bog wi suzdawa!

Не е ли по-добре тая да млъкне от приличие. Отписала го беше още от първите дни....

Ко сте трътнали да ги коменнирате... Сиирджии такива

Чисто и просто-Дано децата му да си получат паричките от застраховката му по бързо,а човекът до него да си намери по бързо друг човек до нея и да не занимават повече никого с присъствието си.

SU-152

И това няма да получи....

SU-152

Застраховка,важи при определени условия:Например,да не се излиза,извън обработени писти,ВИНАГИ да се носи зареден телефон или GPS локатор,и т.н.Дотук се знае,че алпиниста е нямал GPS локатор,не е взел сателитния телефон,да не му тежи и се е откъснал от групата,защото му бавела темпото.

поредният глупав коментар /твоят/ е факт.

Боян Петров е огромно име в световният алпинизъм. Хората, които го търсят са негови приятели, братя ! Няма да се откажат, дори жената на Боян Петров да ги моли да не тръгват! Дерзайте, българският флаг е на върха, Боян го е изкачил, на връщане не са му стигнали силите и кислорода. ГОЛЯМ! Голям мъж и българин! Поклон!

С тези огромни имена ш алпинизма. Хималаите се обърнаха на гробище и купища човеяки останки на такива огромни имена в алпинизма.

Чакай да позная ти си алпинист от Канапето. Всеки, който отива там знае риска. От канапето най-лесно се правят поклони, мятат се ракии и се бием в гърдите. Ама там... е друго. Решението й е правилно и хората, които са с нея са го подкрепили, Ако не, те също знаят какво ги чака и на своя глава могат да ходят където си искат. Но да изискваш от някой да си рискува живота не е нормално, нито етично.

въпросният е доказан мошеник. в световните бази данни почти не присъства. много пъти от егоизъм е провалял други хора..сега е просто замръзнал екстремен присъствайки във вечната листа на глупавите алчни простаци!

Доколкото разбрах, шерпите продължават към върха, Китай също не се отказва, познайте защо? Вероятно подозират застрахователна измама, т.е наистина в момента плаща застрахователната фирма, защото подозира, че въпросният алпинист или се е самоубил или е тръгнал не нагоре, а надолу и е избягал някъде. Първото предположение трябва да се свърже с възможно връщане на рака - да се проверят последните му изследвания. Т.е решил е да умре в планината, отколкото в страшни болки в някоя болница, а съответно и да прибере семейството му солидна застраховка. Вторият вариант е пак така, ама без самоубийство. Застрахователната компания може би е надушила (те имат най-добрите детективи, защото си гледат парите), че поведението му не е било на човек, който иска да оцелее, а също и поведението на благоверната му е неестествено - ако си сигурен в застраховката защо ще събираш пари и от хората. Бас държа, че на застрахователите им е писнало разни смъртно болни да се пишат алпинисти и да се прибират огромни застраховки, за хора извършващи скъпи самоубийства по върховете. Нарочно жената е изчакала да мине известно време преди да го обяви в България за изчезнал, за да няма шанс да бъде намерен и спасен - това би провалило плановете му. Сега я хваща страх шерпите да не стигнат до върха. Защо? Защо не иска да продължат? Те сами решават дали да рискуват, тя не им е шеф какво е тръгнала да заповядва и да се произнася като инстанция?

Човече няма вариант човек с цел 14*8000 да иска да се самоубие илу снрие заради далавера.Не е казала, защото експедицията не е българска, а и 100% са се надявали той да се покаже надолу

детективски романи четеш, вече бъркаш реалността с фикцията.

престанете с тези тъпацииии...омръзна миии

Пътуването до Хималаите е с еднопосочен билет! Отиване без завръщане.

от колко време искам това да им кажа на тези самозабравили се ревльовци, оставете човека на мира и мир на праха му, това бе един нещастен случай от дестки хилядните по света! Само по този начин може да остане чисто и неопетнено името на Боян...надявам се че и той това го желае в момента ако ни вижда и чува!

Как може да обявиш, че ще пишеш книга за случката, докато с риск за живота се катерят шерпи, за да търсят Петров. Отделно все още е отворена и банкова сметка за събиране на дарения за т.нар. спасителна операция...

Жената знае, че на тази височина може да намерят само труп.И точно щото оценя какво правят казва, че ще разкаже за всяко тяхно действие.Престанете да нападате Радослава.Достатъчно й е тежко

Уважаема госпожо! Не нападам никого. Книгата е комерсиален продукт. В момента на терен все още работят алпинисти с висок риск за живота. Това са факти.

Боян ще живее вечно, защото ще е консервиран от самата природа!

Шерпите щели да ходят до върха на своя глава.Явно времето позволява.Няма ли го трасето значи или е пропаднал или е затрупан.

Каквото и да означава "на своя глава". Според мен те правят каквото решат. Има си компетентни хора там и те взимат решенията - съмнявам се, че на всеки лагер звънят до България за да питат дали да продължат или да се връщат.

Означава, че са решили да пробват за огледат и стигнат до върха.Радослава не е държала да рискуват, но те ще го направят по тяхно решение

Честно да ти кажа имам известни съмнения, че някой изобщо я пита

Нека на всички алпинисти егоисти, този случай да им служи за урок! В планината не се ходи сам, а най малко да покоряваш върховете сам!

как се ходи в планината и по-точно как се качват осемхилядници, алпинист ли си? Има редица алпинисти които качват солово без партньор. Ама главоч като тебе дето спами под всички теми откъде да знае. Голям "специалист" се извъди, специалист по всичко.

защо не се пише просто радослава еди-коя си? хората вече няма да я объркат с никого, споко.

Застраховката му? 100 хиляди евро или повече?

Дано поне е стигнал Върха и там да е останал. Сега, Първите, които го стигнат Живи, ще кажат, като се върнат Читави.

... или по телефона -- за всеки случай ... Не взел това, не взел онова ... Поуката не е само за поелите из Хималаите ...

Няма как да кажат. Може би не могат да го открият защото е затрупан със сняг? Имало е снежна буря, която го уби. Значи има и навявания и засипвания с дебел сняг.

Говоря за тези Алпинисти, които го достигнат в бъдеще. Или след случката, ще "затворят" върха, щото Боян не го е качил. Четете с Мисъл поне...

... Боян не може да е нямал до себе си жена мъжко момиче - БРАВО НА РЕШЕНИЕТО НА Г-ЖАТА ДО БОЯН...!!!!!! Тази порода мъже като Боян, като Христо Проданов са други хора, озарени ако има Бог и от него - такива са Ботев, Левски, Бенковски...!!!!!! Боян е жив и вечно ще живее КАТО ПРИМЕР НА НЕУСТОИМИЯ ЧОВЕШКИ ДУХ ДА СЕ ВЪРВИ НАПРЕД И НАГОРЕ...!!!!!!

Само не разбирам как можеш да сравняваш Ботев и Левски с Боян. Поведението му е най-малкото безотговорно към близките му и към самия себе си. И всичко това заради голото му его. Поел е един напълно излишен и безмислен риск. И не, не е герой! Герои са онези българи, които са си у дома и се борят да оцелеят въпреки Бойко 3 и ЕС, гледат си децата и възрастните си родители и работят за реалната икономика на България.

Не знам тая какви ги говори, но според официалното съобщение което излезе току що - днес са били на Лагер 3 и не са намерили нищо - утре продължават търсенето към върха

Дай, Боже.

С пост във Фейсбук няма кинти.

Едно птиче пролет не прави!

Каквото и да си говорим, няма смърт без причина....може би причината си е в самия него!

Знам, че има ДЕЦА. Моите Съболезнования към ДЕЦАТА. Дано БОГ и Съдбата са с Тях.

Тук един Човек беше написал лаконично - ако до 48 часа не се стори Нещо, всичко останало е едно Нищо. В Хималаите е така.

И да не те чува ...Господ..Така е!

Аркане, няма ли да престанеш да ни засипваш с лудите си, некомпетентни мнения? Разбери, в трудни ситуации никой няма нужда от песимисти като теб. Ходи и умри някъде сам, не завличай и другите.

Броиш ли гласовете, които ти дадоха? Съветите към Аркан използвай за себе си! Това са много добри съвети за теб самия, чудесно си ги написал. Просто ги изпълни.

Знаел е за риска, поел го е информирано. Това също е мъжество. Лека му пръст, ще бъде запомнен за по-дълго от обичайното. Леко встрани от основната тема стои определението "Жената до Боян". Така е, правилно е. Този тип връзка винаги ще бъде обозначаван с "Жената/мъжът до...". Съпружеството е по-сложна задача и явно не е за всекиго.

Някои твои писания не харесвам -- това не е от тях (защо, обаче, да бъдем максималисти -- не е реалистично). "Жената до ...", "мъжът до ..." -- "човекът до" ... Може да бъде великата дреболия, която често липсва в съпружеството.

дядo_star

Наистина мисля, че съпружеството е по-сложната и интересна, по-истинската задача. Но съм съгласен, че акцентът е съвсем друг в случая и не искам да отклонявам темата. Боян Петров е въодушевяваща личност, която си струва да бъде опазена. Една любяща съпруга пази по-добре от една влюбена партньорка.

Един известен шерп нали каза, че Боян му е като брат.Няма какво да плюете.В техните среди той е голям. Тези ,които само говорят за пари са смешни.Вие от къде знаете застраховката въобще дали ще обезпечи някой след всичко и т.н. Вие ли я подписахте тази застраховка?

Ами като му е като брат, да направи нужното, за да го намерят. Другото са приказки.

Тъй тъй, другото било приказки... Ти всеки ден намираш загубили се в 8+км планини или пък труповете им .. Това да не ти е баира до селото ти? Планината има думата, дори някой да те чувства като брат... Планината понякога обаче просто мълчи....

Не е единствения, света е пълен с такива самоубийци....дали ще качват върхове, или ще скачат с бънджи, или ще си правят селфита на опасни височини, те са едни и същи луди които искат да останат забелязани от обществото!

Да, едни и същи луди. Различни от нас. Луди, чиято цел е да бъдат високо - и в буквален, и преносен смисъл. Тези хора едва ли имат нужда да бъдат забелязвани от обществото. Те, така или иначе, са над него.

Госпожата щяла да "Възнагради". Там, в Хималаите се плаща "Кеш" и тя го знае. Сега ще покрива разходите на хората, които Търсиха Нещо, което и Те и Ний знаехме, че няма да се намери. Или ако се намери, няма да е Читаво. Това е Седмица на Предварително Обречените Надежди. Да е като "Обича на ухото за тези" които се юрват Нагоре ... пък и на нас, дето никога няма да го сторим. Само дето няма да има поне един Кръст. Поне една плоча да му сложат на територията на в Базовия лагер, че иначе ще е срамота.

Боян, както и Христо са най-близо до Бога от всички Българи - с поне 8 километра са напред. Вечна им памет и вечен им Сняг.

Е това ли е геройството на този човек, болен да гони Михаля и да умре по зле и от куче! Аз това не го считам за геройство, това е егоизъм спрямо другарите ти с които си тръгнал да покоряваш върха!

Боян е тръгнал преди "другарите си", защото е болен от диабет, за да не изостава и да има собствено темпо. Другарите му, които е трябвало да тръгнат непосредствено след него, в последния момент са се отказали, заради лошото време. Възможно е Боян изобщо да не е осъзнал, че е напълно сам, преди да е станало прекалено късно.

Да му имам "другарите" тогава, след като са го изоставили на явна смърт и са знаели, че той е там напред пред тях и се нядява, че не е сам, дори без телефон!

Този Боян, излезна не толкова разумен за колкото ни го представяха, но очи гледали - очи плакали!

Точно щото казват, че има желязна тактика и не на всяка цена, та затова мисля, че е излязъл на разузнсване и другото не ми е ясно какво е станало.

Смаян съм.

Явно натискът върху жената от някого е бил много силен.

на силата на г-жа Ненова. В такъв момент, да имаш трезва преценка за риска пред спасителите не е лесно! Тя трябва да се гордее с Боян, защото той не само формално е най-успелия български алпинист, но и морално е останал в сърцата на хиляди хора с примера си как човешкия дух е по-силен от болестите. На нея и детето им сега ще е неимоверно трудно, но Боян е посял зрънцето на борбата в стотици диабетици и нацията ще го помни. На злобните коментари няма какво да им обръща внимание, дребни душици винаги ще има, които ще броят левчетата на съседа. Винаги ще има и предатели, на които им се плаща да плюят по всичко българско - вяра, личности, армия, история. Жена като нея няма какво да им се обяснява.

Не беше ли Радослава.

Коригирали името, извинявам се.

Невъзможно ли е? А може би е разгневил Боговете....,защото многократно му се даде и той се надцени.

Ае, стига вече с тези евфемизми, че съвсем досадно стана - "жената до", "жената пред", "жената зад", "жената под" и прочее нелепици. Или "жената на", или "партньорката" и пресанете най-накрая с този водевил. Хич не ни интересува дали имат сключен брак и също толкова ни интересува тази тяхна самоцелна и самопредизвикана драма. Вече излязоха други новини, с които да си генерирате четения - тетористи се колят, взривяват и прочее. Ако жълтури като вас не знаят, че "всяко чудо - за три дни", значи хептен сте аджамии.

Нали тези дни други алпинисти постоянно ще изкачват върха. Може да бъдат помолени, ако имат желание, да потърсят или поне да се огледат за Боян и да видят дали има български флаг на върха (не, че последното е толкова важно в сравнение с един човешки живот). Все някои от тях ще се съгласят.

Вечна му памет на Боян! Приятелите и колегите му алпинисти ще го помнят винаги. Все пак той засега е българинът с най-много изкачени осемхилядници. Няма друг. Изненадан съм, че сред читателите на Дира има толкова много "специалисти" по алпинизъм и планинско катерене. Айде за "специалистите" по политика, които се изявяват под статиите на политическа тема разбирам, всички българи най-разбират от политика. Ама за алпинизма, все пак това е спорт практикуван от много малък брой хора в България. Поне съдейки по коментарите излиза, че е пълно с разбирачи по темата. Масата са много "компетентни" как трябва да се ходи, какво да се носи, кой да ходи и кой да не ходи, изобщо пълно е с преливащи от компетенция празнодумци зомбирани да седят денонощно на компа, таблета, телефона и да цъкат в унес простотии. Други празнодумци пък са преминали на семейно-психологически тематики и надълго и широко "компетентно" ни обясняват какви са били подбудите и грешките на Боян, какво представлява той като човек, каква никаквица е жена му и още какви ли не дивни простотии. И всички тия панелни плъхове дори не се замислят колко са жалки, не си дават сметка какво те са постигнали в живота, че да имат основанието да се сравняват с другите и да им дават оценки.

тъпи, ти пръв ще го забравиш! и алпинизма наистина е практикуван от нищожно малко хора! защо тогава ни се натрисате постоянно с това ваше тъпо хоби?

натриса. Ти сам четеш и се филмираш и коментираш. Чети другите новини - пълно е с новини на други теми. Ама влизаш тука, в актуалната тема, че да се разпишеш и ти, белким повече хора да прочетат каква простотия си съчинил. Жалки комплексари жадуващи за някаква изява, добре, че е интернет иначе няма къде да си начешете простите езици.