Полицията отрече да прикрива убийството в Борисовата градина

Зам.-шефът на СДВР Ивайло Спиридонов обвини медиите, че тиражират свободни съчинения и в интернет цари "масова истерия" за намереното миналата неделя тяло на 28-годишна жена в Борисовата градина.

Обратно в новината

Коментари - Полицията отрече да прикрива убийството в Борисовата градина | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До Марто! ПРЕДИ 89 ГОДИНА НЯМАШЕ ТОЛКОВА МНОГО УБИЙСТВА.В СОФИЯ СТАВАХА НАЙ МНОГО НА НЯКОЛКО ГОДИНИ ПО ЕДНА-ДВЕ И ТО ОТ БИТОВ ХАРАКТЕР.РАБОТИЛ СЪМ В ТАЗИ СИСТЕМА И ИМА ПРЕДСТАВА ЗА ТОВА.НО ТОГАВА ИМАШЕ ЗАКОНИ ЗА УБИЙСТВО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СЕ ЗАДЪРЖАШЕ ПРЕСТЪПНИКА И ИМАШЕ СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ. ЗА ДРУГИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ЗАКОНА ПРЕДВИЖДАШЕ НАКАЗАНИЯ ОТ 10 ДО 30 ГОДИНИ ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА.АДВОКАТИТЕ НЕ СМЕЕХА ДА ПРАВЯТ НОМЕРА, ЗАЩОТО ИМАШЕ АДВОКАТСКИ СЪВЕТ И ГИ ИЗКЛЮЧВАХА ЗА НЕКОРЕКТНО ПОВЕДЕНИЕ СПРЯМО СЪДА.СЪДИИТЕ СИ ГЛЕДАХА СЪВЕСТНО РАБОТАТА И НЕ СЕ СТРАХУВАХА, ЗАЩОТО НЯМАШЕ МУТРИ,КОИТО ДА ГИ ЗАПЛАШВАТ.ТАКА,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИ ЗАКОНА И ЗА ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ДА НЯМА ДРУГА МЯРКА ЗА НЕОТКЛОНЕНИЕ ОСВЕН ЗАДЪРЖАНЕ.ТОГАВА МОЖЕ БИ НЕЩАТА ЩЕ СЕ ПООПРАВЯТ.НО ЯВНО НИКОЙ НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИМА РЕД В ДЪРЖАВАТА

милиционър тъп *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Знаем, знаем! Трябват поне 3-4 години! И поне няколко вещи лица да се самоубият!

Г-н Спиридонов, не им се връзвайте на т.н. "медии" и не им се обяснявайте по повод плюнките им! Те се хранят с мърша и хич не им пука какво им казвате... Нали изпростелият народ трябва да ги купува или гледа... Иначе и те са мъртви - осбено тези от сорта "патрашковица". А политическите чакали само чакат някой да го закъса за да пируват над трупа му. Колко им е хубаво МВР и Ц.Ц. отново да са лоши и тъпи! Помияри...

Най-вероятно се е почерпила и е станал някакъв словесен контакт с мъж. След това той се е опитал да се възползва от състоянието и от обстановката, а тя се е дърпала и го е заплашила. За да прикрие следите, той я е удушил. Затова не я е изнасилил.

Очевидно е, че е убийство? Как го казваш, все едно нищо не е станало! Все едно свъпрос за измиване на зъбите сутрин!!! Убийство, и то на млада жена, в центъра на София е доста тревожен факт и трябва да се оповести, за да могат хората да се предпазят!!!

Това е проблемът на повечето пишещи съфорумци, че след като гледат тъпи филми, смятат че разбират от всичко, най вече от криминалистика.

Да ти кажа в последните десет години ми обраха два пъти апартамента. Като видях следователите ми стана ясно защо в България нищо не се разкрива за обикновените граждани. Виж ако се опитат да измамят Дянков ги хващат същия ден. Ама то и в здравеопазването е така. Ако на Дянков сина му се разболее, веднага министъра търчи да го урежда, въпреки че няма платени осигуровки. Аз съм попадал в същата ситуация, където ми отказаха спешен преглед, не за неплатени осигуровки, а защото клатикурците в здравната каса "объркали нещо в системата". Да се закрива БълХария!

Много правилно.Кой какво недочул и вече и от криминалистика разбира по форумите.Такава капацитетна нация като нас няма.

Не разбирам как никой не е намерил момичето на "Mellow" фестивала в Борисовата в събота вечерта? Беше пълно с хора! Имаше хиляди!

доста ви е трудно с транслитерацията и в и н а г и има техническа грешка: з а т о в а без затруднения-в е ч е ще пишем на латиница. за момичето-това са пияндурите от "приятелчетата" .ж а л к о за момичето! а убиеца а за доживотен затвор. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

вместо екипи с палки - от тези кухите, могат да се пуснат екипи на велосипеди през лятото на по-рисковите места ... това ще работи по осигуряването на реда...

аз сам за, да бадат оградени паркове и градинки както е напр. луксембургската градина в париж и да бадат заклучвани в19ч през лятото и 17ч зимата, всички паркове и градинки на запад са така

Ясно по телевизията нещо явно си гледала.Аз в цяла Европа съм ходил ограден парк почти няма...

..е не бе тя полицията веднага ще си признае вие как си мислите....

Намерена гола, с нахвъляни върху нея дрехи, "заклещена" под дървото и 5 дни полицията не разбира че става въпрос за убийство!!! Хайде бе!!!

горкото момиче но ми е странно на 28 години вечер след работа с приятели по ПАРКОВЕ И ГРАДИНКИ все едно съм на 15

При Тато нямаше толкова много престъпления,но и законите бяха други...Жалко за детето и неговите родители...Господа полицаи,за миг само си представете,че това може да се случи и със ваше дете...

Други са казали много от това, което на мен ми иде, аз искам да добавя, че и остава едно усещане, че гледат на нас като някакви ученици, някакви хора имащи нужда да им се кажва кое е криво, кое право, как да си пазят децата от Интернет например и т.н. МВР не е църква, милиционерите не носят раса, нито са даскали, нито по каквато и да е друга причина са някакви наши морални учители и контрольори. Напоследък се ползва гнева на хората, за да се вземат ивънредни права на изпълнителната власт и с постоянно напяване будалите (за каквито ни имат) биват обработени да забравят, че делението на БСП/СДС/ГЕРБ и т.н. е по-маловажно в случая с краденето отколкото деленето на ченгета и други. Подменя се въпроса как от средите на между 200 и 300 хиляди активни и бивши ченгета от всякакъв вид произлизат повечето от лицата, които бяха причината да бъде избрано МВР (не ГЕРБ) на власт. Вие си решавайте дали ще пеете "ламята е лоша" или ще забележите че тон дава една от нейните глави - главната.

Много добре казано!

Омръзна ми тези милиционери да се оправдават, пука ми на жилетката дали хващат разни дебеловрати маймуни, те си ги знаят и без това. Интересувам се защо си направих дома крепост с 100 резета и решетки и гледам на квадрати слънцето.2 пъти ме обират и от 3-то РУ дори не си направиха труда да ми кажат- закриваме разследването поради липса на доказателства.Нарушен е основен принцип- с мойте и на всички останали данъци се издържа"нашта полиция" , а тя протежира разни маймуняци, а обикновените хора си слагат решетки и резета-това е извода.

а ти искаш да върнеш комунизма когато нямаше решетки по прозорците ли?

За 89737 незнам но аз вече искам господин милиционер!А също се обзалагам че си живял много малко преди 10.10.1989г. отворко!

Не съм съгласна, че алтернативите са само тези - или мутро-обединение и царство на криминалитета, или "комунизъм"! Има държави в света - дори и в Европа, където хората не живеят зад решетки, имат по една-две нормални ключалки, не ги сменят на две години с най-новите модели супернеразбиваеми /които се усвояват от престъпниците за най-много половин година след появата на пазара!/ брави и ключалки, и в обществото има ред, а престъпниците са гастрольори от чужбина! Аз искам да живея в такава държава и в такъв град - като Виена, Лондон, Франкфурт, Берлин, и да не треперя денем и нощем кой ще ме обере и кой ще ми пребие детето! Има начин за това, но се иска много по-сериозна промяна от смяната на един или няколко министри!

В Малта и сега няма решетки,а тук комунизъм не е имало.Не е до стария политическия строй.Въпроса опира до извращаването на новия-"На,видите ли какво е демокрация!"Винаги е имало престъпност,но сега в България е безнаказана,това е разликата.

братко милиционер, със две ръце ще покрепя връщането на законите и реда от комунистическо време, когато по цели нощи стояхме по пейките в Борисовата градина и никаква опасност не ни дебнеше от никъде, бяхме щастливи, весели, безгрижни, а родителите ни спяха спокоино, че на сутринта ще се приберем живи и здрави. Явно ти липсва нашата щастлива младост от комунистическо време, затова плюеш.

Абе тия милиционери съвсем откачиха - кой е казал, че обществото е очаквало още на втория час да му поднесат убиеца на тепсия? Никой, разбира се! Но с това, че мълчаха като пръднали, само и само да не заглушат хвалебствията, които сипеха върху себе си заради "ШОК" (сякаш нашите лумпени са разкрили нещо, а не са арестували сума народ по молба на САЩ и Италия), постигнаха точно обратния ефект - присмех и нападки от мислещите хора! Милиционерска му работа...

Другарю! Ти съвсем се обърка и се саморазобличи. Милиционери се наричаха тоталитарните органи от времето на комунизма. В партията-майка БКП така са ти промивали мозъка,че и досега виждаш "милиционери" по улиците вместо полицаи. Кураж,другарю! Победата ще бъде наша! "Бой последен е тоя,дружно вси да вървим...

В цяла Европа парковете се затварят и заключват вечер - лете в 19 или 21, а зиме - в 17 часа. Оградени са с високи над 2 м огради от ковано желязо, всички знаят, че в определено време това нещо спира да работи и напускат, полицията проверява и вратата се затваря до следващата сутрин. Това е положението - проблемите няма как да възникнат. У нас всеки се чувства СЛОБОДЕН да се размотава по тъмно и по светло, да ходи накъдето му видят очите, както дойде и с кого да е, а като стане белята - вай-вай, къде е полицията, защо не ходи по един полицай до всяка замаяна девойка посред нощ или в ранна утрин, защо сестрите Белнейски са се качили в неизвестно чия кола и са запрашили нанякъде посред нощ, защо това момиче е седяло до след полунощ в кръчма с "голяма компания, където се лял доста алкохол", пък после тръгнало по тъмните алеи в гората, ... Ами това е, господа сънародници, рисковото поведение води до трагични последици понякога. Всеки трябва да мисли с главата си, полицията не може да бъде 4 милиона и да води за ръчичка другите 4 милиона денем и нощем!

Не знам някъде в света полицията да е половината от населението, която да води другата половина за ръчечката! Но знам други неща - че България е на едно от първите места, ако не и на първо в Европа по брой полицаи на глава от населението, и на последно място по сигурност! Че бюджета на МВР е най-големия от всички, а че резултатите му са най -слаби! Знам, и че в маса други държави, се живее спокойно и сигурно не защото хората нямат "рисково поведение", а защото имат работеща полиция и правораздавателни органи въобще, а не медиини звезди, дето вдигат пушилка за акции с фамозни имена, а мълчат като партизани на разпит за всичкъ друго...

Правилно, всичко се затваря. Охраната се качва на кулите зад картечниците, след проверка робите си лягат да спят, защото ги чака тежък ден. Трябва да правят магистрали.

Освен да ти пожелая нещо ,,, просто това е - гробари и в буквалния смисъл ...

Но тук им хора, които страдат от параноя!

Хм, интересно как всички плюят общината и полицията, че не си е свършила работа, но я кажете за колко престъпления в Борисовата градина сме чули изобщо??? То е ясно, че удвояват патрулките поради обществения натиск, а не защото има кой знае каква нужда. Живея там (до парка, разбира се) и би трябвало да знам (или поне така си мисля). Да не говорим, че всички знаят как в една уж по-развита държава, в един неин град (Ню Йорк), един неин парк (Сентрал парк) е добре познат с престъпността си. Разликата е, може би, че тук в БГ всеки е заслужил криминалист, защото е чел много Агата Кристи или Робърт Ван Хюлик. Та все ми се струва, че е добре е да се интересуваме, но и да оставим нещата в по-вещи ръце.

Цецо, ти ли си

Да почива в мир милото дете!А убиецът да гори в Ада!

Борисов ще се справи ! Вярвайте му !

Нали не си вярваш, а?

Много, много жалко за младото момиче. Но ако е била в голяма компания на алкохол и после се е прибирала с пиян или дрогиран приятел, всичко може да се случи в тъмното. Полицията, разбира се, трябва да разпитва много свидетели и ще бъде трудно да предяви обвинение без доказателства. ДНК експертизи се точат със седмици при най-добрият случай и полицията не трябва да бъде обвинявана. Много агресивен и безконтролен стана българина, затова са тези убийства, това се вижда и по форумите.

Защо българин да е убиеца?! Може да е некъв мангал. Помня случай в Поморие преди десетина години когато един цигани удуши и изнасили тинейджърка.

Много шум бе хора. Тя работата е в ръцете на криминалистите. Те трябва да се изявят сега. Ами ако има психологически портрет на убиеца и според този портрет многото шум ще навреди на разследването. Не може цялата страна да станем криминалисти. Поне за сега не е необходимо. Притеснява ме доколко нашите криминалисти и нашата криминалистика са в крак с новите изисквания, които за съжаление са много повече отколкото преди 20 години. Безпаричието и изостаналите технологии са фатални според мен.

Това, че полицията отрича да прикрива убийството в Борисовата градина, не означава, че полициата не прикрива убийството!

Възможно е ти да си убиеца. Трябва веднага да те арестуват и разследват!

Точно така другарю Сталин.

Вижте му слабоумната милицЮнерска мутра на тоя от снимката. Уволнение и да ги пращат да метат улиците...

Съмнителна работа! Защо чак сега тоя полицай ще ми призовава граждани, които са я видели да се обадят в полицията??? Това не трябваше ли да стане още в неделя? Последно кога е убита? Събота или неделя сутрин? Кога е намерена? Какво толкова опасно за разследването има в една проста информация до медиите за този случай? Колко дена му трябват на патоанатома да разбере дали е изнасилена???? А колко минути му трябват на БГ полицай да разбере дали едно полуголо момиче е умряло от естествена или от насилствена смърт???? Ай сектир с тия номера, и ние гледаме американски филми! Ще стане случая като с Белнейски ... Да се чудим кого прикриват копоите ....

Точно като Белнейски ще стане. Ще намерят ДНК,ще хванат убиеца. След това адвокатите ще твърдят,че не е той ами някой друг. И ще пращат цяла България за зелен хайвер. Да търси убиеца, а той убиеца хванат ама има богат чичо и затова не е той убиеца естествено. Наистина като Белнейски ще стане!

НЕЩО КАТО СЛУЧАЯ С 16-ГОДИШНАТА СТАНИЕЛА БУГОВА. УБИТА ОТ ПОЛИЦАИТЕ НА ИВАН КОСТОВ. ТЕ БЯХА ПРАЩАНИ ОТ НЕГО НА ПОКАЗНИ АКЦИИ ЗА РЕЙТИНГА МУ В МЕДИИТЕ. КРИЕХА СЕ В ХРАСТИТЕ И СПИРАХА КОЛИ КРАЙ ПЪТЯ. УЖ ДА ЛОВЯТ ПРЕСТЪПНИЦИ. ЕДИН ПРЕСТРАХЛИВ ПОЛИЦАЙ УБИ МОМИЧЕТО В КОЛАТА НА РОДИТЕЛИТЕ И ПРЕД САМИТЕ ТЯХ. ПОСЛЕ КОСТОВ И ПЕТЪР СТОЯНОВ ПОМИЛВАХА ПОЛИЦАЯ-УБИЕЦ И ГО ПУСНАХА СЛЕД 2-3 МЕСЕЦА ЗАТВОР.

ДОКОГА полицията няма да разкрива престъпниците.Ако полицаите не са професионалисти да си търсят друга професия.

Омръзна ми цялата полиция да играе по свирката на жалкия й министър и да обяснява само това което на него му изнася. Там работят достатъчно прекрасни професионалистии е жалко че търпят двама абсолютни аутсайдери в системата им единият пожарникар а другият физкултурник да ги мачкат и излагат за прикриват нефелността си. Време е да обявят публично несъгласието си с методите на действие и разпореждане на двете кратуни.

Понякога с простотията и безхаберието си ,ние сами викаме:"Ела вълчо,изяж ме"?!Какво прави тази девойка в 2 ч.след полунощ в тъмния храсталак?Може да е отишла за какво ли не!Но не може по всеки един да се пуснат по двама полицай да го пазят!Човек все пак има глава,за да знае какво трябва да направи ,за да не му се случи подобно нещо!

имаш ли деца?и ако имаш-утре твоето дете не се прибере след концерт или каквото и да е събитие,пак ли би питал-Чий го дири?!Надявам се скоро да намерят убиеца,преди някое друго семейство да изпищи!!

Типичен прост ГРОБАР !

А ти като си вещ в занаята колко месеци и годинни трябват за да се намери убиеца или трябва да си самопризнае или да го хванат другия път на местопрестъплението когато души и изнасилва

Гледа ли новините тази вечер? Днес (ден пети) са установили, че жертвата не е изнасилена. Ще стане...един ден..живот и здраве...ще видим кога...

НЕЩО КАТО СЕСТРИТЕ БЕЛНЕЙСКИ ДОСЕГА НЕСЪМ ЧУЛ ЗА НЯКОЕ РАЗКРИТО ТАКОВА УБИЙСТВО. ??????????????

Този с белите петна в паметта ме съмнява, много е удобно да не помниш какво си направил!

или какво си видял и чул

Как става тоя номер, всяко първо , написано от мен съобщение, да не се публикува поради "технически причини"? Второто обикновено успява да се публикува! Това е някаква гавра, пишеш,пишеш и кльоп - не е публикувано поради технически причини. Ма до кога ще траят тези технически причини и няма ли да ги оправят вече?

да, аз имам сащия проблем...

НАМИРИСВА МИ НА НАРКОМАНО ПИЯНСКА ИСТОРИЯ

абе тук в БГ-то странни неща започнаха да стават напоследък. мацката се самозаклещила и само изнасилила, пича от онова село си самоизсипал кило киселина в устата? ей опасни са тия САМО- Убийци какви ли не простоий не измислят и тровят иначе спокойния и лежерен живот на минцифайките. лято е на кого му се занимава с трупове на САМО-убийци?

Няма проблеми в парка, няма и убиец, а удвояваме патрулите?! Интересно защо. Тези мекерета на Цвъки верно ни мислят за дебили.

Там където е убито момичето е имало НУЛА полицаи. Сега като ги удвоят колко ще има - ОО , и какво от това.

Кой от където се събуди и медиите му виновни. И както са я подкарали ще излезе, че няма никаква Яна Кръстева, а всичко е плод на фантазията на медиите. Може ли бе медиите да разваляте рахатлъка на човека? Нямате милост.

Типично по милиционерски. Ако нямаме записано СРС почваме да овъртаме и да крием. Как медийте били разбрали че е убита като те чак сега го били казали. Ми то голите удушени момичета умрели от естествена смърт не са много често срещано явление. Тоя едва ли не се кара на обществото защо се интересува от случая

колко по-добре би било никой да не реве и МВР да си работят като едни статистици, както досега:)) МВР просто си станаха само едни регистратори и слухтят хората по СРС-та за 100 млн, за да вземат нечии бизнес:))))

по селата хората не се убиват, така ли?

Полицията нехае. Пълно е с престъпници в парка и с убийци. Само за 1-2 години в парка бяха пребити и обрани към 20 човека и бяха убити поне двама. Стълбовете и лампите които бяха поставени едно време по всички алеи са откраднати до един, даже и кабелите за лампите са откраднати.В парка безнаказано се разхождат убийци. Няма оправия.

защото първоначално е нямало видими следи от насилие, едва при аутопсията било установено, че става дума за насилствена смърт. Интересно какви трябва да са видимите следи за насилствена смърт - главата на 5 метра от тялото и 20 дупки от куршуми по тялото. Тия съвсем ни правятна ахмаци. Родната полиция ни пази, спете спокойно деца

Ако ти е интересно какви признаци има прочети малко съдебна медицина и друга подходяща литература - ще ти е от полза, вместо да лееш злоба из пространството под формата на загрижени коментари ...

За вътрешни трамви да си чувал.Най-прост пример - пукнато ребро не стърчи на 5 метра.

И като ден да светне борисовата градина това не е гаранция че някой ненормалник няма да злоупотреби.Колко нелепи инциденти се случват на изключително светли места.Това не е гаранция.Жалко за момичето.Дано полицията да стигне до убиеца.Но това може да не е достатъчно.Преди дни показаха по бтв съпругът на 40 годишна жена убита от двама изверги и захвърлена в къща в края на селото.Осъдиха ги - 5 години че били малолетни.Дали да сме доволни или.....

в козлодуйското село Хърлец това нямаше да се случи

Баш вчера публикуваха новина как двама в някакво село накарли 3ти да пие киселина. ли нещо подобно беше. По селата също стават шрестъпления. Не могат да се спасят от ромските набези