Жена е със счупена бедрена кост и травма на главата след ден престой в хоспис без лиценз

Според собственичката на дома за възрастни "Роза" в Банкя дамата халюцинирала, но в "Пирогов" констатират нараняванията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако жената има проблеми,паднала ,счупила ,забравила и т.н ,за това има доктори,да се обадят,да предприемат нещо! По лесно е да я оставят със счупен крак и колкото изкара …. Безобразие и цинизъм!

Е, как така ,никой никога не минава по край къщата и да види,че функционира! Няма ли поне един общински служител в района ??? Пародия и срам за тези, които си затварят очите в услуга на лакоми недоразумения! Струва ми се, че навсякъде и всичко върви към разруха! Щом някой взема пари, друго не е важно, на кой му пука за един човек, има много ….

Вярно е,че да гледаш възрастен човек не е лесна работа, ама докато е бил млад не е създавал проблеми, пък и всички ни чака същото. От къде се извъдиха тия безсърдечни изроди ,че на ден има поне по 4-5 съощения за малтретирани възрастни, деца ,пребити жени или наръгани .... Простотия ! Простотия цари по нашите земи. Зли, зловредни и жестоки станаха българите, нищо ,че слагат милозливи маски за интернет пространството

И на тези в домовете не им е лесно, аз имам възрастна баба дето си прави същите магарии като описаните. Не може да ходи много, става пада..... замислял съм се за дом, но първо е доста скъпо за мен ( което е жалко за заплатите и пенсиите дет взимаме) от друга страна дори не е скъпо като услуга защото липса на персонал и условия в тези домове заради малките такси водят до такива проблеми. Аз няма как да седя при баба ми по цял ден и цяла нощ. Ние също имаме и детски градини , които представляват същата услуга но само в работно време... няма позитивен вариянт за всичко и всички. Със старите хора е така...

То хубаво,че не са я намерили в гората край Банкя,на 40 см под земята.

Възрастна жена с наранявания след постъпване в хоспис. Нещо необичайно? Има ли някаква античовешка постъпка, която да е необичайна за подчовешката Кочина?..

Ами отнемете им лиценза!

Такива домове са по същество узаконенена ефтаназия. Липсата на персонал води до неадекватни грижи за възрастните хора, особено за тези с деменция. Вместо персонал и грижи, вързват хората, оставят ги насрани и неизмити. Средната продължителност на живота в такива домове се измерва в дни до седмици. Накрая, всеки доволен - домът взима таксата, а близките се отървават от ненужния вече старец.

По цял свят такива домове са мястото, където изживяват старините си тези, които не могат да се грижат сами за себе си. Разликата е там, че при тях не работят Българи! У нас санитарките в такъв дом се чувстват като старшини в казармата, а лекарският персонал и управителите- като Господ и неговите архангели. Горките баби (предимно), са подложени на системен тормоз, защото такова е възпитанието на персонала. На това трябва да се обърне внимание и даже да се издават реални присъди за нечовешко отношение към пациентите. А иначе погледнато, старческите домове са абсолютно необходима услуга (и срещу сериозно заплащане)...

Деме, лиценза щеше да поречи на жената да се спъне и да падне? Бахти дебилите...

Тези домове получават пари за гледане на възрaстните. Ако си бият и трепят "клиентите" нема да имат приходи. Нещо не се върже логиката....

Ако са виновни да си понесат наказанието! Но..., ако е окаже че наистина жената има проблеми и при ставане е паднала и травмите са й от падането, без участие на персонала? Тогава какво? Съд за клевета? Дъщерята правилно е поадала сигнал към Бърза помощ и полицията, но без реални факти не може да се вадят заключения. Макар, че по нашите ширини всичко е възможно!

Виновни са тези, които с разрешили да го има този хоспис незаконно... Да се провери в цялата страна за подобни...

А бабите от незаконния хоспис да хващат пътя накъдето им видят очите... Лесно е, нали?

Как може да разрешиш нещо незаконно? Я ми обясни?

Дори и в дома да е станало счупването,защо не са извикали лекар,защо не са уведомили дъщерята? Защото работят нелегално явно !

Бабата ако е можела да се гледа сама нямаше да я вкарат в хоспис. Страшна работа, някои се самонараняват, за да покажат че все едно никой не се грижи за тях

По тези географски ширини всеки копа с лакти и нокти, надига се на пръсти, върху главите на други себеподобни, за да е един пръст над лайната, кото са му до брадичката.

НЯМА МЯСТО ЗА ЧУДЕНЕ . ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗА И ВСИЧКИ МЪРШИ В ПАНДЕЛАТА ПРИ БАЙ СТАВРИ .

Ефенди,чети какво е писано .Ясно е казано че въпросният кенеф няма лиценз

ЦИТАТ : От писмо на Изпълнителна агенция "Медицински надзор" разбираме, че домът не е със статут на хоспис, а е лицензиран доставчик на социална услуга "резидентна грижа НЯКАКЪВ КОМЕНТАР ЕФЕНДИ ?

Правите ли разлика между хосхис и дом за резидентна грижа?