Жена загина, друга е ранена при падане на асансьор в София

46-годишна жена загина, а друга - на 41 години, е много тежко ранена при падане на асансьор в блок в София. Разпоредена е проверка на асансьорите в страната.

Обратно в новината

Коментари - Жена загина, друга е ранена при падане на асансьор в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Типичен пример за наглостта на частната инициатива. Дядо на 78 години поддържа 1500 асансъора. Ужким. Фирмите по поддръжка - на шуретата от маалата - все лумпени и неграмотници. Дайте на я гътнем тази държава, та да дойдат циганите....

Защо сме зле - отговор: Първите три етажа от жилищния блок викат: "БОли ни Ую за асансьора!", всички етажи без първите три викат: "БОли ни Ую за разбитата входна врата и това, че пияниците пИкат у входа!", всички етажи без последния викат: "БОли ни Ую за покрива ..." И ако допуснем, че жилищния блок е умален модел на държава, то ще си отговорим на въпроса защо тая държава никога, ама никога няма да се оправи.

Само пропускаш домоуправителя, който краде всички пари.

не провериха всички асансьори 2010 г., когато 12 майки и бременни се изсипаха долу? Защото асансьора бил за 6 души, а те се качили 12.! Да но асансьорите са с така наречения коефициент на сигурност =6, един от най-високите за подемните съоръжения. Или ако трябва да движи 500 кг., той е разчетен за 3 тона.За да падне асансьор, нещо по поддръжката му е било напълно изоставено!Нищо чудно при толкова измислени фирми и фирмички!

ти знаеш ли колко са тежали тези слоници?

Знаете ли кое е най-безопасното транспортно средство - жертви спрямо изминати километри и пътникопоток - това е самолета! А знаете ли кое е най-опасното - асансьора! И като се насложи с българското безхаберие - мамси джейс!

ФИРМАТА И РЪКОВОДСТВОТО НА СЪД!

И какво е обвинението ако смея да попитам? Съдебната процедура е скъпо удоволствие. Ако прокуратурата изгуби делото, ти ли ще плащаш разходите?

Около 5 милиона народ но за сметка на това изключително прост. Сега се сетиха да ги проверяват асансиорите,като се утрепаха двете жени. Това да правиш демокрация в българия е все едно в Афганистан да правиш ТКЗС. Демокрацията е проста работа ,но не е за прости хора. Не е за роби.Роба не поема отговорност з а него носи отговорност господаря му. Така е и при Българите, иска някой друг да носи отговоност за него, да им се чудиш на акъла. На ден изчезват-мрът с по 7-8 до 10 човека на час и пак не им увира главата. Простотията е голяма сила, от там тръгват,беднотията, мързела,хайдуклъка,подлостта ,завистта, тъпотията и всичко което се сетите. С една дума,прост народ ,слаба държава. То не бяха измамници,то не бяха изнудвачи с бухалки,то не беше КТБ, то не се палиха, с мотори не се пребиваха, от високо не падаха, адски катастрофи, влакове, стребли по улиците, измамници на всяка крачка, лъжци и артисти колкото щеш, Ваньовци,Буди, Костовци,Миленчовци, то не бяха 800 дни, то не бяхя язовирни стени, офшорковци, Градове на щатието,на истината, вертолети за болните, фондове, застархователи, вятърни и фото централи, лъжи, лъжи,лъжи,лъжи ,лъжи и бандити крадци и простотия колкото щеш. Това е положението дами и господа, ганьовци , нито банка може да имате,нито армия нито нищо.Излизаш от вратата на килията си и хоп, в лавушка , пропадаш завинаги. Трябва ви чуждестранен инвеститор с един голям кол между бузите и чуждестранни регулатори в тиквите . Роба си е роб,иска си гсподар да отговаря за него. Жалко за наивните женици, и те вярвали,че има закон и някаква сигурност.Горките . Както и да е, тепърва предстоят още много трагедии, и жертви,жалко но това е истината,но тя не е за роби а за активни ,разумни,отговорни,образовани и морални хора. Аиде сега гласувайте за некой педал малоумен ,та да ви управлява добре.Жалко за хубавата ни държавичка и за този нещастен народ. Амин.

Потресаващо ,но самата истина!

ВСИЧКИ ПРЕД "ВИТОША ЛИФТ" ДА ОТГОВАРЯТ ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ.САМО БОЙ!

Днес един скот се е удавил в Женевкото езеро, един е пукнал като куче при катастрофа, един се е претрепал с асансьор а друг бере душа и ще пукне по всяка вероятност. Като цяло новините са добри. Колко отрепки са гушнали босилека от инсулти и инфаркти никъде не пише.

В центъра на Враца пък се е запалил и е изгорял автобус, но шофьорът е проявил съобразителност и няма пострадали скотове.

явно ползваш публична мрежа, затова си толкова смел

Всички пред "Витоша лифт".Да се изкарат голи на улицата виновните и да ги заплюе цяла София. ЛИНЧ.

Доколкото съм запознат с конструкцията на асансьорите, на кабината (на всеки асансьор, дори на кухненските) са монтирани най-малко две центробежни спирачки.Когато кабината започне да пропада, те автоматично се задействат и ч спират! Не са електрически, елементарни са като конструкция, лесно се поддържат!За да падне кабина, единствената причина е тези спирачки да ги няма! Установява се за 20 минути и след това може да бъде осъдена на 30-та минута поддържащата фирма!

G&R

Казват се клинове.... Задействат се независимо при превишаване проектната скорост на кабината. При изправен пусков и застопоряващ механизъм пътуващите в кабината може и да не усетят кога асансьора е заклинил. В случая липсва качествен монтаж/ремонт и качествен контрол върху извършената работа. Извод: Тези, които в момента се крият и онези, които твърдят, че контролират и предупреждават са еднакво виновни и достойни за затвор.

живея в германия , работя в сграда по-голяма от интерпред, но и тук наблюдавам същото безхаберие, фирмата за поддръжка идва, поправя повредата, взима си парите ( между з00 и 600 евро в зависимост от това, коя част се е счупила, повредила и тн.) на другят ден ..., все едно и също, клиентите се сърдят звънят на нас ние на фирмата за поддръжка и така всяка седмица. новият асансьор е много скъп, частите за старият много стари...само се моля асансьора да не заседне с клиенти вътре!!

Всеки месец минавала проверка. Това да го видя, няма да го повярвам. Просто всеки бяга от отговорност.

с тия стари блокове, от соца ще се изтрепем всички.

В центъра на София има асансьори от втората св. война, които работят без проблем. Важна е поддръжката.

Дано се изтрепете, че безполезната измет вече ми идвате в повече.

Да почнем от теб, а? Нещастник...

Какви са тия американски или английски полицаи, дето на гърба им пише POLICE?

Други си е МИЛИЦИЯ

да, друго си е, защото е на български, но такива като теб българският не ги устройва

проверяват какво е станало с ASANSIORA!

Да не се изпотрепат сега инспектоорете. Ич не мислите за тех начи Пууу кви ора

Пишев, ти само глупости ли пЕшеш?

Отново след дъжд качулка. Толкова сме смотани. Всичко ни е смотано, държава, хора, нрави, навици ... ужас как пък едно нещо да е положително и в хармония с нас самите.

Някой беше казал че лошо че се самоподценяване. Само че за да се случи това първо трябва да имаме цена, ама я се огледайте, погледнете първо собствения си живот, ежедневието...делата които извършваш и как ги извършваш. После погледни семейството си, комшията....а сега ми кажете честно, харесвате ли това което виждате?

НЕ

Защото по-мързеливи от българите НЯМА. Мързелът, нехайството и неграмотността са нещата, които ще унищожат българската нация!!!

И световната!

Добре щом всички сме съгласни, какво правим тогава? Има два варианта. Гръмваме се за да не се мъчим и втория опитваме се да се променим. Най-лесният начин за второто е като се разделим и се влеем поотделно в общества които харесваме. Друг начин според мен няма.

През 1861 г. американския изобретател Отис патентова изобретението си за защита на асансьорите от пропадане. За да демонстрира колко то е сигурно той още през 1853 г. пред публика нарежда въжето да бъде срязано когато той се намира в кабината и системата веднага се задейства. Единствената причина тази система да не се задейства е УМИШЛЕНОТО или НЕВОЛНО ВЪЗДЕЙСТВИЕ върху нея поради НЕКАДЪРНОСТ, на хора от поддържащата фирма!!!

G&R

...и от некачествен контрол върху извършения ремонт. Така заподозрени за трагедията стават хората ремонтирали асансьора, тези които са го пуснали в експлоатация след ремонта и работниците от поддръжката.

Нямаше ли 'уж' наскоро пак такава проверка? Ако да, какво са проверили? Или само на хартия..

То само това да е. Асансьорът е скърцал няколко дена, т.е. трябвало е някой да вземе спешни мерки, ама....

humfry

И нека да ви кажа предварително как ще се развият нещата. Ще се назначи комисия, която е предизвестно какво ще установи, и след 3 дни всички ще са забравили за случилото се. И така, докато не се случи следващата трагедия, тогава отново ще се повтори сценария от днешната. Това е тенденцията в България, за съжаление.

humfry

Това е защото в България реално няма общество, а група от индивидуалисти! Много добре се вижда това явление в блоковете, където всеки е сам за себе си и не се интересува от благоденствието на останалите.

БЪЛГАРСКА РАБОТА!

humfry

"Домоуправителят на блока увери, че преди 4 г. са подменени основни части на съоръжението и всеки месец минавало на техническа проверка, но не са били установени нередности." Ама хора, крайно време е да разберете ефекта на бумеранга! Не може да си затваряте очите, да участвате ефективно в корупцията, да минвате фиктивни технически прегледи, а после да се оплаквате! Нищо хубаво не очаква България с текущата обстановка, ама вие си мислите, че някой ви лъже! Тепърва ще падат асансьори, ако всеки не започне да си върши съвестно работата, а не да минават технически прегледи като при МПС и подобни! Има основна разлика между това всичко да е наред на документи и реално как стоят нещата.

"От Министерството на икономиката и енергетиката съобщиха, че вицепремиерът Екатерина Захариева е разпоредила извънредна проверка на всички асансьори в страната. Тя трябва да започне още днес.................." И ДА ПРИКЛЮЧИ КОГА? И да попитам тази новоизлюпена министарка знае ли колко асансьора има в страната и как точно ще се организира тазе проверка н ВСИЧКИ асансьори.

-село Бисер -квартал Аспарухово -град Мизия -асансьорни служби -кат -дак -сгазеното детенце в Стара Загора медиите ни помнят като кокошките от сутрин до вечер ...утре нищо не знам - няма въпроси месец след инциденти отнети човешки животи - не се търси възмездие от институции хранещи се на наш гръб

Сигурен съм, че работниците от ремонтната и поддържащата фирма за асаньори, НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ не е имал диплома (сертификат) за асансьорен техник! Такова е положението и в почти всички ремонтни и поддържащи фирми в различните отрасли....

не съм асансиорен техник но не би ли трябвало всички асансиори да имат автоматични механични спирачки в случаи на пропадане. те би трябвало да се задеистват дори и ако всички въжета се скъсат.

На всички,които си пишат бец за четат. Асансьорите са нови - на 4 год. със сменени въжета и италиански мотори. Профилактика им е правена преди 4 дни.

много хубава профилактика е направена жената почина а другата с опасност за живота

humfry

Това не го пише в статията. А освен тов веднага ще се види дали е истина и каква е причината! Защото освен въжета е трябвало да се сменят примерно и болтове, ама болтовете са били "наред", та не са сменени. И мога да ти дам много други примери...

Искам да ви кажа, че допреди 3-4 месеца живях 5 години в споменатия блок, адресът е бул. Цариградско шосе номер 103, бл. 115 (до БАН). Двата асансьора бяха с нови сменени двигатели - ремонтите бяха по 10 000 лева всеки. Отделно асансьорната фирма им направи по-ново управление, както и смени износващите се части...не мога да повярвам, че се е случила тази трагедия!!! Явно причината трябва да се търси в немърливостта на асансьорната фирма. Бог да прости починалата жена...

G&R

Всичко, за което пишете се отнася до комфорта на пътуване в кабината и няма нищо общо със сигурността. Двигателят и въжетата са нужни за движението на асансьора. Средствата осигуряващи защита при авария са други и трябва да осигурят безопасност при авария (напр. скъсване на всички въжета). Ако тези средства не са проверени, не са настроени или липсват е равносилно да се качиш на автомобил без спирачки.

В България винаги става така: Когато стане трагедия започват едни проверки и след три дни всичко се спира и се забравя до следващата.

Близките на пострадалите да заведат иск за обезщетение, срещу фирмата затова, че на асансьорите не са правени профилактични прегледи.

На това се казва "след дъжд качулка".

Лека и пръст на жената! Да почива в мир! Дано има шанс за другата жена!

"ЖИВЕЕНЕТО" в България е мазохизъм....

Винаги като стане инцидент тогава се сещаме.След дъжд качулка

Нито турското робство, нито руското, нито американското, са ни виновни! Безмозъчния български народ си донася всички беди - но успокоението е, че както е почнало ще се самоунищожим, така, че няма да има проблем!

Божеее.....в чуждите страни с десетките небостъргачи народа трябва да е измрял. У нас никой не си гледа работата както трябва, ей затова е тая каша.

Те работата си я гледат, проблемът е, че навсякъде като започнат да се събират пари за нов асансьор, за дограма, за каквото и да е, масово почва шикалкавене и глупости от сорта "ама то нали си работи" - е, работи - тук-таме не работи...

Когато нашия асансьор започне да издава подозрителни звуци или не работи както е нормално, веднага викам фирмата, която е отговорна за него и изобщо не чакам някой друг да го направи. Последният път направиха предписания, които бяха за резервната спирачка и ако не се подменят съответните части, може да стане сакатлък след време. Те така си връзват гащите, но до тук! После подмяната е в ръцете на хора, които масово са болни от безразличие...Може и фирмата, обслужваща асансьора да е виновна в случая, но ако хората са забелязали нещо нередно, а не са предприели мерки да не се ползва асансьора докато се ремонтира, кой е виновен? Фирмата може ли да знае кой асансьор точно в кой момент ще дефектира? Асансьорът е сложно съоръжение и това, че в даден момент е бил изправен, не означава, че в следващия, няма да откажат всичките му защити, особено, след като се ползва неизправен... Трагедията е голяма! Съболезнования на близките!

Техника се грижи за теб както ти се грижиш за нея ! Ако ползващи асансьора са видели проблем и не са се обадили в сервиза . Сервиза няма как да знае ,че има проблем. Хора грижете за техниката за да не се чудите защо тя вие предала.

Пак им дойде втория акъл...

Абе дир-а в статията пише 12 етажен блок, пък на снимката блока е 9 етажен! Последно?

Е това е просто някаква снимка. Точно като с хубавите колорадски планини на Плевнелиев. ;)

Вие не разбрахте ли, че в тая шибана държава има около 10 000 изрода , плужеци и червеи, които ни тежат като воденични камъни, паразитират на гърба на народа и смучат жизнените му сили, и че заради тях вече 25 годни не можем да дръпнем нагоре? Тези около 10 000 изроди и влечуги, тези утайки, тази сган, пасмина, измет , боклуци и кал трябва да се ликвидират физически, а именно, да се разстрелят , за да се избавим от пиявици най-сетне и българите да работят в България, а не да ходят да бършат екскрементите на някоя посрана баба в Италия или Гърция!!!

И у нас съ появиха киевски касапи.

васо виж че тези които трябва да чистят задници в Италия сега са на топли службици тука. Заради туй ти слагат минуси-щото те трябва да чистят въпросните задни части.ха-хаха

Моите наблюдения са за 10000 нормални хора, а останалото дето се нарича народ е сбирщина от изроди, плужеци и червеи, които дори не осъзнават че са такива. А с такова съотношение друга държава не може да се направи. Само такава може.

Нищо ново под луната! Асансьорите не се поддържат, реките не се почистват, язовирите са безстопанствени, народа не мисли за нищо, краде, замърсява, не плаща, спестява данъци и т.н. Какъвто е народът, такава и държавата.

.. за да се скъсат и двете въжета на асансьора, при положение че са сменяни преди четири години, както твърди домоуправителя, това означава, че или са монтирали "втора ръка", но "запазени" въжета, или не се с необходимата за товароподемността на асансьора дебелина...

Аз асансьор с 2 въжета не съм виждал. 6, 8, 10, 12 + 1 по може, ама 2? Освен това при скъсване на въжетата асансьорът трябва да блокира между етажите, а не да падне.

Всеки ден, едно и също. Случва се някакъв инцидент и почват да валят умни съвети и преценки отвсякъде. Почват се с някакви мерки, мине известно време и нещата си се оталожват, загиналите или пострадали потъват в забвение и така нататък. Положението обаче си остава на същото ниво.

Тази проверка дето я е разпоредила министърката е вятър и мъгла. Асансьорът може да се повреди още на другия ден след проверката. Особено ако е от тези прясно модернизираните с монтирана калпава електроника и киутайски електромотори.

Блокът на снимката е 9 етажен. Писали са 12 етажен блок?

Боклуци.

Пробуват ни демо версия ;)

Аха. Колкото провериха всички язовири и водоеми през 2006, колкото провериха асансьорите преди 2-3 години, когато пак имаше подобен инцидент, колкото наслагаха охранителни камери в парковете и градините. А ги ева в мамето негодно, ей!!! Разстрел за всичката пасмина !!!

Този идиот дето е слагал минусите да ходи на майка си под полата, защото не е трябвало да излиза от там !

След като може в милата ни татковина да си прекараш колата на ГТП, без въобще да я караш до там и тя да не е в движение, защо да не е така и с асансьорите, итн съоръжениея. ЗАТВОР за фирмите и проверяващите ги инспектори допуснали този анасьор да продължи да функционира, въпреки, ме не е изправен.

Не искам да ви плаша, обаче повечето от асансьорите в страната са опасни. Дано не съм лош пророк, обаче тепърва ще зачестяват инцидентите и недай си Боже, смъртните случаи с тях! Всички панелки са на това дередже! Но и живущите имат вина с техните постоянни ремонти, къртения, и т.н с които претоварват съоръженията носейки материали нагоре-надолу. А как се правят проверките - проформа, с подпис в протокола. Нашия асансьор всяка седмица е развален! Оправят го уж, тръгне и след няколко дни айде пак. Тези пишман фирми за асансьорни подръжки работят ексклузивно с турски части и консумативи!

ДЪРЖАВАТА Е ОСТАВЕНА НА САМОТЕК и на никой не му дреме, ОТ ОНАЯ ПАСМИНА В ПАРЛАМЕНТА

ма дай пари и ше ти я оправим държавата, бе муняк

В София на Раковска има стари сгради с швейцарски асансьори, които са на повече от 100години. И работят безупречно. Само дето са по бавни. Но хората си ги поддържат и нямат проблеми

Разбрахме, че разбираш от всичко и си 100% капацитет във всяка опбласт, като голяма част от българското население! Ходи и се лекувай, че като са те скопили, са ти орязали и мозъка!

Живея в Благоевград, асансьора във входа също е в състояние на неизправност, скърца, кабината се клати, явно фирмата трябва да го ремонтира, или спре, по-добре да си ходим пеша по стълбите, иначе може да полетим и ние

2 генетични боклука по-малко.

А ти нали си върха на генетичната еволюция, та затова си 100 % социопат и психар! Ако лудниците още се финансираха, в момента щеше да си на масата за поредната доза електрошокова терапия, последвана от лоботомия!

фащай асансьора