Доброволци и секретни служители срещу битовата престъпност

В борбата срещу битовата престъпност МВР ще залага и на доброволните сътрудници.

Обратно в новината

Коментари - Доброволци и секретни служители срещу битовата престъпност | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Драги съфорумци,дембилите в парламента го направиха,за да може всичко да е в угода на електората им - циганята.Ако открадната вещ е в размера на минималната работна заплата,не се прави досъдебно разследване.То е в грубо противоречие с Конституцията,в която частната собственост е обявена за неприкосновенна.

Тук за едно шоколадче, откраднато от магазин те вкарват в затвора. В някои щати ако за трети път те хванат в кражба, дори за нещо дребно лежиш доживот в затвора ! Направете разликата !

какви сътрудници, какви пет лева??? Пак ли ще възраждаме тайната полиция и агентите? Нямаме ли си още достатъчно от старите номенклатурни агенти, дето комисията още не ги е оповестила? СМЕШНИЦИ СТЕ В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО И ТАКИВА ЩЕ СИ ОСТАНЕТЕ ЗА ИСТОРИЯТА./ бсп , дпс атака / То аз съм с две магистратури и няколко по дребни курса но какво от това, назначенията от край време са политически и безпринципни. Слагаме нашия човек, ще му пускаме по малко а ако почне да пипа повече от нас ще го резнем. Сега за доносник ли да изкарам тапия че белкем някой ме " оцени " че съм образован, че имам желание да се реализарам в ТАЗИ държава - и така до другите избори, до другия месия подкарал стадото.....

Нашите права са нарушени. Кой ще ни забрани да правим каквото си искаме. Питайте Българския хелзински комитет. Не ни ограничавайте свободите.

....и малко МАТЕМАТИКА: -територия 111 000 кв.км -служители на МВР 65 000 -от тях админастр. 25 000 - оперативни 40 000 - средно 1 на по малко от 3 кв.км или приблизително площ от 1,6х1,6 км- при 4сменен режим + "партньор" коригирам с К=8 (за площа,която става 24 кв.км или приблизително площ с размери 5х5 км за едно охраняващо,патрулиращо униформенно ченге! Разбира се това е огромна площ за гъсто населен градски район и нека там "силите бъдат коригирани десетоккратно(според гъстотата на населението)за сметка на селските райони,но не виждам какво пречи екипи да патрулират ДЕНОНОЩНО в селски райони от 30х30 км при условие,че са съвременно МОТОРОЗИРАНИ и имат съвременна КОМУНИКАЦИОННА техника! Нека "въртят" по 200-300 км на смяна(а не да си пият кафетата при засукани барманки в денонощните заведения и да са само на "повикване,като СОТ-аджиите),няма да ми е жал за изразходваното гориво и моторесурс(за разлика от милионите км изминати от луксозните депутатски лимузини за щяло и нещяло),да не спят в патрулките и дебнат "под прикритие" за някой и друг рушвет! Самото им "циркулиране" в районите,ще респектира!Но това трябва да се прави постоянно и ...СЪВЕСТНО!!! Аз не се страхувам и няма да се възмущавам,ако ме спират,защото съм редовен,стига те да си гледат ПРОВЕСИОНАЛНО задълженията за които получават повече от млад МЕДИК,а се пенсионират на половината му стаж,като бонус вземат и 20 БРУТНИ заплати!!!!

Нема да стане! Единия Миг е спукал гума , а на другия пилота е забременял и е по майчинство. ;-)

абсолютно съгласен с мнението на "m"! проблемът за пореден път се разглежда от към грешният му край! когато две три големи риби бъдат обезглaвени,ще е достатъчно явно послание към дребните за какво иде реч! пак ще се бием с вятърните мелници,а тия дето карат вятъра да духа просто ще си сменят контингента! толерантността към команчите трябва да се превърне в законност,щото безнаказаността ,която се шири покрай техните истории не е по вина народа,а именно на някои си големи риби-"не ми закачайте електората"!!!

ЩО МЕ БАНВАТЕ, БЕ!ЗАКРИВАНЕ НА ДАНС, БОРЧВОР, МИЛИЦИЯ, СЪ, ПРОКУРАТУРА И ДИР.БГ

Глупости. Пак ПР акции. Тези хора ПРИНЦИПНО не знаят къде са, респективно, от къде га го подхванат. А Европа им го казва , вече толкова пъти: Корумпирана съдебна система. Няма какво да говорим повече. За какво ги вадят тези полицаи по улиците, като "независимият" български съд ще пусне всичките кокошкари, хванати от тях? И веднъж излезли, пак ще започнат да крадат, отчасти поради липса на алтернатива, отчасти поради други социални фактори... Затвори трябват. Нови, големи и хубави затвори. Според статистиката, в България има 10 ПЪТИ по-малко затворници на глава от населението, отколкото в САЩ. Да не е защото нашите престъпници са по-добри по душа? И не е, че полицията не ги знае, кои са. Всичките онези, с десетките и стотиците криминални "регистрации", онези, от "контингента" на МВР не трябва да се разхождат по улиците, а да са на топло в някой затвор. Но как да са там, след като "независимият" български съд намира на най-висшо ниво, че когато ръководителя на партията мандатоносител взима 1.5 милиона за консултация по предмет, от който си няма НИКАКВА идея, всъщонст, конфликт на интереси НЯМА? Когато същият този съд намира за нормално, че един "успял млад мъж на 33" в периода на първоначално натрупване на капитала може да си купи 6 ГОЛЕМИ имота в супер центъра на София и няколко Поршета само в рамките на 3 години с държавната си заплата от 2,000 лева? Ами няма как.

Затова на сцената излизат такива пропагандатори, които се опитват да убедят хората, че всичко е наред и че престъпност всъщност няма, защото добрият чичко милиционер и добрия чичко от ДОТ бдят над техния сън, докато млади експерти - инженери и икономисти, под вещото ръководство на Партията закрилница се грижат петилетката да завърши предсрочно и светлото бъдеще да дойде догодина... А това, че започна да се стреля отново по пътищата, че пребиват възрастни хора да им вземат последния залък хляб, че цели села от мургави измамници се прехранват с телефонни измами, че почти няма българин, който нда не е бил ограбен по един, или по друг начин... това са империалистически инсинуации. ГНУС.

Не трябват затвори в които пак аз-ние данъкоплатците да плащаме за комфорта на престъпниците. Трябва да им НАЛОЖИМ да изработят в троен размер за щетите, които са нанесли с престъпленията си.

Най глупавото ще бъде ,ако се разреши използването на оръжие за защита на дома и имуществото. Така вече и престъпниците ще се въоръжат/не с пищовчета/ с автоматично оръжие и други средства и като идват в дома ти , първо ще ни избиват до крак и после ще ни крадът. Просто няма да има държава ,а всеки ще раздава правосъдие,ще стане вътрешна война. А нашите любими партийки и депутати ще продължават да си крадът и да се кефят на простотията ни. Закони има но трябва да се накарат правителствата да ги спазват ако ли не оставка и на улицата.

а че те в момента (бандитите) не са въоръжени - тъй ли?

И като имаш оръжие и убиеш крадеца и вече си спечелил така ли . Ами ако този когото си убил има братя и приятели които също с това се занимават, няма ли да ти потърсят сметка - начините са много на улицата,в дома ти както спиш те запалят , поне гледате насърчителни УСА филмчета за начина на отмъщение - ако се замислиш след това какво ще ти дойде на главата - децата трябва да им вземеш охрана за училище,на жената - охрана , или смяташ да се разкарваш с картечница и да не спиш.Първо се мисли , после се приказва .

Абе какви 65000 полицаи?? От това число я има 20000, я не. Останалите са администрация, КАТ, разни институти, фирми от всякакъв вид и т.н.

Уволнение на всичките, никаква работа не вършат!

После кой ЧЕ ТЕ ПАЗИ??

Правосъдието в действие ,....вече и по улиците на Бг . ---САМОРАЗПРАВА !

Както в "америка" нашият ИДОЛ нахлуваш без покана ДУМ..ДУМ и екарисаж! Ще има стрелба само първите 3 дни.След това ще настане РАЙ за тези дето са живели в АДА. Какви "спящи"" секретни клетки и молекули ..атоми и амеби?

че вече не си набелязан от някого и преди да се усетиш че за нещо си станал си нечия мишена и вместо ти да го направиш първи да получиш възхваляваното от теб БУМ ?!

Против съм участието на бивши полицаий. Нямам им доверие. Това ще се обърне един ден с/у хората. Не са ни нужни нови мутренски банди от бивши ченгета

бивши хора носили пагон (от министерствата на отбраната и вътрешните работи) са бандити, не може да им се гласува доверие и за това, едва ли не, трябва да бъдат ликвидирани?!?! В до сегашните си постове се проявяваше като мислещ човек, но сега от написаното лъха реваншизъм и искане за повторение на събитията със служилите в армията и вътрешното ведемство преди 09.09.44 г., не зависимо че много от тях са били истински патриоти и са воювали за тази държава.

Всичко това,ако не беше тъжно е много смешно.Двадесет години Държавата си трае и не предприема нищо в тази посока.Кой ще плати на хилядите пострадали от циганските и други набези.Трябва да се опишат всички случай на неразкритите кражби и хората да получат парична компенсация,примерно за сметка незаконните помощи за циганите.

Досегашните коментари можеха да бъдат и по полезни, ако не пропускаха най важното в случая. Лекува се причината, приятели, а не следствието. Забравихме, че тези хора-циганите, също са хора. Когато обществото ги е захвърлило гладни и без всякакъв шанс да живеят като нормални хора, те стават врагове на това общество. И хич не ми говорете, че те били мълзеливи и лоши. Защото по старото поколение помни, че те бяха и добри и работни. Голямият проблеч е, че тая власт не е само техен враг, а и на нас -българите.

Преди имаше ЦИГАНИ - те работеха и децата им ходеха на училище. Хората имаха задължения. Сега има РОМИ, те не работят и децата им не ходят на училище, но всички те имат права. Разликата е голяма. От нас - данъкоплатците и от законотворците зависи докога ще е така...

Здрасти, Съгласен съм с написаното, но с една забележка - в огромна степен циганите сами са си виновни за беднотията и мизерията. Нямат (или огромната част от тях) никакво желание дори да се опитат да се интегрират. Държавата е другия главен виновник, защото, според мен умишлено, не иска да намери адекватни механизми, за да ги интегрира в обществото до известна степен поне.

да ама като не щат да учат, като нае щат да работят - как да стане и за какъв шанс иде реч? То и аз съм с две магистратури и няколко по дребни курса но какво от това, назначенията от край време са политически и безпринципни. Слагаме нашия човек, ще му пускаме по малко а ако почне да пипа повече от нас ще го резнем - и така до другите избори, до другия месия подкарал стадото.....

Правилно е, че СЕГА се хвърлят сили на МВР срещу мангалската престъпност. НО ПРЕЗ ПРОЛЕТТА ВСИЧКИ СИЛИ И СРЕДСТВА ТРЯБВА ДА СА НА ГРАНИЦАТА ЗА НЕДОПУСКАНЕ НА ИМИГРАНТИ И ЕКСПУЛСИРАНЕ НА ПРЕМИНАЛИТЕ. До есента трябва да са готови всички заграждения по границата.

тя цяла бг е дно село и се знае кой краде, това са същите комунисти от ДС и висшата и по-ниспа номенклатура , те ни убиват с лоши лекарства, образование и ниски доходи

Не са необходими доброволци. Необходимо е да се разреши със закон на хората да защитават домовете си като стрелят по крадците. Така всеки българин ще се превърне в доброволец, като в Швейцария.

Много просто разсъждение. И кво като си въоръжен . Ами те крадците и те като се въоръжът не с пищовчета , ами с автомати ,кво правим а. Първо ще ни изтрепват ,а след това ще ни крадът. Законът и държавата са важни ,да са си намясто , иначе става вътрешна война .

ам'че те престъпниците СА въоражени, вече! извинете, но вашето разсъждение е елементарно - или предполага, че сме наивни.

тя цяла бг е дно село и се знае кой краде, това са същите комунисти от ДС и висшата и по-ниспа номенклатура

Колко да са "секретъни" служителите в едно село с 10 човека?!

Резонен въпрос.

точно мвр е най-големият престъпник в бг , защото циганите и наркодилърите и всички видове крадци се отчитат на мвр , а това са си същите комунисти

Кажете как ще се справите с битовата престъпност в големите градове???

Да не са сложени там да работят?!

Аз от кога се натискам да стана доброволен сътрудник, само че не ми позволяват да стрелям с картченицата от двора си.

Че защо да не ти разрешават? Стреляш наред, докато спрат да мърдат, после се обаждаш в полицията, че са те нападнали с картечница, ти си им я отнел и после с тяхното оръжие по тяхната глава и готово. Ще ти вземат картечницата, но за теб остава удовлетворението, а то е безценно!

Айде бе, Волене, айде бе, Сидеров! Къде си сега, да се втурнеш на помощ на полицията? Нали много ти се искаше да бориш престъпността?

Това пък в какъв смисъл го казвате? В писане на безсмислици ли си уплътнявате времето?

Може да се сформира хвърковата чета от безработни: Росен Петров, Ваньо Танов, Барека, Фидосова, Бойко и Цецо...

Преведено на езика на нашето съвремие това означава, че дебилни комуноиди доброволно ще ядат бой от бандити и цигани, заради управленската импотентност на комунистите, милиционерите и агентите им.

нищо няма да ядат. Те са винаги от един отбор, ще стиснат ръце, па ще се прегърнат

Бати безпомощните шкембелии тея...на шепа хора 70 000 куки и пак нищо не правят.

МВР е с най-голямо перо от Държавния бюджет.

"Полицейската" държава САЩ има 15 пъти повече полицаи - 900 хиляди, при 50 пъти по-голямо население, т.е. ние имаме 3 пъти повече полицаи на глава от населението.

Вервай си!

Всички в България знаем, очевидно без вътрешния министър, че повечето бивши служители на МВР стават мутри. Тях ли се гласят да ги направят сега "доброволни сътрудници", пазещи народа от самите тях си? Няма край комунистическата тъпотия и за жалост, търпението на народа ни!

Искам да се пиша доброволец. Къде раздавате минералната вода?

Не пълната реставрация на татовщината, а и самия Тато да възкресите, Бог да го прости, пак никаква няма да я свършите, защото нямате капацитет и ресурс.

Къде са тези 65 000 полицаи и кого пазят?

Как двама полицаи на 5 села да се справят с престъпността?

Питал ли си се при 2 полицай на 5 села, колко села има в БГ при 65 000 полицаи?

65000 танета са бе На първо място на глава от населението Скоро може на всеки работещ и калпаклия полицай да се падне Двойно повече от армията

ами лесно могат да се справят и 2 полицаи на 10 села Просто този който може, да опазва живота и имота си ,както е уж по конституция да не носи отговорност ако гръмне или опържи посегателя в дома или имота си

СЕКРЕТНИ ДОНОСНИЦИ, А ПОСЛЕ ЩЕ ГИ ИЗВАДЯТ НАЯВЕ, ДА ГИ ПРЕБИЯТ КАТО КУЧЕТА - МЕРСИ, ИМА СИ ПОЛИЦИЯ ЗА ТАЗИ РАБОТА- НЕ СА МАЛКО НА БРОЙ , НАЛИ ЗАТОВА ГИ ХРАНИМ.

България тръгва към дъното с отмяната от комунистите на Закона за Защита на Държавата. Текстовете му са интересни. Всеки може да ги прочете из Интернет.

България няма нужда от ЗЗД/Закон за защита на държавата/, а от ЗЗНЕ/Закон За Защита на Нацията и Етноса/.

Вие чули ли сте полити, който да не се е оправдавал винаги с предишните? Аз такъв в България не съм виждал! А вие?

Преди години работих в пловдивския квартал Столипиново и твърдя, че познавам психиката на тези хора. Те са примитивни, страхливи, затова действат групово. Подчиняват се на властта, ако е силна. Сега върлуват, защото са безнаказани и усещат закрилата от страна на НПО, които, вместо да проявяват истинска грижа, безпринципно ги защитават. Много важно е да се дадат правомощия на доброволни сътрудници - това ще реши проблема. По селата да предоставят на тези бедняци земя и да ги принудят да работят, вместо да крадат чуждия труд.

Ти виждал ли си тия "хора" да работят?Хеле пък земя!! Май си ги гледал през прозореца на джипа.

...А,бе "знаещ",пиша ти от "Златна" Добруджа. Имах къща на село(масивна),със стопански постройки и много плодни дървета,отгледани от фиданки.4 дка двор ограден с метални стълбове и 2,5 мрежа,аз и родителите сме вадили продукция,както за нас,така и за реализация,свиня майка с 10 малки,+ пернати,оставяли сме ги по цяла нощ без надзор и сме се прибирали в града.Нищо не изчезваше...познай кога е било това?!? Днес от този имот не е останал камък в/у камък,овошките бяха изсечени за горене(на 0,5 над земята за да не се навеждат много),десетки жалби до полицията...познай отговора... В селото българи не останаха,старите измряха,младите в градовете или чужбина.АПК-то(осигуряващо работа)отдавна бе "ликвидирано".Останаха само многолюдните,безобразовани и бездомни мангали,плодящи се като плъхове и толкова калпави,че като "опоскат една къща и започне да им духа през зимата през изпотрошените прозорци,"завземат" друга изоставена къща и до пролетта,познай какво остава от нея? Та да се върнем на думата: На същите те зи "безимотни" мангали,им раздадоха "държавни" земи(в района имамахме много такива) с цел да се прехранват.Познай какво направиха с тях...ПРОДАДОХА ги на мига и ядоха,пиха,правиха "сватби"(разбирай сюнети) за "жълти стотинки"....Познай кой изкупи тези земи...тези които им ги "дадоха" тогава т.н. "ликвидатори",някои политически активни ,после станали и Председатели на Общински Съвети....днес КРУПНИ ЗЕМЕВЛАДЕЛЦИ!!!!...

МВР ще бори битовата престъпност и с доброволци Това е чудесно. Да попитам, в какъв стил ще е борбата - класически, или свободен.

Борбата ще е в стил Цецо - апартаменто.

Тъпо, другарю, много тъпо. Тия лафове си ги разменяйте в мазето на Позитано 20.

Ей тоя Цветанов май ви го навря дълбоко, щом не спирате да го сънувате и имате патологична необходимост да го споменавате. Май все такива сте на Позитано- патологични случаи.

Ама защо да се правят доброволчески отряди. Какво тогава ще работят, те и без друго не работят, 67000 полицаи? Защо им плащаме заплати от нашите данъци? Това правителство е пълна некадърност. ОСТАВКА и то веднага!

Той и Петното веднъж се предложи за доброволец на Боклушарски....... срамно е безсилието на държавата - СРАМНО!!!

Предишното управление създаде полицейска държава и следеше и подслушваше всекиго. За това трябва да бъде заклеймено. Само че в същото време и обезкърви полицията от слухари и доносници, и затова престъпността върлува. Налага се спешно слухарите и доносниците да бъдат навъдени отново... На мен ли някой ми е сложил халюциногенни гъби в кафето, или...?

Има един лаф че всичко ново е добре забравено то старо . Доброволен отряд на отечественият фронт . За това ли бяха двадесет и пет години мизерия за да преоткрием ОФ то .

Чакайте малко бе господа от МВР,малък ли ви е бюджета,хора ли нямате ,че доброволци? И какви полицейски права имат тия "доброволци",освен доброволно да си бъркат в носа...а? Май Боко е прав за сектор сигурност.

доброволни отряди на трудещите се ? или атака ли ще бие циганите

докато милиционерите са пред парламента доброволци ще им вършат работата ама да им взимат и заплатите !

Браво,мноО си точен тук.

Тоя ръб много добре знае какво ще се случи на един доброволец, ако случайно простреля взломаджия в момент на обир!? Дълъг поцес, разбиване на нервната система и най-вероятно - затвор! Та в тази връзка - какъв ще е ефекта от т.н. "доброволни отряди"? Освен да правят разходки и .... да плашат гаргите, защото нямат никакви правомощия спрямо взломаджиите по закон!?

"...нямат никакви правомощия спрямо взломаджиите по закон..." Но извън закона ИМАТ! И най - интересното е, че "сапунирайки" крадеца, няма доказателства и не си виновен... .:) Просто нищо не се е случило. Нали се сещаш - "каквото почукало, такова се и обадило."

Да, а редовите полицаи ще стоят скрити в автобуси край Народното събрание и ще пазят властта!

Нека да се включат хора и да помагат на жандармеристите, но не безплатно. Аз предлагам да им се дадат заплатите на полицаите, които не са успели да се справят с престъпността в селата.

...и също правата и защита по закон

Какво става бре ,както винаги ---пушилка? Нали МВР-то щеше да бори престъпността по селата ,....а сега ---АБДИКИРА? ОСТАВКА ,НЕЩАСТНИЦИ!

И както винаги ,..и тоя коментар ще бъде ---избърсан! Цензурата която се прави ,датира ,от ---1944г., и е от една партия ,която е СЛУГА ПОДЛОГА,ИЗТРИВАЛКА ,НА ---ДПС, аименно ----БСП.

Истината е, че навсякъде из страната има "повишена концентрация на престъпност", ясно ли ти е тъпо главо и вместо да правите карта, вземете нужните мерки! Няма вече дом, от който не е откраднато!

Няма да стане ,няма ДАЛАВЕРА !