Жалби в КЗК за спрените поръчки за ”Хемус” и ”Струма”

До края на март КЗК ще се произнесе по жалбите срещу спрените процедури за строежа на магистралите "Хемус" и "Струма", съобщиха от комисията.

Обратно в новината

Коментари - Жалби в КЗК за спрените поръчки за ”Хемус” и ”Струма” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какви асоциации предизвикват в модератора думите" дебелата свиня не може да мине през тунела" та е изтрил коментара? Оприличава я на някого? Или свинята му се вижда много дебела? Хайде да приемем, че тунелът е тесен.....

Всички теми за тези поръчки ме убеждават в едно: Пеевски и Златев са едни обичани от народа хора и всяко посегателство върху бизнесът им носи със себе си порой от справедливо народно недоволство. Отивам до Лавка да изтъркам едно билетче на късмета от най-скъпите, че поне малко да му намаля загубите на милия!

Сега ГЕРБаджийте ще трябва да чакат разрешаванена казуса и нямада има незабавни порции.

Ако се стигне до плащане на неустойки значи е голяма далавера.Кой обаче ще плаща?

Не "ако", а "когато"...

Да се оплакват и на Арменският поп били спечелили, да ама НЕМА подписани ДОГОВОРИ схваща те ли за това никой не е подал жалба в съда. Мотив НЕМА ПАРИ, възстановяват се внесените такси за участие в търга и кой от къде е...ВЪЗЛОЖИТЕЛЯТ има право да прекрати във всеки момент процедурата преди подписването на ДОГОВОР!!!

zosha_@

да, ама не - когато е приключила процедурата и е избран изпълнителя, отказът на възложителя да сключи договор се санкционира с обезщетение за несключен договор - в размер на разходите за подготовка на офертата, но и на пропуснатата полза - печалбата..особено когато отказа е по причина, за която носи отговорност. добави, че държавата, съответно ведомствата винаги имат пари, т.е заявлението за липса на пари не е достатъчна причина за отказ, и картинката е ясна.

zosha_@

жалбата в кзк, предхожда жалбата в съда.

От Брюксел са казали, че не са спечелили правилните фирми. Как е станало объркването все още се разследва и виновните ще бъдат уволнени. При новите конкурси това няма да се допусне, ще спечелят точно тези фирми, които се считат от Брюксел за правилни !

Голям театър е това с поръчките. Сега Боко ще си перифразира лафа "Ние ги хващаме - те го пускат" на "Аз ги спирам ама КЗК..."

Като дори и в новия ЗОП на ГРОБ не е записано - "ТЪРГОВЕТЕ СЕ ОТМЕНЯТ ПО СЪМНЕНИЯ НА ПРЕМИЕРИНА НИ СЛЪНЦЕ!!".. В ГУГЛЕТО - "АФЕРА С НОВЕРА" и се запознайте. Как се плащат и АДВОКАТСКИТЕ ХОНОРАРИ, и къв им е процента. Да се светнете кво ни очаква.

Нали бобчо и лилетка казаха нацупено, че всички поръчки били спрени ЗАКОНОСЪОБРАЗНО! На какво основание "спечелилите" търговете сега обжалват? Бобчо и лилетка лъжат ли? Бобчо и лилетка ще върнат ли 30-те процента комисионни получени от "спечелилите" търга?

НЯМА ЗАКОНОНАРУШЕНИЯ ПРИ ПРОВЕЖДАНЕТО НА КОНКУРСА!! Ама ний си ПРЕМЕСТИХМЕ КИТКИТЕ.. А на спечелилите им е все едно, на коя страна са им китките.. ТЕ СА СПЕЧЕЛИЛИ!! И хоп - приказката за ЛУДИЯ и ЗЕЛНИКА!!

"Ерем Иляч Ве Кимйеви Меделлер Санай Мамоллери Тиджарет Лимитед Ширкети" ООД ще спечели, помнете ми думата.

неустойките не зависят от тиквените тъпизми, а от съда, където се атакуват неизпълнени договорни задължения, загуби, пропуснати ползи и т.н. И ще ги плащаме ние обикновените данъкоплатци!

Остава въпросът: Кой поръча спирането на поръчките? Или това беше просто поредната безумна тиквена приумица?

въпроса - Не бе ли по-правилно - КОЙ ОТКАЗА ДА ДАДЕ ПАРИ, ЗА ГОТВЕНИЯ СВЕТОВЕН РЕКОРД ЗА НАЙ-СКЪП ТУНЕЛ. С над 28 МЛН ЕВРО НА КИЛОМЕТЪР! ПРОГНОЗНА ЦЕНА ОТ ПОДОПЕЧНИТЕ НА ЛИЛЕТКА МИНЕТКИНА. И като се види, че ЕС дава парите за СТРУМА - всичко си застава на мястото..

В случая тъпизмите са тези които пишеш.При преработка на проекта ще се насрочват нови търгове така че тези жалби остават без последствия.

е мнООООго по-голям. ПЪРВО СИ ОТГОВОРИ ОТ КЪВ ЗОР КАТО НЯМА ПАРИ ЗА ХЕМУС СЕ ПУСКА КОНКУРС? Второ - виж си, че още от 2011-та година в ЕВРОПРОГРАМИТЕ ХЕМУС Е СПАЗАРЕН ОТ БЪЛГАРИЯ ЗА СКОРОСТЕН ПЪТ! КОЙ ГО Е ПУСНАЛ НА КОНКУРС КАТО МАГИСТРАЛА???