Откриха най-отдалечената звезда от Земята

Международна група астрономи откри най-отдалечената от Земята единична звезда, разположена на разстояние от 9 милиарда светлинни години, информира Ройтерс.

Обратно в новината

Коментари - Откриха най-отдалечената звезда от Земята | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Предлагам по случай десетилетието на ромското включване да включим ромите към космическата програма и да изпратим едно 100-тина хиляди да изледват дали около звездата няма "джилезу за бране"

Ебаси кефа! Ти си топ, топ, тъп, топ!

Тази може би отдавна я няма...докато стигне светлината и до земята са минали бая години. Човек докато гледа звездите не се замисля, че всъщност гледа миналото...

ЧЛЕН КОРЕСПОНДЕНТА НА РУСКАТА АКАДЕМИЯ НА НАУКИТЕ КОЗИРЕВ ИМА РАЗЛИЧНО ОТ ТВОЕТО ВЪЗПРИЕМАНЕ НА СВЕТА - според него информацията се предава мигновенно с леки изкривявания. ДАЙ БОЖЕ ДА Е ПРАВ , иначе с твоята хипотеза означава, че живеем в абстрактен свят.

Ако някой се интересува по-сериозно: 1/ Звездата е супернова в съзвездието Лъв, означение SN Refsdal; открита е през 2014 г. 3/ Разстоянието до нея не е дори 2 пъти по-голямо (9:5) от това до галактиката, изиграла ролята на гравитационна леща, което може да се сметне от третокласник.

Чакам скоро да открият ръба на вселаната, а оттам - дай боже! - и отвъд него да кажат кво има:)

А последното число намериха ли? Или пък бързо да си допия последната бира, ако са преброили "Деветте милиарда имена на Бога" (прочетете в chitanka dot info)

Те на земята не виждат какво става ама седнали да ''откриват'' най далечната звезда:)))))))

да пратим Герб там!

е защо да хабим толкова ресурс - може и на нашето слънце да ги пратим :-)

Аааааа що?! Не е ли по-добре БСП-то, като едни истински пионери?

Не са открили най-отдалечената звезда - наблюдавали са звезда която е по-отдалечена от досега наблюдаваните

!! А де!! Вър'и им го обясни.

Това едно на ръка. А как тази звезда е 100 пъти по-далеко от най-далечната изучавана досега. Излиза, че досега не са изучавали звезди по далеко от 90 млн светлинни години, а в същото време, най-близката до нас звезда била Алфа Кентавър на 4 милиарда светлинни години.

Объркал си малко светлинни години с км. Алфа Кентавър е на 4.37 св.г. Най близката е Проксима Кентавър на 4.24... има Уикипедия :-)

В същност и с километър не си го объркал - разстоянието до Алфа Кентавър е 41,343,392,165,178.096 Kilometers

Малка поправка - Алфа Кентавър е на 4,37 светлинни години, а не 4 милиарда св години .....