Китайци налазиха Байкал, изкупуват земите

Жители на Иркутска област в Русия обвиняват китайците в масово изкупуване на земи край Байкал и дори приватизиране на брегова ивица.

Обратно в новината

Коментари - Китайци налазиха Байкал, изкупуват земите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това ми звучи като фейк новина. Достъпът до Байкал е изключително ограничен. Дори местните жители се оплакваха на Путин, че не могат да достигнат до определени населени места поради забрана за преминаване. Опазването на Байкал, който е най-големият сладководен басейн в света, се възприема от руските власти като една от стратегическите цели, затова не вярвам на новината. А, че китайци ударно са се устремили към Сибир - това е вярно.

- за тези не е ограничен: "Пекинская международная торговая компания Цзиньбэй Юань (金贝源) и Республика Бурятия заключили договор о строительстве завода по розливу питьевой воды на южном берегу озера в с. Выдрино." А, и китайските гидове разказват на сънародниците си туристи че езерото Байкал някога е принадлежало на Китай.

според последното преброяване - щастливи и доволни, няма за какво да мрънкат. Е, намират се разни предатели и соросоиди да протестират - напр. срещу строежа на китайския 'супер-екологичен' циментов завод в Уляновск, че и референдум искат наглеците, службите обаче бдят и ще начукат канчето на тоя и оня..

Е приготвил един голям и мазен Сибирски муй за Путлер, докато той е зает да се прави на велик

Така или иначе източната част на Сибир ще стане част от Китай. Вероятно обаче по-скоро, отколкото сме си мислили.

Странно е, че всякакви чужденци могат да налазят Русия. А руснаците не могат да налазят България щом купуват жилища тук. Щом има възможност защо хората да не купуват и да не строят. Друг е въпроса как държавата регулира тези дейности.

Руснаците напират към ФАЩ и Ингилизия (?), а празното място се пълни с...китайци. Ало сервитьорката, един номер 44 и един 13 със сладко-кисел сос!

И за какво им е на китайците да си харчат паричките в това гето за скотове?

Много просто, гонят скотовете и превръщат гетото в Рай! Китай е на 2-ро място по БВП в света, гетото на 12-то! На 11-то е някаква межава държавица Южна Корея с територия 170 пъти по-малка от "велика" Русия!

В Сибир живеели 24 милиона руснаци! А китайците вече били 20 милиона! Идвали и се заселвали по около 2.5 милиона годишно! Ако китаец се ожини за рускиня, държавата му давала безвъзмездно 60 000 долара! Най много след 5 години, там ще има референдум и ще се повтори Кримският сценарий! Путин добре го разработи и перфектно го приложи!

И ние имаме същия проблем с музжиците, да се наложат квоти за путлеропитеци, които идват да си образуват анклави в уж омразната им Европа.

И аз вечерях хриба със фоцет и хохрехи, че днес ми е малко кофтешън.

Купувайте, братя китайци! Отмъстете за българското Черноморие!

не китайците налазиха Байкал, а многоликият юзър "той" налази темата за Байкал и си говори предимно сам. на развален руско-български.

тъпи, в сибир и дальново востока има около 20 000 000 китайци! и прииждат с 500 000 годишно! а русские са незначителна бройка! все пак имаш компютърче, що не го ползваш? пиши население на россия и чети! или етнически състав русская федерация! има таблици и диаграми, дори деб. ил като тебе може да ги разбере!

20 милиона от 150 си е 14%. Ако е истина, дупе да им е яко на братушките... както завладяват земи на запад /визирам Украйна/, така ще им смъкнат гащите на изток и ще ги тартаковат до откат...

Теорията за етническото богатство и многообразие е пълен мит ! Погледнете , от векове общества с различен етнос си остават разслоени и не се смесват ! Мюсулмани , цветнокожи , ЦИГАНИ , съжителстват капсулирани в нацията - гостоприемник по свои закони в свои затворени общности ! Нещо повече , опитват се да вземат надмощие и тенденцията е да успеят ! Бялата раса се топи като сняг през април !

ти защо смесваш понятията етнос, религия и цвят на кожата? това са различни неща! има цигани християни, мюсюлмани атеисти. има бели които са мюсюлмани и дори будисти. а цветнокожите изповядват всички видови религии . има дори черни евреи! а за етносите пък ....те нямат брой!

??

Ти говориш за изключенията . Те само потвърждават правилото !

Нашето Черноморие е превзето от руснаци. Вижте какво е сътворено по брега например само в района на Св.Св.Константин и Елена до Варна. Там брегът е ограден с 3 метра стена и има частна охрана да пази кичозните дворци на руски богаташи. Защо да гледаме чуждия двор, нека разчистим нашия. Но, май е вече много късно...

така Аляска им мвзеха на балъците, та Байкал ли...

Даже и в момента Аляска е една пустош. Който иска да я взема.

айде сега мужиците да разкажат за братския китайски народ, дето им е съюзник и ги пази от Запада...

Що, ми то и турци си купуват земя в ЕС.

Руснаците изкупиха половин Лондон, най- скъпите имоти в говедарника, цялото Черноморие, а Байкал си е и без това под тяхна юрисдикция, земя се купува - националност - НЕ.

Китай имеет в 10 кратную экономическую мощь по сравнению с Россией ВВП Китая $11,383,030,000,000 ВВП России $1,132,740,000,000 Население Китая и его армия в 10 раз больше российской.

Нито на Китай, нито на Русия БВП се изчислява в колониален гъзпапир. И двете държави си имат СОБСТВЕНИ валути и се разплащат с тях. А Китай от 26.03 купува и петрола си в юани.

Ти не си запознат, ти си глупак. Всички от кремъл и олигарсите си ДЪРЖАТ ПАРИТЕ В ДОЛАРИ В АМЕРИКАНСКИ БАНКИ. Рублата е по-евтина и от тоалетна хартия.

китай купува петрол с юани единствено от раша! и раша се чуди какво да ги прави тези юани, щото другите държави не търгуват в юани раша сама си го навря до ушите! ще не ще купува китайска басма!

Китай, Освен че правят непрекъснато военни учения до границите с ватенките, те са разположили и повечето си междуконтинентални балистични атомни ракети в тази зона. Готови са за унищожения да руската орда. Всички военни машини са боядисани в зимни камуфлажни цветове. И само чакат момента - ще завладеят половин русия.

Очаквайте скоро време свободна безмитна зона на китайско-полската граница !

Наблюдавай внимателно и като забележиш да ти цъфнат налъмите, обади се!

А какво да кажем ние българите с гайдите, като например генетично инфантилните руснаци имат вече първия собствен град в България - това е красивото ни ПОМОРИЕ...!?!?!? От 12 хиляди души население, 8 хиляди са руснаци... Ми защо като им е толкова велика страната не си стоят там...?!?!?! А и защо елите им е живеят все по "омразните" им САЩ, Англия, Германия, Швейцария...!?!?!? Да се чудиш...

Еврей в тайгата, бре?

пълен с китайски търговци от илиянски тип, които се женят за бедните рускини, правят им десетина деца, които автоматично стават руски граждани и тези руски граждани с китайски произход получават земя по програма на руското правителство за развитие на земеделие, а имат право и да изкупуват каквото си искат, финансирани от китайското правителство.

се дръвчи и върти мръсотии на Западния Свят, руснаци с китайски произход изкупуват Дальный Восток. А руснаци с китайски произход се произвеждат от брак между китайски амбулантен търговец от илиянски тип с рускиня.

Забранете продажбата на земя на чужденци и въведете квоти и визи за китайците. Те са 1 милиард, могат да прегазят и претопят всеки. Трябва да си стоят у тях.

Ако знаете колко имоти по родното черноморие са собственост на руснаци и руски "фирми", лошо ще ви стане!

бе остави го нашето черноморие, дай Байкал да оправим сега. Спасете байкал !! #savebaikal айдееее ура

току що проверих, путин не е продал байкал, а водата на байкал! китай започва строеж на водопровод от байкал до някакъв град ланьчжоу, тъй са го написали русские , а сега не ми се търси как е в действителност! та китай ще източи само водата, сушата ще си остане русская! хем ще могат да видят какво има на дъното на най дълбокият сладководен басийн в света!

Я прочети какво написа. Как ви избират пуделчетата - по отсъствие на акъл или по пълното отсъствие на такъв?

ми написах, тъпи, че путин продал водата на байкал на китай, и китай строи водопровод! та след пет години ще можеш да видиш какво има на дъното на байкал! така написано по достъпно ли е за русолюбците??

Земя се взима САМО с война. Руснаицте водиха стотици войни срещу араби, турци, монголци, китайци, японци, англичани, за да стане Русия голяма и силна държава... ЧУжденци може да идват САМО под НАЕМ и за кратко... Парите се ползват като средство за размяна САМО в държавата, между хората водили война срещу враговете- араби, китайци. Който продаде земя на чужденци става Предател като Стефан Стамболов, Поп Къстьо и руснаците Елцин и Горбачов. Всички предатели продаващи земя на чужденци трябва да бъдат уби.вани.

яяя, ми кой продаде сибир?? а кой " отдаде" няколко милиона хектара от сибир на китай ? а кой "хариза "остров даманский?

и аляска

стои един чукча на брега и вика къв аляска: янки стипцааа, янки пинтияяяя! чул го един от другият континент и го пита що тъй чукча, какво съм ти направил?? а тоя: ми пинтия си бе! за аляска даде пари, купия, а за чукотка и камчатка ти се досвидя, пинтийо такава!!

четвъртит. И спасение няма отникъде! После ще се молят както винаги е ставало в историята на Запада да ги спасява. Този път от жълтите. Всичко зад Урал, на изток ще бъде КИТАЙ!

англосаксонски,соросоидни мечти. Бай Путин няма как да е разреши на соросоядките да папкат повече ХЕЙ така. Фалшиви новини дирници.

тъпи, що не четеш?? пиши путин продал байкал китайцам, и чети! има десетки клипчета, все от ресские, на русские ! и коментари има, също все от русские!

Трол до трола на въшливи центове. клипчетата си ги правите сами и си ги поствате. Който не познава Руската психика и душа,НИКОГА няма да разбере какво представлява РУСИЯ. Кервана си върви а соросоядните помияри си лаят. Такива мо ти работи Минке.

Бай, бай, Путинко...Просто е: трябва да се работи, а не само да се пие и ежи!

няма страшно! след десетина години ще се установи стабилен мир по цялата украинскокитайска граница!

Наистина си толкова прост, че навярно си тъп украинец. Не само тъп ами и нахален като тях- пиши глупостите си на вашия сайт и не замърсявай българския с глупава пропаганда.

а нещо по темата имаш ли да споделиш, неуко русолюбче??

Само да вървят напред и да плюят и ще издавят всичко що се пречи отпреде им!

БЪРЗО СЕ СЕЩАТЕ! Нали така налазихте южното ни черноморие. 500 000 руснака са собственици тук, спрямо народ от 5-6 милиона. Като махнем над 1 млн пенсионери и около 1.5-1.7 млн. етноси + деца, остават под 3 млн българи, което означанва че сте не просто 186 ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НИ И СОБЪСТВЕНИЦИТЕ, а сте поне 1/5 и вървите към четвърт от бг-народа ни, нищо че, Ппатриарх Кирил, боготворен от мен, ни потропа недостойно с рошкули по кратуните! Е, сега ви се връща от китайците реципрочно! Не смейте да сте анти-православни! Ще сте наказани от Бога. Особено, че ние сме ви Отците на вярата, писмеността, държавността, богословието, езика, държавността, аристокрацията, научния и интелектуален потенциал, НЕПРИЗНАТ ОТ ВАС ДО ДЕН ДНЕШЕН. ЕТО, ЗАТОВА БГ-ПОЛИТИЦИТЕ НЕ СМЕЯТ ДА РАЗГНЕВЯТ НАРОДА СИ, ЗНАЕЩ ВСИЧКО ТОВА. Както и НЕПРИЗНАВАНЕТО ВИ на ОБЕДИНЕНИЕТО на БЪЛГАРИЯ, НО....НО ПРИЗНАТО ОТ ТУРСКИЯ СУРТАН, ПОБЕДЕН ОТ ВАС И С НАША ПОМОЩ,...Обединението на България, което загубихте дипломатически на Берлинския договор, въпреки пролятата българска и руска кръв! БРАТЯ РУСИ! ДНЕС МАНИПУЛИРАНИ ОТ ПОЛИТИЦИ, ТЪЛКУВАЩИ ПТРИАРХ КИРИЛ и ИЗКРИВЯВАЙКИ НЕГОВОТО ПОТРОПВАНЕ НА ПРЪСТИ ПО МАСАТА пред БГ-ПРЕЗИДЕНТА, ДЛЪЖЕН И НА НАРОДА СИ И НАРОДНОТА ЗНАНИЕ ЗА ТЕЗИ СЪБИТИЯ В ИСТОРИЯТА! Исторически необосновани и предателски спрямо България, но и спрямо Русия и спрямо пролятата руска кръв тук от доброволци, руски аристократи, идеалисти-православни мъже!

Това скакалци ли са или сарынча?

АКО ИМА ПРОБЛЕМ, ЩЕ БЪДЕ РЕШЕН.

А

и неговото име е, той е...Си Цзинпин!

Над дша милиона българи напъплиха запада след демокрацията. Народ не остана!

Реакцията на Русия е срещу пренаселването и за опазване на екологията в района. А не срещу "налазването" и 10% китайско население в ограничен район от Русия.

Споко, след края на събитията по финско-китайската граница, нещата ще си дойдат на мястото.

милярдните държави ще съсипят целия свят и хора и природа

Просто отиди там и ще си отговориш на елементарния въпрос защо ушанките емигрират дори в България, а българите и през ум не им минава да отидат там да живеят, дори и на екскурИя не отиват там, дори и русофилите не св мъкнат в русия, обичат я от разтояние

Под масата с 4 черни маймуни около теб.

И мен с майка си ли бъркаш?