Всеки десети не знае откъде да се информира при земетресение

Всеки десети българин не знае откъде да се информира за развитието на ситуацията в случай на земетресение, показват данни от национално представително проучване на НЦИОМ, цитирано от БТА. Изследването е направено между 23 и 30 май сред 1000 души.

Обратно в новината

Коментари - Всеки десети не знае откъде да се информира при земетресение | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз се информирам от нета от официални страници на средиземноморския сеизмичен център или от геофизичния институт от сеизмологичния информационен център. Ако чакам на телевизии или да се свържа със 112 едва ли ще разбера толкоз бързо.

Значи че останалите всеки девет от десет т.е 90% знаят. Новината е поредната в стил - 'Доказаха, че синият цвят на небето поняго сивее. ' :-) - типичен пример за нищоправене,но с акъл ;-)

Аз знам,включвам лаптопа и чакам да се появи милиционер с мегафон на екрана!

Как да няма.Ами от Министертво на финансите.Умам чуството ,че и земетресенията идват от Дянков.

Лидия Йорданова, директорката на НЦИОМ има полза от това проучване - за сега и за пореден път се задържа на мястото си, независимо от некадърността си благодарение на слагачеството си прави нагласени изследвания пост фактум без никаква реална полза и само харчи народни пари.

Земетресения, та земетресения друс-друс и к'во?! Да се криели... Свинската глава оглавяваща СДС как ще се завре под масата, а?! Или ще си крийка само огромната свинска зурла там?

А Федоска как ще се набута?! Тия видни пулитици само могат да предизвикат остатъчни трусове при движение!

Що да се информирам,като милицията с мегафони и други помощни средства ще ме информира! ПАЗИ БОЖЕ!!!

На телефон 112 - въобще не можаха да дадат каквато и да било инфо. На 22 май звъняхме , а по телевизии - филмчета за любофффффф

Цензурирате ми мението ли? Да, аз не ви плащам, само ви чета. До сега.

ае престанете вече с глупостите, не ви ли писна само с тва да занимавате всички... аман

но останалите 9 знаят какво трябва да правят, нали?

Стига сте занимавали с глупости. По добре кажете, кога Лукойл ще намали цени на горивата. Защо всички мълчат? 05.06.2012 текуща промяна Барел/USD 13:10 97.70 -0.89% ПОНИЖАВАНЕ Барел/EUR 13:10 78.59 -0.39% ПОНИЖАВАНЕ

Абе ти не разбра ли че Лукойл взимат под внимание само увеличението на цената на петрола. Сега са много доволни защото цената падна и печалбата расте. Като почне пак да се вдига петрола пак ще се вдига цената на бензина нищо, че не е намаляна.

Така е защото навремето през комунизма имаше обучение по гражданска защита, имаше и работещи скривалища.

Хаха, да ме информирали :) То ако ме друсне яко, знаеш ли как ще се "зарадвам" на някой информировач... Плюя на безполезна информация, с която прости мошеници си оправдават безумно тлъстите заплати. Добре, че си изхвърлих и радиото и телевизора преди повече от 10 годни!!! То като едно време с "Чернобил" - до днес лаят, сякаш ако ни бяха заляли с информационна помия, като днес, щяхме нещо да променим - бедняка кво ще яде на пролет ако не тревица от гората, па ако ще да свети, днес моловете и хипермаркетите като светят от ГМО да не са останали без народ?!...

Освен всички други данъци искам и данък простотия

Най-глупавото проучване, което някога някога съм виждал. Към кого да се обърнат?!? - нито тел. 112 работи (22 май 2012), нито уеб сайтът на специалния институт (блокира 2 мин. след труса). Ако има разрушения и жертви, единствено тел. 112 и без проучване.

Само 10% не занаят как да действат! Ами това е супер! Въпреки че не ми се вярва 9 от 10 да знаят как да действат. Не се притеснявайте, тия 10 % ще следват останалите 90%.

Ами кажете към кого да се обърне, де. Аз пусках телевизора, но нищо. А би трябвало там да се съобщи също.

А в НЦИОМ всеки ли знае , към кого да се обърне за информация и какво да очаква като помощ от институциите при земетресение? В момента, когато сградата скърца, никой не се интересува, какъв е магнитута, а дали ще падне. Едва ли от 112 или от пожарната ще могат да го предотвратят! Институциите съществуват, за да прибират такси и данъци. Те не помагат в обичайна обстановка, какво остава при бедствие?!

Седенето под маса може да те спаси само от паднал полилей.

дали ще е полилей, мазилка или керемида, каква е разликата, ако те утрепе?

Далеч по безопасно е да се съобщи за "триъгълника".

Единствено Господ има пълната информация, която интересува всеки десети от тези 10% "незнаещи". Останалите девет циганина, са чули слуха от други цигани, че някой някъде, нещо ще дава безплатно. Това е извадката на "незнаещите" български граждани.