Обявиха бедствено положение в Пернишко заради земетресенията

Заради силното земетресение през нощта в Пернишка област бе обявено бедствено положение. По десетки сгради има разрушения. Започна изпускане на язовир "Студена", въпреки че няма поражения по язовирната стена. Водата в Радомир обаче не е годна за пиене.

Обратно в новината

Коментари - Обявиха бедствено положение в Пернишко заради земетресенията | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страшничко си беше но в сравнение с взривовете в Челопеч просто шега на природата.А наказани няма.

Относно мястото на земетресенията тази сутрин: Първото земетресение е между с.Мещица и с.Расник (в вместността "Горно върбе"). Второто е по-надолу с около 800 - 900 м. на около 200 м от края на село Мещица (в местността "Долно върбе"). Третото е в центъра на гр.Перник (между покрития пазар и блока до него в посока магазин "Лидъл"). Местонахождението е обработено по данни на usgs.gov/eartquakes/map/.

Странно е как поповете бързат да "накацат" човешките неприятности и да си пробутат номерата... Имат и наглостта да споменават отшелникът Иван Рилски... Както Ахмед Доган си е закачил портрета на Левски в кабинета си... Наглеци! Имат късмет, че няма Бог, иначе Той въобще нямаше да ги тирпи...

Не, не... това си е работа на Станишев, знаем го. Иска да ме злепостави, че не АЗ командвам природните стихии.

Защо днес Боко го показват само на снимка, нали еголам мъж, но като не се режат ленти се крие зад полите на кмета и министъра. Утре ще си е научил урока и няма да слезе от екран

...поредният глупак - американофил да изтресе традиционната си глупост!

господ наказа този краи заради греховете на агент гоце.

Добре ли си?!? Изглежда не.

ЧУХТЕ ЛИ КИФЛАТА ОТ МРРБ КАКВИ ГИ ДРЪНКА-ДАЖЕ И СКАЛИТЕ НЕ ЗНАЕ ОТ КОГО СА.ПО СКОРО ТЯ ЩЕ ПРЕДИЗВИКА ТРУС

след като стената е ОК, защо изпускате язовира бе джанъм, иде горещо лято-ще я търсим тази вода!

Защото ЩЕ вали!!! И пак ще се напълни!!!

На руският аналог е - отмъщават си за ПРО

а сега в пернишките села ще плъзнат крадците да проверят имотите на хората дали са здрави.

Земетресенията са непредсказуеми,но язовирите са видими.Бай Тошо е попрекалил с язовирите,но са правени за нас и да държат докато той е жив,може би.Той си замина.Време е пред старите стени да се издигнат нови,за да сме сигурни още 40 години.Но,кой,кой и откъде кинти като милиардерите никнат като гъби в родна България.

Остави, имаш желание!

а защо казвате в добро вместо в отлично експлотационно састояние? нещо не се врузва.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Aко е необходимо да се направи акцuя за подпомагане на засегнатите от зeметресението. Bклучвам се веднага.

Училището е ремонтирано със средства по Оперативна програма Регионално развитие за енергийна ефективност. Най-сериозно е поражението на стълбите, които конструктивно са разрушени. Голяма част от учебните стаи не могат да бъдат използвани, защото са с напукани стени и изпадала настилка. КОЛКО МНОГО Е КРАДЕНО!!!!НАШИЯ ПАНЕЛЕН БЛОК В ЛЮЛИН НЯМА И МАЛКА ПУКНАТИНА - СТРОЕН Е ОТ СТРОИТЕЛНИ ВОЙСКИ ПРЕДИ ПОВЕЧЕ ОТ 30 ГОДИНИ.

Жевея близо до "Орлов мост" в София, в 5-етажна кооперация, строена през далечната и фашистка 1939г. Няма паднала керемида! Да не говорим за други поражения...

Така ли? Странно и аз там живея и беше паднал един комин. Имаше тухли на тротоара и поражения на една кола.

Сградата на това училище трябваше да бъде затворена преди 10 години, защото е много стара и имаше пукнатина по средата. Директорката обаче, отказа защото сградата която и предлагаха не е в центъра на Перник, а пък те не може да не са в центъра... Не искам да си мисля какво щеше да е ако имаше ученици в сградата по време на труса... и И всичко заради суетата на една проста лелка...

Спокойно, Фидосова паднала от леглото, докато сънувала:) Щели да я връзват вечер за леглото, за да не всява паника в електората!

Водещите новини днес: През изминалата нощ Искра Федосова танцува пламенно фламенко в пернишка дискотека. Втората новина - един перничанин натиснал копчето да дойде асансьора, но дошъл горния етаж...

ами като не ходите на черква и гласувате за комунистите

Значи на язовира нищо му няма ама ние ще го изпусне ей така за кеф на дебелата учила-недоучила министърка. Пък после на хората като им дотрябва вода ще се чудим от къде да я вземем. Герберска компетентност в действие

Кога ли е строен тоя язовир? Може би след 1989г.? Те преди това не са строели язовири.

1955 година е пуснат в експлоатация. Апропо Язовир Искър пък е пуснат 1954. Да вземем да източим и него ей така за кеф на Герб. Американския Хувър Дам е малко по-стар 1935. Но пък се съмнявам нашите недуразумения да могат да го изпразнят

какво е положението в Козлодуй ? щом във Враца е имало доста силен трус, кажете на хората някакви новини ?

Козлодуй не мръдна 1977 и 1986 година та днеска ли.....Което е строено от бедстващите сега пенсионери няма да мръдне и на 8 по Рихтер..

преживях земетресението 77 год и бях в Русе. Пази боже да не се случва отново. Така е, старите централи са строени с цимент, който Е цимент, а не с някаква сива прах, каквато продават в момента.

А, някой може ли да ми каже трусовете хоризонтални ли бяха или вертикални?

Аксиално-бутални

Моите бяха възвратно-постъпателни:)

Руси - като тебе!

Падат цените на имотите в София !

Ще ли ти се? Гладна кокошка нали знаеш какво сънува;)

Падат имотите, но не и цените.

... с метрото ли пътува ...

пиша ви от овча купел,сабуди ни и беше много страшно,тропане и луолеене живеем на 9 етаж *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе тя стената има такива параметри, ама по скоро трябва да ги има, а дали е направено е друг въпрос. После има и поддръжка. Тя пък дали е правена и то както трябва. Ето тук е малкото камъче, дето все ни обръща колата ... Дано всичко е наред, че тези хора там ще пощуреят.

Да се бъзикаме с перничани по никакъв начин. Трябва да сме съпричастни, че там и в Радомир са изгубили част от имота си или имат щети, които никой няма да им компенсира явно. На вниманието на кметовете - веднага да освободят градовете си от данък сгради и смет, ако наистина са човеци и милеят поне малко за "електората"!!!!!!

..те комините им бяха полуразрушени много преди заметресението! Сградите не се поддържат и всичко е западнало гето.

Стената на язовира има пукнатина отпреди повече от 10 години.

е по-добре да го изпускат превантивно, защото днес е възможно да има още трусове, никой не знае колко могат да са силни. Ако има някакво слабо пропукване в стената от вътрешната страна, ще могат да предотвратят по-голямо пропукване.

И днес е обявен жълт код за валежи точно там... Дано няма и наводнения.

Murry@

Ехоооооооо. Земетресението мина, или пак след дъжд качулка???

След дъжд качулка? Знаеш ли колко време отнемат приготовления за бедствие (дни) и колко време имаш между засичането на земетресение и труса (минути)? Ама то да плюеш по правителството е модерно, на вас Боко ви е виновен от трусовете до вашата собствена мизерия.

не е виновен боко тои е вундеркинд.станишев и путин са виновни

Щом всичко е наред, защо тогава ще го изпразват?!

Защото се чакат нови по-силни трусове, но не казваме на хората за да няма паника.

Чакаш ги ти докато се напъваш сутрин в тоалетната. Ама така познания по геофизика и геология не се получават

Абе като всичко е толкова спокойно, защо го изпускат язовира??? Ако има нещо - по-добре да кажат, щото така всяват повече паника.

Изпускат го, за да прегледат стената откъм водната страна профилактично. Няма страшно!

Има ще останат без вода. Всички земеделци в района ще трябва да си направят харакири! Не съм сигурен дали Перник не пие вода от там, тогава и за тях ще е кофти с режим в топлите месеци!