Силно земетресение удари Фукушима

Земетресение с магнитуд 6,8 разтърси североизточното крайбрежие на Япония, съобщи националната агенция по метеорология. Засега няма съобщения за жертви и щети.

Обратно в новината

Коментари - Силно земетресение удари Фукушима | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пак ли

Кажи го това на хилядите умрели от радиация и милионите страдащи четвърт век хора от Украйна и близките страни, включително и България. Не може навсякъде да си цвъкаш аец-ове като птичи акота. В япония тепърва ще почват да се усещат пораженията, десетилетия наред значително повишаване на различни заболявания сред населението. И да не се чудиш защо. Много си тъп бе батенце, може и да има защити против това и онова, ама цунамито не го беха предвидили, а? Ама чакай, току виж не предвидиле нещо друго и хоп - айде пак нова криза. Има и други начини за енергия, ама нали този е най евтин, голяма работа че ще облъчи населението при авария. Нали плащаш по-малко за ток, ама колко ще ти остане от животеца не е важно, важното е пари да има! ц ц ц ц

Така са говорели и в пещерата за колелото.

ти кажи колко са умрели от най- разлчини други неща. Ако направиш една статистика май най-малко са умрелите от радиация на този свят, откакто има човечество. Стига си се друсал от страх, това няма да удължи животеца ти .Ако всички се поддадат на страховете си какво ще стане? Ще има най-много измрели от страхова невроза сигурно.

Нерал, забравяш че атомна енергия има едва от 60 години, а чочество от поне 60 хиляди години. Никой не се друса от страх, предпазливост е крайно необходима иначе чернобил - човешка грешка. Животеца ти може да не се скъси толкова много, ама качеството ти на живота ще се промени. Да не почнеш да се оплакваш - уф, защо имам проблеми със сърцето, защо бъбрека ми е проблемен, защо ми падат зъбите и косата, защо имам алергия, защо това и онова- еми не се чуди, нещата се появяват след години, дори и след няколко десетилетия. Нали не очакваш, че като станеш пенсионер ще си без болежки. Нема да можеш да си платеш лекарствата за това заболяване, получено от рибата, която си изял преди 20г. А и да не забравяме, децата ти също няма да бъдат много читави, че и техните деца. Така че нещата се навързват, малко по-сериозно гледай на нещата, това не е шега работа!

40000 души, годишно по света ,умират ,ухапани от отровни змии.

Когато пускали първият английски локомотив,надут английски лорд гледайки черното, пъхтящо чудовище казал:Това нещо никога няма да тръгне.-Когато локомотива тръгнал ,той пак се изказал-Това нещо никога няма да спре. Неща изобретени от човека ,забранявани модернизирани ,отричани или възхвалявани ,никога няма да бъдат забравени.

спете спокоино, деза. 2012 година е близо!

Няма страшно - ние сме със 100 години назад, така че за нас Краят на света е през 2112 г.!

Господи помогни на тези хорица!

Интересно: Природни бедствия съсипаха Япония, а японските автомобили поевтиняват, стоките, горивата, продуктите, наемите и услугите не са мръднали от година. Какво би станало тук и какво стана при едно наводнение, суша или снежна буря ? Защо Те могат, а ние Не ? Какво ни пречи на нас и какво обединява тях ? ПОМИСЛЕТЕ КАТО ГЛАСУВАТЕ НА ЕСЕН !!! Не бягайте в чужбина.Този народ има нужда от патриоти.

Всичко е въпрос на морал. В България той липсва защото сме даградирали духовно за което сме виновни както ние таки и всички управляващи до момента. ЗА съжаление тази деградация е много трудно обратима ако не се използва сили. Дори да тръгне в обратна посока ще трябват векове да се орпавят нещата морално. Има ли морал всичко е ОК. В противен случай наблюдаваме сега за какво става въпрос. Опитавам съсм се да възпитавам мои приближени на морал и единственото което постигам е да ме намразят, което не ме интересува защото с деградирали не държа да общувам.

До днешните дни, българите "трансформираха" Божествената Любов в омраза. Тази същата сила сега "преработва" на клетъчно ниво този "трансформатор". Към датата 11.11.2011 г. "намотките" ще могат превърнат този анти трансформатор, в "автотрасформатор". По този начин ще стане възможно носителите на български ген да се превърнат в проводници на Духовна Енергия, така необходима на Човечеството и смъртоносна за НЕхората. Липсата на морал у българите (вакуумът) сега, ще бъде преформатиран в Божествена Етика.

Японци, живеещи по света, се завръщат да работя пане 1 година в Япония, за да помогнат на Родината си. Когато започнам да мислим като тях, тогава ще я има Велика България!

Горките, скоро ще трялбва ООН да им търси територия. Май романът "Потъването на Япония" ще се окаже пророчески, нещо като нов Жул Верн. Но ние да не злобеем, а да помогнем. Поне да се държим подобаващо към нещастието на другите и да не пишем глупости, че имаме претенции, нали?

Русия се насочва към политика на официално заселване на части от огромната си територия с китайци и индийци - поради пренаселеноостта на тези две страни. Мисля, че Япония час по-скоро трябва да започне изселване от своите взривоопасни острови и да се насочи също към някоя част на Русия - с огромна полза и за двете държави.

Защо ли Япония и СССР са още без мирен договор, след 1945 година? Нима не е ясно, че по-скоро Япония ще "потъне", от колкото да се приключи войната й с Русия.

Е, значи ще потъне ... Заради някой и друг Алеутски остров ... Който също ще потъне ... Може би ...

Вече не се живее в Япония. С Русия през 20-ти век сме се сблъсквали три пъти.Имам молба към братския български народ да приеме 5-6 милиона японци.Защо косовари може да храните, а японци не може?

Аман от тия земетресения в тази Япония. Само да спрат тия АЕЦ-ове в тези опасни земи, че ще утрепат всичко живо по планетата.

Да бе -мине ,не мине време -и японците си сформират земетресение!Да им се чудиш -само ни притесняват -трябва да се плашим за жалките си душички!

Дали си го сформират не мога да кажа, ама ти ако не се притесняваш какво става там и колко малко е необходимо да стане апокалипсис на планетата, значи си меко казано силно ограничен и невежа. В силно земетръсни зони като япония е крайно наложително да се забрани строителство на аец.

Все пак има равновесие в природата и обществото!Природата излива гнева си в една от най-високоразвитите страни,където това 6,8 по Рихтер,не ги е развълнувало особено!

Не спира да ги тресе, май и по-лошо ще става. Остава открит въпроса обаче защо им се позволява да строят толкова много и толкова незащитени АЕЦ-ове - не ми се мисли колко невинни жертви ще има, ако се случи подобно земетресение в по-опасна област. Дълги години япония безнаказано избиваше делфини и китове, сега бълват и радиация в морето - не се сещам за нация, която да е навредила на околната среда повече от японците ! Дали сега не им се връща ?

С любезната помощ на HAARP им се връща....

Британците също меко казано си оставиха ръцете с разлива в Мексиканския залив. Замърсяването беше колосално и още е, ама не се шуми за него.

И АЗ НЕ СЪМ ЧЕЛА ПО-ПОВЪРХНОСТЕН И НЕСЕРИОЗЕН КОМЕНТАР...НА ХИЛЯДИ КИЛОМЕТРИ ОТ ЯПОНИЯ НЯКОЙ ДА СЕ "ЧУДИ" КАКВО ИМ СЕ "ВРЪЩАЛО" НА ЯПОНЦИТЕ...ПО-ДОБРЕ ДА ОГЛЕДАМЕ АВГИЕВИТЕ ОБОРИ В МИЛАТА НИ РОДИНА, ЧЕ ВОНЯТ СИЛНО...

В Япония също има корупция и освен това много силна официална мафия! АЕЦ във Фукушима още навремето е имало каегорични забележки против сегашниата й структура от специалисти, които са отказали впоследствие да участват в строежа й. А това с околната среда - само си провери какви огромни замърсявания е имало в САЩ и Европа преди време и какво става в Китай сега. А риби и животни избиват всички по целия свят.

Избиването на морски бозайници не остава ненаказано.

Благодаря ти Господи! За това, че намали с 2 степени гневът си към НЕчовеците, подвизаващи се на територията на Япония. Наказанието, започнало на 6 август 1945 година, за безчинствата и алчността им явно няма да престанат скоро. Всеки получава заслуженото, за поразиите които нанася другиму.