Скрили броя на жертвите на най-унищожителния трус у нас

В 21.20 часа на 4 март 1977 г. България е разлюляна от най-унищожителното земетресение в историята на страната ни. Свищов буквално е сринат със земята.

Обратно в новината

Коментари - Скрили броя на жертвите на най-унищожителния трус у нас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето така: -Трябва да напишем нещо. -Трябва ни гръмко заглавие. -Имам нещо за земетресението. Свищов, Ктражица. -А вярно ли е? -Има ли значение.

Не сте съвсем прави. Вярно е, че много се премълчаваше, но тогава научихме доста за жертвите. При рухнал цял блок няма как да са малко и се знаеха даже имената. Помня трагедията на семейство - отишли на гости и оставили двете си деца сами. Родителите оцеляха, децата загинаха. Ужасно! Наистина беше страшно и дълго след земетресението се говореше за различни случаи. Знаехме. Няма смисъл да се правим на по-лоши, отколкото сме.

Че при соца пропагандно лъжеха си е факт! Но че сега лъжат в пъти повече, при това и при нужда и без нужда, си е също чиста истина! Особено един човек, който е бивш пожарникар и охранител! При него що не е дума, се е лъжа!!! Така, че лъжите на соца са си като детска игричка в сравнение с неговите изхвърляния! А за земетресението във Вранча и жертвите у нас никой не е лъгал! И никога тая трагедия не е била крита от хората! А и как може да се скрие такова нещо? Загалвието се опитва да ни прави някакви внушения, но е много плиткоумно направено!

АКО БЕ СРИНАТ СВИЩОВ, ТО КАК СА ОЦЕЛЕЛИ СГРАДИТЕ ОТ ПРЕДИ ВЕК? ЧЕ Е ИМАЛО РАЗРУШЕНИЯ, ДА! ИМАЛО, НО СРИНАТ? ЩО ЗА ГЛУПОСТИ СЕ ПИШАТ? ЖЕРТВИ, СЪЩО Е ИМАЛО... СПРЕТЕ С ИНСИНУАЦИИТЕ ОТ ПРЕДИ 40 г.

Разбира се, че не беше сринат целият град. Блокът, който падна, беше един от три еднакви и доста се коментираше защо другите са издържали, а този - не. Не преувеличавайте, много сме тези, които помним онази страшна вечер.

За по малко от час момчетата от моята рота ги вдигат и са в Свищов. Разправяха ми че е било е голяма трагедия. Дават ти крак ръка или половин тяло и трябва да го занесеш на определено място. Всички са биле на морфин. Вечерта са им го биели.

Това с морфина, някой надрусан психопат ли ти го каза? Що сте толкова зальохани бе?

"Зальоханият" си само ти!

Ники

Статията вони от мръсни и гадни лъжи! Въпросното ченге може и да е някакъв самохвалко. Беше огласено, че има много жертви. Имаше снимки на срутените сгради в Свищов. Имаше и снимки от Букурещ на рухнали сгради. Пишеше и каква помощ е изпратено от някои държави. Единственото, което и то с право забраняваше цензурата е да се показват снимки на загиналите!! Опасявам се, че сега ГЕРБ-ерастката цензура ще заиграе яко не дай Бог ако се случи нещо и ще показват лицата на загиналите. И със сигурност същите тези ще окрадат да шушка изпратените помощи. СТИГА СА ВИ БИЛИ ВИНОВНИ КОМУНИСТИТЕ!! ЗАСРАМЕТЕ СЕ!

В малък град като Свищов, където почти всеки познаваше всеки, как се скрива броя на жертвите?

Съвременник съм и бях там, а този полковник е като тези днешните крадливи генерали и онзи глупак, който боядиса розови беемветата на на МО заради бала на дъщеря си!?! Нещастни жалки хорица, но преди всичко лъжци!!!

Още едно доказателство, че на комунистите (сега уж социалисти) власт не трябва да им се дава. Не е верно, че младите в ръководството на тази партия не са комунисти. Напротив те са още по-върли от предшествениците си и както преди живеят охолно. Натрупали са капитал незнайно как за разлика от електората си, който тъне в мизерия. Примери много - като се почне от Корни, мине се през Добрев и се стигне до хотелиера Първанов.

Бившите комунисти не са сегашните социалисти! Бившите комуняги (най- долната им прослойка, милиционерите) сега са гербаджии!!! Пребоядисани антикомунисти и "десни идеолози", но по същество си остават същите простаци и продажници, крадци и мафиоти!

Само общи банални приказки, които са втръснали на хората. Някой илитерат като тебе може и да повярва.

Пълна измислица!На кого е нужна да скрие загиналите?Свидетели сме на това земетресение.Всичко написано е лъжи.

Свидетели са свищовлии и техните близки от други населени места, а останалите според комунистите трябва да си мислят, че комунизма строи здрави и устойчиви сгради на земетресение.

Аз също съм свидетел-бях по това време студентка там.И да, скриха броя на загиналите, рухнаха изцяло 2 блока, а те обявиха14-17 души.Дали са 250 или 500 не знам, но със сигурност бяха много повече от 14-17.Града изглеждаше като при война, сякаш го бяха бомбардирали многократно, пълна трагедия!

Абе изобщо не е ясно защо ще крият броят на жертвите? Земетресението е природен катаклизъм и няма никаква логика да скриват броят на загиналите!

При всяко земетресение броят на жертвите се обновява според броя на откритите тела. Какво е било обявено в първия ден и какво вкрая е съвсем различно нещо - навсякъде по света. А Свищов е малък, на кино не можеш да идеш без всички да знаят, как ще скриеш броят на жертвите?

По-долу има едни товорищи, които твърдят че БКП не била лъгала за жертвите! Комунягите ако можеха в онзи момент, биха изкарали че всичко е наред. Та строим ли Белене, аз да попитам?

Пълни глупости! С подобни на-долни лъжи можете да заблуждавате самомладото поколение, което не е преживяло земетресението и хора, които избирателно си спомнят само изгодната за тях част от живота си.

Господин Трол, кое точно е "глупости"..., че се криеха жертвите в Свищов, че се криеше, дали има радиация от Чернобил ли?! Винаги се криеше информацията, а същевременно единствено "отговорните другари" бяха обгрижени със специални заместващи жилища или в другия случай им се караха специални храни, напитки и медикаменти!!! Срам за Вас, че сте платени драскачи и пишете всичко, според опорните точки, без да се интересувате дали е вярно и дали е най-долно, като не се уважава паметта на загиналите, било от земетресението, било от болести и т.н..

Дай сега и за ,, демократичните '' жертви последните 28 г.

И колко бяха обявените жертви във Фукушима в първия ден и в края? Как ще скриеш броя на жертвите в градчето? Естествено в първия ден и в последния нещата са различни.

Тази публикация е още едно доказателство, че в днешно време единственото необходимо условие за успешна политическа и/или журналистическа кариера са пропагандните лъжи!

Това е не е вярно. Знаело се е за жертвите от двата блока в Свищов, а също и че са били повдигнати обвинения на проектантите и строителите за неспазени противоземетръсни норми.

Личи си, че си лумпен и то много зелен. Пишеш в минало време, което показва, че нищо не знаеш. Никакви жертви не се споменаха тогава, както винаги и навсякъде където "цъфтеже" комунизма!

Бай Тошо е виновен за всичко. И земетресения и какво ли не. Млякото, боза та и бирата се разваля ха на втория ден. Влизаш в магазина и само два вида сирене и кашкавал, Ужас. Не е като сега, колко сме напред дори чесън си имаме и мартеници от Китай, да не говорим за зеленчуци те от всякъде богата нация сме. И нещо много важно не знам друга по продажна нация. Писна ми от репресивни от борци за демокрация. За това сме на последно място в всички класация. Подкупени и продажни сме. Историята не си познаваме или я отричаме

Но пък сме единственния народ който се гордее, че е бил 500 години под "робство". В същото време тези "роби" са можели да пътуват, да учат и да работят по света, да имат имоти, да имат фабрики.

ДИР вие сте луди.Този полковник е сигурно някой изперкал дядка,който се прави на Джеймс Бонд.Първо имената на всички жертви са изписани на двете паметни плочи поставени на мястото на падналите сгради.Второ имаше стрес и то огромен,но спасителните работи бяха организирани и доста хора бяха спасени под руините.И трето това ,че града е бил буквално сринат е пълна измислица.Дължите извинение на свищовската общественост,за глупавия начин по който почетохте една трагедия.

За работа в кое НПО кандидадстваш с това есенце-пасквилче, бе госпоице рИДАКТОР НАДЕЖДА. И как така успя и ЦЕЛИЯТ ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ЕЛИТ на СВИЩОВ ДА ОБЯВИШ ЗА ЗАГИНАЛ НА 04.03.1977 Явно "копи/пейст" от къде ти падне. Само как не успя и ИК да вместиш някакси. Ще перефразирам една песен на НЛО от зората на ПЪРВОНАЧАЛНОТО НАТРУПВАНЕ .... "Няма надежда Надежда, да станеш умница.....". Но калинка вече си станала, все така смело, моеш да станеш и Гинка, предполагам , че броят на матурите, който са ти останали е съпоставим с нейния.

Спомням си че линейки от града ходиха да помагат в Свищов. Говорил съм с хора който са били на терен. Сринат буквално с земята не е вярно, един блок потъна в земята, имаше и други разрушени блокове, църква строена от Кольо Фичето и тя пострада/ имаше паднали колони/ но целия град сринат с земята не е вярно. Жертви може да е имало скрити като цифри. В нашия град в някой райони яко люля, но имаше само напуквания и паднали комини.

земетресенията при соца са били "прогресивни"това е показал и др.Живков,цели 4 дни след трагедията!На това народът казва "след дъжд качулка"!

Да се потърси отговорност на главния редактор за лъжата!

Тази статия е лъжа. Това е манипулация, както правят с историята на България. Грешката е че много скоро се пише. Ние помним. Всичко се знаеше, нищо не е скрито!

Статията е изпъстрена с лъжи и май няма нищо общо с действителността. Най-унищожително е земетресението в Чирпан, станало по време на капитализма. Свищов е сринат със земята е нагла, безсрамна и обидна за българите лъжа.

Статия пълна с безсрамни лъжи и нагло манипулативно поднесена информация! Съвременник съм на земетресението и прекрасно помня, че абсолютно коректно бяха огласени всички данни за щетите от земетресението в Свищов Имената на загиналите даже бяха съобщени във в-к Вечерни новини! Имам роднини в Свищов и много пъти сме говорили за земетресението, но никой от тях не е споменавал за укриване на информация! Много тъпо е да лъжете по този идиотски начин!

Така е. Да кажем, че и аз познавам хора, които са били в пряк досег с тази трагедия. Било е ужас, който за пореден път показва колко сме нищожни пред Майката природа. И наклона на статията определено прехвърля всякакви етични норми. Трябва да приемаме подобни неща, да помним, и да почитаме жертвите. Ще вметна водеща новина на ДИР-а от днес "Най-малко четирима души загинаха и 24 са ранени при срутването на жилищен блок в западния полски град Познан, предадоха световните агенции. " Да се вини една система, и то в заглавието, за откровена човешка трагедия е, меко казано, нелепо! Вие сте един от поредните, които разкриват откровените неистини, публикувани тук. Опитах се да накарам авторът на тази псевдо статия (наричам я така, защото след като си направих труда да прочета коментарите, включително на хора, пряко засегнати от тази огромна трагедия) да се замисли, ноооо ... Това е все едно да спориш със съдя на футболен мач, който очевидно несправедливо е показал червен картон. Дори и да е станал за посмешище, няма как да си отмени решението. Очевидно в очите на модераторите излязох виновен. П.П. С написаното от мен не смятам, че съм уронил престижа на когото и да е. Смятам, че написаното е в контекста на темата и не съдържа обиди и спам. Ако и този път уважаемият/уважаемата г-н/г-жа модератор реши да изтрие написаното от мен, най-учтиво моля, за обосновка!

практика да няма негативни новини по медиите, в което нямаше нищо лошо, стига да не застрашаваше здравето и живота на хората, както в случая "Чернобил" ???

хубаво.....едно момиче на име Ани 7-8- годишна се спаси..като труснало излязла на терасата...високо живеела но терасите бяха паднали амфитеатрално....от една на друга и до земята....трябва да е зряла жена:))

. Град Белене е в 8-ма степен на сеизмичност, същата сеизмичност, като в сринатата от земетръс "Стражица". БЕЛЕНЕ Е НА 15км ОТ СВИЩОВ, припомнете си трагедията в този град при "Вранчанското " земетресение. Още проф. Съльо Сачански, от Геофизичния институт на БАН, по бай тошово време спря безумието да се строи в сеизмична зона, льос и слаби земни пластове, атомна електроцентрала. По времето на социализма, АЕЦ Белене беше Национален Обект. Това значеше тлъсти заплати, ордени, медали и т.н. При партийните ръководители имаше и повишение в партийната ерархия, скъпи командировки, помпозни доклади, телевизионни репортажи, кьор-софри, въобще яко пълнене на гушите. Въпреки всичко това, Политбюро спря този Национален Обект. Проектът е изгоден единствено за лапачите-консултанти по АЕЦ Белене, дето са налапали близо 500 млн. за консултации, а на лице има една покрита със строителни опадъци площадка. ВВЕР-1000, макар и модернизиран и сертифициран си остава един анахронизъм от 70 те години на миналия век . Този тип реактор се спира за да се презареди.Те са остаряли още при създаването си като технология, но не е имало избор за нас. Реакторите по света отдавна са с непрекъснат цикъл на работа. Със същия успех може да закупим и парни локомотиви четвърто поколение.

до падналия блок имаше още два от същия тип строителство....нацепени но прави. Един и същ техник е строил блока и общежитието...хората говореха колко къщи и вили са построени с материали от там....добре че си замина с построеното от него.

И се копи/пейстават през годините под същия човеколюбив ник по най-различни форуми, за първи път през далечната вече 2011та година в e-vestnik, а после и в mediapool, actualno, и dnes. Тези идентични постове са и единствените места, където ще откриете името на митичния "проф. Съльо Сачански".

Поклон и вечна тъга по загиналите под руините в град Свищов ! Никой нищо не е скрил ,нищо не е забравено !!! Просто трагедия човешка !!! И нека призова Г-н Бойко Борисов ,преди да възстанови Атомна Електроцентрала в Козлодуй ,да помисли ,че сме земетръсна зона !!!

са ясни,Бог да ги прости. За друго псувахме,прекъснаха всякакви телефонни връзки,не знаеш какво става със семейството ти....излизахме на главния път и спирахме коли с номера от региона ни да питаме кое как е.....какво ги бъркаше да оставят линиите отворени и всеки да се свърже със семейството си.

неуважаема г-жо редактор, с най-голямото ми внимание към статията съм в потрес, щото в мен сесъздава впечатление,че 2 почивни дни сте мислили как да ни поднесете една страница неистини, аз съм съвременник на това земетресение, с очите си вждах и с ушите си чувах многократните предавания по централната телевизия и през малък интервал от време показваха руините и спасителите, които разчистваха, участваха активно и много граждани, трябва да ви уверя,че гледката бе потресаваща, така както е потресаваща неистината за тогава, след 2-3 дни се наложи да минем оттам и видяхме страшната гледка, но по пътя за следващото населено място имаше голям процент от разцепени на две много къщи, хората бяха наистина много изплашени, ние също, в Русе също не бе много розово положението,но нямаше разрушения и ..хора които твърдят неистини,всеки гледаше да помогне в бедата, хората се сближиха и сега имаме приятели от тогава, не смейте така повече с паметта на загиналите да се гаврите...

Пълни глупости, знаеше се , че са загинали над 100 човека, тоя май има деменция.

Най гнусната лъжа която съм чувал.Нека този полковник да се покаже ,да каже къде е служил в МВР или в под.80750 в Свищов,защото в спасителните работи бяха ангажирани военни от свищовското поделение и механизация и работници от СМК Свищов както и много доброволци. Сигурен съм,че никой нито военен ,нито милиционер не е ,,броил труповете,,.Всички тела бяха изложени за разпознаване в новата още неоткрита болница.Смъртните актове на загиналите бяха изготвени от лекари в болницата.В архива на служба ЕСГРАОН в община Свищов всичко се пази.Този човек нагло лъже аз и колегите ми от под.80750 не познаваме такъв човек.

по долу писах че съм участвал в почистването.Имаше един 80 тонен кран от СМУ Плевен и го управляваше една 50 килограмова дама....много пекана жена. Всичко се броеше с цветни и чернобели снимки на труповете.....на площада пред новата болница бях с един офицер от ДС....нямаше скрито покрито. Помниш ли какво стана когато Тато дойде в Свищов и двама запалиха варел нафта около Свилоза....на другия ден питах тоя от ДС какво стана с тия двамата...."А,няма ги вече"

вече 29 години крият жертвите на #европата и $европата! 2 или 3 милиона? на кои му пука, а?

Това да ви е най-малкия проблем. Че е трагедия спор няма. Но тези гадове, комунистите, изкараха народа да марширува ПЕТ ДНИ след Чернобил. И обясняваха, че това е злостна империалистическа лъжа. Най-малко 100 000 човека са дали фира от различни видове карценом от тогава. А те се тъпчеха със специални храни и лекарства-те и семействата им. И най-големия майтап е, че болшинството от тези хора са от т.н симпатизанти на БСП, щото ние се изнизвахме още след Руски паметник.

Като хванеш лъжеца в лъжа, веднага скача на друга лъжа. Това е стандартното поведение на лъжеца, както виждаме. Както и да разберем, че наистина ни е лъгал умишлено. А ако има глупаци да му вярват.

Спасителните операции обаче са дезорганизирани и неефективни, поради което под развалините в Свищов загиват 121 души. Много от затрупаните са имали реален шанс да бъдат извадени живи, но загиват от нараняванията си и недостиг на въздух. Комунистическата власт всячески се опитва да потули случилото се, като с години крие фактите и омаловажава последствията от трагедията. Чак седмица след земетресението, БКП обявява само с 2 3 завоалирани изречения в партийния си официоз Работническо дело, че загиналите са само четирима, а щетите са незначителни. Те обаче всъщност са толкова незначителни, че властите в продължение на десет години възстановяваха пострадалите от адския трус сгради, пътни настилки и съоръжения.

Не зная кой поставя минусите на вашия коментар, но казвате истината, самата истина. И аз съм свидетел на тази толкова позорна античовешка постъпка на управлявашите тогава, на които вече грам нне вярвам. За тях трябваше съд, защото извършиха най-голямото престъпление - излъгаха народа за смъртоносна опасност

Разбрахте ли сега, кой е виновен за земетресението . Комунизмът е виновен. Поредната статия, с която ДИР се гаври с читателите си. Идеята на манипулацията е, едно природно бедствие да бъде така свързано сякаш е предизвикано от комунизма. Дали или не е имало укриване на данни, няма как да се вярва на един дезинформационен източник на пропаганда, където по условие информацията е манипулативно. И както в последно време се оказа, представлява сбор от лъжи. Ако е укривана действително информация, на някой не му изнася да посочи причините, а се крие зад клишета. Със сигурност твърдя, че продължават облъчването с простотиите на Дойче вече. Без имена, разбира се. Свидетели сме на трагедията и деградацията на една медия.

дали комунизмът е виновен? абсолютно. комунизмът върна българия със 100 години назад.

Вярно е,вижте къде стигнаха страните след войната които не правиха комунизъм и къде отидоха всички комунистически страни.

България дръпва напред със 100 г благодарение на социализма.

да използвате трагедията на хората да правите неверните си внушения?

Авторът на тази словесна помия трябва да се извини на всички българи и най-вече на Свищов. Никой не е крил броят на починалите, труповете първо ги караха във фоайето на новата болница, която още не беше открита. Всичко се описваше подробно от лекари, сестри - всички бяха доброволно на работа, за да помагат на пострадалите. След това труповете ги закараха на стадиона. Много бяха. Дечица също. Трагедията беше огромна. Военни от цяла България бяха изпратени да помагат с техника. В първите 2 дни с голи ръце самите свищовлии копаха и вадеха и оцелели изпод руините и трупове. Всички бяха сплотени и солидарни. Организацията беше перфектна, не се допусна мародерство. В местния родилен дом продължаваха да се раждат бебета, моя позната тъкмо беше родила. Хората бяха уплашени, но нищо не е крито, няма никакви тайни, никакви конспирации. Как не ви е срам да пишете такива глупости, не беше толкова отдавна преди само 41 години - хиляди хора го помним и знаем, и можем да разкажем, вие кого точно сте тръгнали да лъжете? Или изпълнявате политическото си поръчение?!

Съвсем отговорно мога да кажа, понеже съм наблюдавал някои процеси, че в основата на такива помии стоят група НПО, които са под контрола на две държави американската и израелската. Освен това ползват редица фондации и местните им активисти. Български еничари набират срещу пари. За съжаление, всяко стадо си има своята мърша. Въвеждането в заблуда и оглупяването на българския народ е голямо. Удачно постигнаха целта си, да противопоставят българи срещу българи. При което държавата върви назад.

и да добавя, най голямата ми изненада, но само в първия момент, всичките тези антикомунисти, точно същите започнаха да налагат агресивно джендърската Истанбулска конвенция в България. След изненадата, всичко си дойде по местата. Чужденци срещу България.

Така беше при Живков.Всичко се криеше.И за убийствата и за авиокатастрофите и за кражбите.Ето защо някои"дрогаре"до ден днешен се пънат из форумите че тогава не е имало убийства и кражби.

Че сега да не е по-различно!?

ИМА РАЗЛИКА ЧЕ НАУЧАВАШ ВСИЧКО НА ЧАСА.А не както едно време от хора които са били там или са научили от други.

Абсолютна лъжа, живял съм тогава и никога не сме заключвали къщата, в града. Започнахме след 1990. Същото направиха и хората от квартала. Преди не се крадеше така. Да не говорим, че кражбите по полето бяха също рязкост. Милицията беше хванала циганите така, че не смееха да пипат. А си позволваха, хващаха, дори и без бой много бързо си казваха, кой и къде. Откраднаха касетофона на колата. След някъде два месеца викат баща ми да си вземе касетофона, от 17 други. Имаше сигурност, а сериозни престъпления бяха рядкост. Не всичко се криеше за да има възпитателен ефект. Качеството и сигурността на живота бяха в пъти по добри от сега. Днес държавата ни е в състояние на реанимация. Измислиците за гадния комунизъм са основно разпространявани от същите НПО, които днес ни разпространяват Истанбулската конвенция, по същата схема на Овертон. Който не вярва, да се разрови непредубедено , фактите сам ще ги установи. Нас просто ни мамят агресивно, искат да ни вкарат техните мисли в главите ни, независимо че нямат общо с действителността .

Щом всичко се е криело, не може да знаеш за станалото, следователно лъжеш, дори и да е имало скрити неща. Или си от лъжците, криели истината според теб. Сам си избери от кои лъжци си. Да добавя - освен лъжец си и глупак.

Комунизмът беше ад на земята! Бог да прости загиналите, а нас да пази от комунисти и русофили!

Защо никой не иска да направи референдум кога беше по-добре - по бай Тошово време или сега? Защото веднага ще лъснат лъжите на малкото кресльовци които получават пари за да лъжат

Няма как Господ да те пази от теб самия!

То и Римската империя два пъти е достигала до военен комунизъм, ама тъпите полит маймуни не са учили история при товарищ Брежнеф, шот комунизъма е великое дело на Ленину и Сталину. Така стоят фактите в историята другарки комсомолски секлецарки на бранилка в НПО-тата

Чак тук около София под краката ми се огъваха бетонни блокове сякаш има морско вълнение.

да в София се усети труса доста осезателно от живеещите по горните етажи на блоковете. Но имаше хора, които са били на кино, ресторант или просто на улицата и разбраха за земетресението по-късно. Не отричам, че със семейството ми излязохме от апартамента на 8 етаж, но преди това погледнах към строящия се по това време профсъюзен дом на площад "Македония". За първи път в България, а може би и единствен, строителството се извършваше по нова технология, сградата растеше отгоре надолу и приличаше на гъба с много високо стебло. Слава богу, сградата беше(и досега е) на мястото си. Това до голяма степен даде успокоение, че поне в София не се е случило нищо трагично. По късно през нощта беше съобщен предполагаемия епицентър и силата на земетресението. Сведения за разрушения и жертви се появиха още на следващия ден. След, това се поде национална кампания за подпомагане на жертвите и пострадалите от земетресението, както и за ликвидиране на щетите от него.

По тъпа статия не съм виждал. В Свищов рухна един блок. Загинаха братовчедите ми. Майка им и баща им оцеляха защото по това време не бяха в блока. Всичко се знаеше.

може този дето е писал статията да иска броя на жертвите да стои на билборд затова мисли че са скрити но ние дето преживяхме земетресението знаехме колко са жертвите,колко са разрушенията в Стражица,Попово,Разград,Русе нямаше нищо скрито пък и сега има мемориал в Свищов с имената на известните жертви,местото на двата блока е там минете да го разгледате и Вие

Ал

Внушението е, че комунистите са виновни за земетресението. Аман от пропаганда. Аз пък помня как събирахме пари да изпратим на пострадалите. Никой не омаловажаваше трагедията!

Виновни са, ЧЕ скриват истината, лъжат - като Нинова!! Същото стана и с Чернобил! Само Д. Джуров тогава излезе почтен и точен държавник, българин и главнокомандващ!!!

Има поне два много по-унищожителни труса в съвременната история на България-земетресения в Южна България-направете си справка,моля,преди да пишете,а понеже много прозира политико-поръчковия екскремент,не съм го сбъркал с елемент,бих ви написал,че най-унищожителния за България трус вече 29г.я люлее с магнитуд 9 по Рихтер,а жертвите са вече милиони на този геноцидно-поръчков-политико- експеримент.Йес!Даа...Да!

Най-важното е че такъв ценен мозък като твоя е оцелял..

Йес!Даа...Да!Действително важно е,че ценен мозък,като моя е оцелял,защото аз съм от Свищов и след земетресението от 1977г.ми се родиха в семейството три дечица,които с жена ми ги отгледахме,изучихме и сега и трите са доктори на науките и преподават в престижни университети от Бръшляновата лига,прославят България по света,на която нищо не дължа освен,че ми е родина-но това е най-важното за да могат неграмотници,като тебе да смучат от пръстите си такива статии,пък ти не знам,какво смучеш от тях и от къде.Има и аз с какво да се гордея през живота си-едното е с ценния си мозък,а да отгледаш три деца,да ги изучиш докато станат учени и да публикуват в най-престижните научни журнали в света,та дори и единия ми син да е рецензент в журнал за най-новите научни теории-всичко това на гола поляна не става Йес-чо,а с ценен мозък,който такива,като тебе нямат-това,което излиза от ушите ти не го бъркай с мозък-такива,като тебе прогониха децата ни по чужбината и морят народа ни с тъпотията си и лакомията си за жълти стотинки.Йес!Даа...Да!

Направо освен в зад,,а си другаде врете ли си пръстите за да напишете това що са ви заръчали???Има още живи хора които не си плюят с суратя да правят далавери с едно нещастие за разлика от вас..

Как ги измисляте тези бомбастични заглавия? Четеш нататък - няма нищо общо със заглавието.Пишете " Свищов буквално е сринат със земята".. а след това че са 2 сгради..