Паднали комини и напукани къщи след трусовете

Трусовете, усетени в Североизточна България снощи, са нанесли по-сериозни щети в провадийското село Манастир.

Обратно в новината

Коментари - Паднали комини и напукани къщи след трусовете | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано не се случва по-силно земетресение у нас, че ще е страшно! С тая строителна мафия, глупави преустройства на сгради и нацвъкани един до друг на по 4-5 м блокове ще бъде като във филм на ужасите!... Най-разумно е всички случаи с преписки между граждани и общините срещу преустройства на първите им етажи да бъдат прегледани от независими комисии! Някои кооперации, например, след преустройство на първия етаж на хартия са с непроменена земетръсоустойчивост, но не и на практика! И не може да се пребориш със светата бюрокрация и корупцията!... Трябва да се определи каква е максималната сила на евентуален трус за даден район и да се строи с разчет поне 1-2 степени отгоре! За сведение - скалата на Рихтер е с градация около 2.5, което означава, че трус от седма степен е около 2.5 пъти по-силен от такъв от шеста. И да вземаме пример от Япония - страната на земетресенията!

Трус който е с хипоцентър солните залежи. Знаем, добива се сол и са се срутили пластове в недрата....

na montgomery.hawker.mech(maimunsko a)abv.bg

здравеите от стара загора сам може да сам само 12г. но кам 18:40 на 07.10.10 докато бях на компъутара усетих малак трус за около 4 сецунди леко се разтресе земята и това може да е нещо общо с тези трусове ако някои знае нещо и е от зарата да пише на монтгомеръ.хавкер.мечабв.бг *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

А кой беше писал нещо за 7.5 по Рихтер?

Пази Боже майка България от такова бедствие!

Месец и половина след старта на кампанията вече над 40 000 румънци са сключили задължителна жилищна застраховка срещу катастрофични рискове (земетресения, наводнения и свлачища). PAID (The Insurance Pool Against Disasters) е Катастрофичния застрахователен пул, който издава задължителните застрахователни полици в Румъния. В Румъния има над 8.3 млн. жилища, които трябва да бъдат застраховани със задължителните жилищни застраховки до 15-ти януари 2011, след което незастраховалите се ще бъдат глобявани.

Браво на румънците, сега е наш ред, така ли да разбирам творбата?

Както искаш я разбирай, то като си прост не става.

Дано не се случва по силно земетресение у нас че ще е страшно, с тая строителна мафия, глупави преустройства на сгради и нацвъкани един до друг на по 4-5м блокове ще бъде като филм на ужасите...

Тук паднал панел (Ст.Загора), там се сринала облицовка (само не ме приби една такава на 100 м от входа на Морската градина във Варна), там дърво претрепало човек- Бог да го прости! После- земетресенията им били виновни! Е и сега гледам отсреща една тераса е на кажи-речи 45 градуса спрямо блока, претоварена от собственото си остъкляване и на тези над нея. Отдолу е гейм-зала... ще бъде ужасно... дано Бог пази децата поне !

Да не дава господ,да се случи на нас В България. Ние и без това сме разтресени от проблеми от какъв ли не характер.

И в София се усети сутринта на 5.50 часа.

Най-разумно е всички случаи с преписки между граждани и общините срещу преустройства на първите им етажи да бъдат прегледани от независими комисии. Нашата кооперация, например, след преустройство на първия етаж на хартия е с непроменена земетръсоустойчивост, но не и на практика. И не може да се пребориш.