Силни трусове разлюляха България, няма жертви

Силно земетресение с магнитуд почти 6 по скалата на Рихтер разлюля България тази нощ секунди след 3 часа. Няма жертви, но има паднали къщи и напукани блокове. В Пернишка област бе обявено бедствено положение.

Обратно в новината

Коментари - Силни трусове разлюляха България, няма жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Земетресението беше силно. Браво на строителите, че издържаха къщите - понесоха само сравнително дребни повреди. И слава Богу, че няма жертви!

за наше голямо саяление все още никои не може да предвиди кога точно ще има земетресение.това все още е наи голямата борба и надежда на сеизмолозите от цял свят ,така че не барзаите сас обвиненята и злобните коментари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Reni

Незная дали някой забеляза в цялата тревожна обсатновка..къде изчезна тъй загрижената наша църква?..или нашите попове могат да издават само "анатема" за Мадона ,лейди Гага и кой ли не? Къде сте отци??? ...излезте сред хората, успокойте ни..

Що е бпц и има ли тя почва у нас?

syntscho

Причината за втория трус е агитката на миньоро, която почнала с винкело да млати по земята след големия трус.. Лягайте си :) Чък Норис и Бойко Борисов в едно полукълбо = 5.8 земетръс! :D Тази сутрин към 03:00h ,при специализирана акция на МВР "Земетресението" са арестувани Рихтер, Медведев, Шпонхоер, Карник,Меркали,Канкани.........Задържаните са указали съпротива,вследствие на което,няколко сгради са полуразрушени ........

ПРО покри България и след 24 часа земетресението ни удари! Господ сигурно ни предупреждава, че защита няма!

Мисля ,че има връзка земетресението със слънчевото затъмнение преди два дни.Голямото земетресение в Турция стана след голямо слънчево затъмнение.Човека е безсилен пред природните стихии

Добре, че Господ все пак не е Българин, защото ако беше, щяха да се намерят такива, които да го свържат със застрахователите. По български.

Ето и малко хумор от нета по въпроса: - в БАН само повтарят: Слава Боку, слава Боку! - Фидосова била на дискотека в Перник, а МВР арестувало Рихтер, Медведев, Шпонхойер и Карник като главни заподозрени за земетресението. - В Перник мъже с винкели издирват кой е тоя Рихтер ! - А при тройната коалиция земетресения нямаше...Последно му дават само 1.9 по скалата на Дянков. - Не усетих земетресението. Бихте ли го повторили? - Епицентърът е в Сирищник- Пернишко. Първанката нещо делаеть! - HAARP, определено! Плевнелиев е отишъл да нагледа киберотбраната им и се е облегнал на пулта. - Настигаме Япония. Поне в нещо. - Предупреждения за цунами в Перловска река не са постъпвали

И това всичко няма и ден след пускането на ПРО ЩИТА. Интересно.

хора, още ли ни тресе, или на мен така ми се струва?

Да благодарим на Бог, че ни се размина.Живея в София-център при нас даже и комини няма разрушени, а повечето кооперации са строени преди Тато. Вярно панелките са по негово време, но аз не заменям моето жилище за панелка.

и в Дупница го усетихме и беше ужасно. Хората, които живеят в блокове споделят за напукани стени, паднали плочки в банята и др. Бог да пази България!

Най-добре е, че няма жертви. Но това е пък зле за журналистите. Повече жертви, повече продажби. Сега във всички новини ни информират за починала жена от шок. Защо трябва медиите да създават тревоги?

Някой друг забелезял ли е колко много прегазени гълъби има в София последните дни? Дали има нещо общо със земетресенията?

Аз също си мисля, че в последно време гълъбите са много "разсеяни"...

СЕГА ПОНЕ ДАНО ДА Е СТАНАЛО ЯСНО, ЧЕ НЯМА НИКОЙ ПО-СИЛЕН ОТ ПРИРОДАТА И ЧЕ ВСИЧКИ ТИЯ БОРИЧКАНИЯ ДЕТО НИ ГИ НАВИРАТ ВСЕКИ ДЕН ПО МЕДИИТЕ СА ДРЕБОЛИИ. БЪДЕТЕ ПО-ДОБРИ. НАЗЕМЯТА СМЕ ЗА МАЛКО

Най-адекватното нещо в нета link

Новодомец - 14 ет, София... Усетихме труса с над 2 минути продължителност, тъй като люлеенията се сляха в едно. Когато спря да ни мята из стаята, успяхме за секунди да се облечем и да се опитаме да напуснем блока, но се оказа, че стълбището е заключено!!! Етажа е с по 4 апартамента, но май се оказахме сами и единствения изход (против всякакви правила) беше асансьора. Рискувахме! Преди малко потърсих сметка от домоуправителя на блока, ЗАЩО ЗАКЛЮЧВАТ ВРАТИТЕ КЪМ СТЪЛБИЩЕТО, и той ми отговори: "Ами, за да няма кражби!"... и за сведение да отбелжа, че с товарния асансьор спокойно може да се качи който и да е крадец, на който и да е етаж.Нямам думи. България! Добре че и земетресенията в тази държава не са като тези по света!

Миме, що ме излгаш сега така. Нали се разбрахме - ще почерпя.

Повечето сгради са строени по времето на първия така че на него можеш да благодариш.А що се отнася до ББ -при него всичко е най най.След най голямата безработица сега може да се хвали и с най силното земетресение в последните 50 години.Все най най най

При земетресението в Измир,мисля че беше през 1990 год,новото строителство изобщо не е издържало.Килнати блокове в различни посоки,такава е била картината там.Да благодарим на нашите строители,че са строили за сега качествено.

На доста народ са разрушени офисите, щом киснат тук и никаква работа не подхващат...

Комай си е точно така . ( Е, не чак разрушени ; Бих казал -- нефункциониращи . )

Вярно е за Майчето (Попова ) че не я е боляло дупето преди земетресението . Но в сайта си казва , че преди един месец я сърбяло...някъде си. Вероятно от това че са в "почесали" където трябва , временно е изгубила сензора си .Не и се сърдете , човешко си е ...сърбежа.

Мирка, то "почесването" може би е в основата на земетресението :D

669, да бе , много си прав че от почесването е тръгнало , ама ме беше срам да си призная... Пък и майчето си я бива ....хм хм мерак , кво да правиш...

Епицентровете на афтършоковете са пак в района на Перник и по-точно са като дъга,започваща от пл. Ветрушка и после - около Перник по направление на двата пътя от Перник за Брезник. За повече информация, можете да видите на специалната страница за земетресението в България на Европейско-Средиземноморския сеизмологичен център (за разлика от нашите власти, тези действат доста бързо!) - ето това е линка, но имайте в предвид, че се зарежда доста трудно (бавно и понякога са необходими доста опити): emsc-csem точка org/Earthquake/210/M-5-6-BULGARIA-on-May-22nd-2012-at-00-00-UTC

Благодаря за интересната информация! Жив(а) и здрав(а) бъди!

Благодаря! Няма защо!

Ако ще я караме на инглиш - ще изглежда горе-долу така: епицентровете на афтършоковете са в риджъна на Перник и по-пресайзно са като арк... в пейджа на ерткуейка... и т.н. Абе, хора, кога станахме такива англичани? Все пак на български се казва вторичен трус.

Ако ще я караме на инглиш - ще изглежда горе-долу така: епицентровете на афтършоковете са в риджъна на Перник и по-пресайзно са като арк... в пейджа на ерткуейка... и т.н. Абе, хора, кога станахме такива англичани? Все пак на български се казва вторичен трус.

ЕТ герб само ускоряват евтаназията на нацията! Пробваха с липса на лекарства, пробваха и с полицейско насилие, пробваха и с ниски заплати и с още по-малки пенсии, ще пробват и с шистов газ. Ще пробват и със земетръси!

Е, стига де! Разбирам да кажете, че това са руснаците, наказващи ни за НАТО.....ама ГЕРБ и земетръси! Леки такива ( 2-ра, 3-та по Рихтер ) се получават, когато другарката Фидосова е по голяма нужда....

Благодарим ти, другарю Тодор Живков, пардон, другарю Борисов, че ти спря земетръса на 37-мата секунда!

Повечето сгради са строени по времето на първия така че на него можеш да благодариш.А що се отнася до ББ -при него всичко е най най.След най голямата безработица сега може да се хвали и с най силното земетресение в последните 50 години.Все най най най

A, ми тя Тиквата вече се хвали, че правилно не бил построил нов АЕЦ, защото земетресението щяло да я бутне!!!

П.с. Забравих ( Извинете ! ) -- а добри Приятели, Българ(к)и откъде-ли-не, се обадиха само час-два по-късно ... и с най-искрени чувства/намерения питаха дали всичко е наред и има-ли с нещо да помогнат .

При нас звучеше ... Всички наизлязоха ... Попогледнахме и за хората в златна възраст; Решихме да не събуждаме спящите (да не ги стреснем), а да сме готови пр нужда ... Получи се невероятно-добър Разговор между Всички ( няма зелени, няма сини, няма червени, няма гербови )...и млади и стари, и мъже и жени, и всякакви по занятье .... Това с евентуалния проблем по/на язовирната стена ни стресна, ама един зевзек пусна майтап за `2012` и показаните-там арки : -- ` Ами сега, казва -- как да стигнем Китай ?! ` ( и по стар Наш Обичай кат се отплеснахме :- ) ... добре че люшна пак да ни понамести акъла, или липсата-му )... На сутринта запалихме по свещ за Живот-и-Здраве ... и против уроки . ... За довечера се разбрахме да се сберем комшулука и да напишем какво-що Видяхме/Разбрахме, па да го пратим я на общината, я на Кристалинка ( Дано само не излезе като Репиновото `Как казаците пишат писмо на царя` ! )

Разбирач, не знам какво си чел: Най-силните земетресения в България през ХХ век Само за първите 30 години на ХХ век в България е имало 11 земетресения с магнитуд над 6. 31 март 1901 г. - Шабла и Калиакра - две земетресения с магнитуд 7,2 и 7,1 по Рихтер. 4 април 1904 г. - долината на р. Струма - две земетресения с магнитуд 7,1 и 7,8 по Рихтер. Земетресението е най-силното в Европа за последните 150 години. Загиват повече от 200 души, разрушенията и щетите са огромни. 8 октомври 1905 - Струма - магнитуд 6,4 по Рихтер, 1908 г. - Велико Търново и Горна Оряховица - магнитуд 7,0 по Рихтер, 15 февруари 1909 г. - Ямбол - магнитуд 5,9 по Рихтер, 14 април 1909 г. - Горна Оряховица - магнитуд 7,0 по Рихтер, 14 юни 1913 г. - Горна Оряховица - магнитуд 7,0 по Рихтер, 18 октомври 1917 г. - София - магнитуд 5,3 по Рихтер. 14 април 1928 г. - Чирпан - магнитуд 6,9 по Рихтер. Разрушени са почти всички сгради в Чирпан и Борисовград (дн. Първомай). Седем хиляди семейства остават без покрив, деформирани са жп линии, изменен е дебитът на кладенците и изворите - за известно време изчезва Меричлерският минерален извор. 1942 г. - Разград - магнитуд 7,0 по Рихтер. Има масови разрушения, загиват 102 души. 4 март 1977 - епицентър Вранча (Румъния) - В 21.30 ч. е регистрирано земетресение с магнитуд 7.2 по Рихтер. Силно е засегнат Свищов. И т.н., и т,н. Срутени са блокове, под чиито развалини умират над 100 души. 3 ноември 1977 - Велинград - магнитуд 5,3 по Рихтер.

земетресения, бури, градушки, наводнения, потопи...гневът божий ни наказва, задето избра мутропитек да води България, о безумний народе

И ти си "отец", колкото аз "светец"!

Перник, дръжте се! Ние също преживяхме ужаса от природното бедствие.Съчуствам ви! Дръжте се! Сега никаква политика не ни интересува- нека се оправи всичко и дано не се повтаря! Успокойте се! Нали сме живи и не сме под развалините.Да гледаме напред! София

Земетресенията,както знаем са част от съществуването на ЗЕМЯТА.В Япония са почти всекидневни,другаде чести-у нас от време навреме.Да се радваме,че сме без жертви.Ужасът на перничани и околните е неописуем след като дори софиянци поседяха навън до сутринта.Може да се извести за наводнение,пожар и други бедствия-никога за земен трус.Напразно се обвиняват системите за оповестяване.След това нещастие седнете и кротко се помолете за опрощение на греховете,защото се усеща все повече връзката между двете.Бог с нас!

България не е Перник! Алооо! Оправете си заглавието!

Същото земетресение в Италия причини много повече щети и взе жертви. Някои да го забеляза? Мойе пак да си поговорим за некачествено строителство и къде е то.

Разликата в магнитуда на двете земетресения е голяма - 6,2 в Италия към 5,6 у нас. За сведение, между 2 съседни цели стойности по скалата на Рихтер, силата на труса се променя 10 ПЪТИ !!! Следователно, земетресението в Италия е поне 5 пъти по-силно от случилото се у нас.

Господ да Ви пази !Тръпки ме побиха от разказаното. Такова беше и заметресението през 1978.

Приятели, притеснявам се че вторичните трусове бяха първо през 15 минути, след това станаха на 30 минути, 1 час и час и половина, а сега нямаме афтършок от 6 часа и 50 минути. В същото време в Италия още вървят вторични от земетресението на 20-ти. Моля някой да остави мнение, каквото и да е то

Предполагам че вторичните ще ги усетим отново през нощта. Дано греша де.

Смятам, че тази нощ отново ще има земетресение. Не знам защо определят последвалите земетресения, като затихващи трусове, след като те са с различен епицентър - има едно в полите на Люлин планина, едно крой село Рударци..., последното е с епицентър край гр. Брезник. И какво им е затихващото, като магнитута скачаше от 2 до 4 и обратно по Рихтер. Мое мнение. Не съм специалист, но и на тях не вярвам.

Защо само преувеличавате новините да плашите хората? Това че е 5.8 според US е яиста измислица. Хората си имат сайт - вижте а не пишете глупости link

ХАЙДЕ СЕГА ВСИЧКИ СЕ ПОКЛОНЕТЕ И БЛАГОДАРЕТЕ! ПЪРВО - НА ГОСПОД, ЧЕ НИ ПОЖАЛИ. ПОСЛЕ - НА БЪЛГАРСКИТЕ СТРОИТЕЛИ, КОИТО СЕ ОКАЗАХА МНОГО НАД СВЕТОВНОТО НИВО. АЙДЕ СКЪПИ "КОМЕНТАТОРИ", ПРИЗНАЙТЕ ДОБРОТО И ЦЕЛУВАЙТЕ РЪКА НА СТРОИТЕЛЯ! ДЪЛЖИТЕ МУ ЖИВОТА СИ.

И как да им целувам ръка на тез строители бе, пъпеш? Те са строили сградите по комунистическо време и са били комундета! Това не са новите Бойкови строители на които ти може и друго да им целунеш!

то господ ни пожали ама нарциса боко няма,няма кои да ни пожaли и от простотиите на КАЛИТКО.

Друсна малко ... голяма работа... важното е, че няма жертви, който се уплаши спа навън....няма драма, няма нищо странно Не е първото земетресение, няма и да е последното Относно политизирането на темата: Това е уникална простотия, но ПР-ите не са хора :) Лек и спокоен ден на всички и дано няма повече трусове

Много ми е любопитно дали земетресението можа да поклати Искра Фидосова. ха ха ха

Ами най-вероятно тя е тропнала с крак .... и глей ко стана :)

Ама е тропнала щото Бат' Бойко й е наредил :)

Не мога да разбера как глутницата червени комуноиди могат да търсят политически дивиденти от едно природно явление, което за малко да завърши с трагедия. Защото, нека си го кажем право, този път ни се размина. Господ ни пожали. Но те комундетата нали не варват в Господ. Нищо че висшите им партийни другари почнаха да ходят в Храма. И не само това, наредиха се на първия ред да целуват ръка на владиката. А нормалните хора, истинските вярваши не могат да с едоредят свещ да запалят. Та като стана дума затова, нека да отидем в Храма да запалим по една свещ. Ако няма полза, поне вреда няма да има. Пък и от благодарност все пак че Оня горе този път ни пожали.

я, точно кой говори за политизиране...

ПРИЯТЕЛЮ, ТЯХ ГИ Е ТРЕСНАЛА МЪЛНИЯТА НА "КОМУНИЗЪМА" ПРАВО В КРАТУНКАТА МНОГО ОТДАВНА....НИЩО НЕ МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ. ТЕ СЕ ХРАНЯТ САМО С ОМРАЗА И КРАЖБИ. И ПОНЕЖЕ ИМ РЕЗНАХМЕ ДАЛАВЕРКИТЕ, ОСТАНА ИМ САМО ДА МРАЗЯТ. ТЕ И СЕБЕ СИ МРАЗЯТ. ЧЕ СА СЕ РОДИЛИ.

АМА нали точно те, "скапаните комунисти", както ги наричате, построиха сградите, които не паднаха през тази нощ и ни предпазиха от голяма трагедия. Хайде по-спокойно. Нямате страх и срам нито от Бога, нито от хората. Не е уместно да злобеете. Радвайте се, че сме добре след тази страшна нощ и оставете глупостите на страна поне през днешният ден.Не е нормално в такъв момент човек да не изпита благодарност. Ама наистина сте пълни олигофрени. Не обида, а диагноза.

Това е нищо. Ами голямата рекламна пропаганда, включително и от най-високо ниво, тази сутрин по блоковете на големите телевизионни медии - започвайте да санирате. Какво да си мислим - сега или веднага да започнем. Санировката може да предпази сградите пр. от корозия, но няма да ги укрепи при земетресение. Още не ядем доматите с колците. А на някой май му трябват още парии и използва положението.

ГЛУПОСТИ! 1.САНИРАНЕТО ВКЛЮЧВА КОНСТРУКТИВНО ОБСЛЕДВАНЕ И "РЕМОНТ" НА МЕТАЛНИТЕ ВРЪЗКИ 2.КОРОЗИЯТА НА ВРЪЗКИТЕ И ЗАВАРКИТЕ ВОДИ ДО РАЗПАДАНЕ НА ПАНЕЛНАТА СГРАДА ДОРИ И БЕЗ ТРУС 4.ЗАПЕЧАТВАНЕТО НА ФУГИТЕ ПРИ САНИРАНЕ УДЪЛЖАВА ЖИВОТА НА ЗАВАРКИТЕ С ДЕСЕТИЛЕТИЯ 4.ТЪПО Е НЕВЕЖА ДА Е С ПРЕТЕНЦИИ НА СПЕЦИАЛИСТ 5. СТАНИШЕВ, ТИ "АНИ " ЛИ СИ ВЕЧЕ, БЕ? НАЛИ БЕШЕ "БЕРТА" ДОСКОРО?

Абе страшничко си беше! Събудих се и гледам леглото ми танцува! Добре, че беше за кратко и нямах време да се паникьосам! Ама после почти не спах все ми се струваше, че пак се тресе.

20 години в Българя ни тресат политиците по последна степен по скалата на Рихтер . Не се уплашихме, та сега от това земетресение ли ще се плашим.

мечка страх, мене не ...

Абе вие какво правите в 3.00часа?Защо не спите като нормалните хора?Аз като един бял човек си легнах към 22.00 и нито съм усетил нещо,нито съм се стресирал.

и аз така правех, докато майка ми не ме събуди, да я пита човек защо, егати паниката...

Употребил си нещо за това все още си неадекватен. Твоето не е нормално.

Ха, ха едната шарлатанка Мая не го позна, но затова пък другата Теодора го била познала...в 3:02 часа.

ЗЕМЕТРЕСЕНИЕТО БЕ ТЕСТ ЗА ИЗДРЪЖЛИВОСТ НА ОСТАНАЛОТО ОТ СОЦА ПАНЕЛНО СТРОИТЕЛСТВО, КОЕТО БЕ ПРИЕТО КАТО КОНСТРУКТИВНО РЕШЕНИЕ ТОЧНО ЗА ДА СЕ ИЗБЕГНАТ ЩЕТИ И ЧОВЕШКО ЖЕРТВИ !!! Правя справка със земетресенията в Турция които имат същата сила като това у нас и откривам огромни щети от срутени блокове и човешки жертви в съседната на нам държава. Извода е, че ПАНЕЛНОТО СТРОИТЕЛСТВО със своите гъвкави връзки осигурява много по голяма сигурност и надежност от монолитните сгради и блокове. НАИСТИНА ПРЕЗ СОЦА СЕ СТРОЕШЕ КАЧЕСТВЕНО С МИСЪЛ ЗА СИГУРНОСТТА НА ХОРАТА, А НЕ КОМЕРСИАЛНО КАКТО СЕГА !!!

Цялата тирада щеше да има смисъл ако имаше каквито и да е поражения по новото строителство, което поне в София е поне толкова разпространено както панелки и ЕПК.

В сутрешното обръщение към народа, негово Невежество Б Б, каза, че той така добре е строил. Какъв соц., какви други неща. Той ни спаси. PP Препоръката ми към видните ни психиатри е да не чакат края на мандата, преди да започнат да го изследват като много рядък клиничен случай.

От всичките глупости, дето си изписал само в едно има частична истина - наистина панелите са относително безопасни. Но да са върхът на технологията - много смешно! Ако беше така в Япония щяха да строят само панелки. Панелните жилища при моилиционеро-социализЪма се строяха само и единствено за простолюдието. Висщата партийна номенклатура си строеше едни хубави тухлени блокчета в Докторската градина, Лозенец и на други места. И никой не желаеше да живее в "безопасните" панелки. Те са за простолюдието. За работническата класа. И не знам дали това е израз на грижата за човека, или на грижата за ръководната роля на работническата класа, но такива "шедьоври" на архитектурата се полагаха само на такива люде. По 60 кв. м за 4-членно семейство. Хвала на тази Партия! А те, горкичките партийни номенклатурчици се мъчат в монолитните си 6- стайни жилища от по 200 кв. м.

ИЗВИНЯВАЙ АМА ПРОСТОЛЮДИЕ НЕ МОЖЕШ ДА НАРИЧАШ ЛЕКАРИТЕ,АРТИСТИТЕ,МУЗИКАНТИТЕ,ИНЖЕНЕРИТЕ. ПРОСТОЛЮДИЕ СИ ТИ! и ТЪПОЛЮДИЕ СИ СЪЩО, ЩОМ ПИШЕШ ТАКИВА НЕЩА!

Земетресението в Измир от 1999 г., за което пишеш е 7,6 по рихтер, което ще рече повече от 15 пъти по-силно от снощното. Дано нас не ни удря повече от 6-та, защото тогава вече става лошо. Панелките от 80-те може и да издържат, защото са строени по стандарт, но при новите блокове това не се следи стриктно. Пример: по проект носещата стена на сграда построена 2009 г. е 25 см, но строителя е икономисал "матряла" и стената е 20 см.

Айде сега всички кжате едно огромно "БЛАГОДАРЯ" и едно "ЕВАЛА" НА БЪЛГАРСКИТЕ СТРОИТЕЛИ! ПРИ АНАЛОГИЧНИ ЗЕМЕТРЪСИ В ТУРЦИЯ ЗАГИНАХА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ. НИЕ САМИ СЕ ПОДЦЕНЯВАМЕ И ПЛЮЕМ. ВСЪЩНОСТ В МНОГО НЕЩА СМЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРИ, ХАЙДЕ ДА НЕ СЕ ПОДЦЕНЯВАМЕ!

БЛАГОДАРЯ! Фактите са си факти - както за старото, така и за новото строителство. В Италия изпопадаха сгради, има и жертви, тук - няколко паднали комина и пукнатини. ФАКТ!

Сега вече започна смешното - медиите на Балканите съобщават за заматресението като за над 6-ста степен (дори някои дават 6,8), за апокалиптични разрушения, как предизвикало паника чак в североизточна Турция, как в София положението е направо бедствено... Такива идиотщини.

то няма да се учудя ако кажат , че половин България я няма...и само говорят за БЕДСТВЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ в Перник, а то доста ясно стана, че е заради невъзможността да си влязат в къщите преди разни там експертизи и проверки дали са безопасни, а не че ще се мре или напука или каквото там още не е възможно

Нема лошо, особено ако може да вземем някой лев от фонда за бедствия

След зметересението трябваше да надуят о градските уредби Азис, щото сирените не са достатъчни за истинска паника. Борисов сигурно е бил в прединфарктно състояние като си е представил как може да му се напукат магистралите - особено оная новата до Перник. Колкото до причините - ами знаете как е в Силиконоват долина - до разлом е, начинанието на Плевнелиев очевидно дава резултати!

За магистралите не знам, но прибирайки се сутринта към 07.30 ч. забелязах, че настилката по столичният булевард "Тодор Александров", цялата е в пукнатини и неравности , на места с дебелина 2-3 см. А по бул. "Петър Дертлиев" са се образували вълнички по асфалта. В тази връзка и в духа на премиера да отправя въпроса - имат ли "застраховка" уличните настилки и ще доживеем ли да бъдат ремонтирани от сега управляващите?

Има една ненормална, с която вестниците си пълнят страниците. Мая някаква си, била сензор и познавала земетресенията. та точно тази вчера каза, че не я болял гъза и това означавало, че в България няма да има земетресение. И такова не се очаква. За сметка на това пък я болял левия крак и щяло да има в Чили. За Италия позна 3 дена след като се случи. Защо се занимават медиите с нея и не трябва ли тази жена да носи някаква отговорност за глупостите си.