Ужасът на земетресението, сринало половин Тракия

14 април 1928 г. Велика Събота. Малко преди обяд мощен земен трус разлюлява цяла Тракия. Епицентърът е на 7-8 км край Чирпан. Последиците са ужасяващи.

Обратно в новината

Коментари - Ужасът на земетресението, сринало половин Тракия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това да го прочетът гадовете дето искат да се строи АЕЦ Белене. Проблемът с АЕЦ Белене е, че е РУСКИ ГАФ, защото некадърниците са проектирали грешно централата върху тиня и по тази причина навремето ПОЛИТБЮРО на БКП спря строежа, въпреки че беше обявен за НАЦИОНАЛЕН ОБЕКТ...

1858 Голямото СОФИИСКО Земетресениие 6,7-6,8 поРихтер с епицентьр кв.БОЯНА може да се повтори пак ЕПИЦЕНТЦРАе точно под ул.Беловодски пьт/сарая наДоган/ и резиденциата президенството/на пилота Радев/

Там не може да се случи, там АЛЛАХ пази.

Дано скоро България не бъде споходена от подобно изпитание. Достатъчно наказание за страната е "управлението" на колониалната администрация в София.

Държавна агенция "Архиви" нямали хубави новини ?

Дано поредицата от силни земетресения от първата половина на 20-ти век (Шабленско, Кресненско, Горно Оряховско, Чирпанско и др.) не се повторят скоро. Разломите са си там, и само можем да се надяваме да не се 'разбунтуват'.

изпратени от 34 държави, нищо чудно и СССР да е между тях. Освен това по това време СССР не е братска държава, защото Б-я е капиталистическа. Не е трудно за умните хора да съберат 2 и 2 и да знаят, че сбора е 4. Разбира се глупаци като тебе всяка тема я обръщат на за и против Русия, за и против САЩ и пляскат пълни глупости в коментарите.

Само да напомня, няма врагове когато става необходимост от хуманитарна помощ в мирно време. А за СССР, те не са тези които обичаха да дават, а тези които с любов вземаха, вземат и до днес.

Тъжно събитие, останало в историята. Въпросът е дали сега строителството отговаря на нормите за противоземетръсна сигурност. Защото България остава в същия рисков от силни земетресения пояс и никак не са невъзможни бъдещи земетресения със същата сила. Дали се строи достатъчно сигурно? Дали строителните предприемачи работят съвестно и с грижа за своите клиенти или искат бързи печалби за сметка на сигурността? Трябва не само да знаем историята, а и да се учим от нея, за да не се повтарят трагедии от миналото.

Абе, каква е тази целенасочена атака от само негативни новини. Няма да напишете, че някога нещо хубаво се е случило на тази дата, но за негативните събития сте първи. Яко се цели депресиране на хората във всеки един момент.

Ало неграмотният журналист! Чехословакия и Югославия през 1928??? САЩ - това звучи направо смешно. Полша е оказала много голяма помощ, но не е спомената. Писна ми от дебилски написани статии.

Кралство Югославия и Чехословакия се появяват след Първата Световна война при разпада на Австро-Унгария. Как през 1938-ма е имало Чехия и Словакия вече е друг въпроса

може да ти звучи смешно, но обикновено Америка помага най-много след такива страшни бедствия по света

... маи си чика от биг дик...