Нов силен трус и вълни цунами в Чили (снимки)

Ново земетресение с магнитуд 7,8 по Рихтер разтърси северно Чили. Вълни цунами с височина 70 см достигнаха чилийските брегове. Няма данни за нови жертви.

Обратно в новината

Коментари - Нов силен трус и вълни цунами в Чили (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пазете ТиЛунката! Поздрави от София.

Малеееее!!! Ма те тея "цунами" много страшни бе! ЦЕЛИ 70 САНТИметра! Ужас! Абе редакторите, освен да цензурирате хората, вземете малко си цензорирайте и зглавията де!

Ако беше останал Алиенде, сега щяха да са като Куба с 15 долара заплата. Сега имат 16 000 долара БВП на човек и минимална заплата 600 бг лева. Развити са, затова са изградили и здрави сгради. Затова нямат много човешки жертви.

Ма си умен, Li, че чак си Проз, ма Мноо Проз, баце!

В Чили е държавна политика от повече от 50 години да се строят здрави сгради, против земетръс, след като страната е била подложена на разрушителни земетресения. Не пишете първото ви хрумнало нещо, а се информирайте!

Странен надпис под снимката - има 6 жертви,все пак.

слънцето предизвиква тези земетресения. а който живее в земетръсна зона си е абониран.

Алоооо дирници три педи вълни цунами ли са нямате ли метър.или по точно да се изразя вълната ми е на половин метър от маслинките или до капачките на нашето море без да тресе някога е метър и повечко не плашете бабите както ги плашите с путин.

Малоумник

Я направо отлитай натам и им покажи на тия как се спира цунами само с голи гърди мъжки!

Ти явно въобще не си наясно какво е цунами. 50см цунами може да предизвика разрушения които дори не можеш да си представиш. Енергията на 50 см цунами е стотици пъти по-голяма от нещастните 5 метрови вълни на нашето тъпо море. 50 см цунами можеш да го сравниш с 20 метрови вълни в черно море. Именно 50см цунами достигна бреговете на Сомалия след земетресението през 2004 и имаше взе жертви там.

Приятелю, цунами е непрекъсната вълна и поради което, както е обяснил mc, енергията на такава вълна е разрушителна ако и височината да е малка. По твойта логика "сърфистките" вълни трябва да са потопили света.

Европарламентът ще гледа доклад, искащ пълно спиране на фондовете за България

Охааа, супер ! Най- после ! Краят на света е близо !

Докато беше жив Чавес нещата бяха под контрол. Западните крадци бяха изритани от страната и ресурсите й се върнаха обратно на народа й. Колко пъти ЦРУ се опитваше да свали Чавес и накрая успяха да го отровят. Веднага след това започнаха опитите на ЦРУ (от типа "цветни революции") да наложи свое лакейско правителство. Явно това не им се удава и прибягват до другия начин за "убеждаване" - HAARP. Последните големи земетресения в света са предизвикани именно от такъв тип "убеждаване" на "непослушни" и "недемократични" правителства.

Нещо си се объркал... Чили е на другия краи на Южна Америка и няма нищо общо с Внецуела и Чавес... Ама след смъртта на Пиночет може и да са пуснали няколко Харпии да летят през Венецуела към Северния полюс ! Важно е да има конспирация ! :)

Май наистина се обърках, но това, което казах си важи както за Венецуела, така и за Чили.

Случайно или не първия трус от 02 април 2014 съвпада с датата на която ХРИСТОС е разпънат на кръста !! СЛУЧАЙНО ИЛИ НЕ 11 СЕПТЕМВРИ 2001 СЪВПАДА С ДАТАТА НА ОТРЯЗВАНЕТО НА ГЛАВАТА НА ЙОАН КРЪСТИТЕЛ !! СЛУЧАЙНО ИЛИ НЕ НА 11 МАРТ 2011 ГОДИНА ПРИ ЗВЕЗДНО НЕБЕ ПОДОБНО КАТО ТОВА ПРЕЗ 11 СЕПТЕМВРИ 2001 ГОДИНА ЯПОНИЯ БЕ ПОМЕТЕНА ОТ ЦУНАМИ !!! КОГАТО СЛУЧАЙНОСТИТЕ СТАНАТ ТОЛКОВА МНОГО СИ ЗАДАВАМЕ ВЪПРОСА , БОГ ИЛИ БОГОБОРЦИТЕ ПРИЧИНЯВАТ НА ЧОВЕШКИЯ РОД ТОЛКОВА МЪКИ И НЕЩАСТИЯ !!!!! НЕ СМЕ ЛИ ВЕЧЕ В НОВА ГЕОФИЗИЧНА ВОЙНА С ИЗПОЛЗАВАНЕТО НА ОРЪЖИЯ КАТО ХААРП И ДРУГИ МЕТОДИ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ НА ЙОНОСВЕРАТА И СВЪРЗАНАТА С НЕЙНИЯ МАГНЕТИЗЪМ ЗЕМНА ПЛАЗМА !!

Много "случайности". Сега тъпаците ще започнат да те обвиняват, че си се побъркал с тези "конспиративни теории". А България затъва ли затъва...И как няма, като относителният дял на неграмотниците се увеличава от ден на ден.

Всъщност тъпак си ти. И България затъва заради лековерни, наивни тъпаци като тебе.

Във всеки един от случаите, шансът е бил доста добър - 365:1.

А като се комбинират всички тези случаи, както терористичните актове в Испания, Лондон и др. подобни, какъв е шансът според теорията на вероятностите?

Разликата между днешните събития и събитията, които са се случвали през цялата история на човечеството е в това, че сега всички разбираме за тях. Заради развитието на комуникациите. Тъй че - споко, нищо ново под слънцето. Don't panic.

Май си прав, колега. То затова ни е по-гадно.

Имам приятел роден на 11 март. Аз пък на 11-ти септември си купих последната кола. Няма начин да е случайност. Аз съм новия МЕСИЯ.

На 11 март 2004 г. серия от мощни взривове избухват в 4 влака в Мадрид !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ПАК РАЗБИРА СЕ СЛУЧАЙНО И ПАК РАЗБИРА СЕ ПРИ ЗВЕЗДНО НЕБЕ ПОДОБНО НА ТОВА ОТ 11 СЕПТЕМВРИ - датата на която е отрязана главата на ЙОАН КРЪСТИТЕЛ !! УПРАВЛЯВАТ НИ САТАНИСТИ !

Изкормихте земята за злато, газ и какво ли още не, правихте експерименти под земята наподобяващи големия взрив. Човешката дейност допринася значително за земетресенията.

Хубавото е, че при толкова силни трусова има толкова малко жертви и разрушения.

Както казваше Кърт Вонегът : Винаги съм се чудил, как се живее в толкова дълга и тясна държава.

мен

"...Първите вълни цунами с височина 70 см " ?!?!?!

И? Кво те притеснява ?

Ами чудя се кои джапанки да си сложа.

Силен силен... колко да е силен? Около 10 пъти по-слаб от първия.

Земетресението в Япония и цунамито, както и това в Индонезия е делно на ХАРП и американците. Това със сигурност е пак тяхно дело..

Сега ако искаш кажи и сигурните числа от тотото и виж дали не си пропуснал някое хапче, че ти е време за сън.

А изригването на Кракатау през 1883-та - пак ли е дело на ХААРП ?

Възхищавам се на този народ...8,2 и след това 7,8 и "щетите са незначителни..."

Наистина е така! Не ми се мисли какво ще стане тук в България след такива мощни трусове! Да не дава Господ да узнаем!

Аз пък се възхищавам на качественото им строителство:) Като се сетя за Вранча и Стражица какви щети нанесоха на сградния фонд не ми се мисли,ако при нас се случи толкова силен земетръс колко ще са срутените сгради и колко ще са жертвите ...Не много отдавна видяхме какви щети и жертви имаше в съседна Турция при силен трус от лошокачественото им строителство...

В Чили няма много жертви не поради качествено строителсво а защото страната редко населена и паянтови постройки по селата се клатят но не падат защото са от дърво при земетресение унас че ще има жертви ще има но виж какво се случи при последното при 5.6 по рихтер в София няма разрушения а един италиански град беше сринат до основи при същия магнитут

Всъщност в Чили строителството е ниско. 1-2 етажа. Това обяснява много работи.

Все пак земетресенията са офшорни. Най-близкият бряг е на 50 км.

Цунами (от японски или , пристанищна вълна[1]) е природно явление, представляващо поредица необичайно високи и разрушителни вълни[2][3]), възникващи при масивно разместване на водите на езеро, море или океан. Повече от 80% от всички цунами се случват по крайбрежията на Тихия океан, но те са възможни и в други големи водни басейни, включително и в езера.

Горките хора, не случиха нито на почва и територия, нито на политици. С колегата Алиенде вече сме на едно мнение тук, отгоре. Това е резултат от бясното крадене и сеч на една далечна държавка около някакво си моренце. Оттам ни идват бедите на всички по света.

Колега, само да уточним, оная новата държава на Средиземното море ли имаш предвид? Да не стане объркване някакво?

Абе журналята по смотани снимки не можахте ли да сложите ве

Щом са предизвикани от земетресение са цунами. Без значение дали са 50 см или 35 метра.

...добре че няма още жертви.цяло чудо е при тази сила на земетресението.обаче ми е чудно, защо наричат "цунами" вълни високи 70см.!?! Не съм разбирач, но доколкото ми е известно тези вълни трябва да са необичайно високи и с огромна разрушителна сила!. Цунами при Фукошима, достигнаха 60...метра височина...а при земетресението в Индонезия 2004 - 10 метра. а иначе на нашия плаж през лятото си е гот да се гмуркаш във вълни със 70 сантиметра височина...

Между цунами 70см, и нормална вълна 70см - разликата е огромна. Едната се пльосва на плажната ивица и до там, а другата надига нивото на окена със 70см. в района на засегнатите брегове. А в Япония земетресението е било 9.1 ако не се лъжа, но силата му е била стотици пъти повече отделена енергия от това в Чили, не гледа, че едното е 8, а другото 9 по Рихтер!

да, вероятно е така, но някак си звучи смешно - "първите вълни с височина 70 см достигнаха бреговете"....и оставаш с впечатлението че вълничка с тази височина ще "залее" крайбрежието....според мен Цунами е именно крайната вълна, която достига до брега и има страшна сила.А какво я причинява е друг въпрос.Например, възможно е нивото на океана да се покачи със 70см. но да се размине - това вероятно не е цунами.

60 м??? Объркал си се, пич!

Напротив - вълната цунами НЕ трябва да е висока. Нейната сила идва от това, че е огромна водна маса, ако ще и да е висока само 50 см. Това е много по-различно примерно от обикновенна вълна висока, ако ще и 10 метра. Щото високата обикновенна вълна просто се надига край брега, удря се и дотам. Докато цунамито е огромна вълна, дълга КИЛОМЕТРИ. Представи си всичката тази вода как се удря в брега и ПРОДЪЛЖАВА навътре с такава сила, че разрушава и бетон.

вълни цунами високи цели 70 см.....? това пак е новинарска простотия. Какво значи всичката тази глупост??? Елате на черно море особено към края на сезона когато се влошава времето и ще видите 70 см. вълни цунами.

Ти май нямаш представа какво значи цунами... 70 см цунами означава, че водна стена с височина 70 см и дължина километри пристига със сравнително висока скорост и почти нищо не може да я спре. Това при полегат бряг отнася всичко по пътя си.

По твоята логика досега да нямаше бряг в България. 70 см човеко. ти сериозен ли си в това което пишеш. И ,,верно,, се пише ,,вЯрно,,