Софиянци ще получават SMS при бедствие или криза

Уведомяване със SMS както и съобщения по електронните медии, е една от мерките, които предвижда Столичната община при криза или бедствие.

Обратно в новината

Коментари - Софиянци ще получават SMS при бедствие или криза | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нищо не сме получавали! "SMS при бедствие или криза"

уточение! технологията, по която са изградени мрежите на мобилните оператори по цял свят не позволяват да се ползват надеждно по време на кризисни ситуации. Това така наречено "малко земетресение" изкара акъла на много хора, които почти едновременно са се опитали да се свържат с някой друг. колкото и нормално да звучи желанието да се чуеш с някой друг в такъв момент, това просто води до масово претоварване на мрежите. Впрочем дори всички да си купят сателитни телефони резултатът ще е същия. Ама това обикновения човек няма да го разбере.

защо пак само за софиянци, знайно е че нашите села са родили много софиянци, обаче аз се питам Сф дали е България и ние от провинцията какви сме и защо и ние да нямаме съобщение по мобилните

Ало кви есемеси бе. При криза първо ще спрат безжичните телефони. Технологично преноса в съвременния свят е основан на едни американски технологии създадени да работят при огромна криза , а именно ядрена война това са пакетния прeнoс TCP/IP и т.н. Само , че топологично , логически и финансово ако щете изпълнението у нас не се прави с акцент работа при кризи. Ай си гледайте работата - кризи с СМС не се управляват. Бог да пази България.

Жестоко! Тресва земетресение и като включат операторите получаваш потвърждение.

Като ни удари бедствието ,вече ще е малко късни за СМС ,няма да работят операторите...Пак поредната глупост на някой "умник"...За да могат да крънкат парички....

Не дърпайте дявола за опашката, че както вървят нещата (в световен мащаб), май трябва да сме готови за всякакви изненади. За всеки случай си купете по един качествен велосипед, защото София стана много голяма...

Веднага им изпратете CMC, да си приберат БУКЛУКА !

какви СМС-и какви 5 лева, при едно бедствие мобилните телефони са у лево, а при авария съвсем. - ПО добре задължете всяко семейство да си купуи по един сателитен телефон със закон, а не ми хранете М.. Г... или В....

то като има само един изход за какъв план става дума или пак въпросът е за заплатата на братовчедката на министъра?

И как ще стане, когато при земетресение, например, веднага клетките на мобилните спират автоматично ? ( пример: скорошното леко земетресение в София )

ами то всичко си варвеш по план всяка година. а сега като няма превантивна деиност да видим как сте се деиства. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

а Главният експерт Валери Васев си призна, че нищо не (се) прави.

пак пари за усвояване. абе нали е криза мммм ви? справка "при земетресенията над трета степен по Рихтер клетките на мобилните оператори не са работили нормално. "

Ай' стига бе. Няма такъв смях. СМС на всеки живущ в Сф. А номерата от де ще ни ги взимат? От досиетата? А от къде ще знаят аз дали съм си в столицата и дали не съм от провинцията, пък да живея тук. И как така ще успеят за 0 време да изпратят има няма 2 милиона смс-а? Чудя се какво ще гласят те:" Внимание, земетресение след....БУМ" :)

номерата ни не им трябват. в мобилните мрежи има нещо наречено целл броадцаст мессаге (това ще се прецака при транслитерацята) което пуска саобщение на всички телефони които са сварзани кам тази клетка без оглед на това какви номера са. това са служебни саобщеня, просто нашите лами са ги спрели за да ни вземат кинти и за тях. помните ли едно време цлип и цлир колко пари искаха за тях.... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе не знам какъв смс ще ми пратят, като при нищо и никакво заметресение от 3.4 всички оператори блокираха за половин час, ама карай...

"Причината е, че при земетресенията над трета степен по Рихтер клетките на мобилните оператори не са работили нормално. " Е добре, тогава как ще известявате с СМС-и? Май цялата работа е да са вземат едни пари за глупости...

Те щото мобилните мрежи работят по това време...

само глупости в тази дурява. едно сериозно нещо няма суздадено. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.