Повече от 20 последващи труса около Пловдив

Над 20 са последващите трусове след земетресението от 4,6 по скалата на Рихтер, регистрирано в 1.41 часа през тази нощ.

Обратно в новината

Коментари - Повече от 20 последващи труса около Пловдив | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде стига драматизирахте, 5 секудни ви е люляло и вече паника, идва края на света. Само глупости пишете.

Когато си съвсем близо до епицентъра, люлее много и е стряскащо, защото е през нощта и човек се е отпуснал напълно в съня. Който не го е усетил силно, просто е спал по-дълбоко. Лично мен ме разлюля доста грубо в леглото и успя да ми докара временно сърцебиене, докато чаках да спре. Бях сигурна, че епицентърът е наблизо, защото беше съвсем различно от плавното люлеене на по-далечните земетресения или ситните бързи вибрации на земетресенията във Вранча, които съм усещала в родния си град в северна България. Сега усещането беше подобно на земетресението в Стражица в детските ми години, но поне беше по-кратко.

Да усети се но не чак толкова силно за да предизвика паника или нещо подобно. Кратък и еднократен силен трус, сякаш на преминаващ тежкотоварен камион. Миналата седмица асфалтираха улицата на която живея и вибрациите от валяка се усещаха дори по-силно и всичко звънтеше в къщи дори на третия етаж. Само вдигате много шум за нищо.

4.8 е много силно земетресение- само припомням, че част от унищожителните трусове в Италия 2016 бяха с 5-5.2

4.9 e ДВОЙНО по-силно от 4.8 5.0 е ДВОЙНО по-силно от 4.9 магнитуд е логаритъм от 10. от 4 до 5 разликата е ДЕСЕТ пъти. Ясно?

Lg10=1 ?

Това пък е една криза. Има ли поне една счупена чаша? Пийте си хапчетата, вместо да мрънкате за глупости.

Усетих го на втория етаж на къща с гредоред ама си казах земетресение ама няма нищо, то и пернишкото бе по -силно ама пак си казах няма смисъл да излеза, в къща с гредоред 10 годишна нищо няма да стане.

Беше си страшно. Напълних гащите :(

Сега и 100 статии да пишете постфактум, файда йок. 6-7 минути след труса единствените сайтове, които отразиха труса бяха Европейския център, а в България само Пик - първи бяха и след тях Блиц. Всички телевизии проспаха и не информираха населението за труса, който разбуди цяла България. По националното радио новината беше казана чак в емисия новини, а не непосредствено след труса. Като цяло изключително слаби медии, които са забравили, че основната им задача е да информират населението и то особено в кризисни моменти. Сърдите се, триете критични коментари, но истината е, че като медия сте слаби и реагирате с часове закъснение. Не може да се разчита на вас да информирате навреме.

Чак пък цяла България...Живея в София, не съм усетил нищо. 4.8 не е слабо земетресение, но не е и чак толкова силно. Виж пернишкото, което странно и в София беше усетено със същата сила- 5.8, си беше страшничко.

Ти па, кога въобще някой е разчитал на дир.бг, днес.бг и дневник.бг за нещо различно от пошли, клюкарски, не добре преведени статии или платени публикации?

И Какво като не са го казали по разните му там медии. Ти нали си го усетил значи си информиран от първо лице.

Има сайт на евро сеизмологията -отчита земетресенията на всякъде по света в реално време и с данни...

Аз лично първо в Трафик нюз прочетох, но и другите посочени реагираха.Погледнах тук в Дир, нямаше нищо доста време.Интересно, дали нямат нощно време дежурни, които все пак да съобщават значими новини?