Серия от земетресения предизвика паника в Македония

Серия от леки до умерени земетресения бяха регистрирани в Македония, няма ранени.

Обратно в новината

Коментари - Серия от земетресения предизвика паника в Македония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дядо Боже пак е гледал стари карти и пуска ли пуска земетръси, смятайки, че наказва България!:))))))))))))))))))

важна.с властта на 6 милиона иска да убеди 500 милиона да и играят по гайдата? Дано да не е излагане и злоупотребяване на службата си!!

това по погрешка дойде тук! Не му е място и извинявайте! Дано да го изтрие модератора!

какви черкви, какъв Бог - цял свят го знае че Средеземно Море е вулканична зона и непрекъснато вулканите /подводно/ изригват и ето ви и земетресенията!

интИресна информация имаш!:) Звездите ли ти го говорят това за подводните вулкани в Средиземно море?:)))

Ако влезете в сеизмологични сайтове, ще откриете, че на всеки час има трус от този регион и не спират.

Винаги когато има СуперЛуна, има и земетресения.

Приближавайки се към земята Луната влияе като магнит на ядрото й.

Е да де, ама къде по-точно.

Май Бог иска нещо да им каже?! Щото от животът по-ценно няма. А те се дърпат за едно име на държавата Македония - земя, наричана от векове така. Дано политиците разчетат правилно Божия знак!

Грешни сте.Не постите.В църква не влизате.Женени мъже мърсуват с омъжени жени.Разврати се народа и само за имоти и пари ламти.Младити и те гледат и се учат само на пиянство курварлък и мискинлък.Ей затва има земетресения

Какви църкви, какви 5 лева? А стига с ва'ште религиозни глупости! Бог няма и никога не е имало.

А кукувицата от този часовник продължава да кука в главата ти. Ограмотете се малко и тогава драскайте тук.

Помните ли какви земетресения имаше в София? Тогава всеки имаше приготвен сак с най нужните неща и във всяко семейство беше уговорено кой какво прави когато настъпи земетресението. Баща грабваше синът ми който беше мъничък, аз грабвах сака, а майка чантата с документи. Къщите които имаха дървени греди в конструкциите си нямаха дори пукнатини- макар, че земетресенията бяха силни- по коридора и стълбите надолу беше трудно- хвърляше от едната на другата страна. Страшно е.

На 4 март миналата година се навършиха 40 години от голямото земетресение във Вранча, което разлюля цяла България. И дори е регистрирано в цяла Европа. Беше нещо потресаващо. Който не го е преживял, нищо не знае. И да благодари на Господ, че не е бил роден още по това време. Не е преживял целия този кошмар.

Какъв е бил магнитудът(говорим на територията на България), защото съм се ровил много и не мога да намеря информация. Намерих преди време, но се оказа, че е било по-слабо от последното земетресение при Перник (М5,8)... нещо от порядъка на М5, но не знам... на страха очите са големи!

Не знам за магнитуда, но помня (макар да бях дете) как бягахме навън, помня счупените стъкла... Голям страх беше. Чисто субективно това в Перник го оценявам като по-слабо.

Тогава им каза: Народ, ще се повдигне против народ, и царство против царство; и ще има големи трусове, и в разни места глад и мор; ще има и ужаси и големи знамения от небето. Лука 21:10-11 А когато почне да става това, изправете се и подигнете главите си, защото изкуплението ви наближава. Лука 21:28

Потънала кула с часовник и разтворила се земята при Скопското земетресение !? Абе, хора вие нормални ли сте бе !? Поне от обща култура трябва да знаете, че и до сега часовниковата кула на гарата в Скопие си стои като да напомня за трагедията с часовника на нея спрял в часа на труса. Вярно че на страха очите са големи, но това са природни бедствия с които не можеш се пребори два дена преди да станат. Виж с грамотно проектирани и качествено изградени сгради поне за времето на две поколения могат да се сведат щетите до минимум. И те така .................... !!!

При европредседателството на България ще се окаже помош на Македония и на останалите Балкани!!! И без значение дали има природни бедствия и земетресения!!!

ше изтригва македонскио вулкан!

тая работа - няма да забравя пернишкото, в София беше ужас. Онзи район е много опасен - навремето дост четох какво е ставало във вековете по Струма. Дано ни подмине това бедствие - за мен е най-страшното възможно.

грижа ме е не само за София и софианци, за всички и навсякъде. Македонците много са патили - при голямото им земетресение май беше потънала в земята часовниковата кула със спрял часовник.

А кукувицата от този часовник продължава да кука в главата ти. Ограмотете се малко и тогава драскайте тук.

Крупнишко земетресение от 04.04.1904 година - най-силното в Европа досега От 150 години насам, откакто се измерва силата на земните трусове земетресението при симитлийското село Крупник в началото на Кресненското дефиле се смята за най-силното на Балканите и в континентална Европа 7,8 по Рихтер. Само 23 минути преди него е имало друг, по-слаб трус 7,2 по Рихтер, а между двата земята се е люляла още 51 пъти. Голямото земетресение е било усетено на площ от 1 400 000 кв. км, в цяла Егейска и Вардарска Македония. Данните сочат, че то е усетено чак в Будапеща. Селата Крупник и Симитли са били изравнени със земята....