17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам с колко ще се повиши хляба, но хауса настъпва. Пример от Казанлък! Миналата седмица една т.н. "Троянска баничка" беше с цена 1,30 лв. Снощи на магазин в близост до ЖП гарата тя вече струваше 1,75 лв. Маркирането на цената е върху опаковката. Това увеличение колко процента е всеки може да го сметне. За мен, моето семейство и приятели този тип банички от балкана, както пише на опаковката са вече забравени като продукт!!!

Само едно ще кажа - спекулира се отново с тези цвнит и искат вдигане на цените, защото КОНТРОЛА НА ДЪРЖАВАТА Е СЛАБ И КОРУПЦИЯТА ДЕ ЮРЕ ОЩЕ Е НАЛИЦЕ! ДОКОГА НАРОДЕ ЩЕ СПИШ???

Айде дигйте цените. 200 процента. Малко им е на Бъгавите.

И от какъв зор? Цената на пшеницата на борсата е 533 лв./мт. България е сред европейските страни, при които се наблюдава най-голямо поскъпване на цените на едро на основните храни за последната година. На Софийска стокова борса (ССБ) през изтичащата седмица беше предложена оферта за продажба на 1000 т хлебна пшеница при цена от 510 лв./т, но насрещни оферти няма. Миналата седмица борсовите оферти „продава“ за житото варираха в рамките на 450-500 лв./т. Търговци казват, че сделки на едро за пшеница в страната към момента се сключват при цени средно от 460 лв./т, но има и сделки, наближаващи 500 лв./т. През 2018г. цената на пшеницата по борсови данни беше около 400 лв. за тон. Тока определя 15% от цената. Явно вървим към европейски цени, но заплатите са много ниски.

Годишното потребление на пшеница в България е около, но под 1.7 млн. т. Прозвеждаме, при кофти години между 4.5 и 6 млн. т. Миналата година бяха около 7 млн. тона. Въпросът е, колко ще бъде изнесена и каква точно (качество и с какво предназначение). Значи, поскъпването не е заради пшеницата. Очеизвадната причина е друга - енергията и общото поскъпване на всичко друго заради нея. Към нея спада и цената на торовете - щото 40% от световното производство е в Русия и Беларус. И защото, всички разходи - компенсации, благинки за отделни бизнес-браншове, увеличения на пенсии, бежанци от Украйна (ЕС възстановява едва до 25% от разходите по тях) и др. са винаги за сметка на "брашнения чувал". Да не говорим за вземаните с лека ръка огромни кредити.

Хляба щял да поскъпне... И десет лева да го направят, не ме интересува. Това не е хляб. Само прецаква здравето на хората.

като няма хляб яжте пасти!! Аз вече съм минал 60% на бисквти. И съм по-добре.

:)) Замислял ли си се, какво точно е казала Мария Антоанета? Щото тя е италианка и просто е казала, да ядат пасти вместо хляб. Т.е. - макаронени изделия (макарони, юфка и подобни), на които италианците викат паста в единствено число и пасти в мн.ч. А те, пастите винаги са били по-евтини от хляба. Но франкофоните не обичат да се замислят... Познай, как се нарича на италиански това, на което ние му викаме "пасти"... Щото е смешно. Ние наричаме нещо "руска салата", а руснаците пък я наричат "френска салата" или "салата Оливие". Любимото ми в тази област е изявлението на Борисов, който в отговор на предложението на Курци да си вземе "сахер" жизнерадостно отвърна "А, аз захар си имам!"... Но то е така - нали (пак според Борисов) "Всички тука сме парлевуфрансета!".

До кога бе ?Кръвчицата ни изпихте БСП на власт ли са хляба скача-закон.

Българина без хляб на маса не сяда . Е там му е проблема .

Всъщност ако житните ниви са недозасяти за този климат вие какво смятате да отглеждате?

При тази жега да има недостатъчно засети житни ниви е странно?

Защото има много мними земеделци, които на хартия декларират, че обработват нещо, а в действителност на мястото на декларираното пустеят ниви или полянки. Просто се крадат поредните пари от еврофондовете. Елате да видите какви джипове, лексуси и коли последен модел карат едрите и крупни земеделски "производители", които се занимават със зърнопроизводство от Североизтока... Свят ще ви се завие.. И реват колко са ощетени, същите тези, които изкупиха земи на безценица и увеличиха продажбите с надути цени на пшеницата, отделно на препродажбата на земеделски земи или " Поглъщането " и рекетирането на малките ферми.

Да не би от ЕС да не раздават евро за засяване на житни площи или няма депутат от 17-те там, които да поиска това

Абе тоя какво шикълкави

За улеснение: ами може да се пробвате да сеете повече жито, примврно с 25-50% повече за да покривте нуждите, защото повишаването на цената е нежелателно като тип ограничение на косумацияата Дали БКП сериозно няма да се отграничи от БСП след такива изявления?

Мани го тоя хляб, кога ще махаме Гешев ?

Тоест какво иска да каже с това, че няма да се дозасее допълнително жито?

Няма никаква спекула когато по време на криза имаповече нужда от хляб и повече жито, което някой не е изчислил, защото никой не му е казал да учи история на България

В какъв смисъл земеделски министър "очака" и "цената на хляба"? Той на опашка в магазин клиент ли е? Дори аз не казвам " очаквам цената на хляба", това означава че с нищо не се занимава, не наблюдава сеитбата и вършитбата, не се е погрижил в йриза да има пивече жито за да не вдигат цена на хляба

Май не е войната в Усрайна, а дружбата ни с англосакските джендъри, всичките малко по малко ни правят като тях без полови и следователно безчовечни. Крайно време е за нов народен съд и ново освобождение от братска Русия , за да върнем отново мъжеството в България.

Промяната Продъжава! ще вдигаме пенсиите с 20% уж, но само хляба с поне още 25

Да ви са честити санкциите срещу Русия !

така са "бизнесмените" в България, спекула до дупка, после защо хората откачат, ами спрете се бе, то е ясно, че нито страх от Бога имате, нито от Дявола, но искате всичко живо да оправяте във въздуха ами не става, по естествен път ще фалирате, защото сте много отворени

Важно е пастата да не поскъпне.

На какво основание? Нали получават компенсации? Или пак не им стигат?

Кво ви пука , нали Боко не е на власт .

Цена на хляб Добруджа в магазинната мрежа в София: Дата Цена 16/10/19 1.39 14/10/19 1.44 31/10/19 1.49 06/05/20 1.39 05/08/20 1.39 23/11/20 1.39 30/11/20 1.59 06/01/21 1.59 07/06/21 1.59 18/10/21 1.59 18/11/21 1.95 26/11/21 1.95 03/05/22 2.49 14/05/22 2.49 и сега на 2,49 още 25% нагоре...

И както е тръгнало 3 лв. за хляб края на годината. "Войната в Украйна, високите нива на енергоносителите и желанието на зърнопроизводителите за печалба са основните фактори" Все фактори които не бива да са фактори за цените. Имаме зърно за година напред и всичко е компенсирано за цените на тока и въпреки това нищо от това не е от значение!? А правителството само чака нещата от само себе си да се оправят, докато заради поредният протест не им се наложи да теглят поредният кредит за компенсации. И какво значи желанието за печалба на зърнопроизводителите ? След като цените на крайният продукт се различават из различните магазини!?!

В момента килограм хляб е над 3лв. С увеличението стане 3,80-4,50лв/кг

Вярно, бях забравил че хляба който взимам е едва 830 грама. А вчера влизам в кварталното магазинче и гледам олиото 7,49 лв.!? хахахахаххахахх Кирчо какво правим? А какво компенсации? А за цените? Кирчо ехо .....?

Хем чакаме 25 процента скок на цените хем не се планира ограничаване на износа .