Земеделието може да загуби 1 млрд. евро субсидии

1 млрд. евро от бъдещите субсидии за българското селско стопанство са в риск, предупреждават от ДФ "Земеделие".

Обратно в новината

Коментари - Земеделието може да загуби 1 млрд. евро субсидии | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато има комунисти, не само земеделието, но и всеки отрасъл и сфера на стопанския и обществен живот ще губят!

Кога ще прочетем, че ЕС ни е дал нещо, че е увеличил фондовете за България, а не че пак ни е взел, че няма да ни даде нещо, което ни се полага, че ще намали нещо, аман от такива "братя", "съюзници" и "партньори"!?

Когато такива като теб 15х15, разберат, че даваните пари са за това за което се отпускат, а не за определен кръг хора джобните. Ти би ли давал пари на някой, който те лъже че ги влага в дейност, я в същност ги изкарва през ану....а си и през ауспуха на колите си.

Тези пари се отпускат за да има българско земеделие! Глупако знаеш ли защо е необходимо това субсидиране? Защото Русия, Украйна, САЩ, ЕС, Турция и други страни субсидират земеделието си, което поставя нашите фермери в неравнопоставени отношения! Наглото е, че "равнопоставения" и "братски" Европейски съюз дава на на френският фермер десет пъти по-високи субсидии отколкото на българският фермер. Наглото от страна на ЕС е че заради техните споразумения стоките им плюс израелските, турските и др. идват у нас без мита и ограничения, но българският фермер получава в пъти по-ниски субсидии, а понякога не ги получава изобщо!

България спира да си внася вноските в европейският съюз и минава на безлихвено кредитиране от страна на съюза, това е естествен опри положение, че сме най-бедният участник в съюза и е логично на фона на 900 милиарда евро за Гърция. А парите от вноските влагаме в субсидиране на нашето производство.

Да точно така. Европа видя, че колкото и да влага в нащо производство то си седи 0. Сега като спряха парите за тези "Производители" е редно ние да им ги даваме, защото все пак не е лесно да ти е нула производството. Коли се "Хранят", депутати, министри, полицаи, магистрати.....

Европа не е вложила в нашето производство и цент, всичко направено в България е дело на българските ръце и умове, всичко е направено с наши пари и труд. Отвращават ме лъжливи чужди емисари като теб.

господа одитори, в българя се краде безобразно,моля този орган да бъде назначен от брюксел и да бъде чужда фирма!нашите избранници не умеят да се справят сами,не дават кокала на можещите.

В България НЕ СЕ КРАДЕ БЕЗОБРАЗНО. Българинът краде толкова колкото краде и германецът и французинът. Проблемите на българите идват от това, че субсидиите в другите страни членки се получават без проверки само на доверие, на проверки подлежат само България и Румъния, а това е дискриминационно. Вие от къде знаете, че французите не лъжат да не сте ги проверявали лично? Техните затвори с балерини ли са пълни и в тях балет ли играят?

Във Франция не съм чел за другарски капитализъм, но ако французите само надушат за мъгливи обществени поръчки или разпределение на субсидии хвърчат правителства. Затова проверяват България.... ;)

Те Пацо не могат да го съборят с някакъв си милиард! Ей-сега ще изтегли още 2-3 заем, да видим тогава, кой-кого...

И е редно да се изтегли кредит/ти, вие неграмотни и некомпетентни люде знаете ли че България е страната с най-малки кредити в света? Знаете ли, че това е лошо за икономиката ни? Знаете ли колко консервативни са нашите финанси? Аман от Постни пици дето си обраха крушите на хубаво и готино в Русия.

Да ги загубят. Тъпите селяни когато трябваше да подкрепят протестите ги залъгаха с пари въпреки всичко, което ГЕРБ направи за тях. Сега да им спрат парите!

Тези, които наричаш "тъпи" са народът - и точно те изхранват такива търтеи като теб, на които все някой друг им е виновен. Ако не са тези, "тъпите" ще ядеш жълти павета! Айде тичай да бозаеш от поредния чеп на Сорос - Огнян Минчев може и да ти пусне!

Народът ни е очевидно прост и тъп. Тъжно, но факт! А точно тия от жълтите павета, плащаме данъците - за да има за пенсии и помощи на "народът". Този отгоре е прав, защото повечето малоумници си седят на село и чакат БСП-то и ДПС-то да ги оправят...

"Тъпите" селяни са единствените които произвеждат нещо в България! Те са единствените които опровят баланса на страната ти, тъй като изнасят, а всичко останало се внася! Бъдете благодарни на хората които крепят икономиката на България и ги уважавайте!

Добре казано!

Да ги плати онзи плъх Станишеф!!!

Не ти ги дължи Станишев, а Европейският съюз! Питай Меркел и Барозу?

Истината е че Европа не търпи комунисти на власт и пари за тях няма , те това е ! Щом дойдат на власт и ни спират парите , като не можем да се оправяме сами ще играем по техните правила, а и без това Станишев е за съд , защото излъга че ще направи чудеса от храбрости миналата година. Ако всеки който идва на власт лъже по този нагъл начин и няма възмездие , утре и аз мога да обещая че ще вдигна заплатите на 2000лева и да взема властта , да се нагуша и след 2 години да каша чао глупаци!

Е, не сте ли папагали? Само повтаряте като вожда Винету: "Като дойдем ние - ги пускат, като дойде БСП - ги спират." Не е лошо малко да почетете.

Казваш изборите са си избори, демокрацията демокрация, НО или ще изберете еди кого си или няма пари. Аз пък мисля, че истината е, че ЕС и еврофондовете са педалщина. Супер нагъл начин да те командват, изнудват и обезкостяват докато си мислиш, че ще станеш богат.

В Западна Европа има повече комунисти отколкото у нас. Членовете на германската комунистическа партия по официална статистика са повече от членовете на българската комунистическа партия. Явно не си запознат или бъркаш понятия, като комунисти, социалисти, социал демократи и национал социалисти.

България, "лошото дете на Европа"! "Правилните хора" са платили на загубила търга фирма да обжалва до дупка и да блокира по този начин фонда, а и на съдиите да бавят делото. Така, ЕК ще удари с един куршум 2 заека - ще си спести фондове (трябват пари - за Украйна, за бежанците, за оръжие в Сирия и Либия...), а България ще купува селскостопанската продукция на Украйна, която влиза безмитно в ЕС. ТИМ също ще е на кяр - ще изкупи земята на фалиралите на безценица (вижте кво става в Добруджа)! Да живее най-справедливият съюз на света - ЕСССР и неговите велики вождове Обонго и Меркелина! Да живеят техните наместници в България - СтанишOFF и БорисOFF! Слава Украине! Хероям слава! Смерть врагам! И на българите - също!

Аман от нечетящи неграмотници! ККАКВО ПИШЕ: "Въпросните над 1 млрд. евро са изплатени от октомври 2012 г. до октомври 2013 г... " И - да подскажа, защото мисленето не е силната страна на герберастките двугънковци: 1. Октомври 2012 - Министър Председател - Другарят Борисов 2. Октомври 2013 - Министър передседател, колегата Му от БКП - Другарят Станишев. Е - САМО СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН, ТАКА ЛИ??? Като не броим, че програмите за изплащане и сроковете са "заварено положение" за 2013-та. Просто, защото се правят от предната година и в случая - КОЙ ги е заложил така??

А помисли пак другарят кой е министър председател през октомври 2013. Не става въпрос за това кой дърпа конците, а кой е на поста, нали така?! И наистина - аман от нечетящи...

Точно така господин НЕЧЕТЯЩ - аман ама от ТАКИВА КАТО ТЕБ. Копирам ти за да го прочетеш. Брюксел даде срок до 30 юни т.г. фонд Земеделие да направи проверки, които да се потвърдят от сертифициращ орган. В противен случай може да удържи част от средствата или цялата сума от бъдещите евросубсидии. Фонд Земеделие изпълни препоръките на ЕК и направи проверките, но няма избран сертифициращ орган, който да ги потвърди. Изборът му не е от компетенциите на фонда, каза Виолета Александрова, зам.-шеф на ДФ Земеделие, цитирана от "Труд".

Брюксел даде срок до 30 юни т.г. фонд Земеделие да направи проверки, които да се потвърдят от сертифициращ орган. В противен случай може да удържи част от средствата или цялата сума от бъдещите евросубсидии. Фонд Земеделие изпълни препоръките на ЕК и направи проверките, но няма избран сертифициращ орган, който да ги потвърди. Изборът му не е от компетенциите на фонда, каза Виолета Александрова, зам.-шеф на ДФ Земеделие, цитирана от "Труд". ЧЕТИ БЕ>>>>>ЧЕТЯЩИЯТ

Виждам гръмко заглавие и се захващам да чета. Накрая някой си Яворчо не отговорил на SMS. Каква е тази журналистика не разбирам вече. От друга страна единствено в България не се субсидират стратегически отрасли, а парите отиват за субсидии на сектори в които основни 'играчи' са фирми на приближени на политическият ни ''''елит''''. Та няма какво да се тревожим за Яворчо - ще бъде открит и парите няма да се загубят. Разбирайте похарчат отново за луксозни мерцедеси и безумни инвестиции в земеделска техника (напр. кобайни за по над 1 млн евро), а народа гладува и плаща всичките тези безумия. Господа управялващи, ревизирайте и вашите фирми, не само нашите. Много е лесно - направете една проста табличка с разходвани субсидии срещу декар обработваема земя, приходи и разходи на зърнопроизводителите, (може и колонка за броя и модела на скъпите коли, ей така за разкош) и ще разберете защо ако аз съм европеец не бих дал 1 евро повече за земеделие в България.

Земеделието е стратегически отрасъл за България! И защо е така, защото произвежда много съществена част от БВП на страната ни!

и ГЕРБ, АТАКА , ДПС всички имат вина ....

Атака няма вина. Атака винаги е заставала на позиция, че не е редно в ЕС да има двойни стандарти, не е нормално българските проекти да се проверяват, а немските - не!

!ЧЕСТИТО! Пак да гласувате за БСП! Наслука:(

Прав ви път и никога не се връщайте! Евреите обикаляли пустинята 40 години, за да се оттърват от недостойните, ние ще трябва да извървим 30 години криза, за да се оттървем от същите - Костов, Ф.Димитров, Постната пица, Велчев.................

С хвърковатата чета, че Европа-та да отвори кесията само като пак ревне едно "шменти-капели" на Меркел-ката!

Една добра новина като за начало на деня.Без майтап, найстина е добра, като чуя за спрени евросубсидии.С малки изключения всичките тези субсидии, единственото което правят е пълнят джоба по една добре смазана верига на едни и същи от горе до долу(консултанти и т.н.) и като цяло в дългосрочен аспект няма ефект.Понеже в масовия случай се вкарват в проекти който нямат траен ефект за икономиката - има пари има ефект, спират парите, което е на ротационен принцип, приключва ефекта - единствената полза от тях е налапване на определени хора, създаване инфлация и дългсрочна инфлационна спирала с непрекъснато увеличение на цените.В такива условия на обикновения човек нищо друго не му остава освен да взема кредити и лизинги.Не вярвате? Ами вижте примерите: Испания, Гърция, Португалия, нищо й, и на Франция, келтския тигър Ирландия, който се превърна в коте - имаше пари от ЕС, цъфтеха и бяха за пример, като имотните им пазари се надуваха като балони.Спряха парите им от ЕС, за да ги пренасочат на ротационен принцип към новите от ЕС и всичко изгърмя.Ей такава шапка ни се крой и на нас, няма как да е по различно.Та за това казвам, че това е добра новина.Не че ще избягаме от горния сценарии, просто дори и най малкото забавяне е добре за нас.

Безмилостно-прав Сте ! НО ! - Ако земеделието-Ни Секне - то 'наште' Хептен ще Ни одерат, пре-препродавайки ненаши храни у Нас !!! т.е. - Сме Длъжни да Изкореним ВОНЯТА, Колега ! Веднъж-Завинаги.

Иначе ме кефят и как действат тези от ЕС по разни ми ти програми за какви ли не проекти, като в много от случайте умишлено условията са на принципа 'Дайте сега да отчетем усвояване на парите, пък после ще видим дали е правилно'. Нашите тук започват ударно да рекламират програми, раздават субсидии и се хвалят колко добре усвояват.Както обаче става ясно от статията раздааваните пари са от бюджета (от данъци, глоби, такси-нотариални, за заверки...), идва време Брюксел да изплати парите с които фактически да се покрият направените плащания, и ето ти тогава става ясно, че има нарушения и неправомерно са усвоявани.Дава се един смешно кратък срок за проверка и доклад, иначе няма пари.Парите които се прибраха, чрез субсидии от една група хора,от къде са? От бюджета(БГ народа).Пример: субсидиите плащани за единица площ.Няма изискване за брой отглеждан добитък или количество продукция.Само за площ и то за пасища.Почистваш запустели бивши ниви и ги декларираш за пасище, пък ако ще и една кокошка да нямаш да пасе по него.Нещо повече европейската разпоредба (а от там и нашата) позволява да го направиш без дори земята да е твоя, без дори да показваш нотариален акт, или договор със собственик - декларираш и получаваш.Само ако има двойно деклариране от друг тогава се прави проверка.Ако собственика разбере и се оплаче? Нищо, парите си се изплащат на заявителя, а собственика да се оплаче...на арменския поп.Не вярвате? Разровете се и ще се уверите.

Всички фермери в Украйна, Турция, Русия, Германия, Холандия, Франция и прочие страни получават субсидии. Ти как очакваш да оцелеят твоите фермери без субсидии? Границите ти отворени няма мита и ограничения, как да оцелеят? В "равнопровните" ти европейски страни от съюза ти, на който ти плащаш ежегодно тлъста вноска фермерите от "западните" страни получават от общите ти фондове десетки пъти по-високи субсидии и защо ли? Защото си лош и глупав? Съвсем не , защото могат да ти го наложат, като те смачкат и ти извият ръцете.

в земеделското министерство се крият като мишки при задаването на важни въпроси от журналистите . министъра прехвърля към заместника си , а оня се прави на улав и се скътава и не отговаря - типични некадърници като всички експерти в тая коалиция .

Експертите на Станишев и Орешарски, къде са ви 250 000 работни места които щяхте да създадете. След вас остават само източени банки и заеми и фалирали фирми и държава в пълен колапс. Най големият експерт от вашето правителство е Пеевски!!!! Експерт главно по източването на Банки за да ви напълни касите за нови избори, че то няма вече фирми да ви плащат.... И нека всички да раберат че това не е просто източване на банка а е легално източване на държавата тъй като фонда за гаранция на депозитете ще покрие всички депозити до 50 хил. евра. Честито та до тук тези за една година ни струват 1 млрд. заем 500 млн. кражби от въпросната банка и 1 млрд. пропуснати ползи!!!! ПРЕСТЪПНИЦИ!!!!! БЕСИЛО!!!!!

И какъв точно се пада Пеевски в правителството? Или е важно да си пишеш по опорни точки, които нямат нищо общо с действителността, но нагнетяват нужното напрежение в страната?

Спонсор се пада. Спонсор.

Американските майдански точки в България: - Ще внушим на българите , че са лоши и че държавата им не струва /ако може да я дадем на Албанците или Турците - супер, на тях лесно им дърпаме конците Да, ама българите не сме тъпи като украинците/. - Ще разклатим банковата система на българите, като настане паника, ще ги досмажем. /да ама ние българите сме си направили гаранционни фондове/. - Ще организираме палежи и кражби на коли, защото българинът си обича колата, така ще го разстроим и дезориентираме, да ама българинът има и приличен градски транспорт, а и като си организираме охрана с квартални дружинки ще ги спипаме платените охлюви/

Още веднъж честито на гласувалите за БСП/ ДПС....

Жалкото е че и на нас - ако беше честито само на гласувалите за БСП/ДПС щеше да е супер, но не етака.

Той обикновено е циганин, който очаква да му се плати, за да гласува. Разбира се, предпочита да му се плати в пари, но понеже е широко скроена волна душа, приема плащане и в натура да не му търсят сметки за ток, да не го гонят за кражба на кабели, капаци на шахти и бронзови бюстове на възрожденци. Кебапчетата изострят политическото му чувство, а майчинските надбавки изчерпват представата му за социална политика. Не разбира, че парите, които е получил в деня на изборите, ще му бъдат отнети от победителя под една или друга форма до обяд на деня след изборите. Той обикновено не знае за кого и за какво гласува, а и не му дреме. Това е миньорът на Ковачки или тютюнджията на ДПС. Това е служителят в местната общинска администрация или пък трудолюбивият занаятчия, който разчита да е подизпълнител на една, максимум две правилни партийни фирми, които неизменно печелят обществените поръчки. Общо взето, това е човекът, който иска с труда си да храни своето семейство в среда, в която цялата икономика е партийно контролирана. Той гласува така, както се иска от него, за да не му бъде отнето и малкото, което притежава. Ако има някаква вина, то тя е, че е малодушен и неинформиран. Той не знае, че може да гласува срещу волята на господаря си, без онзи да го хване, пък и не смее да го направи. Затова остават възможни сделките с корпоративни гласчета срещу разсрочване на данъци.

По точно казано няма как да бъде. Наведена глава сабя не я сече.

КОЕ Е НОВИНАТА? ВИНАГИ СЛЕД КОМУНИСТИТЕ НАСТЪПВА ПОТОП. МАФИЯ, КРАЖБИ, ГРАБЕЖИ, ВЛАСТ И ПАК МАФИЯ - ТОВА Е УПРАВЛЕНИЕТО НА БСП

...един милиард,ТЕ откраднаха десет!

Всичко е ясно. Борисов и Костов са виновни и за това винаги ще гласувам с 15 х 15. Няма как да не са те - лично шефа на мината ми го каза докато слизаше от големият си джип и мислеше за нас от къде да ни намери некой лев за аванса от преди 5 месеца. Той е много умен човек и едва ли греше, все пак е завършил 10клас, а и ония бунаци от европа са му гласували доверие да им харчи парите.

в България институциите чрез медиите ли си комуникират ?. доста страннен метод са избрали. без добра координация и комуникация няма нищо да се реши а тъкмо напротив

НОРМАЛНО Е ДА ЗАГУБИ И ПОВЕЧЕ, ЩОМ ТАКИВА "ЗЕМЕДЕЛЦИ" КАТО ДИМИТЪР ПЕЙЧЕВ /ЗАМ.МИНИСТЪР В МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО ПО ВРЕМЕ НА ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ И БИВШ ДЕПУТАТ ОТ НДСВ/ И ДЪЩЕРИТЕ МУ ПРИБРАХА МИЛИОНИ СУБСИИДИИ, КАЧИХА СЕ НА СКЪПИ ДЖИПОВЕ, НАКУПИХА СИ ГОЛЕМИ ЖИЛИЩА, РАЗОРАХА НЯКОЛКО ДЕКАРИ НИВИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА "УЗАКОНЯТ" СУБСИДИИТЕ, СТАНАХА СПОНСОРИ НА МВР ПО ВРЕМЕТО НА ГЕРБ ! ДА Е САМО ТОЙ.......ИМА ОЩЕ ДОСТА КОИТО СЕ ОБЛАЖИХА С ДОБРИ СУБСИДИИ И ДЪРЖАВНИ СЛУЖБИЧКИ!

Неприятно. ... Ако и да Си ги знаем 'наште' че Са огепсали И земеделието-Ни. Намирам че имаме Отново Потенциал ЗА Нас-Всички, Българ(к)и ! - ето какво имам предвид : А. Основните Слабости/Изцепки на 'нашто' 'управление' - Е Непрозрачността, обилно-накисната с Кражби на Обществени/Наши средства Б. В Момента - у Нас е хардахуш Навсякъде (и заради Потопа, а И - заради Тенденцията за Стабилно 'блатеене') Тогава : -> да Селектираме Надеждна Неутрална Уважавана компания, която Е в състояние Моментално да Извърши БлицПрограма от Инспекции ! Навсякъде !!, от полето до Дондуков И ! - да Взискаме Незабавно Извършване на тази БлицПрограма ! като Естествено - в Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност. Как звучи, Българ(к)и ?

неразбираемо ! В 101 % от случаите. Опитай да промениш начина си на изказване . Така си като в моноспектакъл.

Ако обичате - Престанете с ингилъците. Веднъж-Завинаги. И ! - Ако Наистина имате Въпроси и/или допълнения/ревизии - ги Изкажете !

Като Ран-Ът!

Всъщност - Именно като ЗА Отстраняване на шмекериите на 'наште' по Този план ! --> демек - а boy de !

хайде сега червените стотинкаджий започвайте да грачите в един глас: Борисов и ГЕРБ са виновни! БСП и ДПС са НАЙ! НАЙ! НАЙ! НАЙ! НАЙ!

И Иван Костов - моля да не го забравяме. Комунистите след 4 кризи все некой друг им е виновен. Те никога.

Борисов е виновен. Ако не вярваш на мен, вярваш на него, нали! А той казва, че винаги предишните са виновни. В този случай той се пада предишния ;-)

Дам, предишните са виновни, правилно. Но винаги НАСТОЯЩИТЕ трябва да решават проблемите. А на настоящите за пореден път им спират плащанията, което значи че не се справят с работата. На Борисов предишните му бяха виновни, но не му спряха нищо, напротив. Възстанови всичко. Сега пак предишните ще са му виновни, и пак ще трябва да възстановява плащания. Та пак ясно се очертава модел. Некадърници на които им се спира висчко, кадърно правителство което решава проблемите. Не случайно Борисов няма изгубени избори.

За какво са им на селяните пари!Те са основен източник на гласове на БСП!Простия човек се лъже лесно!Дай му 5 лв увеличение на пенсията и готово!А сега ревът!

Точно! Истински "градски пич"! Малоумник... че и други "умници" покрай него с плюсчета

това беше целта на виолета и компания. за това бавеха всичко. за да си изберат тяхна фирма защото виждате ли предишната била на герб и не изпълнявала нейните нареждания по оценителните комисии- на кой бенефициент какви пари да му договорим най общо казано. З то ва бавиха абсолютно всичко и сега душата на служинелите изкача за да оправят нейните бакии!!!!!!!!!!!!!!!!!1

До всички гласували за гнойната коалиция: а да Ви е честито "най-експертното" правителство по всички земни и извън земни кЪлбета! Продължавайте да гласувате за теТнаесе/пеТнаесе :))))))) Боклуци проЗти!

АКО ИМАШ САМО ЕДНА КЕСИЯ С ТОЧНО 100 ЖЪЛТИЦИ (БЮДЖЕТА НА ЕС) ..... И ИЗЛЕЗЕ НЕОЧАКВАН РАЗХОД КАТО УКРАЙНА ...... ТРЯБВА ДА ОТРЕЖЕШ ОТ НЯКЪДЕ ЗА ДА ЗАПЪЛНИШ УКРАИНСКИТЕ РАЗХОДИ :)))

много умно!

100% си прав Украинците трябва да получат помощ и да се утърват от мужиците. Ние 25г не се справихме с това и Европа няма да ни търпи и ще помага на по-надежни народи.

Българите са невероятен народ, който заслужава много повече от нечестният и неуреден ЕС, може би в Евразийският Съюз условията да са по-добри за нас!

Е чакай - я си провери опорните точки. Там пише, че Украинският проблем е дирижиран - как сега стана неочакван? Нещо май ти е слаб умственият багаж?

ВИНАГИ когато бсп/дпс си играят на "парламент" става така! ВИНАГИ! ВИНАГИ!!! ФАКТ! Вижте банка КТБ също!

каменчо ,айде замисли се защо става така. Кой беше преди тях ? Ааа сети ли се..е той засра позициите и някой сега трябва да разрива след него.

Малоумник. На тоя преди тях ли му спряха плащанията? Не спряха ги на тия идиоти. След като им посочиха нередностите и им дадоха срокове за отстраняването им. Само дето некадърниците нищо не направиха и изгубихме пари. Сега се повтарят нещата. Министърът знаел ама ... абе я питайте замесникът ми. Ама тпои па не си вдига телефона. Е тия експерти трябва да решат проблемът, и ако не го направят ще изгубим и тези пари. И това няма нищо общо с Борисов, който ще трябва да работи за да се възстановяват ПАК плащанията. Но нали си малоумен, та лесно се поддаваш на манипулация, че видиш ли друг ни сра в гащите.

Да се махат час по-скоро цоцилистите, че всичко ще загубим.

Когато България беше социалистическа държава произвеждахме огромни количества модерна високо технологична продукция, държахме първите места и със земеделската продукция от 1-во до 4-то в света. Вторият ни по-големина клент след Русия беше Западна Германия явно стоките са ни били добри и качествени.

Костов, това е твоя работа

Крайно време е в земеделието да останат истинските фермери. Мутрите да го духат.

В земеделието работят истинските фермери. А такива като тебе ги плюят.

Ами сега,жената с джип,любовницата с джип,детето с джип аз с два!Житото и рапицата наводнени,субсидии няма,ааа няма да се раберем не искам да ходя на море във Варна ,свикнали сме на Малдивите !

Я не сакам я да съм добре, я сакам Вуте да е зле. Не искате да има богати българи, германци - може, българи -не! Тая завист ще ви убие!

Да ни е честито както се казва, " експертното " правителство, което вече виждаме калко е експертно. За съжаление всичко това ще е за сметка на данакоплатците, защото парите ще се върнат от бюджета, вместо за образование и здравеопазване... Полша , европейския тигър усвоява 100 % от полагащите се средства от ЕС, там управлява дясен реформаторски блок и е с най-висок ръст на БВП в ЕС...Е пак си продавайте гласа...отвращавайте се, така ще ни управляват ОТВРАТИТЕЛНИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Полша сама си призна, че нямат никаква полза от сътрудничеството си със САЩ, поляците имат много повече катастрофи и жертви по пътищата от нас /по статистика на Евростат/, поляците имат много по-големи дългове от нас, полящите имат безвизов режим за руснаците във всички курортни региони, поляците са били много по-малко години държава от нас, поляците не са сигурни дали ще оцелеят като държава.

Проумейте, че работата на правителството е да усигорява плащанията, като решава възникналите проблеми. Просто това работят. Това че е имало някакви нарушения при предишното правителство, не значи че това не е отговорно за спирането на плащанията. Напротив, вината е изцяло в него. Защото е негово задължение да решава проблемите. А ако наистина проблемите са от предишното, и ощетяват някого, то си има прокоратура, съд и т.н. Фактът, че им спират парите значи, че са некадърни. А при който ги пуснат, явно си върши работата.

Закривайте го това земеделие и животновъдство. И без това българска продукция няма, само се краде в тези сектори и е един от бастионите на мутрите!

По нашите земи е имало земеделие от десетки хиляди години и ще има поне още толкова! А думите ти звучат като призив от холандското и германското посолство. Защото германците ни отмъкнаха животновъдството и сега са най-големият производител на месо, мляко и сирене в Европа, а холандците дето ни дишаха праха в зеленчукопроизводството сега се перят на воля!

ОТ ЕК СЕГА ЩЕ ВИ ОРЕЖАТ ПАРИТЕ ЗА ДА ПОМОГНАТ НА "УКРАИНСКИТЕ БРАТЯ" :)))) .... НАЛИ РАЗБИРАТЕ ЧЕ БАНИЦАТА ТРЯБВА ДА СЕ РАЗДЕЛЯ ПО БРАТСКИ :)))

Нека всички дружно да скандираме: БОКО Е ВИНОВЕН ! БОКО Е ВИНОВЕН ! БОКО Е ВИНОВЕН !

И Костов

Не е достатъчно трябв ада добавиш Милен Велчев - ни ограби като прехвърли дългът ни от долари в евро, Филип Димитров - направи харакири на икономиката ни, Костов - който ликвидира българската армия, и още някой други които няма да забравим.

Как пък нямаше едно нещо направено като хората от тези некадърни измекяри-комунистите!! Ето ,сега ще плащаме заради тяхната некомпетентност и наглост! Искат да вземат и последната троха хляб на народа си! Ето това е комунист на власт!

Ти можеш ли да четеш или караш по инерция??? "Договорът му изтече и оттогава министерството на земеделието не може да избере нов, защото се обжалва обществената поръчка."

Така е мафията от БСП и ДПС са заети да източват банки и да разчистват сметки и няма кой да свърши реална работа за да помогне на земеделците и на едвам кретащата Българска икономика!!! ПРЕСТЪПНИЦИ

Раздялата със Станишев е най-сладката - казваш сбогом, защото сърцето ти го иска, та се къса. Най-после лъч светлина тръгва си последният пещерен живковист след Тато, който със силата на заблудата, лицемерието и наглостта се оказа вторият след Тодор Живков през последните 70 г., най-дълго е държал кормилото на столетницата. Но вместо велик кормчия, зайчето, което излезе от ръкава на Георги Първанов, се оказа обикновен шмекер. След като закопа България с две безумни управления, и личните си вражди и фобии, реши най-после, че балканите са тесни за неговите възможности и стегна куфарите си за Европейския парламент, въпреки, че 100 пъти публично се зарече: Няма да стъпя в Брюксел!.

Не си прав! Как може да сравняваш това нищожество Станишев ,с Т. Живков? Обидно е за Т. Живков! Нямат нищо общо -този граби с цената на унищожението на България -(нейното потурчване ),само и само да си е на върха ,докато при Живков ,имахме производство 20 пъти по-голямо от сегашното,и всичко му бе в интерес на България (не е продавал интересите й другиму)!

Интересно кой е престъпникът,в случая, след като става въпрос за средствата ,раздадени при управлението на великия ни Вожд и злоупотреби от това време...дали са тия или ония,боклукът е еднакъв

Прав си, Бойко е направил пакостите за последните 4 месеца от мандата му, а Орешарски е направил всичко възможно за да поправи злините на Бойко, но за наше огромно съжаление силите не са му стигнали!

да не говорим, че за да се изплатят предварително средствата се теглиха заеми, а ние баламите плащаме лихвите им...