Коментари - Зеленски реши да продължи битката за Бахмут. Заравят окопите в Киев | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интересно децата на членовете на Ставката са мобилизирани на фронта при Бахмут.Нали все някой трябва да дава пример.Или се припичат на плажовете на о.Бали?

Украинското пушично месо привършва цял свят гледа дали зеления ще сложи каската и ще отиде да се бие или ще си отиде в именията в европа и ще остави народа да оплаква милионите загинали по негова вина

Да бе, решил, изкомандвали са го

хахахахахахаха зеленски не решава нищо; на него му наредиха да продължи

Стига бе, ама как звучи: "Потника е провел заседание на Ставката на върховния главнокомандващ"

Провел е заседание за да им каже какво искат краварите ...

Същевременно се появи информация, че за да задържи град Артьомовск (както в Русия наричат Бахмут), Киев е събрал там от 7000 до 10 000 свои бойци. Това сочат според ТАСС изчисления на Алти Алаудинов, командир на специалните сили "Ахмат" и зам.-командващ корпус в Народната милиция на т. нар. Луганска народна република, чиято анексия Москва обяви през септември, предаде БТА. Пред телевизия "Росия-1", Алаудинов прави уговорка, че не може да каже колко украински войници са ликвидирали там досега руските сили, но според него украинските войски в района "търпят много големи загуби всеки ден" и "естествено загиват със стотици и стотици". Ако всеки ден стотици и стотици украинци загиват под Пахмут, значи седмично загиват поне 1000. Ако седмично загиват 1000, значи 7 000 до 10 000 ще свършат за месец, месец и половина... Бахмут се държи вече три месеца. И няма никакви признаци да се отстъпва даром. Значи там ИМА украински войници... Т.е. изказването на Алти Алаудинов, командир на специалните сили "Ахмат" и зам.-командващ корпус в Народната милиция на т. нар. Луганска народна република е чиста проба ЛЪЖА!!! Когато лъжеш или си идиот - това е за цял живот!!! В смисъл, че този Алаудинов ще продължава да си лъже, а идиотите - да му вярват!

има американски наемници

сигурно от черните полско говорящи. Къде ви копат такива гении

До дни Бахмут ще е превзет.А ти много си компетентен да не си бил там.

Колко от членовете на Ставката или техни близки са в Бахмут? За един наивник питам.

ама не взима автомата и да ходи да се бие, ами си пази милиардите и роднините...

Събират Бойците от улиците и баровете не са пожелание или патриотизъм а насила принудени младежи от режима Зеленски и Банда престъпници окло него

Слава Пусраина! Слава кокаина!

Слава Украйна

На български се казва "Слава на Украйна" /ако има за какво да я славим/. На руски и украински се използват падежни форми, които една рускиня би трябвало да знае. Извод - псевдорускиня, трол.

Не гласувайте за израждане.

Всеки войник на страна на русия няма да се върне жив.

Какво е решил Зеленски няма значение. Какво предстои е важното. Основното е че е твърдо решено Одеска, Николаевска, Днепропетровска и Харковска области да бъдат присъединени към Русия. Одеска област е ключова, веднъж че вече ще има сухопътна връзка с Приднестровието, втори път заради пристанището, и не на последно място заради амонякопровода Толиати-Горловка-Одеса. Освобождавайки Николаев, дори и да не стигне до завземането на ЮжноУкраинската АЕЦ, Русия си гарантира функционирането на амонякопровода. А за чий е толкова важен този амоняк? Ми първо може да се използва като гориво, втечнява се при -33, лесно се транспортира. Второ, поради нарасналата му от 4 до 16 пъти цена в зависимост от технологията му за получаване, азотната киселина, изкуствените торове, рязко поскъпнаха. А без азотна киселина и тоулен, които между другото най-евтино се дестилира от руски тежък нефт, няма ТНТ а от там и бомби и снаряди. Но най-важното е че е техническа суровина и се използва за синтез на хиляди по сложни химични съединения, нещо от което химическите заводи на BASF правеха стотици милиарди годишна печалба. Купувайки руски амоняк в големи количества, BASF ще може да се задържи в Европа и да продължи да използва по специализираните си заводи за преработка на амоняк в нещо си е за сметка на печалбата. какво печели Русия? Ами възможност да продава природният си газ под формата на амоняк, селитра изкуствени торове със печалба по-голяма от тази ако просто продаваше само газ и хубавото е че няма и няма да има санкции. Та това е , чака ни изключително тежка битка за Одеса.

Десант ли ще правят край Одеса ? Ще преплуват Днепър? На запад от Днепър руснаците нямат никакъв шанс. Ако имаха шанс нямаше да се изнесат от Херсон.

- Алти Алаудинов, командир на специалните сили "Ахмат" и зам.-командващ корпус в Народната милиция на т. нар. Луганска народна република, чиято анексия Москва обяви през септември - пРосия само фесове ахахахха И после вика - аз съм защитник на християните аххахаха

Това да не си го научил в психиатрията случайно?

Е нашистите русофили ще отидат чмобики да помагат на путя ,че вече не останаха мъже в Рашка ,не да подсмърчат тук ,и даде правят на трапезни герои,пишейки коментари по американският интернет,не им се разделя с европейските удобства тук,как не се сети да превозва афганистанци ,там ,мъки уж е раят на земята матушка рус

Ало, лъжерусофоба, в кой български речник намери думата "мобик"?

Зеленски последния Украйнски президент няма да има украйна а само Русия . Сащ се разпада теса мърша долна измет евро съюза Щесе разпадне голям кеф

то така се чакаше и до 80-те години да се разпадне "гнилият Запад" пък то взе че магучий СССР умря. И сега пак "всичко върви по план" :)))

Ми ти ако си вярваш че сега е същото като 80-те вервай си. Проблема на САЩ си е вътрешен и не може да бъде оправен Русия и да падне и да бие все тая То и Англия бе победител във втората световна ама британската империя си замина Същото се случва и сега империята си търси външни врагове вместо да си реши проблемите

Само едно десетилетие им трябваше на руснаците да запазят СССР и САЩ и Запада щяха сами да фалират. Разпада на СССР даде глътка въздух за да избутат още 30-на години и пак криза.... капитализма си отива, лошото е че не се знае какво идва.

Парите в даден момент ще спрат, притока на оръжие и боеприпаси също. Въпроса е тогава какво ще го правят Зеления. Той самия много добре знае че води безсмислена битка от която само ще търпи загуби. Залъгалките че ще спечели няма да му помогнат а само ще му утежнят крайното положение, много хора ще останат подведени заради това и няма да са никак доволни.

кажете като познавачи, защо това първо беше важно селище, после незначително от стратегическа глена точка селце и сега пак е важно селище. Бил 90 000 жители. Вече е руини и едва ли и няколко хиляди човека. Дори не мога да си помисля, защо още не са избягали нанякъде. Който го задържи - ще трябва да го стори и заселва. Та разбирачите да кажат къв е зора и що се променя три пъти идеята.

Четох че имало някакви подземни мини и това било ценното.

Очевадно в тези коментари руските броячи просто са полудели...

"Решил" колкото нашите решават нещо, след среща на Козяк

укрите яко, за да не стават дори и за чеп за зеле!

Като се замисля, че този наркоман нещастен го избраха защото обеща да сключи мир с Русия а сега унищожи Украйна, защо няма един референдум да се види какво искат хората? Да се бият до горчивия край? Същите боклуци ни управляват и нас!

удри украинските гадове, в теб ни е надеждата за глътка въздух в Европа, избий тази надрусана смрадлива украинска паплач!

Зеленски реши да продължи битката за Бахмут, наредил е ди се копаят нови окопи в Бахмут и да се заравят окопите в Киев

Gugnelid

Бил анексиран от Русия. Ехоу, редакторът-писател, чети бе, дрисльо!

"Същевременно се появи информация, че за да задържи град Артьомовск (както в Русия наричат Бахмут)....." Алоо, авторчето, ами да беше прочел, че всъщност руснаците си му казват Артьомовск, а украинците го прекръстват на Бахмут !

Тази вечер го гледах зельонския, отчаян боклука. Трябва да отблъснем, ще отблъснем... Абе еййй, предавай се бе боклук, прелъстиха те и те изоставиха краварите и накрая ще те гръмнат твоите копои. Путин поне може да ти подари жалкият животец в Сибир.

Ния от колективния запад треба да видиме че има смисъл от даденото... За туй мри украинче мри са нас...

На кофти хоро се е хванал зеленият цървул. Сега не може да измисли и как да се пусне. То верно, че вкараха и Путин в капан, но Путин е могъщ, а зеленият издиша дори и с помощта на целия мръсен Запад. Ще стане както е казал Гьоринг на Хитлер в един момент, Бог да ни е на помощ ако изгубим тази война.

НАТО се е скрил като книжен тигър ..От салфетка ..Приканват окропа да го бият ..и размазват ..Трябва по як лобут ..

Изсрайна ще я смазват докато не разпише документите и предадат Зеленски на Москва ..И още стотина боклука ..Колкото по рано по добре ..

10 000 човека се събират на дербито ЦСКА Левски

Може пък след бахмут да има примирие ... въпреки, че това ще е зле за русия , повече отколкото за украйна. Но щом махат укрепленията ... в киев ... дето нямало заплаха ...

Жалко за погубените напразно животи на украинци и руснаци. Вместо заедно да са огромна сила, сега воюват един срещу друг. И докато руснаците защитват собствения интерес, украинците мрат за интереса на американците.

Брей, че си слепец Я, още веднаж... За какво се бият украинците. ? Ъ?

В Артьомовск има 10000 укросвине, а средната продължителност на живота им е 4 часа! Колко жертви дава салорейха за един ден? Некой може ли да сметне?

Според условието на задачата, нито един от тях няма да доживее един ден!

най-голямата свиня си ти

Кой го интересува колко украинци загинаха .... Важното е , че се печелят пари ! Хващат ги на улицата , бой и на фронта , после в масовия гроб .

Навремето Хтлер ги ловеше така. И в камерата.

Американците може да са всякакви, но не са глупави. Още като падна Соледар, казаха, че украинците трябва да се изтеглят от Бахмут и да се прегрупират на следващата линия Крематорск, Славянск. Но, зеления упорит, трябва да се докаже пред спонсорите си, за да не спрат помощите. Колко млади хора погуби там. Сега реално нямат сили за така широко прокламираната контраатака. Която ако я направят, ще бъде като Курската битка, прелом във войната и само назад.

Бий УКРАТА по главата, бий, бий, бий!!!

Киевския наркоман като се надруса и не може да си намери задника, камо ли Бахмут на картата. Така че вместо него управляват американците, които пращат украинците на смърт, за да обезлюдят Украйна.

Е как няма... казали са му до последния украинец да се бие. А той и съветниците му сама прибират милиони от сигурно разстояние... да мрат глупавите пешки

Абе да го защитават колко да го защитават..седмица две и след това капут....и няма има кой да спре руснаците да превземат цял Донбас и Одеса... тил так тик так тик так времето не работи в ползва на кокаина.

Никой не му ще Киев. Войната започна, за да се спрат укаинските изтъпления в Луганск и Донбас и за това продължава главно в тези райони...

Дрън, дрън ярина.

Правилно решение! Бахмут е голям град, с 90 хилядно население отпреди войната! Ние бихме ли отстъпили примерно Добрич, съизмерим с Бахмут?

В Добрич избиват ли руснаци?

Говорими езици от населението на Бахмут: Руски 62% украински 35% арменски 0,19% ромски 0,15% беларуски 0,10%

Спри да гледаш кремълските зомботелевизии. Никой не е убивал руснаци в Донбас. Там нахлуха войските на РФ и вагнеровци, без отличителни знаци - като бандити(зелени човечета). За пленените руски войници Кремъл заяви, че са се уволнили преди два дни и са отпускари които по своя инициатива си карат отпуска на фронта заедно с бойната си техника и оръжие. Лъжи както винаги

Gugnelid

Роки, кух си като героя, чието именце си си окачил.

ахахахахаха а бе глупак тръгнал справки да прави........това че даден гражданин на Украйна говори руски не го прави руснак. Прави го рускоговорящ , нещо съвсем нормално след като 70 год. са били в състава на СССР , а преди това - на Руската Империя. И това че говори руски , не означава че гори от желание да живее в Русский Мир. И общо-взето етнически руснак няма....все едно да кажеш етнически американец. Руснак е сборно название на граждани/селяни от Руската Империя и после СССР / РФ. Нещо като чукчите и кавказците дето сега мрат в Украйна. Осем години развивахте тезите как украинците всъщност били руснаци , сега след година война като видяхте как се бият в Отечествената си война нещо много почнахте да им викате че са баш украинци (укропи,укри,укросвине,бандеровци). Нали бяха руснаци от Окрайна бе бахури ? А нещо разлика между Киевска Рус и Московия да правите ?

Нали беше едно ,,малко село без никакво значение,,?

Малко, голямо са относителни понятия! Селището е от 90 хиляди човека!

Да му ядете задните части на зеленски скапани руски тролове наркомани сте вие и шефа ви в Москва и цялата кремълска пасмина

Сополи като тебе са първите напикали се, когато гръмне граната наблизо.

Руските тролове сме поне 6:1 спрямо русофобите .Теб само един кинжал в задните ти части би те оправил.

Джафкай си келеш,кой ли му пука за тебе.Украйна си отива.Спете спокойно деца

В Кремъл се друсат с аржентинския кокаин на Патрушев.

Зеленски е Сатанист и наркоман! Събират украинските момчета от улицата на по 17г и ги пускат в мелачката! Средна продължителност на живота на украйнските войници на тая линия е 4.5ч.

Украйна е мултинационална република.Около Киев и Галиция се е оформила една нео фашистка клика ,която потъпква правата на останалите си сънародници-руснаци,молдовци,румънци..Поляците не ги пипат..След войната ще се разбере кого са пращали на заколение..

С цел образоване на журналиста, писал статията - не е Алти Алаудинов, а е Апти Алаудинов. Наистина е нещо дребно, но показва фактически low- левъла на гилдията...

си умен. Молодец!

За една година не видях разплакан украинец в България.Пращат бедните си сънародници на смърт.А за веселби много пъти и то украинци в скъпи ресторанти.Не знам как да ги окачествя?Изроди!!!

И да се радвам ли,че умират по стотици православни,казвайки го един евреин..Православните се бият за да угодят на сектите.

Изпепелете до основи тая снаг Полша! До основи!!!!

На Зеленски му диктуват какво да прави. Решението е взето във Вашингтон и Лондон, не в Киев.