Правят нов ски курорт - над село Чупрене

Екооценката на РИОСВ в Монтана бе обжалвана от Асоциацията на парковете

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Намирам идеята за много добра-Банско се самозабравиха. Хората от северозапада са доста по скормни и по тихи като цяло-С много добри впечатления съм от тях-Освен всчико това е по близо и до София, до Сърбия и Македония също- Защо да не стане-Дано да не остане една неосъществена идея-Стара планина има потенциал-

Конкретно, за тази ски зона няма да се намерят скиори поради ред причини...

Когато не познавате нещо не го коментирайте.Много добри хора и красива природа.

Те наште докато се натутат, то глобалното затопляне ще им изяде хлаба... В същото време, ски-курортите в Швейцария, Австрия бичат с пълна сила!

Ще сложат един балон, поне да инвестират нещо. Е за тези не се отнася, щото ще изграждат на поляна. Коментирам Юлен, Витоша ски ... знаете си ги. Май само Бороспорт прави нещо

Добра новина. Дано потръгне. А на злобарите от коментарите и на незаконно овладяната от Белев и рекетьорите около него т.нар. Асоциация на парковете - пукайте се от злоба, паразити вредни!

Очаквам бурни протести в случай, че проектът се задвижи! Основните инвеститори на Боровец и Банско ще бъдат засегнати, поради възникването на конкуренция! В крайна сметка мисля, че нищо няма да се случи ...

Проститутките от Върховният административен съд са били щедро финансирани от "инвеститора"

tonk11

А тези от парковете / демек Тома Белев/ го правят без пари а? Щото са филантропи! Я провери да видиш колко парички е прибарал за последните 4-5 години по разни тъпи проекти? Само от лалугерите покрай Сливен и взел 1,5-2 милиона.

Има сведения, че по различни проекти е събрал над 15 милиона за 10 години.

че какво общо имат финансиранията за лалугери и пробрани парички с опазването на природата???? Обичам ските, но ми се гади от застрояването по пистите. Как така стана разчистване на терени за строене в Боровец? Как се разчисти и застрои около кабинката в Банско?

Съдът вече не отчита жалбите им и добре, че защото за една мечка и три вълка ще позволим да затъне региона и да не се възползва от такава добра възможност

Нямам против да се строят ски писти и съоръжения към тях, НО На държавна или общинска територия да бъдат САМО ДЪРЖАВНИ ИЛИ ОБЩИНСКИ! И да се стопанисват и контролират от държавна институция! НЕ от мутри! Примера с частника на Пирин го видяхме - имахме планина, нямаме планина.

Много добра новина, че ски туризмът се развива с нов курорт. Дано зелените не пречат на този проект, защото те обичат да осуетяват всяка хубава идея.

Тези от Асоциацията на парковете помислилха ли за хората от Северозапада? Това са много нови работни места.

Изкуствен сняг и лифт(ове)... Всичко е ясно! Алчност! А инвеститорите кои са? Коя е поредната офшорка?

и кой е т нар инвеститор

Зелената мафия пак ще плаче на чужд гроб, нищо не трябва да се прави в тази жалка държава! Е , в края на краищата като ликвидираме хората мечки , вълци и рисове ще има колкото искат... Жалки сребролюбци , изобщо не им е в главите друго , освен бързи парички. Или от вън да "пазят" природата или от вътре , да спрат обжалванията ,празно няма!

Абсолютно си прав Зелени шарлатани така ги нарчам :-) Пожелавам успех на хората от този край и дано се изгради добра ски инфраструктура. Преди пенсия мога и да помогна безплатно в техн. отношение. Досега съм изградил 4 лифта и 1 снежна инст. Още веднъж успех :-)

Не е лошо като идея.Може този край малко да живне,въпреки ,че още по -удачно е да се възстанови и развие индустрията в този регион.България през последните 30 години се превърна в държава на услугите ,но на ниско качествените , а шиенето на гащи и потници ,но с чужди суровини се смята за връх на високите технологии

Ски курорт толкова на юг ? Тия хорица не са ли чували за Българската еко-мафия !

на юг викаш?? сериозно?? а банско, боровец и пампорово да не са на дунава?

Едно място в българия да има рис и тия да го прецакат. Точно бяха почнали да се появяват! Изроди!

Видял си ти рис през крив макарон. Вие сте добитък бе като чуете строеж на писти и влекове и почвате да виете на умряло.

Ако човек види рис, значи риса нещо е болен! Никога няма да видиш! Мечка - да, вълк - да, но рис никога! Личи си колко си необразован! За него си има фото капани! И да, от 7-8 години има в тази част на Балкана!

... лифт(ове), влек, пейкa и масa...

Толкова прост и алчен народ не заслужава нищо по добро от една мръсна, тъжна и грозна държава като България.

А ти като си толкова умен иди се ГРЪМНИ, за да неможе такива простаци да плюят срещу България и народа и!

А, ето това трябва да се прави! Не още лифтове за презастроеното Банско, а развитие и на други места.

Какви рисове, какви мечки ви гонят там бе, екорекетьори?! А може би мамути и лъвове! Поне направете справка какви животински видове има там. Бахти неграмотниците навсякъде, ама алчни за чужди пари.

tonk11

Дреме им за животните. Важно е протеста и сроковете. Я провери да видиш кой и протестиращия?

Там има мечки,аре мани ги мечките,но от няколко години се забелязват отново и рисове,които се смятаха за изчезнали от 50 години.Прекрасни животни са,големи,не е обикновена дива котка.Нападат дори коне и магарета,скачайки от дърветата,но се боят от човека и не се знае някога да са нападали човек.Освен това там е диво и много истинско и красиво.Грях е да се пипа за 2-3 месеца ски сезон.

около 1/4 от ски зоната попада в защитена зона , но по стар Български обичай 1/4 ще стане на 3/4 ! Алчността ще затрие света !

КОЙ е щастливият 100% собственик? Естествено не е роден олигарх, който винаги, ама винаги си е плащал всички данъци и даже ДДС-то. (Възможните отговори - Стенмарк, Цурбринген, Томба) . Ангажименти - ако получа концесия за 100 декара, ще ползвам 50. Ако ми определят 100 лв такса, ще я оспоря по съдебен път и ще плащам 200 лв. Ако ми позволят да вдигна хотелче на 10 етажа ще построя само една дървена барака. Няма да счупя нито една елхичка. Ако случайно счупя едно клонче ще засадя 10 борчета. Ще наема всички местни аборигени на работа при средна месечна заплата 2000 евро - при това целогодишно. Тържествено обещавам да храня вълците и рисовете с добре охранени туристи, майтаб бе, имах предвид пържоли, а на мечките всяка сутрин ще се сервира плодова салата и натурален сироп от боровинки (без всякакви Е-та). ЧНГ! Всички бъдете здрави и най-вече: вЕрвайте ми!

ПИТАЙТЕ ФИДОСОВА

Браво! Крайно време беше в този изостанал район някой да измисли и развие нещо подобно. Супер идея, дано да се получи! Много хора от Северозападна България ще предпочетат да отидат там, защото им е по-близо. А и сърби ще идват много. От другата страна на вр. Миджур е техният единствен ски-курорт "Бабин зуб" и на сръбските любители на ските ще им е по-близо да идват до този нов комплекс, отколкото да ходят до Банско или Пампорово. Още веднъж поздравления за идеята!

Бабин зуб да е единствения сръбски ски курорт? Добрееееее... (хинтче - потърси "Копаоник" ;))

В този край на България има много добри условия за ски туризъм.Природата много прилича с тази на Боровец и Пампорово.Дори паралелно от другата страна на границата е сръбския ски-курорт Бабин зъб където ходят доста Българи.Ако се направи там един добър ски-курорт така ще хем ще се съживи този край хем ще се разшири параметара на зимния ни туризъм като цяло.Дано да стане !

не знам зашо иде реч, и не сакам да знам, щом ше се праи нещо, протиффф съм и туй то! ... а кинтйе за протеста дека ше давате?

Простако неграмотен има хора, колкото и да не ти се вярва, които не си продават идеите и достойнството за пари. Но простото продажно племе не може да го проумее. Хайде мафиотите нека бетонират и Стара Планина, да съсипят и там природата. Пък после защо се раждат все по.малко българчета. Ами защото всички,дори и що-годе образованите младежи напускат мафиотската държава и раждат децата си другаде.

А как ще се стига до там? Със самолет или въртолет. То там пътища няма...

Тиквун ще направи, чудо път, като досега изградените...

Швейцария е известна с екологията си.Е добре защо там има поне 20 пъти повече лифтове от България.Швейцария е по територия почти ДВА пъти и половина по територия по малка от България.Как става така че там може а тук не.Е ония еколози явно много пари ЛАПАТ я от швейцария я от Франция я от Австрия.Е те едва ли ще си признаят.Най добре е да ги скочим по метода на Бай Ганьо.

Я сравни средната надморска височина на Швейцария и на България. И след това пак коментирай. Иначе и Гърция е с площ колкото България, ама колко плажове има? Защо и ние да нямаме?

А Зелените Изпр....ния какво мислят по въпроса?????????

Нeкой мое ли ми кае шо нема ски кУрррорт при Разлог :) Има всички дадености ?????????

немой така обижда Разлог, той е град, не село като Банско, и писта си има, Кулиното и викат. Е малко е ръмбава ама за без пари толкоз

не подкарат ските на Витоша, на 15 минути от София е, има и писти, само трябва да се осъвременят влековете, а те тръгнали на пчкасиуеуина на 3 ч път от София тепърва да къртят планината!?! И кой ще ходи там на ски?

Аман от завистници.Аз ски не карам ама искам.Ако някога ми се удаде случай то ще бъде в Чупрене. А на Витоша може да си счупиш я тиквата я карчките.

Така е. Ако имаше тунел под Петрохан, ама няма и няма да има. А за развитието на Северозапада във всяко отношение е важен този тунел.

Добре е на Витоша, ама цеко Минев НЕ ДАВА! И фандъчката слушка и папка, а София с бджет мириард и шестотин милиона не МОЖЕ да построи или подържа лифтове, ЗАЩО ли?????

Дано да започне да се случва най-после този проект!!! Той е изключително важен за диверсификацията (разнообразяването) на туристическото предлагане в област Видин - един такъв обект на бъдещ планински и ски туризъм, в съчетание със съществуващия вече речен и рекреационен, с културно-историческия, концертно-фестивален, винен, и с евентуалното и също отдавна чакано възстановяване и на балнео- и спа-туризма в региона, би дал силен тласък в икономическото развитие на цялата територия от Дунав до Миджур... Разбира се, трябва да се предпази и запази възможно най-добре и възможно най-голяма част от природните дадености, които всъщност са и първопричините за посещаемостта, но с адекватни и разумни действия развитието не би трябвало да попречи на това...

Абе човек, май живееш в някакъв химерен свят. Всичко е съсипано и само едната ни красива природа тук, таме остана! Никой от продажниците, от 29 г. не мисли да гради и създава за България, а само за личните си сметки!

По принцип е хубаво да се развива туризма и поминъка на местните хора като същевременно се запазва природата. Де факто някакви ш.бани мутри ПАК ще вземат целия бизнес. Пак няма да има независим дребен бизнес, пак ще бъдат скъпи лифтовете и пак ще се съсипе природата. Та у нас каквото и да се прави няма полза за обикновените хора, които в най-добрия случай стават евтин обслужващ персонал.

Сакън, не позволявам нищо да строите под върха. Иначе моите господари от Австрия, Италия и другите алпийски страни ще ми скъсат г.ъза от бой. За какво ги получавам паричките от тях? Нали заради това, чужденците да не идват у нас? Нищо няма да строите!

Предлагам надомна работа ,реална !!!Работата се състои във въвеждане на кодове ,които генерират реклами .Не е измама ,няма как да ви убедя без да пробвате .Реални приходи от 100 до 200 долара като начало ,просто се регистрирайте и всичко зависи колко време ще отделите ,УСПЕХ https://ekmoney.xyz/1021878031959/

Добра новина. Могат още няколко курорта да се направятт и не трябва да се чака. Най-важното е да не се презастроява с хотели като Банско.

А. пак ще осираме. Само че платежоспсобните скиори ще продължат да почиват в Австрия, Италия и Швейцария, а ние ще си останем само с изтърбушената ни природа.

tonk11

Добре де, ти от къде знаеш какво ще направят? Виждаш в бъдещето ли? Познаваш ли проекта а? Или си говориш по принцип а?

Ми то в България кое не се прави "по-принцип"? Ще ми се да вервам, че ще направят един курорт от алпийски тип, където паркирането ще е безплатно, ще има къде човек да седне да си изяде сандвича на топло без да трябва да купи нещо безбожно скъпо за ядене, ще има къде детските ски отбори да си наредят трасе за тренировка безплатно и т. н. и т. н. Много ми се ще да вервам. Ама не вервам...

Chefo77

Съдейки по това колко време висят да чакат за лифта на Банско, дали няма достатъчно желаещи да почиват И в България? Въпросът е всичко да се прави РАЗУМНО!

tonk11

Вълци че има- има! Някоя мечка също вероятно има. Малко са ама се някоя има. Ама риса от де го измислиха, не разбрах.

спрете се!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Повечето които са против вадят слаби аргументи. По принцип ако вредата на околната среда е нищожно и има отобрение от Министерство на Околната Среда има нужда от повече ски писти в България. Вижте как е по света. А частникът да си прави сметка дали му е рентабилно.

Вярна е връзката с Банско. Та нали хотел "Скалите" в Белоградчик и той е собственост на Марк жирардели. :)) Не вЕрвате ли ? Проверете моля ви се. Всяка прилика със случайни лица е действителна ! :))

То до там транспорт няма, те курорт ще правят...

Това е някаква перачница на пари. Какъв е този курорт на фтричка си файчина? Нито път има да дойдат туристи, нито население, което да може да си позволи да ходи на ски.

tonk11

Интересно как па напълниха Банско тези от селата там а?

Алчността и глупстта на българина са безкрайна величина. "Пази, Боже сляпо да прогледа!!!", както е писал Алеко ...

14 писти с обща дължина .....16 км!

А дано ,планината е прекрасна и може да стане страхотен ски курорт ако се намери свестен инвеститор ,дано да не тръгне по пътя на Банско...

сега го търсят тоя инвеститор, дето ще закопа 30 - 40 000 000€ та да можешти да караш ски безплатно!

В този регион поминъкът е туризъм и мини. Дърводобива не го броя тъй като гората почти я изсякоха. В планината има залежи на желязо и на уран. По времето на соца развиха минното дело. Туризъм не се развиваше тъй като бе гранична зона. После след 90та година мините ги затвориха и региона опустя. От другата страна на границата добивът не е преустановен и флотационните фабрики си работят до колкото ми е известно.

Ако България има някакво бъдеще в сферата на туризма, то не е в голф-игрищата, ски-пистите и още по-малко в измислените спа-курорти (като Велинград, примерно). Не е и в морския туризъм, след като морската ни ивица беше тотално ос.ана. Истината е една - ловен туризъм! И не е задължително да се ловува само в горите, планините и полетата. Разполагаме и с предостатъчно градски дивеч.

Дестинация "лов на комунисти". То комуняги останаха само в България.

защо не вземете да изпосечете и бетонирате цяла България, та белки се кротнете. Като се свърши тази лудост наречена ЕУ, ще ви остане поне място на което да събират наркомани, джендъри, пияници и каквото там запада ви е пожелал.

В този регион на Стара планина от 20г се сече безмилостно. То гора не остана. Само подраст и храсти на мястото на свирепата сеч. И не скиорите изсякоха гората.

Асоциацията на парковете в България и още няколко НПО са регистрирани от един човек на едно място -Този наглец краде -взима евро средства без да върши нищо .