От 15 април всеки ще има електронно здравно досие

От 15 април всеки ще има достъп до електронното си здравно досие. От НЗОК ще предоставят личен код за информационната си система. Той ще се издава срещу лична карта и с него всеки гражданин, дори и неосигурен, ще може да провери какви здравни услуги е ползвал и на каква цена.

Обратно в новината

Коментари - От 15 април всеки ще има електронно здравно досие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Идеята е добра,звучи европейски, но как ще се приложи у нас? Защо ли не му вярвам на този ломски лекар,и неговия ломски антураж,всички са сложени и играят под чужда диктовка. Смешно беше,когато преди време каза,че не се е изчерпал и е професионалист

Здравната каса е една бездънна яма, в която си наливаме парите. Най добре да се закрие. Трябва да има само частни каси и всеки да е свободен да прецени дали и по колко да се осигурява, така че това което всеки си е внесъл да може да го използва за семейството си. При сегашната система по голямата част от парите просто потъват в нечии джобове.

В България има над 400 общински болници и още толкова частни... В Израел - 24 държавни и 4 частни...

Над 30-40% от парите за здраве, се КРАДАТ! Както се КРАДЕ НАВСЯКЪДЕ, между другото...

Това е едно добро начало. Може да се продължи и така - 500 млн.лв. от парите на касата да се разпределят в тези електронни карти и да се усвояват от тези болници, които са най-предпочитани. Като първа крачка в НАМАЛЯВАНЕТО БРОЯ НА БОЛНИЦИТЕ! От над 400 докъм 20-30... Другото е мижи да те лажем и далавераджиите ПАК ЩЕ КРАДАТ!!!

Нещо не си вдянал за какво иде реч. Парите за вноските от фиша отиват в бездънна обща каца, в която нищо не е твое. Какво от тава, че знаеш колко си налял в бездънната обща каца с мед. Става дума парите за вноските, които внасяш да са само твои а не да се дават после на Айше и Манго. За противиконституционния характер на системата на здравеопазването си прав...

Къде са липсващите ПАРИ???? Всеки плаща здравна вноска- задължителен данък. За самоосигуряващ от няколко години е 16,60лв....... Хем не товариш държавата със себе си, а плащаш повече. Да не би да си получил по-професионално обслужване.....??? Има длъжности, на които им се плащат...... Ще стане ли нашето здравеопазване по- качествено и по-достъпно с тези мерки. Изобщо не ни трябват разни джипита, а както беше преди.Имаш нужа от УНГ отиваш при него, защото при сегашната система и при специалист, и при джипито плащаш потребителска такса.Само парите ни вземат и все парите били малко. Нека има повече млади лекари и те да останат в Б-я, за тях също да се направи нещо.

Хаха-15.04.,ама не се казва коя година!Същото ще е като електронния болничен!Аман от тъпаци в тая държава!Съвсем ни взеха за балъци.

А дано, ма надали! Още от далечните времена, когато Аремис софт пишеше едни софтуери, в НЗОК потънаха едни пари - милиони левове, "отклонени" от парите ни за здраве! От тогава та до днес - НЗОК е черна дупка, а здравето ни - кучета го яли! Важно е парите да се движат!

Аре стига комунизъм:) Пак комуноидни глупости. Тия тъпанари никога няма да станат като хората. Искам да зная колко пари съм внесъл за здраве и всичките те да са мои и да се предават на наследниците ми ако пукна от 'здравните' им грижи. А не да ми крадат здравните вноски по техните комунистически грабителски правила.

Вариантът да се върнат парите на хората или фирмити от които са надвзети не стои на дневен ред. Забелязва ли някой това. Защо ако аз взема от някой повече пари мисля как да ги върна, а ако обществена институция надвземе (открадне, измами) пари очаква разрешение да ги похарчи ???

Така е Драганов, това може да се случи само при един прост народ от който и аз не правя за съжаление изключение.Не видяхме ли как журналистите обърнаха посоката на националния протест към НИЩОТО.

Какви са тези тъпи коментари... В час ли сте за какво става дума изобщо? Това ще освети всички разходи за здраве и няма да може да се надписват разни процедури и фиктивни пролежавания. Ей, като не сте в час си запазете тъпите коментари за роднините.

поредното безумия, всичко ви е на ред и здравеопазването ни е на ниво та се захванахте с поредната боза,малоумници

Баба Тодорка от село Долно У. много я боли възможността да си разглежда електронното здравно досие. Ти кажи Цеков за 2-та милиарда (не само за "някакви си" 40 милиона) лева здравни вноски, които липсват в НЗОК - къде са прелети и за какво?! ИСКАМЕ СИ ПАРИТЕ ЗА ЗДРАВЕ, КРАДЦИ НИЕДНИ!

Абе, хора правете стойностни коментарии,не плям,плям като на седянка или като в кварталната кръчма.

Още една стъпка /крачка/ напред, към поставянето на чипа на всеки.

и къф чип, бе малоумнико. Това че можеш да видиш как джи пи то си пише профилактиката на твойто ЕГН и взема парички без да ти е видял очите, кък надписват изследвания без да си припарил в лаборатория, наричаш чип. Нямаме достъп до профилактика, изследвания, направления и всъщото време сме скапани. Това било чипа, да видиш в партидата дали е вярно това, което са отчели и за което са взели пари. Още може да се пише за дравната система, но ти си плямпай за чипове.

Е те сега изгореха сума ти лекари и зъболекари.

поредното симулиране на дейност от това решение единствено могат да се възползват фармацевти, които да залеят болните с предложения за нови и нови панацеи

а докога НЗОК ще е монопол?

Да, това трябва да се промени!

да се намаля служителите в здравната каса хем не работят хем са по10 встая шетат си веснизите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И всичкии медицински лица да ми имат достъп до досието. Не благодаря! Не искам сульо и польо да са наясно имам или не проблеми и какви точно.

Почакай да си видиш здравното досие - в годините назад може и да разбереш, че си боледувал дори от нещо, което не знаеш ;-)

Вземете да направите една електронна здравна карта, в която да се съдържат всички данни от посещения при лекари - епикризи, снимки, изследвания. Така ще има и проследимост.

На всички българи- Честито електронно здравно досие, от 15. април, ненам коя година! Амин!!! Вундербар :))))))

деер

А защо не искате всичко в реално време? МЗ сключва договори за лечение и псевдо профилактика за милиони!!!! Награда за всеки пациент сигнализирал за нередност от 1000 до 50 000лв!!! Глоби за пациенти мамещи системата със същите глоби!!! Мошениците да плащат ,а не да източват!!!

"Можете ли да допуснете, че 40 милиона могат да бъдат скрити като една баничка?!" "Можем".

какви 5 лева, бе, ама вие съвсем изайкукукахте, май................

а някога дали ще стане да се разбере на какви права имаме от тази здравна каса?личната лекарка ми мери кръвното и казва че това е профилактичен преглед.веднъж ми се наложи направление за невролог нямало да дойда началото на другия месец след 20 дни ,и естествено си платих. за чий ху...й всеки месец внасям по 85 лв. може ли някой да ми отговори?

Значи ти внасяш някъде 85 бг лева? Трябва да попиташ за какво ги внасяш и кой ти ги внася, Пич? Толкова си тъп и незапознат със Здравната с-ма в България, че мога да ти кажа само: Здрасти:))))))

от 15-ти април ами от направо 1-ви :о)))

А от 15 април ще ни намерят ли доктори и ще ни направят ли болница? И като така или иначе си плащам всичко над и под масата, за какво ще ми е тая карта?

Ще разбереш. Няма да могат да пишат произволно услуги. И ще се следи централно за какво се харчи. Изведнъж няам да се види полза, защото картата не е магическа пръчица. Но постепенно ще започне да се ползва като инструмент за анализ и контрол. Което е целта. Простият човек очаква нещо да се случи изведнъж. Умният знае, че всяко нещо се развива с времто, стига да се правят верните стъпки. Даже и колата си не можеш да подкараш изведнъж, защо очаваш цяла една застояла и вмирисана на дърта комунистка здравна система да се промени веднага след въвеждане на здравна карта? или ако не се промени веднага, то няма смиъсл да се въвежда ли? Ами и ти не си порастнал изведнъж, тогава е нямало смисъл да те раждат вероятно?

А КОЙ Е ПОПИТАЛ ВСИЧКИТЕ МИЛИОНИ ХОРА ИСКАТ ЛИ ДА ИМ ВИСЯТ ДАННИТЕ ЗА ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ В ТАКАВА БАЗА, ДО КОЯТО, КТО ВСЯКО ЕЛЕКТРОННО НЕЩО, МОЖЕ ДА ИМА ДОСТЪП КОЙТО ТРЯБВА И КОЙТО НЕ ТРЯБВА. ВСЪЩНОСТ ЕДИНСТВЕНО ЛЕКУВАЩИЯТ (И ЛИЧНИЯТ) ЛЕКАР ТРЯБВА ДА ИМАТ ПРАВО НА ДОСТЪП ДО ЗДРАВОСЛОВНОТО ТИ СЪСТОЯНИЕ. НИКОЙ ДРУГ, ОСОБЕНО КАКВИТО И ДА Е ЧИНОВНИЦИ!!!! ЛИЧНИТЕ ДАННИ БАРАБАР С ЦЕЛИТЕ БАЗИ ЗА ТЯХ СЕ ПРОДАВАТ И ПРЕПРОДАВАТ, А ТЕЗИ СЪС ЗДРАВОСЛОВНОТО СЪСТОЯНИЕ НА ХОРАТА СА ОСОБЕНО ИНТРИГУВАЩИ ЗА КОЙТО СЕ ИНТЕРЕСУВА. ПРЕЗИДЕНТЪТ И ТОЙ ЛИ ЩЕ Е В КЮПА? МИНИСТРИ, ПАТРИАРСИ, БЕЗДОМНИЦИ, ОРГАНИЗИРАНИ В НЯКОЯ "БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ", ДЕЦА ОТ ИНТЕРНАТИ, "НАБЛЮДАВАНИ" ОТ ЧУЖДЕСТРАННИ... БЛАГОТВОРИТЕЛИ... КВО СТАНА С ОНЗИ ЗАКОН ЗА ЕКСПЕРИМЕНТАЛНИТЕ ЛЕКАРСТВА...

На вас софиянци не ви ли е ясно че в българската провинция вече няма доктори, няма болници, че за най-малкото заболяване трябва да се плащаме на линейки да ни закарат до София. И докторите, дето още се лъжат да работят, те са в пенсионна и след пенсионна възраст.

...да питам медиите, наясно ли са какво означава джи-пи...общопрактикуващ лекар...личен лекар....семеен лекар.... и разликата между специализирана и първична медицинска помощ....има ли закон за лечебните заведения...там пише ли?...

Нещо много затъпяхте???? Ами не е задължително да се изказвате...

40 милиона не могат да бъдат скрити като една баничка, но могат да бъдат изядени като половин баничка. При това няма да им стигнат и за един зъб.

те колко пари се скриха че ч0 милиона

Гладен чичо доктор,мисли си за баничка,мазничка,ако може

pompai

Ти май си малоумен.Казват ти по ИНТЕРНЕТ.Там имаш достъп от целия сват:))))

Пич, оправете здравеопазването и подобрете образованието на лекарите, а не се чудета какви глупости да измислите като предлог да откраднете пари. Преди да оберете здравната каса и да правите реформи, преди 25-30 г. здравеопазването беше в по-добро състояние.

pompai

И най -вече неизвестен като теб.

Този тъпунгер нама ли вече да се маха?

pompai

Ако знаех нямаше да сам работник, а началник :)

Хей цеков, погледни се внимателно!!! Сега разбра ли, че по-голяма баничка от теб няма? Ама мазна ломска.

Брей, този е много "умен"!!! Как се сети за такова уникално сравнение?! Точно такива трябва да управляват парите на народа!

Парите ( както и всички пари на държавни институции) са в банката на Цветан Василев. Проблемът е, че голяма част от тези пари вече ги няма ( налични са само счетоводно, но ги няма! ) .На фона на това което ни очаква в много близко бъдеще (във връзка с липсата на тези пари) проблемите на Здравната каса ще ни се видят като бели кахъри. Тези липси в момента се укриват чрез счетоводни хватки, но скоро това вече няма да е възможно просто защото са прекалено големи. Не ми се мисли какво ще се случи след това .......

"Да се скрие като баничка" По сравнението си личи колко си гладен, Цеков! Няма засищане за вас от НЗОК!

Ей това е истински майтап, Уиллииии!!!!

Ми той г-н д-р цеков е толкова некомпетентен, че не знае и не разбира от финанси, ама хич!!!

Ей въртят, сучат и не вземат да направят електронна здравна карта! В картата ти седят парите, които внасяш за осигуровки и като се разболееш (не дай Боже) си плащаш от вноските. Да видим как тогава ще лекуват мангалите с нашите здравни вноски?

Така ще се подобри обслужването, защото болниците ще се борят за всеки пациент, съответно за всяко левче, ще се елиминират паразитни структури като Здравната каса и няма да бъдат източвани средства.

А я кажи с кои пари си построи палатите?? Ние знаем-с парите от фалиралата по твоя умишлена вина ломска болница!!! И НЗОК не ти е бащиния. Некадърник такъв ...

Това ще извади ли на показ парите под масата които се въртят в здравеопазването.Едва ли.Но прах в очите на данъкоплатеца,колкото искате.И то пак с нашите пари.Това,че ще имам досие в здравнат каса не ме топли изобщо,а здравеопазването се нуждае от реформа която да гарантира здравето на нацията до колкото съществува/нацията/.Това,че ще се появи нещо до което половината,че и повече население на БГ няма да има достъп по разбираеми причини /все едно да накараш неграмотен да попълни електронен вариант на данъчна декларация/.С това нито ще спре източването на "касата" нито нерегламентираното бъркане в джобовете ни..

Ей, ломски мазник, не мисли, че нещо ново си сътворил!!! И не замазвай очите на народа!!! Ти като пълководец на независима институция защо не знаеш къде са парите на хората бре??? Бързо се измитай от там...

Абе, Цеков абе идиот! Стига стиска тези пари в резерва на касата!Пак някакви мижави лимити за изследвания си отпуснали, а по сметки на касата десетки милиони!За кога ги стискаш. - за края на годината, когато ще трябва да се прахосат ударно, а не да се дадат през годината, когата хората имат нужда!Аман от плановици!