17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Егати и държавата щом аз съм и премиер-министър, както би казал Бойко Борисов след първото полувреме на мача...

Милата Цецка, ами като не е майка на дете с увреждане, та да опъне една палатка на жълтите павета и Мая М да й реши проблема?!

Ааа... Да си ги нямаме такива - имаме си и демокрация, и свобода, и равен старт, и ЕС - като е проста и мързелива и неконкурентна - никой не ѝ е длъжен.

ЕС какво ти е виновен, бе? Здравната политика на БГ да не би ЕС да я спуска?

Разбира се, че НЕ. Здравната политика е функция на политиката на правителството. На приоритетите му. Началниците не са в състояние да наложат никакво решение на Евромъжа. Неслучайно папи ГО галят по Главата, европриятелите МУ мерят бицепсите; евроначалниците ГО целуват по умното Чело и МУ пращат писма с нарисувани сърчица и подпечатани с целувки... ББ е некорумпируем...

Randall_Zwinge

Здрасти, Матросов! ДГД, Матросов!

За съжаление така е, здравната система на България именно ЕС и НАТО я формираха! По техен тертип, както би казал Лютви Местан на чист английски.За по-бързо освобождаване на територията към която някои страни и народи имат конкретни интереси. Както са казвали древните българи : диктатурата на пролетариата е много по-демократична от диктатурата демокрацията!

Тая шибана държава е крайно време да се закрие. Да са живи и здрави хората там, че са реагирали и са задържали тия отрепки, дето искали да сложат личната карта на жената и да я зарежат на място (да им бяха и хвърлили един бой както правят циганите в сходни ситуации), а то ако не бяха те, тази несретница щеше да си умре там където са я оставили. А на докторчетата, дето я били изписали "излекувана", без жената да може да се грижи за себе си и даже да преглъща, им пожелавам много скорошна среща с тълпа озверели цигани - те чудесно умеят да въздават каквото масово заслужават нашите докторчета.

За това ги бият, здравните работници. Изглежда, малко ги бият.

„Сега по селата е пълно с такива хора”, признава Илиян Буковски." :(((((((( Както казал днес Безалтернативният, " Икономиката на България върви все по-добре" и хората живеят все по-добре... "Хиляди хора с психични проблеми, умствена изостаналост или деменция чакат за място в институция, но за момента няма как да бъдат настанени. Заради липса на капацитет се налага голяма част от психично болните да прекарват повече от година в държавните психиатрични болници. Това се разбра от думите на зам.-министъра на труда и социалната политика Росица Димитрова . Психиатри коментираха, че ситуацията е проблем за всички по системата, тъй като болниците нямат достатъчен капацитет и възможности да обгрижват качествено болните толкова дълго време. Димитрова обясни тежката ситуация около грижата за тази уязвима част от населението с няколко фактора - много тежко наследство, липса на финансови средства, но и нужда от по-добър подбор на мотивиран персонал и контрол от ръководителите на институциите." Планът на ГЕРБ за унищожение на българите продължава: Държавата ще закрива домове за хора с психични разстройства 4 януари | 2018 През следващите четири години се предвижда изграждането на сто нови социални услуги Държавата планира закриването на десет от домовете за лица с психични разстройства и умствена изостаналост, които са с най-лоши условия за живот. Това трябва да се случи през следващите четири години, предвижда план, одобрен от Националния съвет за социално включване. В документа са заложени дейности до 2021 г., сред които патронажна грижа за хора с увреждания и услугите личен и социален асистент и домашен помощник за над 30 000 души. За същия период трябва да бъдат закрити десет от специализирани институции за хора с ментални проблеми, в които към момента живеят около 750 души. За тях ще бъде осигурена подкрепа чрез нови услуги в общността."

Колко тъжно!

Ами така е вече - нали беше много голям зор да закрием социалните домове и да "изведем" пациентите от институциите. Е, и как ги "изведохме" - като ги изхвърлихме на улицата! Не можеше ли да ремонтираме старите социални домове и да построим нови, така че сега тази нещастна женица да има покрив над главата си, храна, лекарства и памперси. Предимството на един такъв дом е, че един санитар може да се грижи за десетина души - не е нужно всеки да има личен асистент. При нужда в дома винаги ще дойде лекар, а хранителните продукти, закупени на едро, са много по-евтини. Тези болни хора не претендират за 5-звезден лукс - спокойно могат да бъдат настанени по 5-6 човека в стая, стига тя да се поддържа чиста и топла!

Може, но на никой не му пука.

Всички крещите, че нямало държава. Обаче държавата това сме НИЕ, а в това НИЕ влизат и роднините, които не си вдигат телефона. Какво повече има да се коментира - то всичко е написано. От обществото, да то най-близките хора все един дол дренки. Обаче всеки сочи другия и другия все е виновен.

Чакай малко, никой не е длъжен да гледа тежко болна, буйстваща далечна братовчедка в безпомощно състояние! Всеки от нас си плаща данъците и иска да получи една нормална социална грижа от държавата, когато закъса. Ако ще се спасяваме поединично, ЗАЩО ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ?! Виж решението, което предлагам в коментара ми над твоя.

И това също ли е политическо поръчение? Вероятно са й платили на тази клетница да злепостави властта...

какво мислят национално представените организации на хора с увреждания? Виждам, че са доста активни в критикуването на други хора с увреждания и майките им, защото протестират точно срещу това.

V Severen London jivee balgarin v podobno polojenie.Rabotil,plashtal danaci na darjavata England. Instituciite mu otkazvat sadeistvie, edinstvenoto im predlojenie e samoleten bilet do Bulgaria. Choveka e prodal vsichko i nqma kade da otide..

Ей това ни е "държавата", ей за това са майките на площада. Липсва работеща социална система. Изхвърлили жената пред кметството.

Искам коментара на бившата зам.социална министърка и настояща "незаменима социална експертка" да ми обясни дали за тези точно постижения в грижите за хората в нужда сме получили "много похвали" на "онзи" конгрес на Върховния Комисариат в САЩ?! Питам нея, щото тя се гордееше с присъствието си там именно защото можела да изнесе доклад за "иновативния подход на България в грижата за ...дрън-дрън-дрън...

Не е оправдание, но тия здравни работници работят за 600-700 лева, и то бруто. Никой не иска да върши тази работа, има дефицит на почтени хора в България, за които заплащането да не е водещият мотив за такива длъжности, изискващи милосърдие и търпение към болния.

няма държава. Щом не може да се грижи за болните и възрастни, няма държава. Може да има много институции, пълни с "експерти", ходещи по скъпи екскурзии, но пари няма за болни и възрастни. Това не може да бъде държава

Нали точно за това се създава държавата и институциите в нея ? Когато си здрав млад и силен е лесно но все пак тия организации са направени именно за това. Когато някой не може да се погрижи сам за себе си да му се помогне, това ни прави хора. Или някой ще каже иди ти се грижи за тази жена ? Именно затова плащаме не малко пари на държавата точно за това или се оказва че българския народ се грижи за милионери да са добре нахранени да карат хубави коли и да шбат скъпи крви ? Държавата това сме ние но трябва ли да се връщаме към варварството и да вземем нещата в свой ръце? Ако се случи това значи няма държава няма причина да плащаме данъци и осигуровки. Или да вземем сопите и да почнем да бесим по стълбовете държавни служители ?

Какво става с тези хора?!

Да я бяха оставили пред парламента, или на „Дондуков“ 1 или 2.

Мръсни бездушни боклуци Мръсна държава Мръсен Европейски съюз

Поредният пример че на никоя институция не ѝ пука за народа! При хора описвани с думи като стар,инвалид и с психично заболяване или пък трите заедно и забрави за социални работници,линейки,полиция и доктори.Направо всички ти тръшкат вратата пред лицето и ти казват сам да се оправяш защото те са свършили възможният минимум на задълженията си и не им се занимава повече.

Ще си платите за мъките на тази душичка и други като нея, боклуци мръсни. Много свине като вас вече плакаха.

Яко ЕС супер! Живота е европейски, с всичките му евростандарти и благинки.

Как по дяволите това, което се е случило, е легално? Да не би пък аз да съм се объркал и да не живеем в България (членка на ЕС), а Спарта - майната им на болните и инвалидите? Да не би някъде да има скрито сметище с кокали и черепи, където се изхвърлят тези хора?! И после нека ми излезнат Боко, Пеевски и Цацата - охранени и доволни и да ми разправят колко сме добре...

Простаците са на власт в българия

Не забравяйте за горките бездомни кученца!

1000 км директиви за правата на хората , които накрая служат за тоалетна хартия на богато изсиращите евродупетати

Държавата е силна, когато се грижи за слабите!