Дянков на прокурор заради здравната каса?

Властите обмислят да сезират прокуратурата за изхарчените 1,4 млрд. лв. от здравни вноски, предвидени за тъй наречения втори стълб на осигуряването.

Обратно в новината

Коментари - Дянков на прокурор заради здравната каса? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде бяха протестиращите тогава? Или те са тези, които изобщо не се осигуряват, а се лекуват на наш гръб или тези, които измамно ги осигуряват на минимална заплата?

Е, ТИ що не протестира тогава? Явно си от търтеите дето се лекуват за наша сметка!

защо не показвате всички коментари опа

Дянков го биваше само по гепене и свиване, за хората останаха трохите от пицата

Съд за всички министри на ГЕРБ

За какво - за ЗАМЕНКИТЕ ЛИ?

Бойко да даде обяснения за кражбите които направи и за съсипаната икономика вместо да вие като чакал че си иска властта

Как ще даде, като разиграва парламента като циркаджийска мечка, а неговите клакьори думкат тъпани пред народното събрание?

Какви кражби - имаш ли доказателства, или си дрънкаш ей така?

То затова сега няма пари в здравната каса за онкоболните- заради гения Дянков

Борисов да даде отчет къде са парите на Здравната каса.

Дянков изтегли пари от здравната каса да ги преведе на МВФ за да може сега БСП-ДПС мафията да вземат кредити до 20 милиарда и да крадат!!Лош Дянков!!

pobelial

ти ке видиш сега като стане министър на финансите на Русия ще му завииижжждддааатттеее

Ами тук го уволниха,за да го взеемат руснаците или те са глупави или ние,ще проличи с времето!!

"Средствата стояха като резерв и бяха използвани за други цели при предното правителство" За "други цели" тикво! Т.е. за закърпване на бюджета. Парите които българите дадохме за здравеопазване, бяха откраднати от геРЪБ! А сега ревете за 1 млрд. с които се попълни и изядения пак от тях, фискален резерв! Поне малко срам да имахте, нямаше да сте толкова противни на българите!

Как са откраднати? Къде са занесени? Да не са у вас?

А дано,ама надали! Айше довечера е първата ни брачна нощ.Гледай да си девствена. А дано,ама надали! Мафията у нас си има държава.След толкова години паразитиране,паразита и приемника са вече един организъм.

Дянков е за прокурор и за наредбата за касовите апарати!!!...заедно с шефовете на НАП!!!

Искаш да не плащаш данъци ли бе тарикат,защо пишеш глупости!!

аз данъци плащам, рекет не искам да плащам....а ти плащаш ли данъци?...а наредбата за касовите апарати знаеш ли че е обявена за нищожна от ВАС!!!, тоест, че противоречи на много закони, тук не става дума за данъци а за лични интерси на босовете на НАП и МФ... но ДИР-а покри бързо тази новина.....защо ли??? ....КОГА ЩЕ ВИДИМЕ ПЪРВИЯ ОСЪДЕН МИНИСТЪР А???

Да го съдят ! Той е една от причините толкова много хора да се разочароват от ГЕРБ ! Ако Бойко го беше разкарал година по-рано щеше да има мнозинство в парламента !

pobelial

бойко трябваше да разкара всички некадърници и щеше да остане сам некадърник едно от умението да управляваш е да можеш да подбираш кадрите , ако това го не можеш си кръгла тиква

Не е така в този случай! Тиквата много добре го е подбрал Монито- щом открадна и тези 1,4млрд. от здравните ни осигуровки!

Дянков-заедно с началника СИ-на прокурор.Не вярвам Дянков да е направил това без знанието на Борисов.Та нали гореспоменатия се вреше навсякъде.

Искам го това като новина - "Дянков осъден". Айде, прокуратурата, направете нещо срещу това нагло чучело, дето окраде държавата до шушка.

А тиквуняците ореваха ортаклъка за изтегления от сегашното правителство заем от 1 милиард, от който по-голямата част са за погасяване пак на тиквеняшки заеми.

Правителството на Орешарски мъти запъртъци. И понеже не може да измъти, взема заеми и кредити. Новият заем е от 700 млн. лв. И правителството на Орешарски продължава да мъти запъртъци ...

Хареса ми вопълът на един от коментиращите а именно това че Дянков правил най-големите бюджети... И се сетих че и ББ се хвалеше с числената стойност на бюджетите приемани от парламента по предложение на неговото правителство та няма как да не попитам какъв беше ефектът за благоденствието на избирателите от харченето на толкова много пари от страна на правителството... Края на предното правителство бе предизвикан от недостига на 800 милиона лева,протестите бяха само благовиден предлог, и то при прокламирана финансова дисциплина и това на фона на огромните бюджети и прибраните в централния бюджет средства на всички до които Дянков успя да се докопа, е да питам и аз що за корифей е този който с толкова пного пари успя да вкара страната ни в центъра на европейската финансова криза. И не ми ревете за световна финансова криза, защото такава просто няма в момента сме свидетели на криза възникнала в оядените и вече мързеливи стари икономики, докато новите бележат бум в развитието си и тъй като ние също заложихме на стария кон ни полази кризата, а кой е отговорен за това можете сами да се сетите.

След като КРЕДИТНИЯ БУМ изчерпа потенциала си да ''захранва'' икономиката , единствения разумен изход беше да се заздави държавната администрация, за което са нужни средства-пари. Именно тези пари , след като се изхарчат под форма на заплати и държавни поръчки се увеличава покупатаелната способност на ЧАСТ от населението и се вливат постфактум пари в икономиката. ТОВА ЗАМЕСТИ КРЕДИТИТЕ, ЕДИН ВИД.

Кредитния бум едва ли може да повлияе на бюджет чийто основни постъпления идват от ДДС, изтеглилия кредит каквото и да купи плаща ДДС само веднъж. Въртенето на пари в държавата мултиплицира постъпленята в държавнта хазна, въпрос с понижена трудност е кой спря този оборот и то точно сред малките фирми. И това че не бяха взети мерки износът на българските производители да се преориентира към страни от които не губим ДДС също е грешка на Дянков а това можеше да бъде направено с гъвкава данъчна политика или преференции за изнасящите извън Евро съюза.

Нас световната криза ни касае до толкова, че 300 000 българи след 2008-ма се върнаха от работа в чужбина. Касае ни и това, че след като изхарчихме парите от кредити, вече нямаме покупателна способност. Касае ни, че макар и временно секна започнлия да набира сила износ. За щастие от ДВЕ години нещата тръгнаха нагоре в тази посока, макар и с много забавени темпове.

А колко не само не се върнаха ами изтеглиха и роднините си при себе си. Да не говорим пък колко всъщност ходят на работа в чужбина но всъщност живеят в България. Въобще могат да се измислят много оправдания за зле своршеното, само че работата на правителството е да организира нещата а не да се оправдава.

Защо когато се коментират дивотиите на Буда и Брад Пит с очила се пропуска ролята на сегашното финансово острие на ГЕРБ- Владислав Горанов. По-голямата част от меко казано нарушенията бяха негова идея.

''американците са с най големия дефицит'' Така е, но при американците са АТОМНИТЕ БОМБИ И САМОЛЕТИ. При американците е и печатницата за пари на света. В България не стига ,че сме голи като пушки и нямаме печатница за валута , ами ИМАМЕ ВАЛУТЕН БОРД. Така, че почти нулевия дефицит който ни оставяше Дянков 4 години е май-доброто нещо което България можеше да постигне.

Хайде стига бе Другари. Оня летял. Тоя... Ако ги е прибрал в джоба си да го съдят. За прокуратурата 4 години назад са като бариера. Не смеят да я прескочат.

Няма да го съдят, няма дори и обвинение да му повдигнат! Забележи: парите са "пренасочени" след поправка в Закона за бюджета! Т.е. Дянков си е вързал гащите - "народните избраници" са му дали право да похарчи парите ни за здраве! Е, кой тук е за ... - Дянков или избраниците на народа?!

Правителството се пропука, взима нов заем от 700 милиона Министерски съвет упълномощи министъра на финансите Петър Чобанов да предприеме действия за взимане на външен заем в размер на 360 млн. евро (около 700 млн. лв. Това стана ясно след днешното заседанието на правителството. Това официализира информациите, че МФ вече е започнало работа по процедурата, като за целта е осъществен контакт с няколко германски банки.

Ето бе, българи - колко е лесно! Една поправчица в закона - и дум! - едни милиарди се изпаряват и "никой не знае" къде са похарчени! А окло 1, 7 милиона балъци, редовни платци на ЗО, се превръщат в бъдещи заложници на милосърдието на фармакологичните акули! Въпрос: 240-те "народни избраници" - законотворци, дали са "народни" представители или са ... - представители на бизнеса, лобисти, комисионери, корупционери и т.н. ?!

Така е! У нас мафията не нарушава законите, тя ги създава!

Дянков на прокурор заради здравната каса? Тези осъдиха Цветанов,че сега и Дянков.

че имам амнезия. Тези 4 милиарда нов дълг от ГЕРБ не трябваше ли да са гласувани от НС. Нещо не си спомням да е имало дебати или са го направили на закрито заседание.

Споко, нямаш амнезия! При ГЕРБ Боко и Хер Флик решаваха от къде да се вземат пари, къде да отидат, а НС беше само параван!

Ледът се пука, господа съдебни заседатели!

Не само Дянков, всички на съд! Той е дал предложението, а идиотите са го гласували, защото техните осигуровки са за здраве, а не отиват да запълват резерва, както стана с нашите ЗОВ!

Спомням си , че предишната година преди да изтегли парите от Здравната каса, същия този "финансов гений" беше заложил същите тези здравни вноски в МВФ, та няколко месеца здравната каса нямаше пари да се разплаща с болниците, а жизненоважни лекарства липсваха в страната.

Уреден е от тъста му за да не го вкарат в пандиза!

Моля те ,прибери си го! В Ада му е мястото - у пъкала на тоя изрод в човешки образ!!!

На бесилото, всички на бесилото. И тези, и предишните, и по-предишните. Харчат и крадат парите ни, и не им пука. Няма ли да има край това? Не ставаме явно за нищо, даже и за качествен протест...

Дано Господ не се бави при това копеле и -----каквота заслужава - той и родата му! Дай, боже!

След ГЕРБ - потоп! Всеки да се спасява както може!

Питай от къде са парите които ''Остави Тройната ламя''. Отговарям ти - От нас , от трези които теглихме кредити тогава и направихме този излишък. СЕГА ОБАЧЕ, НЯМА ГЛУПАЦИ да теглят кредити и затова, ще видите кон боп яде ли.Иде глад и мизерия, защото България не е имала икономика през последните 20 години.Само далавери и измами. КРЕДИТИТЕ КРЕПИХА БЪЛГАРИЯ, ИЗХАРЧЕНИТЕ ПАРИ ОТ КРЕДИТНИЯ БУМ.

Искате да кажете, че Дянков ги е ОТКРАДНАЛ тези пари и ги е дал на Борисов? Оттам ли е един от милиардите, дето КАПУТА вика, че бил откраднал Борисов? Пояснете ми, че нещо съм се объркал

не е имало глад защото бат бойко наследи 10-миларда а остави 3 +здравнавната каса 1,4 и посната пица 4г къде са тия пари

Очевидно е много трудно за червени глупедери да проумеят...Да обясним любимата им лъжа по-простичко,като за тях..Един другар ти дава 8 лева,ама ти оставя и сметка от 4 лева за плащане.Не е сложно другари,понапънете малко кратуните,

И ти харчиш 10...............

На съд и тези които са одобрили тази безумно крадлива идея и тези, които са променили закон за да осигурят изпълнението й в ущръб здравето на хората! Хей, господа и госпожи бивши и настоящи управляващи и политици, внимавайте и не предизвиквайте съдбата си, за да не последват действията на "матроса Чигунов", но в друг вариант - с всенароден протест и вот да бъдете насила изритани и изпратени в небитието на живота на държавата!

Да, на съд и тия, дето ги избраха, за да управляват парите им, а не да ги КРАДАТ. А Прокуратурата трябва да работи. Най-добре да се занимава с глупости, да работи нещо, дето няма нищо общо с КРАЖБИТЕ на тия, дето сега са във властта. За да могат необезпокоявани от нищо и никой ДА КРАДАТ парите ни!

поименно мародерите - нали? Не народът е виновен! А работа е на Прокуратурата и Съда - в името на Справедливостта - да разкриват Истината и да Накажат Виновните за мародерствата ?! Ако не може да работите заедно Прокуратура и Съд - напуснете!Да дойдат по-умни хора , които наистина да защитят интересите на народа и устоите на Държавата и Държавността! От оплаквачи, страхливци и безотговорни - нямаме нужда!

Ако съдът и прокуратурата не чакахте някой да ви сезира, а пълноценно и своевременно си вършехте работата нямаше сега да сме в това положение.

БЮДЖЕТИТЕ НА ДЯНКОВ СА НАЙ-ГОЛЕМИ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО НА БЪЛГАРИЯ ! Дефицитите за желия 4-ри годишен период най-малкия !

топли това. Доколкото все още си спомням +усвоени" 4 милиарда от фиска, 4 милиарда нови заеми и 2 милиарда откраднати от НЗОК - долу горе по 3 милиарда на година. Егати гения.

американците са с най големия дефицит зашо него го вземат да им го оправи а е учител в русия а нали може виж му миналото прочети

ЗА МИНИСТЕРСТВАТА, НАЛИ??? Бюджетите за пътувания, семинари и т.н.

с резиденцията в Кричим, която беше "приватизирана" от този плазмодий, живееше си като цар заедно с любовницата си дето я мъкнеше със себе си на всички командировки извън РБ в ролята на "съветник"???

Какво става, ефенди !

януари

как какво, Буда се " разправи подобаващо", точно както беше обещал и се репчеше-бутна му цяло барбекю...

Този тъпънар ни доведе до просешка тояга! Съсипа не само здравеопазването, като окраде здравните вноски, ами закри 19 болници и остави цели райони без здравна помощ. Да не говорим за пенсиите и образованието, където "феодалните старци" ровеха в кофите за боклук, а мечтата на всеки младеж е да избяга в чужбина. Да ходи в зандана! Заедно с Боко, Цецо, Фидоска, Миро Мършата и останалите крадливи и некомпетентни калинки!

сега хамстера, местан и злодея ще ви оправят червените посрановски дирници, споко!

Точно така, от вдна прекрасна и богата държава, като нашата, тоя направи гробище. А толкова богати и образовани бяхме, преди да дойдат от ГЕРБ. Бяхме перлата на Европа, но тоя мискинин ни съсипа! ОСТАВКА!!!

Щом така разсъждавате - малко ни е Дянков....................

България ще търси кредитиране от немски банки в размер на 360 млн. евро, за да рефинансира бюджета си до края на годината, съобщава Ройтерс, цитиранa от БГНЕС.

Хамстера за заменките кога?!

А Милен Велчев за преобразуването на външния дълг от което Б-я губи милиарди кога?

Къде изчезна този предател на българските интереси Милен Велчев? Голям икономист няма що...

А крадлив симо затова, че изпосече 100 годишни гори и ги осребри.

като четем по надолу писателите какво пишат и разбирам защо сме на това последно място по доходите в европа глад трябва глад още 4г дянков за такива умници и после клечката както направиха някой бог да ги прости

Сега ще видиш какво е глад. ЗАЩОТО ПАРИТЕ ОТ КРЕДИТНИЯ БУМ 2005-2008 , ОТДАВНА СВЪРШИХА, А ГЛАВНИЦИ И ЛИХВИ ТЕКЪТ С ПЪЛНА СИЛА КАТО ВОДОПАДИ. Тези които задвижиха икономиката като изтеглиха десетки милиарди лева кредити и ги изхарчиха ,или фалираха, или поумняха. Вече няма глупаци да теглят заеми и да харчат. СЕГА ЩЕ ВИДИШ КАКВО Е ГЛАД, БЪДИ СПОКОЕН.

И 4-те бюджета на финасовия министър Дянков бяха перфектни и въпреки, че той раздаде най-много пари в цялата история на нова България, парите стигнаха и дефицит над два процента нямаше. ЗА ТОВА ЧЕРВЕНИТЕ БОКЛУЦИ РИЯТ ЗЕМЯТА ОТ ЗЛОБА.

Моля? Къде е раздал най-много пари... !?!?!?

моля, моля....БЮДЖЕТИТЕ НА ДЯНКОВ СА НАЙ-ГОЛЕМИ В ЦЯЛАТА ИСТОРИЯ НА ФИНАНСОВОТО МИНИСТЕРСТВО НА БЪЛГАРИЯ.

на финансовата мисъл беше изгонен с ритници от Грузия, след това от България, нещо се чу като Харвард, а сега уж бил в Русия. Тоя да не се окаже руски агент и си го прибрапа най-накрая.

Стига с тия миризливи червени партенки бе! Грузия не е друга в друга вселена, поинтерусувай се малко и попрочети да видиш, че никакъв Дянков, ни Джанков, ни какъвто и да е правил нещата които ти се привиждат.

Дянков е като Слънцето - не можеш да го погледнеш без да се начумериш...

В цял свят за успешен финансов министър се смята този който след напускане на поста е атакуван от всички страни. Тези атаки означават само и едно - Дянков не е хвърлял пари на вятъра и затова хиените от министерсвата са наскачали срещу него. ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗНАЕ, ЧЕ ДОКТОРИТЕ И ЗДРАВНАТА КАСА СА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ТУМОР НА БЪЛГАРИЯ ОТ 2000 ГОДИНА НАСАМ. Дянков е ''виновен'' за това ,че не даде на докторите да крадът повече.

Не е вярно - всичко е навързано като свински черва - болниците с НЗОК - крадат си вкупом заедно - мога да дам примери колкото искаш. Сега с тези онкоболни, за които се нашумя напоследък просто няма далавера и за това не са удобни...

най после се решиха заради тия протести само се бават

В затвора при Янко Ваташки веднага.

Дянков каза просто и ясно. - ''Не харчете повече от колкото имате.'' Явно на крадливото българско племе не му харесва това пожелание .

Е да, ама той си позволи да изхарчи неизвестно за какво това което имахме и сега го нямаме!!! Аз не съ съгласен държавата да ми криминализира неплащането на здравни осигуровки и после тия пари да изчезват за "свети крепки"

дянковата работа е точно- "Не ме гледайте какво върша, а ме слушайте какво говоря" Каза: ''Не харчете повече от колкото имате.'' И 10 !!!! милиарда потънаха в неизвестна посока

Ама и той си поживя и попътува на държавни разноски, нали? От това се възползват всички политици - от слабата ни памет!

Този изрод - Дянков, през цялото време с назидателен тон говореше, че няма пари за пенсии, майчински и др., а през това време е раздавал бонуси по министерствата с милиони, най-вече в своето. ДОлен наглец!

Как ще съдите Ректора на руската икономическа школа!