Коментари - В Здравната каса нямало бонуси, а стимулиране | Днес.dir.bg

В Здравната каса нямало бонуси, а стимулиране

НЗОК е абсолютно самостоятелна институция и не е редно аз да се произнасям, така здравният министър Стефан Константинов отказа да коментира обясненията на директорката Нели Нешева за получените бонуси.

Обратно в новината

Коментари - В Здравната каса нямало бонуси, а стимулиране | Днес.dir.bg

Коментари

Аве еййй...министре и ти май трябва си ходиш...не било бонус,а допълнително материално стимулиране...като бръкнала в кацата с мен,не си облизала пръстоти ами ги усмукала...каква грандиозна разлика,аааааа...аман от мърши на държавна софра

Комунисти...комуняги...идиоти - кой друг може да е министър и да плямпа врели-некипели... но народа си е избрал... да го... разни ченгета,бодигардове и прочие комунистическа пасмина.

Какво стимулиране на тези тъпанари, след като отивам за една обикновена превръзка в голяма болница и ми искат да си купувам обикновените превързочни бинтове защото нямали такива, а какво остава за нещо по сериозно! Да, стимулиране може ,но когато всичко е на нивото на Германия!!!

Що за проституция са тези палячовци? Не било бонус, а стимулиране....За какво? Да прави по-големи лупинги с ханша ли....тази шушумига петни името на честните и способни българските лекари...нещастник!

Какво стимулиране-нали заплата взимат.Ако не им отърва, да напускат.

цитат:...Той/Константинов/ даде пример - ако има 10 работни места, но работят 5 души, заплатите за тези 5, на които не са заети местата, се разпределят между останалите. " Моят коментар: ако няма работа за тия 10 работни места,се прави НОВО ЩАТНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ,г-н министре! В УСЛОВИЯ НА КРИЗА ГОВОРИМЕ ЗА ИКОНОМИИ,А НЕ ЗА НАДУТ ЩАТ!!!

Когато бях държавен служител , успях с една сделка да направя приход за бюджета малко над един милион лева . Получих допълнително материално стимулиране от 200 лева , това беше в не толкова далечната 2004 година . До тук относително добре , но заплатата стана толкова ,, голяма ,, , че този месец взех по-малко отколкото предходния - хитро нали ? Всички колеги получавахме по около 50 лева дмс на месец , но имаше и такива , които взимаха по 150/200 лева всеки месец , защото много работеха вероятно или пък са били оценени подобаващо . Като в онзи стар виц за качествата на секретарката - трябва да има много дълъг стаж / дълги крака / и две висши образования / големи гърди . Контрол на всички нива на управление и ... контрол на контрола иначе ще има много ,, дарени бонуси / дмс !

"Темата е трудна за разбиране от хората, каза днес министърът".Наистина ми е трудно да разбера има ли разлика дали ще кръстиш тези 12х.лв. бонуси или допълнително материално стимулиране. И ако са предвидени 10 работни места, а са заети само 5, това означава, че щатната бройка е завишена и някой трябва да си отнесе наказанието за това.

Корупция в чист и безсрамен вид. Щяла да ги дарява парите. Да ги върне там откъдето си ги е взела, та поне да увеличат малко броят на направленията.

А БЕ БУНГУР, ЗА КАКВО СТИМУЛИРАНЕ ГОВОРИШ - ЗА НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ХОРАТА ИЛИ МИЖАВИТЕ ПЕНСИЙКИ НА РОДИТЕЛИТЕ НИ, КОИТО НЕ СТИГАТ ЗА СКЪПИТЕ ВИ ЛЕКАРСТВА??? ВИЕ СТЕ ИДИОТИ И УБИЙЦИ НА НАРОДА, ЗА КОИТО НЯМА КРИЗА, НЯМА ЗАКОНИ, ЖИВЕЕТЕ БОХЕМСКИ И КРАДЕТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО, ЗАЩОТО УТРЕ МОЖЕ ДА Е ДРУГ НА ЗЛАТНОТО ВИ МЕСТЕНЦЕ. ТАКОВА К Р А Д Е Н Е, КОЕТО ВЪРШИ ГЕРБ Е НЯМАЛО ПРЕЗ "ДЕМОКРАЦИЯТА". ВИЕ НАДМИНАХТЕ И ИВАН КОСТОВ И ЦАРЯ. ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО ОТ ВАС СЛЕД 1989 г,ТРЯБВА ДА СЕ КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, А НЕ САМО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 г. , ЗОЩОТО ТОВА Е ПЕРИОД ЗА ОЗАКОНЯВАНЕ НА КРАЖБИТЕ ВИ. МИЗЕРНИ ИДЕОТИИИИИИИИИ. БОЖЕ, ДАЙ СИЛИ НА БЪЛГАРИТЕ ДА ОЦЕЛЕЯТ СРЕД ТЕЗИ ЛЕШОЯДИ, КОИТО УНИЩОЖАВАТ НАРОДА И РОДИНАТА НИ.

Абе, ГЛУПАКО какво значение има как се казват, бонуси или стимули...........

Прави впечатление,че в ГЕРБ цари тотален хаос и липса на какъвто и да е самоконтрол,особено във високите етажи!Явно е,че Бойко изпуска партийния контрол?!Има самозабравяне до крайност!Такова безконтролно харчене на държавни пари не е имало!Нормално е на всеки 2 години да се извършват промени в управлението,дори и без сигнал!Те си знаят защо!Тези присвоявания са инициирани от съответните министри!Иван Костов затова смени 10 министри,без да дава обяснение!

Все едно да кажеш-не е врат,ами шия.Бонусите може спокойно да се наричат ОТКРАДНАТИ.Например-получих 1000лв.откраднати.

Не не са откраднати , законно са си ги раздали . Друг е въпроса дали е морално според мен не е , според тях те са си ги заслужили е тогава защо ще си ги дарява , заплетен казус !!! Заплатите в държавния сектор не са толкава високи но на рабтещите са ниски а на упавляващите високи ей там е дразнещото . Държавата спекулира с търпението на своите държавни служители като всяко едно шефче на всички нива ти показва ,, вратата ,, само ако посмееш да възразиш или да си недоволен от нещо - ,,армията на безработните е навън ,,, има много , които чакат за твойто топло местенце . И те си трайкат до пенсия . Не е тайна , че за държавни служители са назначени много ,, половинки ,, на приятелски или дружески формации на всяка една управляваща партия или коалиция . Повечето си седят на относително ниските заплати , ,,върви,, им стажа и чакат по-добри времена !

При другите правителства имаше корупция. При това правителство се КРАДЕ ОФИЦИАЛНО ЗАКОННО НА ВСИЧКИ НИВА! Даже корупцията бледнее пред фактите.

Тези пари не са крадени, нито са подкуп. Такива пари са раздадени по всички ведомства, въпреки че Дянков се изцепи да няма раздаване на бонуси. Здравната система, Здравната каса в този вид и правилника за бонусите на държавните служители са създавани от предишните правителства. ГЕРБ, разбира се се възползват. Така че, всякакви сравнения и противопоставяния на сегашните и предишните са неоснователни и глупави!

Защо си мисля,че държавните служители бяха лишени от допълнително финансово възнаграждение. Каква е разликата между: 13-заплата,премия,бонус и стимулиране. За кого са правилата и наредбите?

Интересно как има 10работни места , а тяхна работа се свършва от 5 души. Това не е ли излишна администрация? Бонусите в ЗК са факт от нейното създаване и са от здр.ни осигуровки.

Г-н министър! Къде са бонусите на работещите в Спешна Помощ Бургас? Дайте ни ги. Искаме си ги.Ха-ха ха

Константинов, умната с бонусите и стимулите, че Нешева вече се извинява и ги "дарява"!

Тия ,които получават големите заплати получават и бонуси, а пък за тези с малките заплати няма никакво увеличение от 2008година.

Като е имало "бонуси" и "стимулирани", кажете и какви "премии" са раздавани, че съвсем се обърках!? Може би сте раздавали и "парични подаръци", така, че всичко е в ред?!

Рибата се вмирисва откъм главата. И от този не става министър, както и не става от всяко дърво свирка. Да си подава оставката и да се маха, защото е рядко слаб министър.

Брей....нагли ама чак единица мярка за наглост....като не ти е в ресора г-н министър по-добре да беше замълчал вместо да се излагаш. Не било бонус, а стимул....я да ги съкратят половината заради досегашните стимули, да видиш как останалите ще се мотивират веднага за работа и без парични стимули!

Той даде пример - ако има 10 работни места, но работят 5 души, заплатите за тези 5, на които не са заети местата, се разпределят между останалите. "Стимулите се дават, когато медиците са работили повече, например", поясни още Константинов. Значи има пари за 10 заплати, НО работят 5 човека за двойно заплащане, а 5 човека отиват и се регистрират безработни. Това как се нарича?!!

Що така бе хора? Таз жена нямали нужда от малко разкрасяване, едни нови цици да си направи, за какво по напред с тая заплата?

Той даде пример - ако има 10 работни места, но работят 5 души, заплатите за тези 5, на които не са заети местата, се разпределят между останалите. "Стимулите се дават, когато медиците са работили повече, например", поясни още Константинов. Значи има пари за 10 заплати, НО работят % човека за двойно заплащане, а % човека отиват и се регистрират безработни. Това как се нарича?!!

И тоя е пътник.

Върнете ми държавата да ви оправя всички

Бонус, стимул, награда, дарение, допълнително заплащане за доре свършена работа, дар, подарък, милостиня, зестра, помощ, субсидия, премия ,хонорар, отличие, възнаграждение, компенсация, обезщетение..........сигурно ще измислите и още синоними и други изразни средства за раздаване на големи суми пари!

+1

Защо не изнесат списъци какви бонуси са си раздали другите министерства? Управниците са си създали система да крадат парите на народа , както си искат.

За да стане това, значи някой с когото делят го е разрешил. И двамата веднага вън и на съд.

Знем, Константинов. И циганите не крадат, а си вземат.

Г-жо Нешева,знаете ли резултата от Вашия труд какъв е?Мъжете сами започнаха да израждат жените си.За такъв резултат от работата Ви ,не бонуси ,а заплатите си трябва да върнете

колкото и да настоява г-жа нешева, че се бори за принципи, а не за пари, е непочтено да се дават бонуси, от порадхка на 12-15 хил. лв,които за нея не били кои знае колко пари, но това е 5-6 годишната ми пенсия. а в схщото време, не се дават достатхчно направления,плащаме почти за всичко като ни триябва здравна услуга, потребитеската такса е висока за пенсионерите, щото се определя не по мин. пенсия,а по мин. заплата, която расте... трябва сериозно да се оправи системата, както е в някои европиески страни. и след всичко нека се бори за принципи ........

И тоя плешив цъкльо ще ми обяснява не "било бонуси, а стимулиране" ,т.е. " Не по врат, а по шия" !! Както искате си го наричайте, ама веднага върнете нашите пари и не ми се правете на дарители, щели да си дарът нашите пари, защото са много благородни!!!

Тези пари са от вноските на здравноосигурените. Кой ме е питал мен може ли за такива цели да се харчат парите ми? Питал ли ме е някой и дали въобще трябва да има Здравна Каса?

... това представляват слугите на народа..Крадат го като си гласуват подходяща законова база. И няма нито съд , нито контрол.

Безкрайно нагло е на фона на кризата с която се оправдавате и на комисионните които лапате от всичко да взимате и бонуси, или ДМС или както там му викате....

Най-много ме изуми наглото поведение на "достойната" докторка.Тя знае ли,че най-малко 80% от лекарите и стоматолозите работят само на заплата и пак са лоялни?Вместо да поднася извинения, да ни зарадва с оставка,а парите да внесе във фонд за лечение на децата.

Няма ли някой най-после да въведе ред в тази държава. Излизат в отпуски на маса места безоформени документи и никъде не се отчитат.След това имат да вземат по 10 годишни заплати от отпуски. Въвеждат нови понятия бонуси-което значи раздаване на пари по симпатия и т.н. Понятията-премии , целеви награди които работиха много години ги изхвърлиха като неудобни-защото едното е свързано с определяне на показатели предварително и отчитане изпълнението им или за цел.награда -с договор за изпълнение на определена задача извън сл.задължения и в извън раб.време-и точното отчитане при завършването и.Не казвам,че нямаше извръщения ,но бяха 10 пъти по малко и имаше и обществен контрол и прозрачност Докога ще се смучат народни пари ей така по усмотрение на началници хванати от улицата без никаква подготовка и морал. Абе никой ли не чете това,което пишем? Искаме промяна ,искаме морал

Аз се осигурявам здравно вече поне 10 години. Плащам си коректно всеки месец осигуровките. Ползвала съм лекар през тези години - 5-6 пъти / да чукам на дърво - да не ми се налага/. В болница не съм лежала. Това са икономии за тези 10 години, направени от мен. Искам си ги като бонус!!!!!

А как ще се лекуват циганите и тези които не са осигурени?

Н А Г Л Е Ц И !

НЕШЕВА МАРШ ОТ НЗОК И ВИЖ ТАМ ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА ВЪРНЕШ НАШИТЕ ПАРИ/ти не си се потила за тях/.

А-а-а..., е-е-е..., така може. В това няма нищо укоримо и цинично. ;)

Не е ли време тази устата крадла да си намери мястото.Тези пари са от всички нас,и аз искам стимули ама няма.

Бонуси, стимули... Каква е разликата, когато става дума за раздадени пари, за много пари. Без ясен критерий, по лично усмотрение на Управителката, г-жа Нешева. И, естествено, на себе си най - много. Пак по лично усмотрение... Следва безумна медийна врява - и пак от г-жа Нешева. Тази благородна дама ще си търси ,,правата" до край, до българския съд ...

Чудя се на дебелоочието на някой хора в държавата , този министър и неговата подчинена шефката на здравната каса ......, аз немога да намеря думи.Това е пир по време на чума.За какви бонуси само се говори.А аз получвах минимална работна заплата.Вече не получвам и нея , бях на борсата и от там вече нямам доходи.Иде ми тоя фюрер нацист /шефката на касата? да я гръмна.И се чудя защо хората избридаха.Ние се чудим как да свързваме двата края а тази мърша , вземала луди пари. Нямам думи , е как хората няма да бягат от тази скапана държава.

Питам се колко ли е заплатата на тази крава Нешева?

Ама с ДДС или без ДДС:)?

... с протекции на ДС...

Уважаеми г-н Министър, А кой решава съдбата на хора като мен -болна от Множествена склероза, със 100% нетрудоспособност, без РЕИМБУРСИРАНИ ЛЕКАРСТВА дори за 1лев? -без рехабилитация -без личен асистент Разчитам на отговор....! С уважение Стефка Кръстева

Явно икономическата некомпететност на Министьра.оневини допьлнитъелните заплащания от икономия фонд "Работна заплата"- той е около 10% от икономията. колко икономии са направени Има много форми за заслужено стимулиране на добрите работници!...Нека,Министьра се явява,добре подготвен пред медиите!

Коментари - В Здравната каса нямало бонуси, а стимулиране | Днес.dir.bg

В Здравната каса нямало бонуси, а стимулиране

НЗОК е абсолютно самостоятелна институция и не е редно аз да се произнасям, така здравният министър Стефан Константинов отказа да коментира обясненията на директорката Нели Нешева за получените бонуси.

Обратно в новината

Коментари - В Здравната каса нямало бонуси, а стимулиране | Днес.dir.bg

Коментари

Аве еййй...министре и ти май трябва си ходиш...не било бонус,а допълнително материално стимулиране...като бръкнала в кацата с мен,не си облизала пръстоти ами ги усмукала...каква грандиозна разлика,аааааа...аман от мърши на държавна софра

Комунисти...комуняги...идиоти - кой друг може да е министър и да плямпа врели-некипели... но народа си е избрал... да го... разни ченгета,бодигардове и прочие комунистическа пасмина.

Какво стимулиране на тези тъпанари, след като отивам за една обикновена превръзка в голяма болница и ми искат да си купувам обикновените превързочни бинтове защото нямали такива, а какво остава за нещо по сериозно! Да, стимулиране може ,но когато всичко е на нивото на Германия!!!

Що за проституция са тези палячовци? Не било бонус, а стимулиране....За какво? Да прави по-големи лупинги с ханша ли....тази шушумига петни името на честните и способни българските лекари...нещастник!

Какво стимулиране-нали заплата взимат.Ако не им отърва, да напускат.

цитат:...Той/Константинов/ даде пример - ако има 10 работни места, но работят 5 души, заплатите за тези 5, на които не са заети местата, се разпределят между останалите. " Моят коментар: ако няма работа за тия 10 работни места,се прави НОВО ЩАТНО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ,г-н министре! В УСЛОВИЯ НА КРИЗА ГОВОРИМЕ ЗА ИКОНОМИИ,А НЕ ЗА НАДУТ ЩАТ!!!

Когато бях държавен служител , успях с една сделка да направя приход за бюджета малко над един милион лева . Получих допълнително материално стимулиране от 200 лева , това беше в не толкова далечната 2004 година . До тук относително добре , но заплатата стана толкова ,, голяма ,, , че този месец взех по-малко отколкото предходния - хитро нали ? Всички колеги получавахме по около 50 лева дмс на месец , но имаше и такива , които взимаха по 150/200 лева всеки месец , защото много работеха вероятно или пък са били оценени подобаващо . Като в онзи стар виц за качествата на секретарката - трябва да има много дълъг стаж / дълги крака / и две висши образования / големи гърди . Контрол на всички нива на управление и ... контрол на контрола иначе ще има много ,, дарени бонуси / дмс !

"Темата е трудна за разбиране от хората, каза днес министърът".Наистина ми е трудно да разбера има ли разлика дали ще кръстиш тези 12х.лв. бонуси или допълнително материално стимулиране. И ако са предвидени 10 работни места, а са заети само 5, това означава, че щатната бройка е завишена и някой трябва да си отнесе наказанието за това.

Корупция в чист и безсрамен вид. Щяла да ги дарява парите. Да ги върне там откъдето си ги е взела, та поне да увеличат малко броят на направленията.

А БЕ БУНГУР, ЗА КАКВО СТИМУЛИРАНЕ ГОВОРИШ - ЗА НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ НА ХОРАТА ИЛИ МИЖАВИТЕ ПЕНСИЙКИ НА РОДИТЕЛИТЕ НИ, КОИТО НЕ СТИГАТ ЗА СКЪПИТЕ ВИ ЛЕКАРСТВА??? ВИЕ СТЕ ИДИОТИ И УБИЙЦИ НА НАРОДА, ЗА КОИТО НЯМА КРИЗА, НЯМА ЗАКОНИ, ЖИВЕЕТЕ БОХЕМСКИ И КРАДЕТЕ КАТО ЗА ПОСЛЕДНО, ЗАЩОТО УТРЕ МОЖЕ ДА Е ДРУГ НА ЗЛАТНОТО ВИ МЕСТЕНЦЕ. ТАКОВА К Р А Д Е Н Е, КОЕТО ВЪРШИ ГЕРБ Е НЯМАЛО ПРЕЗ "ДЕМОКРАЦИЯТА". ВИЕ НАДМИНАХТЕ И ИВАН КОСТОВ И ЦАРЯ. ВСИЧКО ЗАГРАБЕНО ОТ ВАС СЛЕД 1989 г,ТРЯБВА ДА СЕ КОНФИСКУВА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА, А НЕ САМО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 г. , ЗОЩОТО ТОВА Е ПЕРИОД ЗА ОЗАКОНЯВАНЕ НА КРАЖБИТЕ ВИ. МИЗЕРНИ ИДЕОТИИИИИИИИИ. БОЖЕ, ДАЙ СИЛИ НА БЪЛГАРИТЕ ДА ОЦЕЛЕЯТ СРЕД ТЕЗИ ЛЕШОЯДИ, КОИТО УНИЩОЖАВАТ НАРОДА И РОДИНАТА НИ.

Абе, ГЛУПАКО какво значение има как се казват, бонуси или стимули...........

Прави впечатление,че в ГЕРБ цари тотален хаос и липса на какъвто и да е самоконтрол,особено във високите етажи!Явно е,че Бойко изпуска партийния контрол?!Има самозабравяне до крайност!Такова безконтролно харчене на държавни пари не е имало!Нормално е на всеки 2 години да се извършват промени в управлението,дори и без сигнал!Те си знаят защо!Тези присвоявания са инициирани от съответните министри!Иван Костов затова смени 10 министри,без да дава обяснение!

Все едно да кажеш-не е врат,ами шия.Бонусите може спокойно да се наричат ОТКРАДНАТИ.Например-получих 1000лв.откраднати.

Не не са откраднати , законно са си ги раздали . Друг е въпроса дали е морално според мен не е , според тях те са си ги заслужили е тогава защо ще си ги дарява , заплетен казус !!! Заплатите в държавния сектор не са толкава високи но на рабтещите са ниски а на упавляващите високи ей там е дразнещото . Държавата спекулира с търпението на своите държавни служители като всяко едно шефче на всички нива ти показва ,, вратата ,, само ако посмееш да възразиш или да си недоволен от нещо - ,,армията на безработните е навън ,,, има много , които чакат за твойто топло местенце . И те си трайкат до пенсия . Не е тайна , че за държавни служители са назначени много ,, половинки ,, на приятелски или дружески формации на всяка една управляваща партия или коалиция . Повечето си седят на относително ниските заплати , ,,върви,, им стажа и чакат по-добри времена !

При другите правителства имаше корупция. При това правителство се КРАДЕ ОФИЦИАЛНО ЗАКОННО НА ВСИЧКИ НИВА! Даже корупцията бледнее пред фактите.

Тези пари не са крадени, нито са подкуп. Такива пари са раздадени по всички ведомства, въпреки че Дянков се изцепи да няма раздаване на бонуси. Здравната система, Здравната каса в този вид и правилника за бонусите на държавните служители са създавани от предишните правителства. ГЕРБ, разбира се се възползват. Така че, всякакви сравнения и противопоставяния на сегашните и предишните са неоснователни и глупави!

Защо си мисля,че държавните служители бяха лишени от допълнително финансово възнаграждение. Каква е разликата между: 13-заплата,премия,бонус и стимулиране. За кого са правилата и наредбите?

Интересно как има 10работни места , а тяхна работа се свършва от 5 души. Това не е ли излишна администрация? Бонусите в ЗК са факт от нейното създаване и са от здр.ни осигуровки.

Г-н министър! Къде са бонусите на работещите в Спешна Помощ Бургас? Дайте ни ги. Искаме си ги.Ха-ха ха

Константинов, умната с бонусите и стимулите, че Нешева вече се извинява и ги "дарява"!

Тия ,които получават големите заплати получават и бонуси, а пък за тези с малките заплати няма никакво увеличение от 2008година.

Като е имало "бонуси" и "стимулирани", кажете и какви "премии" са раздавани, че съвсем се обърках!? Може би сте раздавали и "парични подаръци", така, че всичко е в ред?!

Рибата се вмирисва откъм главата. И от този не става министър, както и не става от всяко дърво свирка. Да си подава оставката и да се маха, защото е рядко слаб министър.

Брей....нагли ама чак единица мярка за наглост....като не ти е в ресора г-н министър по-добре да беше замълчал вместо да се излагаш. Не било бонус, а стимул....я да ги съкратят половината заради досегашните стимули, да видиш как останалите ще се мотивират веднага за работа и без парични стимули!

Той даде пример - ако има 10 работни места, но работят 5 души, заплатите за тези 5, на които не са заети местата, се разпределят между останалите. "Стимулите се дават, когато медиците са работили повече, например", поясни още Константинов. Значи има пари за 10 заплати, НО работят 5 човека за двойно заплащане, а 5 човека отиват и се регистрират безработни. Това как се нарича?!!

Що така бе хора? Таз жена нямали нужда от малко разкрасяване, едни нови цици да си направи, за какво по напред с тая заплата?

Той даде пример - ако има 10 работни места, но работят 5 души, заплатите за тези 5, на които не са заети местата, се разпределят между останалите. "Стимулите се дават, когато медиците са работили повече, например", поясни още Константинов. Значи има пари за 10 заплати, НО работят % човека за двойно заплащане, а % човека отиват и се регистрират безработни. Това как се нарича?!!

И тоя е пътник.

Върнете ми държавата да ви оправя всички

Бонус, стимул, награда, дарение, допълнително заплащане за доре свършена работа, дар, подарък, милостиня, зестра, помощ, субсидия, премия ,хонорар, отличие, възнаграждение, компенсация, обезщетение..........сигурно ще измислите и още синоними и други изразни средства за раздаване на големи суми пари!

+1

Защо не изнесат списъци какви бонуси са си раздали другите министерства? Управниците са си създали система да крадат парите на народа , както си искат.

За да стане това, значи някой с когото делят го е разрешил. И двамата веднага вън и на съд.

Знем, Константинов. И циганите не крадат, а си вземат.

Г-жо Нешева,знаете ли резултата от Вашия труд какъв е?Мъжете сами започнаха да израждат жените си.За такъв резултат от работата Ви ,не бонуси ,а заплатите си трябва да върнете

колкото и да настоява г-жа нешева, че се бори за принципи, а не за пари, е непочтено да се дават бонуси, от порадхка на 12-15 хил. лв,които за нея не били кои знае колко пари, но това е 5-6 годишната ми пенсия. а в схщото време, не се дават достатхчно направления,плащаме почти за всичко като ни триябва здравна услуга, потребитеската такса е висока за пенсионерите, щото се определя не по мин. пенсия,а по мин. заплата, която расте... трябва сериозно да се оправи системата, както е в някои европиески страни. и след всичко нека се бори за принципи ........

И тоя плешив цъкльо ще ми обяснява не "било бонуси, а стимулиране" ,т.е. " Не по врат, а по шия" !! Както искате си го наричайте, ама веднага върнете нашите пари и не ми се правете на дарители, щели да си дарът нашите пари, защото са много благородни!!!

Тези пари са от вноските на здравноосигурените. Кой ме е питал мен може ли за такива цели да се харчат парите ми? Питал ли ме е някой и дали въобще трябва да има Здравна Каса?

... това представляват слугите на народа..Крадат го като си гласуват подходяща законова база. И няма нито съд , нито контрол.

Безкрайно нагло е на фона на кризата с която се оправдавате и на комисионните които лапате от всичко да взимате и бонуси, или ДМС или както там му викате....

Най-много ме изуми наглото поведение на "достойната" докторка.Тя знае ли,че най-малко 80% от лекарите и стоматолозите работят само на заплата и пак са лоялни?Вместо да поднася извинения, да ни зарадва с оставка,а парите да внесе във фонд за лечение на децата.

Няма ли някой най-после да въведе ред в тази държава. Излизат в отпуски на маса места безоформени документи и никъде не се отчитат.След това имат да вземат по 10 годишни заплати от отпуски. Въвеждат нови понятия бонуси-което значи раздаване на пари по симпатия и т.н. Понятията-премии , целеви награди които работиха много години ги изхвърлиха като неудобни-защото едното е свързано с определяне на показатели предварително и отчитане изпълнението им или за цел.награда -с договор за изпълнение на определена задача извън сл.задължения и в извън раб.време-и точното отчитане при завършването и.Не казвам,че нямаше извръщения ,но бяха 10 пъти по малко и имаше и обществен контрол и прозрачност Докога ще се смучат народни пари ей така по усмотрение на началници хванати от улицата без никаква подготовка и морал. Абе никой ли не чете това,което пишем? Искаме промяна ,искаме морал

Аз се осигурявам здравно вече поне 10 години. Плащам си коректно всеки месец осигуровките. Ползвала съм лекар през тези години - 5-6 пъти / да чукам на дърво - да не ми се налага/. В болница не съм лежала. Това са икономии за тези 10 години, направени от мен. Искам си ги като бонус!!!!!

А как ще се лекуват циганите и тези които не са осигурени?

Н А Г Л Е Ц И !

НЕШЕВА МАРШ ОТ НЗОК И ВИЖ ТАМ ДА НЕ ЗАБРАВИШ ДА ВЪРНЕШ НАШИТЕ ПАРИ/ти не си се потила за тях/.

А-а-а..., е-е-е..., така може. В това няма нищо укоримо и цинично. ;)

Не е ли време тази устата крадла да си намери мястото.Тези пари са от всички нас,и аз искам стимули ама няма.

Бонуси, стимули... Каква е разликата, когато става дума за раздадени пари, за много пари. Без ясен критерий, по лично усмотрение на Управителката, г-жа Нешева. И, естествено, на себе си най - много. Пак по лично усмотрение... Следва безумна медийна врява - и пак от г-жа Нешева. Тази благородна дама ще си търси ,,правата" до край, до българския съд ...

Чудя се на дебелоочието на някой хора в държавата , този министър и неговата подчинена шефката на здравната каса ......, аз немога да намеря думи.Това е пир по време на чума.За какви бонуси само се говори.А аз получвах минимална работна заплата.Вече не получвам и нея , бях на борсата и от там вече нямам доходи.Иде ми тоя фюрер нацист /шефката на касата? да я гръмна.И се чудя защо хората избридаха.Ние се чудим как да свързваме двата края а тази мърша , вземала луди пари. Нямам думи , е как хората няма да бягат от тази скапана държава.

Питам се колко ли е заплатата на тази крава Нешева?

Ама с ДДС или без ДДС:)?

... с протекции на ДС...

Уважаеми г-н Министър, А кой решава съдбата на хора като мен -болна от Множествена склероза, със 100% нетрудоспособност, без РЕИМБУРСИРАНИ ЛЕКАРСТВА дори за 1лев? -без рехабилитация -без личен асистент Разчитам на отговор....! С уважение Стефка Кръстева

Явно икономическата некомпететност на Министьра.оневини допьлнитъелните заплащания от икономия фонд "Работна заплата"- той е около 10% от икономията. колко икономии са направени Има много форми за заслужено стимулиране на добрите работници!...Нека,Министьра се явява,добре подготвен пред медиите!