Пускат пръстовия отпечатък пробно в 5 болници

Националната здравноосигурителна каса започва от днес тестово внедряване на т.нар. пръстов идентификатор в четири болници в София и една в Русе.

Обратно в новината

Коментари - Пускат пръстовия отпечатък пробно в 5 болници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПРЪСТОВИТЕ ОТПЕЧАТЪЦИ СЕ МАНИПУЛИРАТ С ОБИКНОВЕН ПРИНТЕР ЗАРЕДЕН С ЕЛЕКТРОПРОВОДИМО МАСТИЛО.

От капитализъм към фашизъм и робство.

Призовавам никой да не се съгласява да участва в този фашистки експеримент на московското копеле Москов. Биометричните данни са лични данни и никой няма право да ви ги събира! Всеки, който участва, доброволно ще се самообяви за престъпник и занапред ще бъде третиран като престъпник, без лична свобода, без права. А тежестта върху името му, душата му, ще бъде десеторна, защото ще повлече цялото общество, ще допринесе за масовото въвеждане на тази фашистка методология! А наказанието за такива няма да е в газова камера, а ще е милиони пъти по-страшно този път.

източването на ЗК по този начин. Но пък всеки може да бъде обявен за престъпник с отпечатъците... И Москов няма да се спре докато не сложи чипове и в главите на българите. Ясно е, че е министър не за реформи , а за превръщането на българина в послушно и следено зайче....

ще се мре

Пак да се изхарчат едни пари за нещо, което е видно, че няма да проработи!Какво стана с чекирането? Всичко ли е наред

не одобряваме работата тази -ряпа, колкото и видимо дълги безчинните и корени от нея да са - това е пълният господар

А дано пръстовият идентификатор и националната здравна карта намалят болниците и ДКЦ-тата на половина,че много станаха!

Моя близка е старша в онкология и ми казва,че на всички пациенти се прави ксерокопие на лична карта и то редовно се използва за написване на неизвършени манипулации,за да се вземат пари от здравната пътека.Същото е и GP-тата надписват си прегледи без да са извършени. Дано пръстовият идентификатор спре тези злоупотреби и източването на Здравната каса!

Твоята близка защо не подаде жалба в прокуратурата за тези нарушения? Тя носи отговорност за извършените престъпление, колкото и самите престъпници. А сега заради близката ти и престъпниците около нея ще третират всички пациенти като престъпници. А истинските престъпници няма с пръста да пипнат... отново :)

аАо искате и на задника си давайте отпечатък ама според писанията ви отдавна сте го отдали на герберомутрите. Не съм престъпник та да ми вземат отпечатък с турски софтуер машинария. От тези копия на лични документи едва ли има човек дето да не му знаят данните мутрите а после пищим за един куп измами..Имам документ и той е достатъчен за представянето ми ако не им харесва да ги забранят

Добре де вие как си го представяте това че пишете такива простотии??Да не би на всяка манипулация да си мислите че пръстов ще слагате??Защо се заблуждавате че тоя който краде гледа от горе над него как крадът и няма да спре докато те не спрът. Парите дето се дадоха за това са много повече от някой надписвания на манипулации и лекарите го признават защото няма никаква логика в остойностяването на здравето

А Ген Тонев и Кадурина където със откраднатите пари от ВМА,синът и направи филма Живи Легенди,кога ще връщат парите 10млн лева а???

При сина на Гоце сиришника

Благо, с колкото и реклами да се украсяваш, ще си останеш бетонната глава от район Изгрев

Да пуснат Москов пробно в 5 болници, да видим дали ще издържи една седмица на прекрасните условия осигурени му от Здравната Каша!

Интересно от кой пръст, цените на пръстите ще скочат рязко.

Схемата пак ще е същата и с пръстов отпечатък. Водят те че си в болницата. Пускат те. Викат те за епикриза/резултати и тогава си поставяш пръстчето и си излязъл от болницата!!!! Това не променя нищо. Всичко е до съзнание, ние нямаме, имаме нужда от пари и затова се прави, а щом няма контрол и осъдени, няма страшно.... Ма няма нищо...

Сега можеш да лежиш в болница и от вкъщи, без въобще да ходиш до там. Достатъчно е ЕГН и номер на лична карта. Пръстовия идентификатор нито могат да си го запишат, нито да го прочетат на око.

КОЙ кабинет изхарчи резерва на Здравната каса и започна да натрупва нови правителствени дългове.Докато гробарите са на власт не се надявайте на нищо хубаво да се случи в държавата,хората ще се палят ,скачат и мрат преди да се пенсионират,мизерията е пълна,корупцията достигна нови върхове,който не е с ГЕРБ му пращат ДАНС и бива смачкан,ще ви взимат пръстов отпечатък все едно сте бандити.НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА,МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА,ЗАЩО ТЪРПИМ???????

Личните ни данни никога не са били лични. Напишете си трите имена в Гугъл и ще излезе къде живеете, къде гласувате, къде сте кандидатствали за работа ... Да не говорим, че във всяка банка в която сте ходили за нещо ... ви вадят ксеро - копие на личната карта и я съхраняват. Ако 5 пъти отидете, 5 пъти ще ви направят ксеро-копие. На въпроса ми: Нали миналата седмица ми направихте! Отговарят - Аз не съм правила. Въпреки, че по закон нямат право, но в България кой спазва законите? Ако откажеш - ще ти кажат, че не могат да ти изплатят парите.

Значи ли това че ако напиша Благовест Кирилов ще излезе цървул с много реклами

няма по хубаво нещо от това, всяка година да сменяш идентификационната система и да прибираш куп пари. следващата стъпа ше бъде идентификация по ретината. това е по-сигурен метод от пръстовия отпчатък, пък и системата ще е по скъпа. още от сега имам претенции аз да внедря системата. пък след това не знам, някой може да се сети за нещо друго.

Те престъпниците нямат пръстови отпечатъци, но болните ще имат! Не знам как ще е за тежките случаи и тези в безсъзнание.

гореща тава от печката извадих и си изгорих пръстите от къде точно ще ми вземе отпечатък министърчето? и да ме цуне!

Откъдето ти взеха за международен паспорт. Нищо ново! Ако така ще спрат злоупотребите - трябва да се опита!

На принципа "От опит глава не боли"? Да, ама едва ли...

А злоупотребите с личните данни малко ли са ама никой не взе никакви мерки ащото са си съдружници в кражбите на всички нива.

Личната ми карта и справка, че съм осигурен не стига ли? Все едно болницата е някакъв секретен обект, където се влиза само с отпечатък. Смешници нагли.

Този Путю Абдалов Москов кого лъже. Отпечатъци, не прикриват източването на пари по невалидни пациенти и направления...

държавни и общински служители с пръстов отпечатък и видеоконтрол да удостоверяват работното си време, ранното напускане на работа в петък следобяд и разните шмекерлъци с извънреден труд, положен в ресоранта на софрата

И на всичките им служебни коли,да се сложат GPS,и да бъдат пуснати във Нета във реално време,да може всеки който се поинтересува да види,на къде си возят задниците,на държавна издръжка.

Браво другариую кирливов

Лиляна Павлова Нагло: НЯМА ДА СВАЛЯ ЦЕНАТА НА ВИНЕТКИТЕ И ТРЯБВА ДА МИ БЛАГОДАРИТЕ, каквото и да е решил Съда! Няма да свалим цената на винетките, заяви отново нагло в ефир министър Лиляна Павлова. Решението на съда, който се произнесе миналата седмица, че цената им е неправомерна, касае само постановлението, с което ние приехме повишаването на цената, а не самата цена! Аз лично обжалвах на по-висока инстанция и дори тя да потвърди това решение, в което силно се съмнявам, никой да не се надява, че ще му се връщат някакви пари! Цената и стойността на винетките ще са тези, които са в момента! едва не изтропа по бюрото министърката. Тя заяви, че съдът не отменя за времето назад, а просто решава занапред. Което е доста странно тълкование, но от Лилито какво да очакваш? Съдът може да ни инструктира да гласуваме отново цената, като спазим друга процедура, а не да връща взети решения!, каза още министър Павлова. Сигурна ли си, Лиле? Сигурна ли си, Павлова, че от юридическа гледна точка нещата стоят точно така, както казваш? Защото в момента хиляди адвокати четат изказването ти и ти се смеят с глас! Съдът може да връща взети решения! Може и още как! Но невежеството не е оправдание, особено за министър! А народът е прекаран и от девет кладенеца ще му докарате вода, за да го доудавите в нея. Наглостта герберска стана толкова голяма, че Павлова стигна дотам да заяви, че се смилили над хората и затова цената на винетката била вдигната само с малко. Предложението било да струва 150 лева, но от ГЕРБ го отхвърлили от грижа за народа и по социални причини. След което безсрамно Павлова изрече още една лъжа: В момента нямало тапи никъде по магистралите, освен по Хемус. Тракия била спокойна, че дори пустеела. Абе, направо нямало никакъв трафик. Явно министърката се придвижва само с хеликоптер или правителствения самолет. Тя няма представа, че от София се излиза близо час, а задръстването по магистралата е до Ихтиман, особено когато има някой непредвиден ремонт. На влизане в Бургас пък се образува колона от близо 10 километра и автомобилите едва пъплят. Трите милиона, хвърлени за надлез към Южното Черноморие пък окончателно объркаха трафика и сега от града не може да се излезе половин час, тъй като надлезът води направо към най-задръстеното кръстовище. Шофьорите псуват в жегите, а министърката се хвали по телевизията. Наглостта на управляващите е безкрайна! Ще плащаме скъпи винетки, ще висим в задръствания и на всичкото отгоре трябва да благодарим, че не сме платили 150 лева, за да караме по вече раздрънканите и с изяден асфалт магистрали. Да, благодарни сме ви господа и дамо управляващи от ГЕРБ! Но ще сме още по-благодарни, ако ГЕРБ спрат да се фукат и се махнат. Завинаги! А най-благодарни ще сме, ако някой ден благодарен народен съд ви прати задълго в затвора при закоравелите рецидивисти! Нали и те са народ! Нека те ви благодарят подобаващо!

непълно служебно съответствие и престъпления по служба това е характеристиката на дебелото направо да се кандидатира за президент - ще ѝ пишат протоколите заслужило си го е с наглост

Нали и тя е от ваща крадлива комунистическа черга бе Благо И тя като теб е партизанска внучка

А Москов,кога ще влиза във затвора,за незаконните ваксини,които внесе от Турция Пентаксим,които бяха доставени за да се изпробват на Българските деца,дали ще има странични ефекти а???

Когато и ти АЙДУК ЧЕРВЕН

За тоя народ , само така. Отпечатъци,снимки, глоби и малоумия, колкото могат да се измислят по- вече. Търпи и чака някой глупак да го освободи даром. Браво Боче, взимай им отпечатъци и от краката, даже да си регистрират задължително всички размера на клозетните чинии, а тия които са с нужници ,за тях глоби.

Пръстови отпечатъци ...за престъпници ли става въпрос !Москов ,искам лична здравна карта и аз да си управлявам парите ,ясно ли е !

Естествено ,че за престъпници сега ли го схващате. Кой бе казал, "аз съм мерзавец и вие сте мерзавци и за това се разбираме." Г-н Борисов, като ви изберат и за президент , тогава почвай да им взимаш, косми, слюнка и актуална снимка със почерков материал. Няма оправия с тия криминалци,накъде се обърнеш все тодорживковец, все артист и ако може да гепи.

г-н Борисов забравих да подсетя, и да не им увеличаваш заплатите. ще ги държиш на 100 евро пенсия и 200 евро минимална заплата, да видим до колко може да издържат. Ако тръгнат да крадът или да протестират веднага или затвор и глоби или лудница и веднага отпечатъци, снимки , и почерк, почерк задължително щото пишат много анонимки някои даже срещу властта. Ако почнат да се палят, няма нищо това са нормални работи ,случват се,таман ще намалее престъпността и ще се увеличи разкриваемостта на престъпленията. Ако тръгнат да бягат в чужбина за берачи на капини, нека да отиват ,там да бесуват ,но самолет няма да им пращаш за връщане.

Нещата са прости! 5 ДКЦ-та, 2 болници, 1 специализирана клиника = Акционерно Живото Застрахователно дружество.Парите ми са при тях, налага ми се лечение в друга специализирана болница - в друго АД, парите ми отиват там служебно!Ако не ми стигат, моето АД добавя, като за напред увеличава вноската ми за да навакса инвестицията направена в мен.Това е!ОЛИГОФРЕНИ!

Защо е нужно това . Защо не се въведе система на Здравеопазване като в Турция , САЩ и ЕС . Лична Здравна Осигуровка в в Частна Фирма . Ако имаш пари в нея те лекуват до Лимита .Ако нямаш пари в гората и Умираш .

За да се спре източването на ДДС, да го направим 100%!

Не само пръстов отпечатък, ще давате, ами ше ви майката е............!

Вземането на пръстов отпечатък в болниците да не би да е заради това да се определя дали пациентът е...престъпник?!

Не, не е затова. Напротив, престъпниците се лекуват приоритетно, на почит, във ВИП стаи и накрая се измъкват без да платят сметката си/като Митьо - Очите/. Над 40000 лв. дължи на Бургаската болница. Сега сигурно ще завлече и Софийската. Отпечатъка е за да минават пациенти, които наистина са ползвали болничното заведени, аптеката ... всички знаем, че надписват и "лекуват" хора, които са или в чужбина или не са стъпвали в болницата.

Поредната лудост и безсилие пробутвани за антикорупционна мярка.

И коя е фирмата-изпълнител? Коя е тази фирма, която ще разполага с пръстовите ми отпечатъци, ще знае болестите ми и на всичкото отгоре ще получава парички за това?

В България има един идентификатор и той се нарича "лична карта", всичко друго е безсмислено пилеене на грешни народни пари, за което се иска ОСТАВКА!!!

Никъде по света няма и не съществува такова нещо! Вие нарушавате международни закони и нямате право да правите това. България трябва да бъде съдена!!!

Ще поставя отпечатък между задните бузки на "нашмъркания изцъклен дебил", и то само с изострения нокът на средния си пръст...!!! Да...!!!

Не е ли по-ефективно болните да се дамгосват /например с нагорещено желязо/ по челото, или на друго място на лицето с осигурителния си номер?

Да слагат пробно чипа, че да се свършва. Писна ми да го чакам тоя нов световен ред...

Не е коректно да се нарича пръстов отпечатък, защото е пръстов идентификатор. Разликата е съществена, особено за любителите на конспирацията и параноиците, които в този форум са 100% от пишещите

Е добре де, а сега обясни ми като на прост човек, как аджеба като вляза в кварталната аптека и ще ми регистрират пръстовия идентификатор в системата? От една мижава аптека как ще ме регистрират като при това как ще са сигурни, че това съм аз, а не е брат'чеда ми от Каспичан? (имай предвид че все пак съм инженер завършил електроника така че си помисли внимателно как ще ми го обясниш).

Проблемът не е в отпечатъците, те доста трудно се фалшифицират, защото са уникален генетичен маркер. Въпросът е, че не съществува информационна система, която да регистрира, обобщава и канализира тези данни. Машинки лесно ще се купят, но за да се "чете" тази информация, трябва да се разработи национална информационна система. И не само: за да финкционира ефективно, тази система трябва да се поддържа и обновява. Иначе ще стане едно голямо нищо, като с телефон 112, където реално автоматизацията се издъни след втората година, защото държават няма възможност да плаща на софтуерната компания за поддръжка.

У Каспичан не останаха българи. Избягаха - няма работа. Останаха цигани само и ти ми твърдш , че си българин с братовчед циганин. Не се ебавай с Каспичан казано с други думи.

Корнелий

По същия начин, по който ще ти регистрират и ИД-то на личната карта. Само дето няма да прекараш ЛК през четеца, а пръста си през четеца. На всеки отпечатък съответства ИД, което се сравнява

Кой ще ти позволи да провериш дали ти взимат пръстов отпечатък или пръстов идентификатор? Ще ти разрешат да им гледаш в компютрите и сървърите ли?

Не съм БСП, защото не аз взех властта с кървав преврат, който наричахте и все още наричате народна революция. Не съм БСП, защото не аз, а вие се кръстите сега в църква, която сте взривили преди време и до днес това е най-тежкият терористичен акт в историята на България с 213 убити и 500 ранени. Не съм БСП, защото не аз, а вие избихте елита на нацията и го заменихте със селяндури с окървавени ръце. Не съм БСП, защото не аз, а вие заграбихте цялата собственост на хората, която те са имали дори по време на турското робство. Не съм БСП, защото не аз, а вие изпращахте в лагери на смъртта хората несъгласни с партийната ви линия, която ви беше начертана в Москва.

Баце, трай си, щото гледаме днешния елит, който не се различаа от социалистическия, царския и османския. Пеевски, Василев, кметът на Трън, Искров, Цацаров, Миленков, Марковски, дядо Борис, отец Николай... да изреждам ли още? И ти жалиш за подобни паразити?

Коста Анастасов Янков е български офицер, комунист и един от организаторите на Атентата в църквата Света Неделя.Роден в Пловдив баща българския революционер полковник Анастас Янков и майка Мария Попгеоргиева - сестрата на Райна Княгиня. Съпруг е на Стела Благоева, дъщеря на Димитър Благоев. Още като ученик се бие в четата на баща си в Македония. Взима участие в Балканската война, в Междусъюзническата война и в Първата световна война, получава всички награди за храброст. Главен редактор е на вестник Народна армия от 1920-1923 г.Въпреки решението на ЦК да не се провеждат терористичен актове, Янков взема решение да ликвидира физически правителството и върхушката на ЦБ. Много са учудени Майор Коста Янков, ръководител на военната организация, известен със своята дисциплинираност и идейна чистота като комунист извършва акцията вСвета Неделя въпреки забраната на ЦК. Аз живея в Македония! И не давам ни петак за други идеи. А Македония можем спаси само като се облегнем на Русия. Всичко друго е предателство. Ето с такъв дух и с такъв фанатизъм беше човекът, който извърши почти на своя глава атентата в Софийската катедрала пише Страшимиров.

...а в час ли си ?!?

Аз казах на перфектен руски език, че е възможно да присъединя България към ОНД. Аз съм 310% годишна инфлация. Аз съм 10 долара месечна заплата. . Аз съм 3000 лева за 1 долар. Аз изкарах над 10% от населението на България да протестира и да стачкува срещу мен.

Много важно уточнение: Пациентите НЕ СА ДЛЪЖНИ да дават пръстов отпечатък. Наредвбата позволява отказ от предоставяне и регистриране с лични документи. Та, те така!

Браво!Крайно време беше-така поне малко ще намалеят злоупотребите и източването на Здравната каса.

Никакви злоупотреби няма да намалеят, докато не се изгради единна здравна информационна система, където да се генерират данните от прегледите. Ти нещо за такава система чул ли си?

сгиятаега ме викат в сряда в 7.30 ч. и до след обяд 2-ч. минавам прегледв онкологиятаЕтстествено ме чакирва и чак на тредиуя ден в петък ще ида за 030 ч за вливане и ще чакам до 11ч. да ме чакиратрче уж съм била там 3 дена.Е това ако не е ДАЛАВЕРА ЗА Москов-какво е.

...злоупотребите и източването ще продължи ...

Като има пръстов отпечатък знае ли се лекарите какви измислени клинични пътеки ще напишат? По скоро въведете пръстови отпечатъци в народното събрание

Трябва да се ГАРАНТИРА оборот за фирмата-восител на устройствата за пръстови отпечатъци.

Този, който ми сложи минус, да обясни на аудиторията как ще функционира системата за обслужване на пациенти с пръстови отпечатъци, при положение че не е изградена национална база данни с отпечатъците на всички граждани и електронни картони за заболяванията им. Или си мислите, че е проста работа и ще се изгради системата за броени дни? Да не стане като с държавната поръчка за Електронното правителсво, по която оборудване за стотици милиони гние в складове и мазета, защото не е изградена платформа за функционирането му.

с автомат калашников приемате ли. а само с отпечатък от затвора?

гаври с пациентите? Махай се!

Гарантирано от Гроб!!! Страшна трагедия във Велико Търново с 33-годишен готвач Останалият без работа мъж скочил от тераса, паднал върху чадър, оцелял, събрал сили и с повторен скок сложил край на живота си 33-годишен готвач от Велико Търново се е самоубил след повторно скачане от третия етаж на кооперация. Драмата се разиграла около 22 часа в понеделник на ул. "Петко Тодоров" 39 в квартал "Картала" в старата столица. Неотдавна Д. Д. останал без работа и изпаднал в тежка депресия. В злополучния ден младият мъж излязъл на балкона на дома си на третия етаж и се хвърлил през перилата. Той обаче паднал първо върху разпънат над приземния етаж чардак и асма.Претърколил се и се озовал жив и здрав на земята, пише "Труд". След като оцелял, Д. Д. се върнал отново в жилището и повторно полетял от другия край на терасата. Този път обаче паднал върху бетонната настилка и издъхнал. Предсмъртно писмо не е намерено.

Ти вече имаш в полицията Добре че беше оня айдук шумкарина да те отърве

Аз съм режим на тока "2 часа има - 2 часа няма" (и не можеш да си догледаш поредния епизод от "Костенурките нинджа"). Аз съм купонна система за олио и захар. Аз съм празни магазини с блеснали рафтове. Аз съм опашки за хляб и мляко още от 4ч. сутринта. Аз докарах страната дотам, че светът да ни праща хуманитарна помощ в мирно време и без да сме пострадали от природно бедствие.

А, с кой пръст ще мога да участвам?

С кутрето.Аз съм запазен за министъра

Много ви благодаря! Аз за един преател питах ...