НЗОК подкрепя пръстовия идентификатор в болниците

Надзорният съвет на НЗОК подкрепя въвеждането на пръстов идентификатор при постъпване в болница. Идентификаторът не е пръстов отпечатък.

Обратно в новината

Коментари - НЗОК подкрепя пръстовия идентификатор в болниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пак ще има някой ,който ще си напълни гушката хубавичко!!! А пък този Шарков да го изгоним веднага!Ние ги избираме ,ние трябва да ги махаме!!!1

а не може ли направо да ни ампутират палеца , примерно ? !

Дейността по узаконяване на пръстовия отпечатък го компрометира като доказателство в съда. Поведението на НЗОК е пример за невежество и непознаване на ЗАКОНА ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ. За издаване на лична карта се снемат биометрични данни и се вземат отпечатъци от пръсти, които се съхраняват в МВР. В това време поставяне на пръстови отпечатъци за болници и аптеки и то с друга последваща правна норма издава огромно непознаване на действащото законодателство! Пръстовият отпечатък представлява удостоверение на идентичността на лицето и не може да се използва безразборно.

Прав си!

Всяка санитарка и секретарка ще ти има биометричните данни, какви доказателства могат да бъдат при това положение?! Решението е индивидуалната партида, то е кранчето дето ще затвори чешмата за кражби, но нашите комисионери членове на корейската комунистическа партия не искат да решат проблема!

за лична карта, взимат ги само за международни паспорти.

И аз не си спомням последният път, когато се смениха личните карти да са ми взимали пръстов отпечатък. Няма такова нещо!

Аз съм ЗА въвеждането на идентификация с пръстови отпечатъци, но да направят системата както биткой-а и торентите Peer to Peer (P2P), така няма как и да искат да манипулират, защото цялата информация ще е едновременно на всички машини във всички болници ;) ...естествено, че ще е криптирана за да няма злоупотреби с лични данни! ;)

биткойн-а

добитък кога ще поставят? Може и ушленцата да маркират. Реторичен въпрос бе, овцете, не се обиждайте! Двукракият добитък и престъпниците така ги маркират - с пръстите. Аре бегайте да влачите хомота, щото на мафията и електората й от гетата им трябват парите ви.

С индивидуалните партиди ще стане ясно "Кой яде, кой пие, кой плаща?!" Само, че управляващите искат по-голямо парче от парсата, а не да решат проблема!

партиди - напиши си ЕГН-то в сайта на НЗОК и ще видиш дали си с осигурителна партида. Но кой яде и пие е тайна, знае се само кой плаща.

било някак обидно. Абе я си признайте, че има стотици хиляди абсолютно НЕГРАМТНИ.

Искаме индивидуална партида не ни пробутвайте тези лъжи и неграмотните могат да имат чип с индивидуална партида!

партида,щом те засяга , мен вече не. Прозрях, че тук, където всеки знае ама най-добре, изказват се особено по форумите най-авторитетно няма никакво спасение, ама никога! А вие капацитети, аз не исказвам мнение, казах само, че може да се дискутира, но от СПЕЦИАЛИСТИ. А вие попитахнте ли се защо ние сме най-зле от всички бивши соц.страни? Лично аз имам за себе си отговор.А резултатът е че вече не съм тук.

Искам индивидуална партида, заявявал съм го много пъти на различни форуми на политици и касата! Така е нормално! Нали искате да следвате по-големите братчета от САЩ и Европа, ами действайте! Не ни пробутвайте номера от Корейското здравеопазване!

Всяко нещо, което касае достойнството на хората и личната им телесна неприкосновеност е и ТЕХЕН въпрос. То решение просто, има едно - да не се ходи на лекар изобщо. Ама и за това ще почнат да те глобяват, системата няма да те остави на мира. Аз викам да ти сложим главата на дръвника и какво ще правим с теб да го коментират специалистите, без да имаш право на глас. Ето така действат тоталитарните режими - под прикритието на "експертните" решения. Как пък нито едно хуманно решение няма на проблемите, а все правата на хората се ограничават, уж в името на общото благо. Оруел '84 се сбъдва. Комунизъм или капитализъм, оказва се, че всичко са ТОТАЛИТАРНИ режими. Върви се към контролирано общество. Всъщност, авторите на такива книги и в най-лошите си кошмари, не е можело да си представят какво ще се случи сега, със съвременни технологии. Но са очертали основните идеи и всичко върви по план.

ама някой взел вече комисионна. А дали е взел? -ама как така - взел е! Аз бих искал да знам кой е взел комисионната за НАПЪЛНО НЕНУЖНИТЕ ЕЛЕКТРОННИ КОНТРОЛНИ АПАРАТИ по ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА, тяхната поръчка, кой я изпълнява и монтира. Не мислите ли че това е колосална измама - за нещо абсолютно ненужно, има си контрольори.

А защо с пръстов идентификатор? Унизително е някак си!Остава и снимки в профил и анфас да правят! И това заради 50 или 100 лекари-шефове на болници-гешефтари! Не можеше ли да го направят със идентификация на ириса на окото? По изискано е някак си!Ще се чувстваме като милиардери, които си отварят трезора. Отиваш в аптеката, поглеждаш през ключалката на вратата (там да бъде монтиран четеца), и готово-разпознат си....!

Защото не искат да въведат индивидуални партиди! Ако имаш индивидуална партида ти сам си контролираш парите, те са ти по сметка! С индивидуалните партиди няма да могат да те крадат и да се правят злоупотреби! Те не искат да спрат злоупотребите, искат да продадат устройствата и да назначат още хора на заплата да контролират устройствата!

Циганката, която няма и един работен ден,и е с 5-6 тайнета, каква партида ще има? Пак ще е от някаква обща каца!От която най-лесно се краде.

ама от никъде. Всяко нещо предложено особено ако не е от комунягите се оплюва. Абе хора, абе капацитети отвсякъде, чакайте, да се отгледа отвсякъде предложението, не плюйте веднага злостно. Може не изцяло да се проведе, как гласуваме, защо да не даваме пръстови отпечатъци - не е сложно. Верно за изподнали в кома е проблем, но колко са те. Или вие сте от тези, които крадат по този начин ЗК, защото тя се изгточва по хиляди начини, но един може да пресъхне.

Като не си КОМУНИСТ, ЗАЩО НЕ ИСКАШ ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ, ЗАЩОТ ТОЗИ КОЙТО НЕ ПЛАЩА ОСИГУРОВКИ ДА МИ ЯДЕ ПАРИТЕ, А КАПИТАЛИСТЕ, РАДЕТЕЛ НА СВОБОДНАТА ИНЦИАТИВА И ПРАВОТО НА ТОЗИ КОЙТО РАБОТИ ПОВЕЧЕ ДА ПОЛУЧАВА ПОВЕЧЕ, А?! КРАЖБАТА ОТ МОИТЕ ПАРИ ЛИ ТЕ ВДЪХНОВЯВА И ТИ ДА КРАДЕШ ПОКРАЙ НЕОСИГУРЕНИТЕ?!

Кражбата им е музата... дотук е добре, но следват само глупости.

Не съм комунист! Не искам разни крадци да ми ядат парите! Не искам разни мърльовци дето не спазват законите и не плащат осигуровки да ме подяждат! Ти си комунист, защото искаш да раздаваш моите пари и да ги лапате колективно!

Естествено, че ще подкрепят, удобно нищо не се случва да се опазят парите на хората, няма ИНДИВИДУАЛНИ ПАРТИДИ СПРАВЕДЛИВИ И ЛЕСНИ ЗА КОНТРОЛ, нашите хора ще продадат прескъпо устройствата, ще назначим още 1000 наши хора на лапачка, за да контролират тези устройства, ще им дадем дебели заплати от парите на касата, тези пари ще отидат за нашите хора, а не за лекарства и операции, ОХ БАБАЧКО, А ПАЦИЕНТА ДА ГО Д............!

Да се мъчиш да обясниш, че в компютъра, значи, не стои снимката на Москов, примерно, и то във формат 9х13 на гланцирана хартия, а стои една поредица от числа (код), която съдържа информацията за картинката (снимката на Москов). И когато се затъжиш за него, кликваш и снимката се появява на екрана...от числа (код) станала на снимка (отпечатък). Действително трябва да считаш народа си за аборигени, за да им обясняваш, че в системата няма да има отпечатък от пръста им, а ....код!

Предстояло експерти да проверят нам какво си....? Най-вероятно системата вече е поръчана и комисионните са получени! Също както вече подписаните договори с банките за 16 -те милиарда заем.Пък и самото напушено министърче Моската си каза, че системата ще бъде въведена до края на януари 2016 г. Все пак са три месеца, кога експерти, кога решения, кога монтажи? Пушек и мъгла е всичко това, въпроса е решен отдавна...

Драги политици и ентусиасти. Известно ли ви е, че качествен четец за отпечатъци струва около $4000. По един ли ще има в болница или по няколко? Ако забележите "хубави" четци по 200-300лв да знаете, че съвпаденията и несъвпаденията на отпечатъци ще са цяло шоу. Достатъчно е 5 пъти да се чуе как някой е объркан или неразпознат и цялата ви система-откритие ще отиде на боклука. Така че правете сметки преди медийни сензации.

Подкрепям! И в допълнение- тези, които са имали вземане-даване с такива четци знаят, че с напредване ра възрастта пръстовите отпечатъци при хората се поизхабяват и разчитането им става по-трудно. Т.е. четците наистина трябва да са от качествените, като се има предвид, че в болницата ще постъпват не само млади и здрави хора. ;-) И това е само един от многобройните въпроси, които поставя това "причудливо" предложение.

да не говорим какво шоу ще е, когато линейката докара пациента по спешност първо на регистратура да му свалят отпечатък...

Пациебт с изгорени ръце не го приенат в Пирогов!

Да отиде в някоя частна болница тогава.

Тоя се грижи повече за касата,отколкото за пациентите.Интересно кой му плаща заплатата?

То не било пръстов отпечатък, най ми било биометрични данни... ВЕрно ли?! Не по врат, а по шия!

нали от биометричните данни винаги може да се възстанови картинката на папиларките на пръстчето?

Въвеждането на средно-пръстовия идентификатор е надграждане на системата...

Гроб да връща парите дянков дето ги окраде тая долна пица в здравната каса

Виждам дир/а, как трие мнения дето не му изнасят без мотив ( да де някой плаща а то си е мотив ) и оставя само мнения за полицейска държава, за това колко е тъп този или онзи, за това колко ни преследват. Всеки има личностна отговорност за реалността, ако тя е корумпирана, може би и ти дето триеш мненията подпомагаш тази реалност. Вярно и ти си имаш оправданието... Така ми наредиха... Правя го зарад децата... Другите убиват а аз само трия мнения... Всеки кове не само своята съдба но и на всички други

Срещу хора без морал и скрупули очевидно няма друг начин. Понякога се изискват крайни мерки, колкото и да не се харесва на някои.

Да си взимат крайни мерки срещу корумпираните докторчета, дето "лекуват" Индиана Джоунс и какви още фантоми бяха излели при оная провека преди месеци, за да усвояват пари за клинични пътеки. Като не могат да си озаптяват кадрите, откъде накъде от мен ще събират биометрия отгоре на здравните вноски?

Хасърджиев, аз пък имам друго предложение за намаляване на злоупотребите с парите на осигурените граждани: индивидиални партиди! Това има ли го в другите страни, а, Хасърджиев, или е по-яко да събирате биометрия от тия, дето си плащат, за да могат да си ползват това, за което си плащат, и евентуално да продадете някое и друго здравно досие, ако "има интерес"?

Зравната каса, вместо да се хваща на безумията на министъра за пръстови отпечатъци, да извърши проверка как болници си осигуряват пациенти по клинични пътеки чрез обявените от тях "профилактични безплатни прегледи"

е на всички нива. Ако се стигне до пръстови отпечатъци за да си вземеш няколко хапчета безплатано, това е върхът на полицейщината. В един момент Москов ще трябва да се прости с пръста си за да видим той как ще си взема лекарствата като одъртее. Проблема е в лекарите - крадци. По-скоро на всяка безплатна рецепта трябва да има лекарския отпечатък вместо печат.

Плащам им по 208 лв. на месец, което си е направо престъпление. Значи съм престъпник и затова искат да ми снемат отпечатъците. Допре поне, че не искат да ме идентифицират по сфинктера.

през нощта и до час няма да я има. Друго си е за Сидеров ....по два дни държат статиите.

как няма начин да му кажа на Министъра, да махне личните лекари, тези паразити и всичко ще си дойде на мястото, после за циганите никакви помощи, ако не работи легално никакво медицинско обслужване има начини ама мозък си трябва

Имам по-хубаваидея. На всеки приет се закача джипиес, наема се фирма, дето следи кой къде щъка в реално време и при излизане от болницата- веднага го спипват, не плащат на болницата нищо, а болният сам поема отговорността, че е искал да иде да се окъпе вкъщи или кой знае къде.

Аз съм сигурно идиот. Така и не мога да си обясня какво значи "пръстов идентификатор". Според моите ограничени познания, за да те идентифицират пръстово някъде трябва да има нещо по което да го направят - демек отпечатък. Аз до момента не съм осъждана, нито била подсъдима и слава богу не съм имала взаимоотношения с родната полиция, която ни пази. Как аджиба ще ми направят пръстовата идентификация, като не ми искат пръстовия отпечатък. Престъпник ли трябва да стана, за да мога да се лекувам. Трябва ли да се чувствам дискриминирана.

Отговарям: Пръстов идентификатор представлява част от папиларните линии, които са характерни, уникални и неповторими за даден човек. Информацията не представлява пълния пръстов отпечатък а само отделни характерни линии от него. Аз обаче се чудя: Къде ще ни взимат тия биометрични данни и няма ли пак да се оформят огромни опашки пред НЗОК? И каква е далаверата от всичко това за НЗОК, след като на практика нищо няма да се промени?

Кой източва здравната каса ? Колко осъдени има за източване на здравната каса? Колко милиона или милиарди са източени от здравната каса. Кой допусна това ? Кой прикрива тези който източват здравната каса ? На кого трябва да се взимат отпечатъци от крадливите пръсти, на този който източва или този който търси здравна помощ ? Кой трябва да отговори, този който контролира здравната каса или този който е на власт и е отговорен за управлението на територията. Кой допуска да не се спазва закона и да се краде от здравната каса. Защо трябва да се взимат отпечатъци от пръстите, или почерков материал, или гласов запис, или косми, или секрети, или мирис, на пациента или да се прилагат тези полицейски похвати спрямо крадците източващи здравната каса ? Кой , ....... ? Защо не се изземват следови отпечатъци от крадците а се взимат от пациента който търси т.н здравна помощ ?

Само психопат и луд ,може да иска да се взимат отпечатъци от пръстите на гражданите при предоставяне на здравна помощ. До колко е здравна помощ е друг въпрос , но вземането на отпечатък от пръсти е абсурд ,това е противоконституционно действие, а подобно мислене е за затваряне в психиатрия и дълго лечение на студено , изолирано от обществото. Самата идея е асоциална , криминално обидна и противозаконна. Не е чудно ,че идва от управляващата клика.

а в това ,че само мвр има право да съхранява пръстови отпечатъци.

Управляващата хунта, не казва кой източва здравната каса. Пациента ли я източва или корумпирания - търговец - доктор ,началник на здравно заведение, джи пи и ли някой друг с бяла престилка ? Кой източва касата ?На този въпрос , малоумниците от властта трябва да отговорят. И вместо да взимат отпечатъци на този който източва , да го снимат в профил и анфас, те издигат идиотската идея да взимат отпечатъци от умиращите, от търсещите помощ, от беззащитния пациент ,който умира докато чака пред кабинета на този който източва. Това се казва не малоумие, а идиотизъм в мутренска криминална територия . Така става когато загубиш държавата си, родината си , акъла си. Резултата, ще е взимане на отпечатъци от целия туземен народ, създаване на полицейско фашистка колониална власт с огромна картотека за сащ и и окупационния им корпус на територията и още по голямо източване на т.н. здравна каса. Не случайно ,единствения източник на доход в тази територия са проектчета от евроаншлуса отпускани на властта,която все повече и повече забогатява и упражнява неограничено тоталната си власт над нещастния наивен и оредяващ народец.

Касата се точи сама, ама се чуди на кого да го натовари и кой да го отнесе вместо нея. Тоталното им плиткоумие и кривонасочена мнителност е проблемът. Отделно- стойността на целия претрупан административен апарат. Работа за 1 лв, цена на контрол върху нея за 100.

По точно, се източват нашите осигуровки.

Може да е добре при постъпване в болница, но за аптеките не си го помисляйте! Всеки трябва да е в състояние да купи лекарствата на всекиго.

Идеята зад всичко това е да се похарчат около 30 милиона лева през фирма на Цветелина Бориславова за закупуване на хардуерни четци за всеки лекар в България. Не е нова идея, при предишното си управление ГЕРБ се опитаха да я прокарат чрез Ана-Мария Борисова, кукувицата дето Бойко назначи за министър ... Сега пък са подвели Москов ... за носа

За обществените поръчки, има конкурс, "драги"!? Това да не ти е позитания "аз на тебе ти на мен".

е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ.

не става въпрос наистина за пръстов скенер на място, а за някакъв носител, то това не е по никакъв начин по-различно от Л.К. Щом е някаква карта с данни пак може друг да я занесе в болницата.

В държавата на мутрите може да се взимат отпечатъци и задници. Простотията и тъпотата стигнаха до там,че този народ загуби държавата си.Превърна я във фронтова територия, на която всеки туземец с отпечатък и под ботуша на окупатора и управляван от простаци.

В страната дето бабите са толкова прости и корумпирани, че непознат им вика по телефона... Дъщеря ти уби един на пешеходната пътека, хвърли едни пари през прозореца за да я оправим у полицията... и тя хвърля. Та внуците и в ужас анализират, че ако този отпечатък биометричен биде криптиран и после съхранен, някой може да го открадне, декриптира и използва срещу него... Леле, леле, леле Пенке. Оставете да щракате по клавиатурите и си изметете пред входа и идете се разходете. То бива параноя, то бива... Освен откровени и дивашки нападки на личностна основа аз не виждам смислен коментар. Няма нито едно предложение а само жлъч, омраза и дивотия. Не правите нищо друго освен да скимтите в анонимност

И С РИСК ДА СТАНА ДОСАДЕН ИМАМ ПИТАНЕ: ЕТО ИДВАТ ИЗБОРИ - ЗА КАКЪВ НАПЛЮНЧЕН ИСКАТЕ ДА СЕ ГЛАСУВА ЕЛЕКТРОННО! ЗА ДА НЕ СЕ ВИЖДА ПОДМЯНАТА НА ВОТА!!!! НАПРАВЕТЕ ИЗБОРИТЕ С ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК, А ПОСЛЕ ОТ ИКОНОМИСАНИТЕ ПАРИ ПРОВЕРЕТЕ ДАЛИ И КОЛКО СА ГЛАСУВАЛИ РЕАЛНО. В НЯКОИ АЗИАТСКИ СТРАНИ НА ПАЛЕЦА НА ГЛАСУВАЛИЯ ОСТАВА ХИМИЧЕСКОТО МАСТИЛО ПОНЕ ЗА ДВА ТРИ -ДНИ .....

Пръстовият отпечатък няма да спре източването на нашите осигуровки. Мен ме накараха да се подпиша на празен лист преди операция, та един пръстов отпечатък няма да ти вземат. Второ защо нищо не се говори за тавана на осигуровките за доходи над 2600 лв.

Еми ти си причината за корупцията. Какво ти пречеше да подадеш оплакване като се оправи... Страха... Мишата душичка... Защо се жалваш сега а не направи нищо И така други хиляди и хиляди... Имаше статистика, че над 50% от бременните ги третирали грозно... Ами щото сте страхливи мишоци, щото викате Аз минах, да му мислят другите Ей затова има корупция и дивотия, щото давате подкупи и я подкрепяте с мълчанието си

Принципно си прав, но не всеки може да постъпи като Александър Матросов - да се хвърли пред амбразурата на укреплението и да е закрие с тялото си, като по този начин не позволи на картечницата да продължи обстрела.

Не се запазвали данните, пък телефона се отключвал с пръстов отпечатък!!!! ПО -ВЕЛИКА ТЪПОТИЯ И ОПИТ ЗА ВЪВЕЖДАНЕ В ЗАБЛУЖЗЕНИЕ ДО СЕГА НЕ СЪМ СРЕЩАЛ! зА ЧИЙ ХУЙ Е ТОГАВА ПРЪСТОВИЯТ ОТПЕЧАТЪК!? АМИ НАЛИ ТОЧНО ЗА ДА ОТВОРИ КУТИЯТА, ТЕЛЕФОНА, ЛАПТОПА, ЗАЩИТАТА НА АВТОМОБИЛА. НАЛИ ЗА ТОВА Е ВКАРАН И ТОЗИ ОТПЕЧАТЪК В == ПАМЕТТА == НА СЪОРЪЖЕНИЕТО, ДА НЕ МОЖЕ ДРУГ ДА ГО ПОЛЗВА. КАКВИ ПЕТ ЛЕВА, НЕ СЕ ЗАПАМЕТЯВАЛ ОТПЕЧАТЪКА. И НИЕ ГЛЕДАМЕ ФИЛМИ ....

След скандала с фолксваген все повече хора се питат какво още е фалшифицирано и особено при храни и лекарства. И изобщо: 'що 'нги е тая Хипократова клетва бееееее?

Нека министърчето и надзорният съвет на НЗОК да излезнат с официално становище КОЙ открадна 1,4 милиарда лева от НЗОК. След това да поискат пръстови отпечатъци на крадците.

Само идиотщини и простотии, и всичко заради комисионни. Прости хора - слаба държава! Къде го има това нещо? Срам за България!

По- добре е да направят лични здравни карти , където на всеки пациент отиват парите от осигуровките. Тогава всеки ще си следи сам картата и няма да има злоупотреби. На тези , които държавата осигурява , тя да им направи .Тогава ще лъсне истината ,колко ги осигурява , т. е. колко пари им привежда държавата , или по-точно непривежда.

ДЪРЖАВА НА АБСУРДИТЕ! ВСЕКИ ОВЛАСТЕН ПРАВИ КАКВОТО СИ ПОИСКА! УТРЕ МОЖЕ ДА НИ ПОСТАВЯТ И ДРУГИ ОТЛИЧИТЕЛНИ ЗНАЦИ- ЗА ДА СЕ РАЗГРАНИЧАВАТ МЪЖЕТЕ ОТ ЖЕНИТЕ НАПРИМЕР С ОГЛЕД НЯКОЙ МЪЖ ДА НЕ ОТИДЕ ДА РАЖДА И ТАКА ДА ТОЧИ ЗДРАВНАТА КАСА МАЛОУМИЕТО Е СТРАШНО!

В Германия, преди преглед или терапия, показваш здравната си лична карта (хардуер на кредитна карта) на информацията и готово. Що и ние тук да не можем (като европейците) ?!

съгласна на 100%. Но! има една съществена разлика - в Германия искат хора да си свършат работа и да се използва технология. Тук обаче е друга задача - сега на едни фирми ще дадат поръчка за придобиване на скенели за пръстови отпечатъци, дреги фирми ще пишат софтуер за тази цел. Трети фирми ще поемат мрежово обезпечение. Ти само сметни колко пари ще се налеят на някой. А резултат - е дошла съм в болница и давам лична карта - записват данни от нея, след което давам пръст и данните се потвърждават. И какво промени това,че цигани се лекуват безплатно след всеки пьянски побой? Че моите пари отиват на безплатно лечение на цигани, бежанци. Само персонална здравна партида, където ще отбелязано колко пари съм внесла досега и дали внасям редовно. По този начин цигани няма да се поемат от професионалисти , а ще минават като в САЩ - в спешни болници и само първа помощ.

Втори манда все кумонистически запъртъци, се погрижи да съгрее старите топли връски! Сутрешното на колегите от "Хам-хум хамбургербер цван-цуг"

Те могат да заобикалят здравната каса на такива като мен, които не ходят при личния си лекар, а не са я глобили за профилактичните ми прегледи. Този проблем може да се реши с индивидуален код и няма нужда да се снемат отпечатъци.

Профилактичните им прегледи са едно фиаско, което има за цел да лови абонати за отровните им лекарства. Никой не подхожда към здравословният ти проблем индивидуално. Пишат ти там някаква отрова и си бегай . Да не подхващам темата, щото могат да излязат престъпници.

Проблемите в здравеопазването са огромни. Така че да мислим за неговото спасение.

Тия от здравната каса начело с техния Москов, не са за тази работа, а за едно друго място. Безбожници, идиоти.

Реформаторите биха дори БСП по идиотизъм, само че от БСП бяха леко страхливи, докато тези са направо опасни.

Лъха на компетентност от теб. Що не вземеш да се кандидатираш за мястото на Москов

Ти за кво си там? Топки ли нямаш?

А представете си само, какво облекчение за всички ще е връщането на старата система на здравеопазване. Лекарите отново стават лекари и спират да се изживяват като бизнесмени. Всичката сган, която лапа сега, за обществени поръчки, персонал, чиновници и прочие изпада от борда. Парите ни отиват само за здраве. След като 55 години можеха само от едно министерство да ни лекуват , какъв е проблемът да се върнем пак там, след като сегашната система не работи? Някъде ми попаднаха изказвания на запознати хора, че поддържане пералня на болница е в пъти по-евтино от наемането на фирма. С кухнята също. А целият този билюк чиновници в НЗОК? А измамите на лекарите? Що за малоумие е лекар начело на пациентска организация? И като го слушам какви богоугодни ги реди... Има ли все още някой на който не му е ясно че всичко е толкова сложно, за да е в изгода сямо на тях???

Елементарно! Най-добре за вълците е вълк да води стадото овце.(това е за поредното НПО наречено Пациентска организация)