Който не се осигурява, ще работи като санитар

Здравният министър проф. Анна-Мария Борисова заяви, че ще иска законова поправка, която да санкционира тези, които не плащат здравни осигуровки.

Обратно в новината

Коментари - Който не се осигурява, ще работи като санитар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Г-жо Министър на здравеопазването, моля ВЕДНАГА ДА ДАДЕТЕ ОБЯСНЕНИЕ В ПАРЛАМЕНТА, защо фискалния резерв се поддържа със средства само от здравните вноски! Къде е участието на другите министерства- на МВР, МНО, СОЦИАЛНОТО, ОБРАЗОВАТЕЛНОТО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ? Финансовия министър да вземе от всяко едно министерство по равни части от сумите и да поддържа фискалния резерв! Възможно е да вземе пари от различните министерство и на ротаторен принцип! Примерно следващите 10 години плаща МВР, после МНО и т.н. Г-н Финансовия министър ще ни обясни ли защо средствата на фискалния резерв за попълването му е за сметка на здравното министерство, а не за сметка на МВР? Предлагам да чуем мнението на всеки един министър в парламента и консенсусното решение на ПРЕМИЕРА.

Намалете осигуровката ,за да е платима.Много хора,които познавам спряха да плащат,защото е непосилно.Гледах я тази сутрин по БТВ-тъжно!Толкова некомпетентност досега не съм виждала.Горко ни с тези управляващи.Господ да ни е на помощ!

То няма да има толкова места за санитари.

Моля, върнете новината като актуална. Дръжте я няколко дни, защото е много-важна. Чуйте гласа на народа си и може пък да ви дойде ума в главата. Народа има идеи как да се оправят нещата....... е за съжаление без вас или без някои от вас

ГОСПОЖО ТАМ НЕЗНАМ КОЯ СТЕ МИНИСТЪРКА ПЪРВО НЕ СЕ ИЗКАЗВАЙТЕ НЕПОДГОТВЕНА ВТОРО СЛОЖНИТЕ НЕЩА СА ВЕЛИКО ПРОСТИ НАМАЛЕТЕ ОСИГУРОВКИТЕ И ЩЕ БЪДАТ ПО СЪБИРАЕМИ.ЯСЕН ЛИ СЪМ И ЛИ ВИ ПРОЗВУЧАХ НА ПАТАГОНСКИ

...."Хора, които нарушават и не плащат осигуровки, трябва да работят като санитари няколко месеца в болниците"..... НЕ г-жо Министър, хора, които не си плащат осигуровките не трябва да ползуват от СОЛИДАРНАТА медицинска помощ. Ама тя трябва да е солидарна между тези, които си плащат, а не меду тези, които плащат и тези, които НЕ плащат. Това вече не е СОЛИДАРНОСТ, това е изнудване на почтенните и редовни платци.

много добра идея - браво на госпожата! да вземем и да я приложим и в министерствата - тези, които покриват добри стандарти - остават, останалите се закриват. ех, колко милиончета ще спестим......

КЪДЕ ЛИ СА ПАРИТЕ ЛИ АМИ ЛИ НЯКОЯ БОЛНИЦА ДА СПАЗВА ЗАКОНИТЕ КАКТО СА ИЛИ НАП ГИ СПАЗВА ВМЕСТО ДА ГИ СПАЗВАТ КАКТО Е ЗАКОНА НАПРИМЕР ИДВА ПАЦИЕНТА Х НЯМА ЗДРАВНИ ОСИГУРОВКИ КЪМ МОМЕНТА ЛЕКУВА СЕ КЪМ МОМЕНТА НО СИ ПЛАЩА НА БОЛНИЦАТА И МУ ОСТАВАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ НАП НО КАКВО ПРАВЯТ БОЛНИЦИТЕ ЗА ДА НЕСИ ИГРАЯТ С ПАЦИЕНТА ДАЛИ ЩЕ СИ ПЛАТИ УСЛУГАТА ИЛИ НЕ ПРАЩА ГО В НАП ДА СИ ВЗЕМЕ УДОСТАВЕРЕНИЕ ПЛАЩА СИ ЛИЦЕТО Х 36 МЕСЕЦА И ХОП ВЕЧЕ Е ОСИГУРЕН А БИ ТРЯБВАЛО КАТО ИДЕ В НАП ДА ГО ГЛОБЯТ 500ЛВ И ПОСЛЕ ДА МУ ИЗДАВАТ УДОСТОВЕРИЕТО И ДА СИ ПЛАТИ НА БОЛНИЦАТА И ДА МУИЗКАРАТ КЪМ ПРИЕМАНЕТО НА ЛИЦЕТО ДАЛИ Е ОСИГУРЕН НАЛИ ЗАТОВА СА ТЕЗИ ЧАСОВЕ В ЗДРАВНИТЕ СПРАВИ ИЛИ СА САМО ДА ГИ ИМА ЛИЦЕТО ДА СИ ГЛЕДА КОЛКО Е ЧАСА ЕЙ ТОВА НЕ СПАЗВА И ЗАТОВА ГИ НЯМА ПАРИТЕ ЗА БОЛНИТЕ И БОЛНИЦИТЕ

според европеиското законодателство: "никои не може да ни задулжи да потребяваме стока или услуга " !

Аз имам скромни три-четири преложения : нарушаващите правилата за движение да работят като катаджии , крадците да работят като инкасо на колите с пари , хората изхвърлящи бокуци където им падне направо като инспектори по чистотата при Фандъкова , а тези с вилите по морето направо в кадастъра ...

Ти, миличка, даваш ли си сметка колко самотни хора има - и не само възрастни - за които няма кой да се погрижи?! Съжалявам, но идеята ти е нелепа, още повече, че храната в болниците не е основно перо от бюджетите им.

Писна ми да слушам гръмки и безмислени изказвания от управляващите. Аз си плащам здравните осигуровки върху пълния размер на заплатата и трябва да кажа , че сумата никак не е малка, но когато преди 3 месеца ми се наложи да потърся спешна помощ в 23 часа се оказа, че в цяла София само в Окръжна болница има невролог. След часове висене пред кабинета, защото там е един и всички минават през него, най накрая ми дойде реда. Влязох да ме прегледат, но на средата на прегледа лекаря, който уж ме преглеждаше ми нареди да изляза да чакам отново, защото бяха докарали 2 пияни циганина с линейка и те били по спешни от моя случай. Излизайки от кабинета си зададох въпроса аз защо плащам здравни осигуровки, за да получавам нижната ми макар и рядко здравна помощ или за да могат да се лекуват безплатно циганите ? Явно в тази държава това племе е на особена почит и на тях всичко им е разрешено и позволено. Айде стига. Да вземе г-жа министерката да влезе малко в час и не само тя, защото българинът е търпели, но явно вече и на него му идва много от толкова много идиотщини.

Не мога да повярвам, че подобно същество може да завърши, практикува и управлява каквото и да било. Сигурно е добър лекар /съмнява ме/, но със сигурност не е добър ръководител. Тази си е за 4-ти километър директно. За останалите няма да коментирам.

Предлагам,допълнение към идеята: Който не плаща осигуровки-санитар. Който плаща ,чат-пат -да работи като медицинска сестра. Съвестните платци,да работят като лекари. Аз, понеже се осигурявам на висок доход и редовно, имам претенции да поема клиника .

Смях се от сърце. Не смятам обаче, че предложението на министърката е по-реално от твоето.

О мечти, мечти... Най-добре се откажете от този крепостен закон като средство за закъпрване на бюджета. Никой не може да ме накара да плащам безумно високата сума за ЗО докато съм безработен. И дори мисля да се кандидатирам за социални помощи. Стига ви че докато работим ви се превеждат суми, които не ползвате по предназначение и после лекарите пак ни искат пари. Няма такава наглост като вашата с този невероятен закон.

АЗ ИСКАМ ЛИЧНАТА ЗДРАВНА ОСИГУРОВКА, КОЯТО МИ УДЪРЖАТ ДА ОТИВА В ЛИЧНАТА МИ СМЕТКА...А НЕ В... кв. Столюпиново например...

Като отида на лекар си плащам, но здравна осигуровка - никога.

живота си е мой - и аз си решавам дали да се лекувам или не! никой няма право да ми налага да плащам осигуровки

Ще отида санитар,когато тези които разпродадоха България за жълти стотинки и си заформиха тлъсти банкови сметки на наш гръб отидат в панделата като хигиенисти.

Който не се осигурява, ще работи като санитар. При второ провинение - три дни в моргата (в хладилната камера)! Подпис:проф. Борисова

А може ли да промените закона преди да стане някой политик да минава задължително психо тест и тест за интелигентност, защото ми писна от МАЛОУМНИ ПОЛИТИЦИ! Доколкото си спомням осигуровките се плащат от работодателите и те крият голяма част от тях! Те са големия проблем, а не дали някой безработен не си плаща рекета на държавата от 16,80лв!

Искам г-жа Министърката да ми даде личните си гаранции, че ако си плащам ЗО няма да ме цоцат по болниците разни корумпирани бели мафиоти за "избори на екипи", "частни прегледи" и"заплатени от мен изследвания и консумативи" и тогава мога и да се позамисля дали за плащам ЗО. За сега няма основание да плащам за една и съща нискокачесвена услуга по 2 пъти-един път под форма на ЗО и 2 -под форма на подкуп за доктора.Сори, без мен!

много искаш. Плащай и си трай. А и не забравяй пак да гласуваш за Герб. Дурак!

какъв подкуп, бе? Нали ти пишат формуляр и го плащаш на касата на здравното заведение, с касова бележка?! В тая държава всички много разбират от футбол и от медицина. Катжо е така, що не се лекувате сами?

браво! гениално! мисля ,че трябва да си министър!:)

Уважаема г-жо министър, всички ние, от простия български народ, знаем коя малцинствена група не плаща осигуровки и е преобладаваща в цитираните от премиера 1.5 милиона неплащащи, а останалата част от тази цифра са просто бедните хора и единствено Вие си криете главата в пясъка и обвинявате постоянно колегите си че крадат, а всички останали, че не са Ви свършили работата. Така че не си губете времето с глупости, а измислете работещо решение за бедните и за тази малцинствена група - така ще се решат и голяма част от проблемите Ви с парите за здравната система. Дори ние, "пълните идиоти", които плащаме здравни осигуровки и за децата си през летните периоди, го разбрахме, та е време и една професорка да вземе да разбере простите неща в собствената си работа.

Г-ЖА БОРИСОВА, От вас лъха старческа злоба типична за хора в пенсионна възраст. ОБЯСНЕТЕ НИ ЗАЩО В БЮДЖЕТА НА ЗДРАВНАТА КАСА ЗА 2010 СА ЗАЛОЖЕНИ ТАКИВА ОГРОМНИ РЕЗЕРВИ ВЪЗЛИЗАЩИ НА 830 МИЛИОНА ЛЕВА ??? Парите от вноски са 2,519 млрд. лв. , а предвидените разходи за здравеопазване са едва 1,689 млрд. лв. КАКВО СТЕ РЕШИЛИ ДА ПРАВИТЕ С ТЕЗИ 830 МИЛ. ЛВ. РЕЗЕРВИ БОРИСОВА ???? Знаеш ли Борисова, че най големия длъжник на касата е правителството ви , което не желае да преведе дължимите вноски за здравеопазване на държавните служтели сред които се нарежда и вашия премиер. ДОКОГА БОРИСОВА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА БЕЗСРАМИЕТО ЧАСТНИЯ БИЗНЕС И ОБИКНОВЕННИТЕ ХОРА ДА ПЛАЩАТ ЧРЕЗ ДАНЪЧНАТА ТЕЖЕСТ ОСИГОРОВКИТЕ НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ В ЧАСТНОСТ НА ВАШИЯ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ ???? Кога от вашите заплати ще започне одържането на осигоровки за здраве и пенсии ??? Защо аз и милиони едва скърпващи двата края българи ще плащаме за вашето здраве и вашето осигуряване ????? ЗАЩО НЕ СИ ПЛАЩАТЕ ВИЕ ??? ЗАЩО СЪБРАНИТЕ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА И ЗДРАВНОТО И ПЕНСИОННО ОСИГОРЯВАНЕ СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ЕДНА БАНКА (СИБанк) ЧИЙТО МАЖОРИТАРЕН СОБСТВЕНИК (белгийската финансова гропировка КВС) Е ИЗПАДНАЛ ВЪВ ФИНАНСОВА НЕСЪСТОЯТЕЛНОСТ С ПРОСРОЧЕНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА 39 МЛРД. ЕВРО !!! Не предстои ли в България да се случи това, което се случи в Исландия където един от акционерите на СИБанк доведе тази скандинавска страна до финансов колабс ???? Страшното тепърва предстои. Не е ясно кой на кого трябва да отправя закани - вие на бизнеса или той на вас управляващите.

КРАС, задаваш изключително важни въпроси и то - право в целта. Къде е опозицията, къде са парламентаристите с будна гражданска съвест? ТЕ трябва да зададат тези въпроси от трибуната на народното събрание и да настояват за отговор. Иначе вече сериозно ще си помислим, че всички са от един отбор ...

ПРЕДЛАГАМ ТИ ДА НАБЕРЕШ В ТЪРСАЧКАТА СТАТИЯТА ОТ ВЕСТНИК "СЕГА"- (Тор Бьорголфсон: Съжалявам... парите ви са в рая) ПРЕДПОЛАГАМ, ЧЕ ЩЕ РАЗБЕРЕШ ЗАЩО ВСИЧКИ КЕШОВИ ПАРИ ОТ БЮДЖЕТА , ЗДРАВНОТО И ПЕНСИОННО ОСИГОРЯВАНЕ ПОСТЪПВАТ В ЕДНА БАНКА - СИБанк. Не продължава ли лицето Тор Бьорголфсон да е акционер на тази СИБанк превърнала се в БНБ ??? ЕДНО МОГА ДА ТИ ТВЪРДЯ СЪС СИГУРНОСТ - събраните до края на месец август приходи в бюджета са само 7,5 млрд. лв. НЯМА ЛИ КОЙ ОТ ОПОЗИЦИЯТА ДА ПОПИТА БОРИСОВ КАК ВЪЗНАМЕРЯВА ДО КРАЯ НА ОСТАВАЩИТЕ ЧЕТИРИ МЕСЕЦА НА ГОДИНАТА ДА СЪБЕРЕ 12 МЛРД. ЛВ. За съжаление ние сме банкрутирала държава. След Исландия идва нашия ред.

Исландия скандинавска страна ли е?

И още, превежда ли държавата реално сумите в пари за пенсионерите, инвалидите, децата, социално слабите?

Държавата плаща символични суми за пенсионерите, децата, инвалидите. Стотинки. За съжаление е така...... Аз лично съм пенсионерка и бих искала да си доплащам за доболнично и болнично лечение, но като ида в болницата да е чисто, измито и приветливо. Да не ме карат да си нося чаршафи и възглавници от къщи. Да не гледам сегашните гнусни, порутени стаи и клозети. И леглата със старите, окървавени матраци. Още като се сетя за болницата, в която лежах преди няколко месеца и ми се повръща. И като ида при джипито си да има направление за специалист. Или най-добре да не съществуват такива измишльотини като направления, а сам да мога да се запиша при специалиста и да си чакам реда.

Нека на всеки, който е постъпвал в болница му разпращат писма, както за тока и телефона и вътре да пише всичко по лечението му. Така хората ще контролират за нередности и ще сигнализират при съмнения за злоупотреби.

Май искаш болницата, която е злоупотребила, да ти изпрати посмо за да можеш да ги разобличиш?

Не болницата а НЗОК. Нали ще създават национална компютърна мрежа и съответно каквото става в Хасковската болница ще го има и в НЗОК. От тях искам извлечение какво ми е правено в Хасково ,по какви пътечки съм мината с какво съм лекувана, колко дена ...Те и сега издават епикризи, но баща ми го изписаха по епикриза "седящ и контактен", а човекът беше жив труп и след седмица почина. Не ги мислете хората за толкова малоумни , че няма да се ориентират в написаното.

Отчети трябва да се направят, уважаеми съфорумници, ОТЧЕТИ. Когато си внасяш пари за каквото и да е, не само за този случай, да ти бъде предоставен отчет къде отиват тези пари и за какво!

ТОВА няма как да стане при сегашния "солидарен" принцип. Ти плащаш, бай Манго, дето нищо не плаща ползува. Е, какъв отчет ще ти дадат ?

Може ли да получа информация от здравната каса колко пъти съм преглеждана от лекар през последните три години, какви манипулации са ми правени и евентуално операции, за които е платила здравната каса? Ето така считам, че може да се провери за неправилно разходвани /откраднати пари/.

Хареса ми как във Франция се наказват работодателите, които не са коректни към работниците си. Само че това тук няма да се случи. Вече всички шефове са от ГЕРБ, елате и вижте в Петрич как година работниците работят без трудови договори и без грам притеснение от страна на работодателя. Е сещате се защо, нали!?

Е, там направо са построили социализъма!Много сладки службички,спокойствие,заплатата върви!!!

Защо не въведете правило, който си внесе авансово здравните осигуровки до края на януари за цялата календарна година да има някакъв процент отстъпка? Така още в началото на годината ще има свежи постъпления .

осигурена съм а не мога да ползвам нищо .Всеки месец по над сто лева вноски а един преглед нямам.За каквото ми се наложило плащам защото все няма направления или не преценява че съм за специалист пък и повечето изследвания са неплатени от здравна каса. И в болница да ти се наложи да влезеш плащаш престой за скапаното легло, защото храна не се предлага , само за братята роми нищо не се плаща че са на почит и уважение даже сигурно защото те са осигурени по-добре от мен.

Не са по-добре осигурени. Организирани са по-добре. Чаткаш ли?

И се оплакват по-гръмогласно от всички, че и на бой налитат- как да не са с приоритет?

идвам веднага в коя болница, ама искам осигуровка и пари за дрехи и за Нова година и коледа.

далеч ми се виждат следващите избори..далееч ...

Министърката каза, че работодателите, които не плащат здравните осигуровки трябва да бъдат наказани

СЪГЛАСНО ДЕЙСТВАЩОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В СТРАНАТА АКО НЯКОЙ НЯМА СРЕДСТВА ДА ИЗДЪРЖА ДОМАКИНСТВОТО И ДЕЦАТА СИ, НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО СОЦИАЛНО СЛАБ /ЗАПОЗНАТИТЕ СА НА ЯСНО/. СИГУРНА СЪМ, ЧЕ НА МИНИСТЪРКАТА И Е ТЕЖКО В ТАЗИ СИТУАЦИЯ, НО АКО ЧОВЕК НЯМА ДОХОДИ, А В СЪЩОТО ВРЕМЕ СИ Е ПЛАТИЛ ЗДРАВНИТЕ ОСИГУРОВКИ, ТО СЪОБРАЗНО СЪЩОТО ТОВА ЗАКОНОДАТЕЛСТВО СЛЕДВА ДА СЕ РАЗСЛЕДВА ЗА ПРОИЗХОДА НА ПАРИТЕ, С КОИТО ГИ Е ПЛАТИЛ??? СИТУАЦИАТА Е ТЕЖКА В СТРАНАТА - НЕ ГЛЕДАЙТЕ САМО ГОЛЕМИТЕ ЗАПЛАТИ НА СОФИЯНЦИ. В ПРОВИНЦИЯТА НЕ СЕ ЗАДРЪСТВАТ ИЗХОДИНИТЕ АРТЕРИИ ДОРИ И НА ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ ПРИ ТРИ И ПОВЕЧЕ ПОЧИВНИ ДНИ!

За какво точно да си плащам осигуровките-да пълня гушките на онези хиляда маймуни в здравната каса ли?Не благодаря!!!Когато ми се наложи да отида на лекар си му плащам на него и ми обръща и нужното внимание!Ако мойте пари отиват в моя си сметка-тогава да,но да давам всеки месец пари,за да вземе някой си заплата или пък да се лекуват 100год старци,стоящи непрекаснато пред кабинетите,че все нещо ги боли категорично НЕ и никой не е в състояние да ме накара!!!

бллниците баси първо с мангали ще се напълнят :) мангал-санитар-стерилност и работливост .... куца идея , прави само вятър дамата

като хората нямат работа как да се осигоряват ма медузо?? краино време е да се саздатат наказателни групировки срещу министри....некадарен министар аиде санитар.. мрасни уроди министерки изтребвате хората правите ги проститутки децата ама и вие няма да сте вечно министри и вашият ден ще доиде. престапници

Инфантилно предложение.Смешно. Тази да не е работила като детска учителка?

Аз не съм съгласна да плащам здравни осигуровки. Какъв е смисъла държавата да ми взема пари, след като когато ми се наложи да отида джи пи-то , или няма направления, или не е достатъчно компетентно. След това отивам частно на преглед, който заплащам според немалката тарифа на лекарите. Ако се наложи да ти правят операция-пак си плащаш под масата на лекаря. Питам тогава какво ми помагат на мен тези здравни осигуровки, след като си плащам за всичко при докторите.