Болниците масово започват да съдят Здравната каса

Управители на болници в цялата страна подават на 4 октомври колективно искове срещу НЗОК в Софийски градски съд.

Обратно в новината

Коментари - Болниците масово започват да съдят Здравната каса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано в дебата в НС по вота да се изяснят някои моменти.Много са проблемите в здравеопазването,но искат искренно и точно обсъждане,а не предизборно бръщолевене.

Усмихвайте се , усмихвайте се, усмихвайте се - най накрая ще се озъбите.

Гледайте афера по скат за държавните поръчки за лекарствата

ВРАВО !! Това е пътя за справяне с проблема. Има длъжник и това е НЗОК. Редно би било преди завеждането на иска да блокирате сметките на НЗОК. Ако не знаети в коя банка са ще ви помогна - СИБанка. В тази банка са събрани парите на държавата. Там са парите на НОИ, на Бюджета, на МВР, прокуратура и всичко онова което върти кешови пари. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО БЛОКИРАЙТЕ СМЕТКИТЕ НА КАСАТА В СИБанк !!! Тези наглеци трябва да бъдат съдени и от пациентите на които не се осигурява изискващата се здравна помощ заради липса на средства. НЕКА КАСАТА СИ ТЪРСИ ПАРИТЕ ОТ НЕИЗРЯДНИЯ ДЛЪЖНИК - ПРАВИТЕЛСТВОТО НА БОРИСОВ, КОЕТО ИМА НАГЛОСТА НЕ САМО ДА НЕ ПЛАЩА ВНОСКИТЕ СИ НА КАСАТА, НО И СЕ РАЗПОРЕЖДА С РЕЗЕРВИТЕ И КАТО ГИ БЛОКИРА. Защо продължава тази переверзия резервите на касата които за тази година са планувани да бъдат 830 мил. лв. да бъдат внасяни във фиска на най големия И длъжник - правителството на Борисов??? България е държавата на абсурда. НЕ Е ЛИ ПАРАДОКСАЛНО ДЛЪЖНИКА НА КАСАТА ДА РАЗПОЛАГА С РЕЗЕРВИТЕ И И ДА БЛОКИРА ТЯХНОТО ПРЕВЕЖДАНЕ !!!

КРАС, както винаги си прав, но болниците са толкова насрани, че ако наистина влязат в съда касата ще изкара епикризите по, които са лекували и ще се види, какви лъжи, какви измами са вършили. Ще се изложат много. Само редовно плащащ осигуровки и не получил лечение може да спечели дело. Все пак мисля, че истината трябва да излезе наяве. Няма доставчик, ама дори и в световен мащаб няма такъв, който може да си позволи една болница да му увисне със 100 000 000лв. борчове. Мисля, че правителството точно това иска и сложи динена кора на болниците сами да се подхлъзнат.

Точно така да ги запукват с искове тез мизерници от зк

Касата не плащала за лекуваните цигани-паразити, така ли? А кой плаща бе, сине майчин, Марсианците ли? От твоите пари, ако нещо внасяш, но и от моите - ето за това ме е яд! Затова в провинцията ще ви тъпчат и мачкат циганите, защото сте се свили като охлюв в черупката и си траете с надаждата, че един ден всичко ей така ще отмине. Ще отмине, да, но когато те изгонят от къщи и се нанесат там за да си ползват правата, защата само за такива им се говори в Територия България. Я иди го направи във Франция? Резултатът го знаеш. Ако не си промениш ти и другите като тебе мисленато, зло ще патят и ти и наследниците ти и изобщо няма да са ти благодарни.

Да се закрие НЗОК! Да се даде възможност на хората сами да се грижат за собственото си здраве! Да има осъден поне един доктор за ВСЯКА докторска грешка! Мениджърите на болниците да изплащат обезщетения на всеки, пациент който е пострадал или не е излекуван поради лекарска грешка! Докторите да се проверяват за компетентност всяка година! Всеки, който не издържи изпита да си търси друга работа и повече да няма право да практикува! Да няма доктор със заплата по-малка от 5000 лв! Да няма мед сестра със заплата по-малка от 1500 лева! Да се разследват всички далавери на НЗОК и фарма компаниите! Глобите за фарма компаниите за стартират от 100 000 000 лв!

хехехехе ти чуваш ли се какви ги дрънкаш. пак ли да си отглеждаме комунизъм. всеки доктор с 5000 лева заплата дори и некадърните че от къде ве от мойте спестявания дето ги нямам ли. няма ли докторите да се поизпотят за парите си ама пак наготово сготвено и аде на масата . баси

Слушай сега, ако няма доктори-няма частен сектор в здравеопазването, няма търсене на медицинска апартура и консумативи, няма пациенти на които фармацевтичните компании да продават лекарства.няма и бюрократи които да съзадват цяла мрежа от бюрократични организации около здравеопазването. А сега ми обясни защо не харесваш само докторите? :))

Добре бе ясно, разбрахме! Готвите се за частно здравеопазване както е в САЩ, че да може затрахователните компании като ЛевИнс и Алианц да се налапат. За българите на които обаче ще се откажат затраховки заради съществуващите им вече болести, никой не му пука. В Америка ако имаш хронично заболяване или сериозно такова като рак или спин, затрахователят може да ти откаже застраховка защото не си му изгоден. А дори и да имаш такава преди да ти я изплатят изпращат по петите ти хора да те разследват дали случайно не си чак толкова болен...демек се чудят как да те измамят и да не платят за лечението ти. Това ни чака и тук. За това Дянков изтегли парите от НЗОК и се опитват да съботира здравната система. Едно време Ричард Никсън (най-мразения президент на САЩ) е направил същото, което се мъчат да направят и тук.

ИНТЕРЕСНО, ЗАЩО НЕ СЕ СПОМЕНАВАТ ТУК ЗЪБОЛЕКАРИТЕ! ТЕ СЪЩО НЕ СИ ПОЛУЧАВАТ СУМИТЕ ОТ КАСАТА! ЗАЩОТО СА УМНИ И СЕ РАЗДЪРЖАВИХА, КОГАТО МУ БЕШЕ ВРЕМЕТО! А МЕНТЪРДЖИИТЕ - БИВШИ ВОЕННИ ''ЛЕКАРИ'' , НАПРИМЕР ОТ РУСЕ, СЛИВЕН, ПЛЕВЕН И ОТ ДРУГАДЕ ТОЧАТ КАСАТА КАТО НАЕМНИЦИ-УПРАВИТЕЛИ НА БОЛНИЦИ И КЛИНИКИ - ПРИМЕРИ - БОЛНИЦА "ХАДЖИ ДИМИТЪР'', ''ГРИЙНБЕРГ''..... И Т.Н.! С ТАКИВА "ЛЕКАРИ'' БЕЗ СЕФТЕ, ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ОЧАКВА! ТАКА Е!

В цялия ЕС разбраха , че здравната каса не може да бъде ефективна и се отказаха от нея, само наште тъпанари не могат или не искат да разберат за какво става въпрос.И ако това не е геноцит здраве му кажи.

Защо да се отказват ??? Нали това е бизнес и там е далаверата!!! Как да се откажеш от касичката си ? ... Та тя се точи лесно.

Истина е, че здравеопазването (тук се включва и производството/ бизнесът с лекарства) се превърна в печаливша и много доходна за част от лекарското съсловие дейност. Потърпевши са естествено пациентите... и държавата, която се опитва да спре , или поне да ограничи, далаверата на хората с бели престилки. Нещата са така оплетени в корупционни схеми, че здравната с-ма е пред колапс. Тези стачки на болниците няма с нищо да помогнат, защото се подменят -според добре познатата с годините традиция - местата на причина и следствие. Колкото до здравето и лечението на пациентите/ народа - то не е цел на здравеопазването , а е само повод за изгоден бизнес, носещ големи печалби.

Орденоносец гробар. Много смислено изявление. Искам си обратно здравните вноски, които подпират борда.Е това е закононарушение, а гробарските ти шменти капели.

Истина е, че здравеопазването (тук се включва и производството/ бизнесът с лекарства) се превърна в печаливша и много доходна за част от лекарското съсловие дейност. Потърпевши са естествено пациентите... и държавата, която се опитва да спре , или поне да ограничи, далаверата на хората с бели престилки. Нещата са така оплетени в корупционни схеми, че здравната с-ма е пред колапс. Тези стачки на болниците няма с нищо да помогнат, защото се подменят -според добре познатата с годините традиция - местата на причина и следствие. Колкото до здравето и лечението на пациентите/ народа - то не е цел на здравеопазването , а е само повод за изгоден бизнес, носещ големи печалби.

Защо? Какво ще отсъдят-то не е тяхното. В една далавера са. Досетете от кого ще отсъдят,...а за кого е ясно отсега и нататък!

нали сте за европейско развитие на българия??или разграбване?? сега да го духате!!!!!!

аз сам против да им дават пари на тези болници даже и тези които сега им дават и те са им много.какво ти помагат в тази болница колко хора си отидоха от лекарски грешки и днес пак има такав случеж с дете.но няма осаден лекар защо ли?на лекарите и болницете божко не им даваж пари те не заслуяват.искат за да могат да си пребират и за тях.стига толкова са се гушили с пари има хора на които наистина им трябват.те имат достатачно няма смисал да им се дава повече.като отидеш в болница и те не са те приели и всеки казва какво да си купиш ( марли,спренцовки,игли,лепенки и всички консумативи които трябват ) даже и да не ти трябват те пак си искат.за храната коята се полага на болния че какво му дават да яде на болния като всики лекари сетри и санитари се хранят с тази храна че вземат и за утях си.за да могат и семежствата им да ядат.на изписване от болницата доктора казва какво да му се занесе после сестрата и наж накрая санитарките.е замислете се балгари за да купиш всичко това още колко пари ви трябват че и на лекарите да деш.нали дарявата им дава за какво трябва и ние да плащаме?макар че те си искат и то много добре.дали нямат пари а?и сега малко им давали и пак казвам и те са им много.трябва да им се спрат парите изцяло.тогава да видим какво ще направят.ще се налоят да вадят парите от джобовите си пак и без това имат да вращат на дарявата доста.да не ти се налага да ходиш по такива места какво внимание ти обращат а какви купони правят на тези нощни смени само те си знаят а на теб тогава може да не ти трябва лекар а поп.аз познавам лекарка която работи в хирургията и на всяка нощна тя отя пияна на работа че си купува и бира за дам зада може ли да пият.е за какво говорим по нататак.и ако дожде някож спешен случеж как ще е адекватна за да помогне на човека.пак и не е само тя има много такива.но когато стане някаква лекарска грешка всички други са виновни но те никога.винаги са си сваршили работата перфектно.трябва да ги сади дарявата за това че са сбракли и да си лжета в затвора.а не да ги наказавт да не практукуват за няколко време и после пак отново.до кога ще позволяваме това да става.нека и лекари да има наказани. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Успяха да ви заблудят. Умират си от страх за предстоящите лекарски протести и търсене на правата си в съда. Кога ДНЕС е умряло дете??? Бог да го прости това е било на 18 август, а публикацията НАРОЧНО е от 13 септември. И ако това не е манипулация - здраве му кажи. Спомняте ли си : "КОСТОВ УБИ ДЕТЕ"!!! и по този повод блокадата на таскитата в София.

Всичко в тази държава върви по някаква инерция. Но за тази негативна инерция имат заслуга всички правителства преди това. А сегашното просто продължава поетия курс. Лечението на хроничното заболяване в тази държава протича само с поддържащи медикаменти. Т.е няма ефект!!!Докато не започнем да спазваме законите, докато не направим реформа вътре в нас, докато всеки получава дължимото му, докато не спре протекцията, нищо няма да се оправи в тази наша мила държавица.

За 20 години не съм чула нито една добра дума за Здравната каса.Но нали сме овче стадо,няма да се намери истински мъж,който да я закрие.Само си блеем по форуми.

Тази здравна ксаса е паразитен организъм, създаден от паразитна партия...

Абе докога ще търпим тези безобразия които вършат едни или други управляващи- нали сме Европейци, нека да бъдем такива до край, а не с тази си робска психология да отлагаме и да седим и да чакаме да видим дали може и още по-лошо- ами естествено , че може!!!!! В Европа досега да са ги изтрили от картата политиците ни, а тук клепаме на парцали... Народе събуди се!!!!!

Докато сме като тях,та нали все пак политиците са от народа.Човек не може да хареса някой който е различен от него.Поггледни само дежурното обяснение на всички избори,че няма за кого да се гласува нещо което е абсолютно невярно,тъй като във всеки парламент има депутати които работят в интерес на народа но не попадат в следващия защото са изключени от партиите си.

ТОВА СЕ И ИСКАШЕ - ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДА Е В КОЛАПС. БЪЛГАРСКИЯ НАРОД В ДВЕ ПОСОКИ - ЕДНАТА ПРЕЗ ГРАНИЦА НАВЪН, ДРУГИЯ КЪМ ГРОБИЩАТА. СТАРАТА СИСТЕМА БЕШЕ ОТЛИЧНА. НЯМАШЕ ГО НЕНУЖНОТО ЧИНОВНИЧЕСКО ЗВЕНО - ЛИЧЕН ЛЕКАР. ЗАЩОТО АКО МЕ БОЛИ ГЪРЛО, АЗ ДНАЯ КЪДЕ ДА ОТИДА И ТО НАВРЕМЕ, БЕЗ ДА ЧАКАМ НАПРАВЛЕНИЕ, АКО МЕ БОЛИ КРАК - ПРИ ОРТОПЕД И Т.Н. НЕКАДЪРНИЦИТЕ ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ РАЗСИПВАТ ИКОНОМИКАТА, ИЗГОНИХА МЛАДИТЕ И КАДЪРНИТЕ НАВЪН, СРИНАХА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО, ОБРАЗОВАНИЕТО И КУЛТУРАТА. МАЛКО ИМ Е ДА ГИ ОБЕСЯТ.

Аз съм ходил до НЗОК да си плащам осигуровките след като се върнах от чужбина. Е, смело Ви казвам- това са най-тъпите и най-нахалните служители и институция, с най-елементарно, просташко поведение, абсолютно некомпетентни, като служителите им се държат все едно ти правят услуга, а ти ходиш пари да им даваш. Аз ако бях шеф на болница или лекар щях да им се изплюя в лицето, ако откажат да ми платят.

Държавата не упражнявеа правата си на собственик. Тези,които захранват здравната каса са безгласни в тази държава . Непрекъснато статистиката изнася информация за невнесени суми от пациенти,а не изнася данни дали се контролира целесъобразността на изхарчените средства и за платени данъци от здравни работници за получени парични суми на ръка от пациенти.

Въведоха здравната каса и здравеопазването колабира. Все няма пари. Е как да има. Здравната каса лапа такива парични ресурси, че лошо да му стане на човек. Само колко клатикурци има във всички безбройни подразделения. Да не коментирам луксозните офиси. А в същото време болниците са все едно след бомбандировка. Кошмар. Беше ясно още в самото начало какво ще се случи с тази каса, направена по чешки модел. Казваха хората тогава, че в Чехия касата е фалирала 2 пъти, но ние я въведохме, нали сме пичове. Ами сега ще умираме по домовете си. Кой каквото си надроби, това ще сърба.

Болниците в провинцията обслужват предимно цигани.Нямаш право до ги върнеш.Ако ги върнеш познай какъв вой ще настане и бой. Тук обаче във форума вие тъпаци ще вдигнете вой до небесата срещу "корумпираните лекари". Обче за тия поциенти касата не плаща. Анадънму

И защо трябва да чакат 4 октомври - чакат бат Бойко да ги излъже пак нещо ли? :)

ще съдат щото искат да лапат. за щяло и нещяло вкарват в болница за да вземат пари по пътеки. а основния проблем е че лекуват и неосигурени, само и само да ги не пердашат...

Тази година лежах в болница за първи път в живота си!Болницата беше препълнена и нямаше никой влязъл по-желание и без причина! Лежах в Пирогов, ти за коя болница пишеш???

пирогов не го бройте - при проблем всеки знае пирогов. става дума за провинциалните болници. а конкретно за пердашенето достатъчно писано има в новините

кого вкарват в болница за щяло и нещяло? Пациента да не е толкова малоумен, че да влиза в болница без причина. Ще ви иненадам, но повечето пациенти отказват постъпване в болница, дори когато има ясни индикации и се препоръчва настаняване в стационар. Пациентите предпочитат да се лекуват вкъщи и да си плащат на сестра. Та кого казахте, че вкарват в болница??? Да не би някой насила да вкарва , да не би пациентите да са толкова неграмотни, че при приемането им да не могат да си прочетат диагнозата с изрично написано подробно информирано съгласие по коя клинична пътека влизат , какво лечение и какви изследвания ще им се направят, под която декларация болния се подписва собственоръчо? Говорите заучени клишета, много сте далече от материята! Нека болниците осъдят НЗОК да им изплати дължимите суми с лихвите, направиха лекарите и всички здравни специалисти на маймуни. Подигравка с едни от най-интелигентните и образовани хора в държавата! Да седят без пари и да не могат да си платят сметките. И не говорете за частните лекари със скъпите коли, говорете за обикновените лекари, тези,които бдят по 12 часа нощем и 12 часа денем за жълти стотинки, за сестрите, които са ви на крака по 12 часа нощна смяна за 40 стотинки, за фелдшерите и санитарите!!! Като касата има затруднения, защо не съкрати безкрайно раздутия си щат, защо не си намалят разходите и луксозния сграден фонд и още по-луксозния автопарк, а???

КАто ти каже доктора - Ще лежиш - ще лежиш. Айде ся кажи, че не е масово а? Или не се бъркаш в работите на колегите си?

Определено няма диагностициране!!!!!! И поради тази причина се лежи за щяло и нещяло, или може би, някой има интерес ! Пример: (болен си от болест Х, вкарват те, лекуват те 5 дена, и то толкова те лекуват! След това казват: - то май не е това, а е болест У, лекуват те 20 дена, след това било болест Z, пак те лекуват половин месец, положението не се оправя. Накрая ти казват ,че е много-лошо и ще ти бият една инжекция за 30лв. и може и да се оправиш. И след 5 дена нищо ти няма, защото само те разкарват и знаят, че имаш нещо безобидно, но диагностиката минава по всички пътеки.!!) И пак точене на касата !!! Колеги .... да не се залъгваме какво правим - Бизнес!!

Вижте какво става в бившата Тина Киркова - София. Приемат бременни в отделение - патологична бременност, само за да им дадат болничен, без да имат някакви оплаквания. Така се взимат и клинични пътеки. А на персонала не се дават такива.

ЦРУ и Америка са откраднали парите!!

Здравеопазването в България е на феодално ниво. Убедих се в това през последните дни. Ако изобщо може да се нарече "здравеопазване"...

Честито! Ако им направят и една проверка на НЗОК, правителството и народа ще си отговори на въпрос за 100 000лв. - Къде потъват парите предназначени за заплати на лекари и бюджети на болници, парите от осигуровките? а) източват се от служители на високи и ниски нива в структурата на касата б) източват се от служители на високи и ниски нива в структурата на касата в) източват се от служители на високи и ниски нива в структурата на касата Когато има недостиг, да намалят заплатите и бюджетите на служители на НЗОК, а не на лекарите и болниците, което пък е за сметка на здравето на пациентите.

Крайно време е да се вземеме всички в ръце и да си търсиме правата. В тази държава закони няма. За убийство има давност, за сметки от топлофикация - не! . Не може държавата само да събира данъци и после да прави каквото си иска. Точно държавата е тази, която най- много не спазва собствените си закони.

Бих искала да попитам АНА-МАРИЯ - по какъв начин да си платя сметките за ток, вода и т.н. с орязаната ми заплата. Моята не е от 60 000лв. Основна 345 с минимални постъпления по клинични пътеки. Или може би ще издавате на съсловието служебни бележки, за да удостоверим несъстоятелността си пред EVN ВИК и др?????!!!!!!! Позорно е цяло едно съсловие да се обрича на мизерия. B тази сфера работят и съвестно изпълняващи задълженията си. Само че според сегашната политика кой крал-крал. А тези, за които е нямало от тази софра сега ще плащат сметката. И ВИЕ мислите да изградите еврообслужване с гладни и изнервени сестри, лаборанти, санитари? Болните не ги обслужват само доктори, нали?

Касата ще се оправи, ако оставят всички нейни служители от всички нива без право на медицинска помощ, защото така правят от НЗОК с пациентите. Също така и да ги оставят без заплати , защото те така правят с личните лекари и болниците. Законово и морално Здравната каса е за съд и то с тежка присъда, както и една хубава голяма проверка, за да се покаже всъщност какви пропуски и законово наказуеми неща се случват там. Не може през 2010 година да налагат такива репресии към болници и лекари, нямат законово и морално право.

Проверка на направените разходи и да бъдат изплатени. Да се проверят и "даренията" за болниците кога (!!) са направени. Пациентите си плащат лекарствата, консумативите и храната в болниците, защото им се казва, че няма пари. А после болницата си взима, каквото и се полага от касата в пълен размер. Дали "избор на екип" е наистина избор или прикрива схема за рекет?

Крайно време беше! Оставаше и да не ги съдят, те ги направиха на маймуни тази година. Да не говорим, че редовно публикуват невярна информация на сайта на НЗОК, че семейните лекари, специалистите и стоматолозите си получават заплатите в края на всеки месец. Такова нещо няма, аз съм счетоводител, а мъжа ми е банков служител и много добре знаем кога превеждат заплатите на семейния ни лекар, тъй като му водя счетоводство, както и на други клиенти- лекари на нашата счетоводна фирма. От края на миналата година не са имали заплата преведена преди най-рано 2-3 число на следващия месец, а не през последните дни на месеца, както умишлено невярно публикуват на сайта на НЗОК.

Ха ха ха крадеца щял да съди крадеца. Голямо шоу ще е. Ще е много интересно да видя, как болниците ще оправдаят фалшивите диагнози по които уж лекуват. Както се казва дал Господ в интересни времена живеем.

Как разбра че са фалшиви? Провери ли ги?

Тези хитри лекари веднъж вземат от здравната каса а после и от болните.На всякъде е пълна анархия хем ти спират здравни осигуровки хем си плащаш като първия будала. Няма ли кой да направи проверки какви са условията в болниците тънат в нищета а като отидеш в личният им кабинет всичко свети.Аз предлагам тези които работят в болниците да нямат право на часна практика но да получават достатъчно заплата от болничното заведение.

Стига сте им завиждали на лекарите, бе?!!! Докато те учиха медицина, ти какво прави?! Пиеше ракия и чоплеше семки пред блока?

Брей, много им завиждаш на тия лекари..Що така?! Пък и гледам хич не си наясно със системата и здравеопазването, обаче пък искаш коментар да пишеш. Хахаха, смешник, че и завистлив на всичкото отгоре.

Учи и ти, стани лекар, взимай мизерна болнична заплатка, направи си кабинет с триста зора и 2-три- пет заема, плащай му сметките за ток, вода, апаратура, интернет, консумативи, издържай семейство, плащай сметките и вкъщи и после ела пак да ми напишеш някой коментар.. става ли?

Болниците са в това състояние заради НЗОК, защото не им отпускат бюджет. Ама ти си зает със злобата и завистта към лекарите, та не ти стига акъла да се досетиш. Кабинетите се правят с лични средства, обикновено със заеми и апаратура на изплащане. Като всеки един малък, среден и голям бизнес. Благодарение на Нзок и Министерство на Здравеопазването болниците са в това състояние, а лекарите бягат в чужбина или работят само на частно. Защото не им плащат. На теб, ако не ти плащат заплата ще работиш ли? Как ще работиш за без пари, как ще си платиш сметките?! Как ще имаш ток и вода в кабинета, като не са платени? Как ще си пуснеш компютъра за да впишеш амбулаторен лист на пациента, като нямаш ток, защото не е платен, и нямаш хартия и мастило за принтера, защото нямаш пари да си купиш?! Завистливи идиоти сте , затова не заслужавате и лекари да има в тоя държава.

Яворов, с 2-3 такси от 30 лева, които най-безскрупулно прибират за час търговците с човешко нещастие - т.нар. "лекари", те си плащат и тока и водата за месец. А нещасниците блъскат за 20-30 лева на ден. И какво толкоз имат да плащат? Какъв ток и вода? Нали ще пусне духалката, която му гори 35 ст на час, а в същото време ще опляска едно 3-4 души и без никакви данъци ще ги тури у джобчето?

Внимавай какво говориш, защото човек и добре да живее се разболява. И ще дойде момент, когато лекарите ни ще са в чужбина и пред болния ще стоят две опции - или да плаща грешни пари за лечение там, или да разчита на врачки, екстрасенски , шамани и там каквито още се сетите шарлатани. Ама като гледав писания, като това, май шарлатаните ще си имат добри печалби от тъпанарите

Що не съдят хер Флик? А вие скапани пациенти, които сте склонни да бутнете на някой корумпиран доктор а не да подържате протеста на болниците. Защо не протестирате, че с вашите пари за здраве хера подпира борда противоправно?! ЗАЩОТО СТЕ НАЙ СКАПАНОТО ПЛЕМЕ В СВЕТА. АНДРЕШКОВЦИ! МАЧКАНЕ ВИ ТРЯБВА! ОЩЕ!

Лош момент си избрал да спреш лепилото. Смръкни си малко ще се наместиш. Между другото Вие от кое племе сте ? Колкото до това защо лекарите не получават подкрепа от обществото или не ти се е налагало скоро време да посещаваш лечебно заведение или работиш в такова и затова имаш наглостта да обиждаш хората, които те хранят. ВИСОКОМЕРИЕТО, БЕЗХАБЕРИЕТО, НАГЛОСТТА, АЛЧНОСТТА и да не продължавам не са качества, които заслужават подкрепа.

Не можете да говорите така обобщаващо за всички лекари. Във всяка една професия има и некадърници, и във вашата професия също. Това означава ли , че и Вие сте некадърник?! Има и добри лекари, просто много им завиждате, и затова не ги виждате.

Усетихте ли се сега, че от известно време сте членове на ЕС и има нещо, наричано гражданско общество? Ще ви отговорят обаче, че сте прави, но нямат пари, но това не е никакъв аргумент и не ви касае, даже още по-лошо може да стане за тях.