Здравната вноска ще расте до 16%?

До 2020 г. здравната вноска да нарасне от 8 на 12-14 на сто при първи стълб на задължителното здравно осигуряване и допълнителна вноска от 2% при задължително здравно осигуряване.

Обратно в новината

Коментари - Здравната вноска ще расте до 16%? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От писанията на докторите излиза, че единствените, които заслужават високи заплати са те. Инженери, учители, пилоти, журналисти и т.н. са нещастници, имали глупостта да изберат професия, която не може да изнудва останалите и да мрат, ако нямат пари? Българското здравеопазване в голямата си част се състои от самозабравили се некомпетентни и алчни индивиди. Когато качеството му се доближи до Европейското, тогава могат да искат европейски заплати, а докато не се реформира и контролира системата, дори военният бюджет на САЩ няма да им стигне и парите ще изчезват в крадливите им джобове без полза за пациента.

а ще расте ли и качеството на медицинските услуги.

Вие си я увеличавайте колкото си искате здравната вноска - ние пак няма да я плащаме! айде със здраве...

ще се въведе и акциз на въздуха, че е замърсен и съдържа тежки метали, такса "пръдня" заради замърсяване на въздуха и всеки ще трябва да си монтира "пръдломер" който ще се отчита по два пъти в годината от лицензирана фирма, на която ще се заплаща минимална такса от 50% от средната работна заплата..., ще има и данък слънчево отопление...

Няма живот в тези земи.Кучешки живот,гадно племе.

Здравната вноска нараства, аптеките искат такса левче за обработване на безплатните рецепти, която да се заплаща от пациентите, защото аптеките инвестирали пари в безплатните лекарства...На фона всичко, три дни от болничните няма да се плащат, ама то в България да се живее, е пълна пародия!

Това е срамота! Българската здравна система и каса са едно уродливо чудовище, грозна пирамида, която съсипва здрави хора, само и само лекари да си точат пари по пътеки от касата! Нещастници! Как не ги е срам - без съвест, без страх от Бог, без човешко чуство! Тази здравна каса трябва да бъде закрита! Това е един долен начин да се точат пари за сметка на бедните, гладни, очукани хорица. СПРЕТЕ ЗДРАВНАТА КАСА! ВКАРАЙТЕ ПОНЕ 10 ЛЕКАРИ В ЗАТВОРА ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ! ИМАЙТЕ РЕСПЕКТ КЪМ ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ!

Когато прекалено се натягат винтчетата в дадена машина накрая тя се чупи ! Тъпирите от върховете трябва да се научат да са пастири, а не вълци, изяждащи стадото.

Не може само да говориме и пишеме в интернет, борбата е безмилостна жестока - е казал един поет, ако познаваш бълг.литература.

Защо трябва да е задължителна здравната вноска.Само който желае да се осигурява.Ако я увеличат при криза-по-голяма безработицата и емиграцията.Много алчни тези лекари,бе!Да видим какво ще правят като останат само с пенсионери.А къде са "промоциите"?Да вземат пример от хипермаркетите-намаления за оборот.Ама кой да мисли.Дянковича гледа само макрорамката.А как ще я напълни хазната с увеличения,въоще не мисли,като няма глава за това.Нас въобще не ни интересува макрорамката.Мачка ,докато ни зароби със Световната банка и ни остави да пасем.

Другарят Борисов: -Честито, другари, новата придобивка 24 процента ДДС! Плюс 16% здравна застраховка е равно на 40 хубавки процентчета! Ей на това аз му казвам развитие!

Не изтърпях да прочета статията...нямам желание да си развалям деня. поетапно до 2020 година 90 % от нас ще са се изнесли някъде другаде и останалите тук да си грабят на воля и по 100 % здравна вноска ако искат. Ще заменя българското гражданство дори за албнако...омръзна ми да ме грабят. :-( :-(

приготви се за отпор, страхливецо! Знае се, че плъховете първи напускат кораба. Където и да идеш вече няма да си добре дошъл. Пък и страхливците никой не обича.

Ами отпаряй, де! Всеки знае да лае по форумите :)) А и бас ловя, че имаш поне няколко роднини/приятели извън България, на които тайно завиждаш и затова обявяваш емигрантите за предатели, а;)) хайде измисли нещо ново, че това с предателите доста се изтърка!

На гербарите - честито! Новите анти-кризисни мерки - само за гербари! Няма как, трябва да се затягат коланите...щом Бойко се готви да разбива самолета...

Пази боже, болни хора да те лекуват! А защо здравната вноска да не е 90% и постепенно и поетапно да достигне 100%. Нали се сещате колко ум има в главата си човекът, обявил лекарите за най-интелигентните хора в България.

Точно за това е тази повсеместна чистка/не твърдя,че няма за чистене/-всички цени се вдигат,нашите хора ще се отчитат подобаващо.Една дузина богопомазани ще забогатеят още повече,останалите ще лапат мухи.

Първо как тази дата съвпада с края на мандата на мутрафоните? След това колко от заплатата ще ми остане? Защото например данъчната тежест в Германия е 50-55%, докато в БЪлгария СЕГА е 70%. Данъчна тежест това са всички данъци включително и косвените, плюс всички налози и такси, които плаща даден човек. Само да попитам кой малоумник ги измисля тези неща? Ами при това повишение данъчната тежест в България ще стане над 80%. Но дори и 100% да стане при тази алчнотия нищо няма да се промени. Най-много война да стане с обесени политици!

Човек е здрав, когато е щастлив. 18% здравна вноска ме прави много нещастен, съответно изначално не е здравна. По-скоро някой мисли да направи здраво крадене. Няма да стане!

болничните да са за сметка на работодател и служител, но за сметка на това вноската се вдига...и на фона на това като добавим и превъзходните здравни услуги, които получаваме...просто страхотно!!!

Мале, 2018 още ще сме в криза? Защо ли не съм изненадан? 40 години преход, хохо.

2018 ще е дори по-зле, знаеш ли защо, защото демографската криза ще е още по-тежка заради огромната емиграция през следващите години. Тук пенсинерите и циганите ше са 3 пъти повече от работещите. Аз вече загубих всякакви надежди, че тук нещо ще се промени.

Преди 89-та година бяхме 45 г. в преход. После дойде превратът, ограбиха цялото национално богатство и.... започна нов преход.... Ще има още преходи, докато глупаците не напуснат тези земи или не измрат от епидемия. :D