Шофьорска книжка срещу платена здравна вноска

Шофьорска книжка срещу платена здравна осигуровка - такава идея даде по bTV министърът на здравеопазването Божидар Нанев, цитиран от БГНЕС.

Обратно в новината

Коментари - Шофьорска книжка срещу платена здравна вноска | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Срам эа тоэи министър,какво предложение,не си платил эдравни вноски няма да ти подменят книжката эа кола, а ми вэемете паспортите, и ни навържете като говеда,опомнете се,ще получете праэни пликове на слредващитге иэбори,эаради такива като Нанев дето са следственни и ви подвеждат.

Понякога си мисля да се върна, но е такива гадости дето ги ръси властта всеки ден ми затриват цялото желание. Какви здравни осигуровки за книжка бе, какви са тези простотии. Такова нещо в чужбина няма!!!!!! А ТОЗИ НАЛИ БЕШЕ ОБВИНЕН НЕЩО, КОГА ЩЕ ХОДИ В ЗАТВОРА????????????

toq ministur nali gom hvanaha za korupciq da ne dava akul mnogo e tup kade pishe che sme zaduljeni da se osgurqvame zdravno nqma mozuk vun ot bulgarq iska da se saberat poveche da ima kakvo da otkrade i zasto nasila go pravi

Къде ми е коментара?

А на безработните разрешено ли е да си купуват мизерния хлебец, ако не са платили здравния данък?

Предстои ми смяна на книжка.По вносни бележки всички вноски към здравната каса са ми платени..................но се водя неусигурена.Имам документ от представителите на НОЙ ,че нямам неплатени вноски...............но немога да отида с направление при лекар-специалист ,защото в компютъра излизам с прекъснати осигуровки.Порочен кръг.Няма излизане .Идея вече нямам как да се справя с положението.

Каква конституция, какви закони, има мирис вече на хаос и анархизъм, народа трябва сам да решава съдбините си, не се издържа на ГРАБЕНЕТО !

ще се наложи да караме вече и без книжки, само, че ще си носим и сопите!

Няма осигуровки - няма лечение!

И сега ще ме карате да ходя да си вадя и удостоверение, че съм си платил здравните вноски и данъците!!!!! Живее в 21 век, компютри и мрежа има и в тоалетните! Свържет си мрежата и автоматично отсявайте кой е платил и кой не, а не да ме карате да ходя като малоумен! Дори вкъщи мога да си проверя здравните вноски и данъците а Вие не можете, защо? Или ще Ви трябва фирма която да свърши огромната работа да свърже мрежата срещу скромното заплащане от няколко десетки милиона лева? И освен това данъците ги плащам края на декември, за да не можете да ми приберете парите по-рано и да работите с тях, срещу което нищо не виждам да се прави! И до края на годината (когато си платя данъците) няма да мога да си извадя нови документи, така ли?

Ето какво пише в конституцията: Чл. 51. (1) Гражданите имат право на обществено осигуряване и социално подпомагане. (2) Лицата, останали временно без работа, се осигуряват социално при условия и по ред, определени със закон. (3) Старите хора, които нямат близки и не могат да се издържат от своето имущество, както и лицата с физически и психически увреждания, се намират под особена закрила на държавата и обществото. Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарантиращо им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. (2) Здравеопазването на гражданите се финансира от държавния бюджет, от работодателите, от лични и колективни осигурителни вноски и от други източници при условия и по ред, определени със закон. (3) Държавата закриля здравето на гражданите и насърчава развитието на спорта и туризма. (4) Никой не може да бъде подлаган принудително на лечение и на санитарни мерки освен в предвидените от закона случаи. (5) Държавата осъществява контрол върху всички здравни заведения, както и върху производството на лекарствени средства, биопрепарати и медицинска техника и върху търговията с тях. Никъде в конституцията не се казва, че личното осигуряване е задължителен данък и че може да бъде обект на репресии срещу гражданите. Очевидно от години това е един антиконституционен данък срещу, който гражданите получават полубезплатно здравеопазване, а доста често и не получават нищо освен ковчег (платен от роднините им). Събирането по този начин на осигурителни вноски от самоосигуряващите се (не от работодателите) е очевидно антиконституционно - здравните вноски (а и другите) при самоосигуряващите, по конституция са доброволни - ИМАТ ПРАВО- т.е. това не е твое задължение, а твое право, това е ДОБРОВОЛЕН ангажимент от страна на самоосигуряващите се. А ако не са платени вноските от работодателя - това е проблем за работодателя , а не на работника. КАКВИ ШОФЬОРСКИ КНИЖКИ бълнуват тези изроди!!!

Абе, Бате Бойко! Земи си прибери всички малоумни министри с още по- малоумните им и екзотични идеи! Току виж, написали нови правила за икономика и държавно управление!

Не можете да ми навирате насила некачественото здравеопазване. Аз предпочитам вместо за здравни осигуровки, да си дам парите за добра храна и така ще бъде!

gospoda ministri,ostanaha malko hora na rabota za da si pokrivat vsi4ki danaci i usigorovki ve4e celia narod stava socialno slab,svalihte rizite ot garba na bednia narod i nesamo ciganite,pensonerite sa soc.slabi celia narod e takav,vzemete parite ot koito sa izto4vali DDS ili drugi institucii a ne dnes gi zadarjite utre gi pusnete,vzemete im pari ,koli i ka6ti ostavete gi kato bednia narod i napalnete haznata a ne va6te gu6i,za da se stimulira naroda ina4e izgubihte doverieto koeto horata vi glasuvaha ,vzemete parite na DOGAN, STANISHEV i vsi4ki ostanali

На теб кой ти даде книжка, а?

А тези, които не са шофьори? На босия цървулите как ще вземете? Хората очакват да им обясните защо са останали боси и кога ще ги обуете-напр. като вземете от тези, които натрупаха милиони на гърба на същите тези боси!

Стига с тези комбинации - Удостоверение от КАТ при откриване на магазин - може би КАТ за го търсим и при сключване на брак и покупка на жилище и какви ли не групости - БЕЗРАБОТНИТЕ НЕ МОГАТ ДА ПЛАЩАТ НИКАКВИ ОСИГУРОВКИ

Разбирам мотивите за шофьорска книжка срещу справка за платени данъци и здравни вноски , но не е ли по-редно МВР да си прави служебна проверка в масивите на НАП и ЗК вместо 5 милиона граждани да се редят на 3 опашки?

Плащането на здравни осигуровки е 100-процентово ИЗНУДВАНЕ!!!Не е състоятелно да искаш това от хора,които неполучават доходи,а дори и да получаваш - ТВА Е САМОСТОЯТЕЛЕ ИЗБОР!!!Плащаш - лекуват те...Неплащаш,когато имаш нужда от лечение - ПЛАЩАШ ЯКО...

В тази държава Конституция има ли? Сигурно 50% от променените, допълнени и прочие варианти на дедействащите закони потиворечат сигурно на основния закон с страната ни! Ама кой го е еня! После българина бил интелигентен! Я погледнете кога и как магистратите ги осъждат. Ама защото четат и намират вратичката, която не е незаконна. Стига закони по пожарникарски и после опашки от указания за лична употреба. А жертвите на малоумни закони еднодневки?

Я ми напишете колко пъти сте се возили в такси и шофьорът със скамочувствие и без срам съобщава, че въобще не се осигурява? Какво правим един милион хора в любимата държава? Плащаме за циганите, клошарите, уж социално слабите с по три апартамента в центъра на София и по морето? До кога ще плащам за всички без да получавам нищо?

Безработен съм от близо година. Пари нямам и вече няма откъде да взема. Последно си платих осигуровките за този март. От април нататък няма откъде да намеря по 17 лева на месец за осигуровки. Досега винаги съм си ги плащал редовно. Нямам пропуснати месеци. Но пари няма, не се очертава и да има скоро. Бедните вече са прекалено бедни, за да се опитвате отново да изнесете кризата на техен гръб, господа управляващи. Осигурете работни места, защото май си нямате представа колко са безработните в действителност като гледам какви доклади изнасяте. В София може и да е ниска безработицата, под 10%, но в страната не е. Ориентирайте се за цифри около 30% във вашите доклади и тогава пак говорете....

Хей Герберчета рейтинга Ви пада главоломно ако продължашате така май и един кмет няма да имате.Или пак ще почните да правите свирки на електората като наближат изборите

Докога на отделните ведомства някой друг трябва да им върши работата. Когато се натискат да заемат длъжности обещанията са големи, а след това търсят кой да им свърши работата. Откога и по-кой нормативен документ това ведомство раздава книжки.

Tova e despotizam, koito i pri Jivkov ne sme imali. Taka e, kato BKP SEKRETARKI i Sekretari i Decva na NOMENKLATURATA sa na wlast bi DIKTUVAT w Ministerstwo na zdraveto-boj i nomenklatura, ta da ni dode uma na miasto. HAOS, HAOS i PAK naludnichavi idsei-ot 8 meseca vse barkotii. Bili te eksperti-eto ti rezultatite-za pari i Ministerski postove i zaplati sa Nanev i ZAM Ministerkite-ednata i za drugo.

Не мога да разбера защо толкова много специалисти по всичко подскачат от нещо което е нормално???ДА СИ ПЛАЩАМЕ ЗДРАВНИТЕ ОСИГОРОВКИ!!След като сме българи живеем тук трябва да си ги плащаме.Не е неоходимо да редим на опашки и да даваме пари за такива справки.На кой от вас е искан такъв документ при необходимост?С едно кликване в нета и се вижда плащал ли си или не.Защо аз ще си ги плащам а тарикатите не?

Божидарчо да не е кюрд или монгол няма вид на европеец--ГЕРБ..

Тикви прости- защо не се опитате да възродите икономиката, да има работа за хората, a от там нещата сами ще портъгнат. тук се мисли само как да вземеш задължително и последния лев на бедния и безработен българин, преди да го умориш от стрес, отчаяние и глад. Работа няма, доходи няма ,а те само за глоби и такси мечтаят. Това си е чист ГЕНОЦИД, след 10 години БГ няма да я има, просто защото в момента всички млади гледат как да се махнат от тук ,а циганите и пенсионерите няма какво да направят и за това са тук, но след 10 години ще е трагедия повсеместна!!!

Имам предложение за нова антикризисна мярка: тия малоумници от здравното министерство и НЗОК без заплати до постигане на 100 % здравно осигуряване на населението. А надулия се за здравен министър всеки месец да плаща на бюджета по една депутатска заплата.

БЛАГОДАРЯ ! И аз съм те разбрал правилно :)))

Закона за здравното осигуряване в часта си в която вменява задължението на хора без доходи да си плащат здравните осигуровки нарушава конституцията и по точно чл.60 ал.1

Какви са тия простотии, не плащаш здравни вноски - не получаваш здравно обслужване. Това е положението, иначе става данък. Отделно, ако плащаш но по някаква причина не получиш адекватно обслужване какво ще става? Ще получаваш безплатно нова шофьорска книжка ли?

очаквайте сега такса дишане

нова простотия от старите простаци-гербаци, на селската мутра сол-ташаци

Здравната каса е източена явно. За това така реве бялата мафия, като ни доушушкат и я напълнят ще има пак за тях големи заплати, но няма да се подобри здравеопазването и няма да спрат лекарските грешки. ББ е мека мария да прави реформата в здравната система, че ми писна. Който иска заплати като в Сщ и Зап. Европа да ходи там като е такъв велик лекар, тук лекувате най-бедните пациенти в държавни болници.

Май още сте в 1984 г. Хайде, накарайте това под шапката Ви да заработи и дотогава, не изливайте безсмислиците си тук.

az ve4e sajalqvam 4e ne sam jurnalist - vsi4ki idioti ot vlasta/min.savet,pre se nadprevarvat da rasqt prostotii i sled tova drug idiot izliza i kazva NE sme go re6ili be6e samo IDEQ - hora palni s idei sa IDIOTI :D

Ако има работа и работя ща не ща ще си плащам осигуровките.Като нямам работа откъде ще взема пари да ти плащам осигуровките бе малоумник такъв. Ако ми кажеш откъде да взема пари ще си ги платя!!! А моята кола върви и без книжка

Съжалявам, че така възприехте репликата ми! В никакъв случай не исках да Ви обидя и се извинявам! Да кажа все пак, че сам можете да видите в сайта на НОИ дали всичко е наред със здр. осигуровки, вместо да ходите до НОИ, личен лекар и т.н.

Министре, аз пък не виждам защо всеки месец плащам солени пари за здравна вноска и всеки път, когато ми се наложи да ползвам здравни услуги , си доплащам! Кога най-накрая ще се спре с лапането и изтичането на парите ни за здраве? Запуши първо дупките,умнико, че ни омръзна ежедневно да научаваме кой , как и къде бил откраднал едни пари от продънената ви здравна система! То не бяха мъртви 'здравноосигурени души, то не бяха надписвани пътеки и лекарства, то не бяха безумни суми за заплати и оредставителни в държавни болници...

Аз подкрепям тази мярка дори предлагам да се разшири спектъра и да е свързано с НОИ. Да не се изплащат социални помощи на циганин/ка и защо само циганин напротив всеки притежаващ кола . Да се спирират и социалните помощи на мнимите инвалиди притежаващи по 150 -200 апартамента на морето или малки хотели в курортите ,защото не само получават социална помощ ами са освободени от и от данъци дали има такива - ИМА , да се проверят всчки пожизнени ТЕЛК групи защото има много фалшиви сред тях 100 лева и готово ! Всяка жена циганка и не само циганка получаваща социална помощ да каже името на бащата на детето . На бащата да му бъде наложена мярка или плаща издръжка или в затвора . Не може циганка и не само циганка живееща на семейни начала тоест нямащи хора брак майката да се води самотна майка и да получава помощи а мъжът и да работи в София или в чужбина и да праща пари на половинката си макар да не се водят ,че живеят заедно . Някой от форума да прередатира това което съм написал или да го допълни , направете го няма лошо. Не може само да ревем и да даваме обобщения ,това е тъпо ! Аз съм тъп и проZ допълнете написаното , ще се радвам ако го направите !

Като катастрофирате пили и недоизтрезнели и отидете в болниците да ви събират кокалите, що не ревете тогава? Вашите простотии по пътищата ги плащаме всички ние! Лечението на един болен след катастрофа може да стигне до 40-50 хиляди лева. Кой е платил толкова осигуровки? Има и друго хубаво нещо в това предложение - точно ще понамалеят неграмотните цигани с купени щофьорски книжки. Изобщо прав е човекът - само като ви бъркат в джобовете ще разберете, че вие трябва да давате на тази страна за да ви дава и тя!

Че то имат да се сменят и нови лични карти- повече са от книжките :D

Предлагам на 7 април ,когато тези алчни твари от Лекарския съюз ще организират протест ние да организираме ПРОТЕСТ на пациентитите,рекетир от лекарите.Да видим къде ще има повече хора.

а тест за бременност трябва ли?

Неизчерпаем извор на идиотизъм!

Проблема на Герберчетата е, че тръгнаха да търсят пари от бедните и изтрадали хора!!!

Правилна мярка, българина трябва да се принуди силово да плаща защото при половината катастрофи ,веднага вика бърза помощ-ако няма вноски, от къде за тези линейки. Или тогава тия шофьори се сещат.!!!

Според Чл. 52. (1) Гражданите имат право на здравно осигуряване, гарант им достъпна медицинска помощ, и на безплатно ползване на медицинско обслужване при условия и по ред, определени със закон. От Конституцията на Република България се чете ясно - гражданите имат право на здравно осигуряване а не задължение за здравно осигуряване!

Това значи ли, че няма да виждаме повече цигани зад волана?