Личните лекари в София обявиха стачка

Протестът на общопрактикуващите лекари и специалистите от доболничната помощ в София започва в 8.00 ч. във вторник, 9 март, в 29-ти Диагностично-консултативен център (ДКЦ).

Обратно в новината

Коментари - Личните лекари в София обявиха стачка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо не рекет в бяло,за всеки преглед или посещение при личен лекар плащаш потребителска такса,не получаваш документ къде ли отиват тези постъпления.

Стотник Вие сте неграмотник !!!

Тия защо мълчаха до сега като бити з-ци,защото им позволяваха да крадат,тръгна Бойко да ги проверява и хайде на стачка.Я си кажате докторчетата - колко човешки живота опропастихте с вашите грешки ,заболял го човека кракъ те му резнали ръката , извиняваме се грешка ще направим разследване - гарвану гарван око вади ли бе.Искали пари - хайде да ви питам като дойде пациен на преглед издавате ли касова бележка - да да ама друг един път.А несай се боже да влезнеш в болница - не те лекуват докато не се изкихаш адравата.И нека Гоце да каже защо не се накара на финасовия от серГейковото правителство за седенката ама сега голям го извади- ама мек излезе.Абе чя всички червени на баня с хлор.

Ис кам да попитам ония Червени мижитурки къде бяха през цялото време от Жан до СерГейко,защо мълчахте като бити з...ци,защо и Гоцето мълча и гледа като наакано бебе майка си какви ги вършиха, защо не потърси отговрност от бившия финансов за Седенката, защо не го попита защо не дава заплати на полицаите защо защо защио - защо ли защото така им изнасяше докато изнасяха пари по сметките на приятелски фирми.Защо лекарите решиха сега да стачкуват - тръгнаха да ги проверяват и хоп ,ама защо ни проверявате ние така си работихме до сега ,крадяхме от здравната каса като пишехме за неизвършени операции и тем подобни ,а сега какво Бойко ще ни спре кранчето.Дайте да погледнем пък и как се отнасят като им паднеш в ръцете, да не ви казвам че пък лекарите от Добрич са известни в цяла България с некадърността си, ама иначе алчни те всичките един дол дренки - човека го боли дясна ръка те му резнали лявата , боли го ухото те му предписали капки за око и т.н. и т.н.

Е, най-после проблема се изясни. От НЗОК са откраднати 300 000 000 лв. Затова не е платено на лекарите. Те са прави да стачкуват, но ние трябва да запитаме къде са тези пари. Това са НАШИ пари.

що бе, завиждаш заради това, че спат със сестрите :))), ето стигнахме до същността на нещата :))))))))))

спраме да ходиме при личните лекари и спираме да плащаме здравни вноски аз съм си купил бялчаршав и бавни се придвижвам към орландовци нищо няма да вземете от мене

stachka!!!!!!

до stoi4o Между другото,щях за малко да забравя да кажа,че ДА наистина лекарите не спят всяка вечер със семейството си.Те спят с някоя сетра или лекарка на нощното дежурство.Добре,че стените на болниците нямат уши и очи ,че доста семейства щяха вече да са минало

доStoi4o Напротив,н съм с нещата.Наясно съм и с това как те гледат в очите и ти искат пари на ръка,иначе няма да ти обърнат внимание.Дано да си сменят всички такива професията и да останат тези,които наистина са лекари.Така ще има дори повече средства за тях.Малко са тези в България,които получават наистина заслуженото,но не е начина да рекетираш насрешния, за да си увеличиш доходите.

Не знам тираджията колко спи и яде, но знам как нагло карат и колко хора загиват всека година заради тях!

Тези които най много плюят тук , първи отиват да се мазнят на доктора в кабинета. Затова г-да лекари не вярвайте , че българския народ - народа на Анрешко Ви обича. Той Ви завижда , мрази . Затова заслужава в момента вашето безразличие

Имам доста добра представа за ценоразписите. Самата аз чинно си плащам здравните вноски и ходя по частни клиники. Не е добра системата. Отиваш при личния лекар и стари хора, бременни и т.н. са с предимство. Трябва да си отделя цял ден за да ме прегледа и да ми даде направление. Това за мен означава отпуска. Като раждах платих избор на лекар 900 лева и от сигурен източник знам, че доктора е получил около 200 лева от тези пари. Останалите остават в болницата, която освен това си прибира и по пътека от здравната каса 500 лева. Трябваше да си платя и т.н. двоен ВИП, защото не исках да попадна при многото роми раждащи в тази болница, които никой не ги пита дали са здравно осигурени а аз трябваше включително и изследванията да си направя в болницата срещу 40 лева, защото ако ги направя другаде там не важали. Аз също искам всичко да си идва в моя здравна сметка и когото отивам на лекар да ми се теглят пари от нея а не да лекуват с мои пари ромите в България.

тук пишещите не разбират или не искат да разберат колко е отговорна работата на лекарите.И да ги плюете и да ги мразите,няма да станете по-умни от тях,а ще си останете същите мразещи същества.Крайно време беше лекарите да се вдигнат и търсят правата си.Медиите раздуваха омразата към тях,което за мен е поръчково,сещате се защо.Когато държавата няма желание да сме цивилизована страна,а умишлено приравнява лекарите със бандитите от затворите,отклонявай вниманието на хората от много по-съществени неща,крайно време беше да започнат да стачкуват.Много бих се радвал да спрат и да лекуват и всички да тръгнат по врачки и знахари,за да ги оценят

до benoa_72 (09.03.2010 г. 09:24ч.) личи си, че не си в час с нещата, за това много лекари си смениха професията с по-печеливша, други се износеха на запад, а вас кой ще ви лекува??? да знаеш идеалисти няма ;)

до sto4o На всички лекари им се заплаща за извършената дейност.Ако не им е достатъчно да си сменят професията с по-печаливша.Не виждам защо обаче заради това трябва да страда обикновения човек.Да не би лекаря/И в другите сфери има такива/ да има 4 стомаха,а не един като останалите. Защо хора,които нямат финансови възможности са оставени на доизживяване без да им се направи необходимото лечение?

до до наглия лекар (09.03.2010 г. 09:06ч.) а ти знеш ли лекаря колко спи и яде със семейството си бе смешник

до benoa_72 (09.03.2010 г. 07:55ч.) а да забравих, мерси от благодарни пациенти, в магазина мерсито не ми го приемат, да знаеш с това ваше мислене изгонихте лекарите и още ще се махат, всичко това ще си е за ваша сметка ;)

Ти знаеш ли тираджията колко спи,яде и е у дома при семейството си .Нито се вози в лъскави коли като вас ,нито ходи с лъскави костюмчета ,нито яде в луксозни ресторанти,нито изнудва хората като теб нагли докторе

Абе шефе, утре ако се вдигнете затова, че са ви ниски заплатите (а те са!), нали ще очаквате подкрепа от цялото общество, част от които са лекарите. И които вие оплювате, че имали 2000 лв заплати. Ами че то един тираджия си докарва по толкова при пълен месец. Ама нали сме в ЦЪрвуландия, умираме да се оплюваме един друг, а истинските тарикати си плетат кошницата и потриват ръце.

До Stoi4о Тук вече опираме до морала на самите лекари,които масово са станали толкова ненаситни,че сме се превърнали от пациенти в потенциални клиенти.Гледат те само в ръцете и в това,което им даваш.Не мисля,че трябва да се печели от нещастието на другите по този начин.Ако пациентът е доволен от лечението,той сам ,без да му искат ще се отблагодари на лекаря ,който му е помогнал.И не мисля,че в поликлиниките някой е ощетен заради това,че сами се издържат без да реват непрекъснато на държавата като болниците.

Колко лични лекари си купуват учебници? Колко лични лекари ходят на конгреси? Не говорим за всички, говорим за ОБЩОПАКТИКУВАЩИТЕ лекари. Не ме разбирай погрешно, аз не съм за това лекарите да получават по-малко. Но аз съм ЗА да има справедливост, а именно - да си понесат последствията а неиздадена касова бележка, да не правят проблемите с касата мои, защото не аз съм измислила правилата и не аз съм страна от договора. Аз си плащам всеки месец като поп.

до benoa_72 (09.03.2010 г. 07:55ч.) нали, ако болниците минат на самоиздръжка, ще почнат да лекуват такива пациенти, които да им носят максимално приходи при минимални разходи, а тежките случай да ги неглижират

ПОДКРЕПЯМЕ ВИ И ВЕРОЯТНО ЗНАЕТЕ, ЧЕ ОТ ОБЕЩАНИЯ ГЛАВА НЕ БОЛИ, А ОБЕЩАНИЯ БОЛ ОТ СТРАНА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ

Не мога да разбера съзнанието на българина.Днес може да иде няколко пъти на кафе,да си купи цигари и т.н.,но ще го заболи ако трябва да ги даде примерно за изследвания.Само,ког опре до сериозно заболяване дава ,колкото му кажат разни безсъвестни доктори.А касата системно се източва най-вече от болниците/дано сте гледали репортажа снощи в новините.Така е във всички болници/Нека минат на самоиздръжка като ДКЦ-тата и частните мед.заведения.Да си плащат и тока,и водата,и консумативите пък да видим дали ще продължат да крадат,каквото могат като накрая ще им бръкнат в джобовете,след като няма достатъчно пари за заплата.За съжаление самата здравна система обаче е опорочена още от създаването и.Възможно най-смотаният модел взаимства г-н Костов.Уви! Точно такива като него не опират до нея.тъй като се лекуват в правителствените болници или в чужбина.Дано не се разболяваме,за да не опираме и ние до нея,но за жалост все пак сме хора.

Заставам 100% зад лекарите специалисти,и 200%ПРОТИВ наглите джипита.Протеста е чисто политически. 8 години защо не реваха ами сега .

Имаш ли представа какъв е ценоразписа на сумите с които лекарите рекетират пациентите?! Какво лечение без пари?! Здравното осигуряване не трябва да е задължително! Принудиха ни да си платим таксите, и пак трябва да посещаваме частни клиники. Колкото и да им вдигнат заплатите, лекарите пак ще ни рекетират, защото вече им е навик.

Подкрепям стачката.

До платените клакьори: Всички разбраха, че лекарите не искат повече, а си искат само това, което държавата им дължи. Сменете плочата. :)

Законите се пишат за РОБИ Христо Ботев та така и със този закон за здравеопазването и за пациенти иза лекари-все Роби

Пациенти и медици - недоволни! Изводъ - трябва радикална реформа - докторите да знаят за какво работят и пациентите да контролират какво плащат и какво получават!

Дянков, нали щеше да докараш 1 млрд. лв само от митниците, а днес разбираме, че там приходите спаднаха тройно! Правителството буквално рекетира частните фирми. Масови съкращения навсякъде, а тези от ГЕРБ си искат и по-високи заплати. Цецка е с месечен доход над 6000 лв.!? Това са наглите!!!

Подкрепям стачката на лекарите. Но нас ни задължават да плащаме здравна осигуровка, чиято минимална стойност искат да увеличат от 200 на 250 лева. Къде отиват парите, които се плащат? За издръжка на паразити: чиновници в здравната каса, цигани и милиционери, които пък да ги пазят. Лекарите получават най малката част от нашите пари.

колко е изпростял този форум!

G-ne,darili li ste njakade 1 va6 raboten den/1000lv/?Pomognal li ste na njakoe bedno dete ili na beden pensioner?Ako ne ste go napravili e sramno da pi6ete-BG e bedna/ograbena po-to4no/,balgarite sa rabotlivi,no neoceneni,ograbeni,m ,horata edva namirat pari za hrana....V Skandinavijata horata darjavat tolkova mnogo na po-bednite!4udil sam se vinagi kade 6te nosite tezi pari-kov4ezite njamat dzobove!!!Koito ne vjarva -Bog mu vzima rano ili kasno!Badete zdrav !Bog s vas!

Съвсем нормални коментари,за съвсем ненормалното положение в което сме. И докторите са прави и пациентите също. Ама как за толкова години толкова пари се наляха в тая бездънна каца и няма налице една нова апратура,един нов ковьоз? Да тук таме се ремонтираха малко болници,дограмица изолациика и нова боица. Добре де,нали държавни поръчки и търгове се правят,значи трябва да е избрана най-изгодната оферта,поне това е смисъла на търга. По-интересно в случая е че ни настройват един срещу друг и това няма да доведе до нищо хубаво,прави сте автомонтьорчетата се скатават,майсторите също. Но и техния ред ще дойде,както е тръгнало по стар БГ обичай ще цедиме и последната стотинка от последното място. Така че няма страшно всички сме в кюпа и всички ще си даваме последната пара за данъци и такси. Има и един друг вариант,да проумеем най-после че ако днес подкрепим лекарите,утре те друго съсловие и т.н. тия управляващи друг избор няма да имат освен или да се омитат или да започнат да работят в интерес на нас! А до тогоава принципа Разделяй и владей ще важи на 100 % и нищо няма да е наред и никой няма да е добре!

Не ви ли прави впечатление, че броят на правоверните и щатни гъзолизци и съпътстващите ги провокатори значително е намалял! Явно има отрезвяване!

Тебе лекарите не те интересуват. Тебе те интересуват братушките.

Тук сме научени да плащаме по 200 лева минимум за фризьор и козметик на месец, но живеем с мисълта, че трябва да се лекуваме без пари. Няма как де стане това! По целия свят лекарите са сред най-високоплатените професии. Аз нямам против, защото няма по-важно нещо от здравето на човека. В България явно умишлено се прави хаос в тази система с цел да ни изтребят.

Евала на колегите - лични лекари, а за тези които са против стачката на лекарите, предлагам 2 неща; 1. Както ние лекарите работим, засега без да са ни платили вече 8 ден от датата на плащането, така и тези умници да работят без пари. Така де за какво са им пари? 2. Дасе лекуват сами, че за какво са им лекари, нали? А и още нещо за умника, който говори за Хипократова клетва1 Клети умнико в Хипократовата клетва , не се казва да лекуваш без пари, а се казва да лекуваш без пари САМО: ТВОИТЕ УЧИТЕЛИ И КОЛЕГИТЕ!!! ТОЧКА ПО ВЪПРОСА.

А бе доктори и медицински сестри, що не пискахте 8години при доган, царя и станишко, а сега се дигнахте?Щото ви беше страх от червените!Бъзльовци, щото правилата не ви отърват, щото ще ви разбият монопола с лекарствата и рушветите, щото ви извадиха мъртвите души и сега пискате, щото има правила!

ДОСЕГА СЪМ ДАЛ 5000 ЛВ.ЗА ИЗСЛЕДВАНИЯ,РЕЗОНАНС И Т.Н.ДИАГНОЗА НЯМА,А ПРОБЛЕМА СИ ОСТАВА.И ПРЕДИ ДА ВДИГАТ ЗДР. ОСИГ. НЕКА НАПРАВЯТ РЕВИЗИЯ НА КАСАТА С ЛИХВИТЕ.БОЙКО БЪДИ ПРОЗРАЧЕН!

Само с мътене на водата - доникъде няма да я докараме ! Наистина ли не се разбра от тези, които трябва да генерират и приложат адекватни ревизии/модификации, че последните са екстрено-необходими !?

Засамете се ,лекари! Ни стига , че луди пари печелите, дерете кожата на хорицата, ами и сте адски нахални ! Срамота ! Сядайте си на з...... и млъквайте, че вместо да вземате имате да връщате на хората, некадърници!

ЗА КАКВИ СЕ МИСЛЯТ НИМА НАРОДА Е ДЛЪЖЕН ДА ПЪЛНИ КАСИЧКАТА , ОТ ТОВА КОЕТО СА КРАЛИ .Я ДА ВИДИМ ИМА ЛИ ОСЪДЕН ПОЛИТИК !!! НЯМА !! КАКВО СТАНА СЪС ДОГАН (СПОРАЗУМЯХА СЕ ПОД МАСАТА), КАКВО СТАНА СЪС СТАНИШЕВ , ИЗПИПАЛИ СА СИ ЗАМЕНКИТЕ НИ ЩЕ ПЛАЩАМЕ , ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ ХОТЕЛИТЕ НА ВЕЛЧЕВ БРАТ СА НА СТАРИТЕ ЛАГЕРНИ МЕСТА , А ДА ЗАМАЛКО ДА ПРОПУСНЕМ АБЕ ТОЗИ НАШ ЦАР МАЙ НЕ СА МУ ПИПАЛИ ЗЕМИТЕ !!! ЗНАЕТЕ ЛИ АЗ СЪМ НА 3О ГОДИНИ ИМАМ СЕМЕЙСТВО И ДЕТЕ И СЕ ОТРИЧАМ ОТ ТАЗИ ДЪРЖАВА !!!!! МАХАМ СЕ ОТ ТУКА ТЕЗИ СЕ ЕБАВАТ С НАС МАЙ СИ ПЛАЧАТ ЗА ЕДИН ЛЕК ПРЕХОД 45 ГОДИНИ СТИГАТ ВИКАХА НАВРЕМЕТО