Откриват 27 спешни кабинети

27 спешни кабинета в 14 области в страната започват работа през този месец, съобщи министърът на здравеопазването д-р Божидар Нанев при откриването на първия кабинет в Бобов дол.

Обратно в новината

Коментари - Откриват 27 спешни кабинети | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тига сме ревали за болници!Ние сме векомпетентни по въпроса!Вместо да политизиравЕ,КАЗА МИНИСТЪРО,ДАЙТЕ ДА СИ ТЪРС8ИМ ДРЪВЧЕТА И УДОБНИ КЛОНИ ЗА ДА СЕ ВРЪЩАМЕ ПО ТЯХ!

Мили българи-родители, учители, лекари и управляващи, пиша ви за последно, моля прочетете и помислете! Децата трябва да консумират захар и захарни изделия, а не заместители с буква Е! Ако не консумират захар, организмът престава да произвежда инсулин и се появява захарен диабет още в детска възраст! Освен това вместо инсулин, организмът започва да произвежда адреналин и децата стават агресивни! Децата почват да консумират и наркотици, които действат успокоително и към които се привиква! Смятам, че можем да предпазим децата си от диабет, агресивност и наркомания само с добро наблюдение на храните на децата си и редовно следене на нивото на захар в кръвта им! Също да се противопоставим на решението на Министерство на образованието да не храни децата в училище със захарни изделия. За да не надебеляват, макар, че аз обичам бузанчовци, трябва да им се осигурят ежедневни условия за тичане, плуване или спортни занимания! Седенето пред компютър по повече от 2 часа наведнаж е вредно за очичките и нервите! Пиша ви като една обикновена баба, все още без внуци, а не на висок стил, за да се разберем като родители за бъдещето на дечицата си! Здраве, милички, на вас и дечицата ви! И моля, помнете, че деца за мен сте до 50 години- и тогава не трябва да се зарязва захарта, макар само в кафето, чая или млякото, по същите причини изброени по-горе! Обичам ви и желая здраве на всички послушковци и непослушковци

Нов тласък на корупцията.Дежурим в малките градове и си уговаряме пациенти за хоспитализация в съседния град с действаща болница.

А какво ще стане с медицинската апаратура на закритите отделения.В чии ръце ще отиде.

И каква ще е функцията на спешните кабинети.Просто ще дублират работата на Спешна помощ и ще поставят диагнози и насочват за хоспитализация ,при нужда ,на десетки километри.Пълно медецинско невежество в областта на организация на здравеопазването.

Много проста сметка. 30 дни, 12 часови дежурства - 60 дежурства в месеца, по 2-ма лекари - 120 смени по 100 лв - 12000 лв. Като ги разделим на 20 лекари - 600лв/лекар. Еми няма да има спешна помощ.

Евентуално не е ли добре да се приватизират? Може би по-добре, отколкото да се закрият. Като една част притежава общината, друга част се изкупи - от лекарите или от когото се прецени.

защо не коментиране....?, а , ще ви видя като се разболее някой от родата ви как ще сстигнете до на-близкото болнично заведение, което ще е на 70-80, а може би и повече километри? с тези спешни центрове какви ли смешни услуги ще дават? Тези които сега имат най-много нужда от лечение са строили тези болници, за да има какво новоизлюпените управници да закриват, а може би и да купят...

Това, което се прави нищо общо с реформа няма и се казва лъжа и цинизъм. Закриването и унищожаването не е реформа. Реформата е преобразуване и организация на нови форми и трябва да бъде подготвена предварително хората да не останат без помощ, а не да си мисли после какво да се прави. Това, което става сега граничи с престъпление. Така наречен икономист от САЩ е просто счетоводител, тъй като се занимава с броене на пари измъкнати от без това мизеруващия народ, но не предлага нищо друго.

искам да ви споделя нещо което открих на 01.02.2010 г. в едно новозагорско село лек. лекар изписва лекарствата на селяните.. взема рецептурните книжки и познаите взима им цялата сумичка каквата пише на кутииките... а те горките живи за оплакване не знаят че има намаление от здр.каса.... това е добър бизнес за ЛЕКАРКАТА... нали ???

тоя овчи поглед колкото по-бързо го духнат , толкова по - добре

Поредният послушен гестаповец Нанев - вън!!!