Цветанов: Изключително притеснени сме за здравната реформа

Изключително сме притеснени от случващото се в сферата на здравеопазването, за да има реформа, трябва да бъдат чути лекарите, заяви Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов: Изключително притеснени сме за здравната реформа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя престъпник защо е на свобода?

Цв.Цв се интересува от мнениета на "убийците в бели престилки"!!!! Какъв чист, честен и открит човек!

Не съм лекар, но не разбирам, какво не разбират лекарите. Прави са само дотам, че обединението на болниците само по себе си не е реформа. Реформата се състои в последствията от обединението! Реформа означава положителна промяна, подобрение. С обединението на администативното обслужване се подобрява финансовото състояние на болниците. Подобрява се и обслужването на пациентите. Москов това го обясни. Не считам, че го е обяснявал кратко, или рядко, и т.н. Това той го обяснява в края на краищата на лекарското съсловие! Дали не могат да разберат, дали се правят, че не могат да разберат, дали не искат да разберат, но се проявяват като основен фактор за прогниването на държавата ни, в не по-малка степен от съдебната система!

" ... Дали не могат да разберат, дали се правят, че не могат да разберат, дали не искат да разберат, но се проявяват като основен фактор за прогниването на държавата ни, в не по-малка степен от съдебната система!" Кратко, ясно и точно заключение, за този ТУМОР на българското общество. Дали те са "бели якички", "бели престилки", ЧЕРВЕНИ ТОГИ, разноцветни фуражки ... всичко е прогнило от АЛЧНОСТ. Дойде Му времето на Страшният Съд и Народният съд, за търсене на ИНДИВИДУАЛНА ОТГОВОРНОСТ, за сторените дела.

Този има наглостта да бъде притеснен за здравето на народа след като го мачкаше ,тероризираше ,изнудваше с проклетите "кепчъри"изографисвайки и младо и старо на страниците на продажните жълти медии като престъпници !Абсурд и нека Европа да знае че народа милост търпи но страданието не прощава!

Цветанов не беше ли притеснен,че ще влезе в затвора?

bira_more

Ми фани осъди още няколко лекари в Парламента. То за друго не ставаш.

Не вярвам на човек който се пънеше че ще събира здравни вноски от хората за 15 години назад. Безумните му ултиматуми ме смутиха. Липсата на желание да комуникира е още по смущаваща. Герб отдавна трябваше да са си направили някои изводи.

Мисля, че точно Цв.Цв. да се появява и дава мнение по този въпрос е най-малкото проява на лош вкус.Много хора си спомнят как развя случая с докторите от Горна Оряховица чак в народното събрание нещо абсолютно недопустимо.Не защитавам докторското съсловие, но в този случай няма на земята медицина, която да направи нещо.

цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов

окей, не беше коректно да сравнявам реформите с педерасткия гъз на цензурата.

Щом като дойде нов министър на здравеопазването и започва реформа. Всеки от тях, както си я мисли. Не разбраха ли нашите представители в Народното събрание, че това е въпрос, по който всички партии трябва да постигнат консенсус. Разбира се, че при изработването на основните принципи на съгласуваната реформа е задължително участието на лекарското съсловие. Работата на министъра е е да осъществи приетата от всички партии коцепция, а не да измисля какво ново да направи.

Работата на лекарите в болниците е да лекуват хората, да диагностицират, да оперират. Други се грижат за това, те да имат всичко нужно за работата си, както и да специализират в други медицински центрове, които са на по-високо ниво. Е, тези други се наричат обслужваща администрация - медицински менинджмънт! не е необходимо да си лекар, но трябва да си в част с тази сфера ! Защо не можем да приемем, че болниците са ни много? Има отделно медицински центрове за доболнична помощ, амбулатории , лични доктори ...какво още? Трябва тотална реорганизация. В момента изпитвам на гърба си системата и съм в малък шок! Има опасност да ми изкарат акъла с диагностицирането си (в болница), добре, че разни изследвания да им потвърждават диагнозите ...

Болниците ще оказват всяческа съпротива срещу здравната реформа, защото ако тя бъде успешна, вече няма да могат да крадат. Лошото би било ако управляващите също започнат да спъват реформата, с тайната надежда, че ще могат после да си измият ръцете със здравният министър.

В името на хората закриха заводите, чрез реформа, промениха пенсионната система, сега ще съкратят неудобните на шефовете хора в болниците.

Дали Цветанов не знае,че тези протести сега в болниците се организират от хора като д-р Дечо Дечев.Този Дечев ,този мръсник-агент на дс и подлога на комунистите беще в министерството на здравеопазването слуга на ген Узунов от ДС. Даваше фалшиви сертефикати за износ но лекарства но комунистическите зетьове. 1 лев на бъргарския пазар го продаваха за 7 долара. Така купиха българската фармация!

"трябва да си убедил тези, които трябва да я проведат и тези, с които трябва да я проведеш" Е, как може да убедиш мастити доктори (професори и подобни), които са свикнали на соц. здравеопазване, на безкрайната хранилка за здраве, но с малко работа, но с почести и слава!Нали ги гледам по студията - дърти, недоволни, ама устати. Цветанов е същият! Ако може да крета ей така, само да е на власт. Докторът си е сложил главата в торбата и ще действа. Не му пука. Той 20 години е доктор и пак ще бъде. Ама Цветанов ако не е в Парламента или за шлифера на Бат Бойко, никой няма да го знае или да го наеме. Всички приеха здравната стратегия, щото от нея нищо не произлиза. Когато Докторът реши да я приведе в действие тази стратегия, дадоха на заден, защото си мислеха, че ще останат само със стратегия. Някой трябва да промени МОДЕЛЪТ! Давай, Докторе! Не бой се!

Трябвало лекарите да бъдат чути? Ама как, със СРС ли?

Министър на ВР да заклеймява от трибуната на НС без съд и присъда - това е безобразие по-голямо и от Уотъргейт! Само в Бг може да се случи и само в Бг този субект 3 години по-късно все още не е политически труп! Срам!

Другарю сержант от ДС Цветанов,не се ли притесняваш ,че скоро, като падне простия другар Борисов от власт, ще ходите в затвора?

Цветанчо се притеснил моля ти се! Притеснителните мъже са секси,но тоя е много далече от тази работа! Никакви симпатии нямам към него!

Една реформа никога не може да бъде подкрепяна изцяло отвътре тъй като хората работещи в нея са се окопали през годините и си пазят територията. Така, че г-н 6 апартамента - стига сте го лигавили на ДПС и сте повтаряли техните нападки!!!

Министре,иди в Онкологичния диспансер в София и почакай на опашките само един ден! Сам прецени ,като здрав и млад мъж как издържат болните хора да висят и да чакат и после обединявай.Явно сте решили да поемете пътя на ликвидатори на здр.с-ма ,а не на реформатори!

Какво общо имат опашките с обединенията на болниците бе ефенди? Точно с обединение няма да пращат хората на 100 места за изследвания и ще се спестят пари от администрация и корупционни поръчки, които ще се насочат към болните и медиците.

"Цветанов: Изключително притеснени сме за здравната реформа" Да се чете: В ГЕРБ, изключително сме притеснени за подкрепата от ДПС.

Имаме ли селско стопанство? Имаме ли индустрия? И със здравеопазването ли ще се случи така? Има ни някой който да е поел отговорност за грешни решения?

Добре е ЦЦ да не почва предизборната агитация така. Протестирали лекари под ръководството на д-р Дечо Дечев,агент на ДС и ординатор в МВР-болница.КАК ДА НЕ ПИЩЯТ САМО ПРИМЕР С ДЕВЕТТЕ БОЛНИЦИ В СОФИЯ 9 КОМИСИОННИ ОТ ЛЕКАРСТВА И ДРУГИ МЕД . КОНСУМАТИВИ. А ДА НЕ СЕ БРОИ ДАЛАВЕРАТА С КОНКУРСИТЕ ПРИМЕР ШЕСТ ФИРМИ ИГРАЯТ НА ТЪРГОВЕТЕ В ТЕЗИ БОЛНИЦИ КРИТЕРИИТЕ ЗА УЧАСТИЕ ГО ПОКРИВАТ САМО ТЕ . А ТЕ СА СИ ПОДЕЛИЛИ КОЯ КЪДЕ ЩЕ СПЕЧЕЛИ И КОЛКО. СЕГА ЩЕ СА 6 ЗАЕДНО И ЩЕ ПЕЧЕЛИ САМО ЕДНА ЛЕЛЕ КАКВА МИНАВКА. НО ТОВА ВАЖИ И ЗА СТРАНАТА .... ГЕРБ иска да са доволни и лекари и пациенти,нали?!А защо слушате само лекари,а питате ли пациентите дали са доволни. Така е,драги ЦЦ,болезнени са реформите , ама не може да ти е хем вътре...,хем...знаеш.Хайде,сменете вече пети здравен министър,че имало недоволни...Същото и с пенсиите на тумбаците от МВР.. и все за МВР се отпускат допълнително пари от бюджета..Все да им угодим,че протести....

Чудесен коментар!! Цецо го е яд, че д-р Москов е най-одобрявания министър и че не е от ГЕРБ.

Хвани единия, удари другия . . .

живея в чужбина и не съм наясно как да намеря в този саит статията дза чного интелигентния журналист задал много умен въпрос на Домусчийски. Преди час четох,че яко оплюват журналистите.Исках пак да погледна, но те предвидливо са скрили статията.Браво.

jingiby

Този репресиран от съдебната власт физкултурник не отговаряше ли за правосъдната реформа в милиционеро-комунистическия псевдо-елит на ГЕРБ?

Ако беше толкова "притеснителен", досега да се беше скрил... като осъден на две инстанции! За здравната реформа да не се притеснява толкова... Е, ако има "вътрешна инфо", че ще го оправдаят на третата, да продължава да раздава акъл. Но след неговото оправдаване ние много сериозно ще се притесним за най-важната от всички реформи. А тя е съдебната! В нормалният свят съдът е този който "въздава справедливост във всички останали сфери". Дори в здравеопазването ;)

Пътища са се строили винагив различни времена съответстващи на нуждите техническото ниво.Докога строежа на един път ,било и магистрала и то няколко км ще се представя за велико управленско достижение.Няма ли пътна агенция ,инженери ами има няма министър ,че и премиер ходят по пътищата.Явно така е по-интересно,защо на снемкете до тях не виждам машини,строители.Ех този евтин пиар!

Приятели, д-р Дариткова, Цветан Цветанов и др.твърдят, че за да бъде приета една реформа за изпълнение, обществото трябва да е убедено, че тя непременно ще донесе полза. По принцип това е така, но не винаги е лесно да убедиш обществото в правотата на някаква идея. Голямото мнозинство от българите, например, са убедени, че ако скъсаме отношенията си с Руската федерация, народът ни ще живее много по-добре, но ако това се подложи на гласуване в НС, голяма част от депутатите начело с партия ГЕРБ ще гласуват против, защото не могат да преодолеят страха си от своя т.нар.лидер, закостенялостта сиси и най-вече защото не са родолюбци и са на голямо разстояние от идеята България да се превърне в модерна просперираща държава. Историята също е пълна с примери, когато обществото е отхвърляло идеи, заради това, че те са надхвърляли обичайното тромаво и не до там интелигентно обществено мислене , и обществото като цяло не е можело да ги разбере.В това отношение най-много са примерите, свързани с творчески личности. И творчеството на Ван Гог е било игнорирано и осмивано, не малко дори са го считали за луд, но само десет години след смъртта му Ван Гог получава огромно признание. Може да е малко нескромно, но ще се извиня предварително, и ще посъветвам представителите на ГЕРБ да бъдат по-въздържани в даването на мнения. В нито една лидерска партия, особено, когато нейният лидер се стреми към формиране на култ към собствената си личност и то твърде незаслужено, интелектуалното и творческото начало не е на висота. Въпреки, че д-р П.Москов е импулсивен, той отлично познава чувствота за мярка и реалност, и аз лично се радвам, че той оглави здравното министерство и предлага революционни идеи за реформиране на закостенялото българско здравеопазване. ГЕРБ трябва да подкрепи здравната реформа и никога да не забравя, че ако има рубини в това правителство, те в никакъв случай не са в партия ГЕРБ.

Ако питаме обществото ,данъка трябва да е 0 лева а заплатите трябва да са 5000 лв,средната! Говоря за нашето общество,не за швейцарското!..

Amicus Plato, sed magis amica veritas! Истината ми е по-мила от Платон /става дума за обикновения Платон, философа; дали пък не важи и за Великия, Рефоматорския Платон?/

Странно как говорите за голямото мнозинство от българите, че пък и знаете какво му е мнението по въпроса за отношенията ни с РФ! За да се изкажа по-меко ще кажа, че спекулирате!

Човека си е притеснителен, днеска се притеснява за едно, утре че се притеснява за съвсем ДРУГО.

Както казваше Кирил Господинов - баш Майстора - Няма да го построим социализма . Полицаите са против да им се вземат благинките . Лекарите са против спирането на източването на Здравните Осигуровки . Трябва Лекарите и Полицаите да ги Арестуват от ДАНС , както направиха с Митничарите . Втора серия са Циганите и Инвалидните Пенсии .

Ти още ли не си в Белене бе нещастник

начина по който се дискутираше пенсионната реформа и пълното мълчание по здравната реформа. Това не може да става така.

А007

Цветанов да се притеснява колко години тюрма го очакват в понеделник :)

Москов е вреден за Вшето здраве! Пази боже то този самовлюбен, некадърен, свръх амбициозен кариерист.

всичко се свежда до пари! ако народът е платежоспособен,всички реформи ще се самопроведат! за да е народът платежоспособен,трябва икономика,която да наеме народа на работа!!! не е достатъчно да имаш само каруца! трябва и кон да я дърпа!!!

Всеки лекар в България е наемник на държавното здравеопазване, което означава, че когато сключва трудов договор, той се подписва под правила и изисквания, които е длъжен да спазва. Когато нашите лекари им се прище те да определят правилата, да минават на частна практика и да си разиграват коня там колкото си искат. В момента българското здравеопазване съществува само , за да осигурява препитание или по-точно казано плюскане на медицинската мафия и хората които ги крепят. Второ страна-като интересите на пациента тук не съществуват.

Хора,спрете се! Слушайте внимателно кой какво говори. Министър Москов много ясно и аргументирано обяснява реформата която иска да направи. Основното/според мен/ е,да се намали администрацията на здравните заведения.Така ще се насочат много средства към самото здравеопазване.

Нищо не е обяснил Москов. Сливането на болниците не е реформа и ефекта е само хаос.

Икономията на няколкостотин чиновнически заплати в здравеопазването се равнява на спестяването, което ти ще направиш, ако не си купиш боя за обуща или клечки за зъби!

Тази реформа за намаляване на администрацията в която е да било област я провеждаме 25 години! Но не чух от министъра кому е нужна Здравната каса, щом има и цяло министерство на здравеопазването? Ще намалява администрацията в болниците, а ще я увеличава в Министерството!

Цецо, покажи, поне един път в живота си, че си мъж! Че имаш яйца! Признай си престъпленията! Подай си оставката!

Кой направи Москов министър? Иван Костов. Има много още да се краде от държавата. Това, което предлага министър Москов не е реформа, а някаква реорганизацийка, чиято цел е да се махнат честните ръководители (например на Иван Рилски) и да се сложат крадци, които да пазят Москов, да му пляскат и да крадат заедно с него. Стига сте лъгали, че правите реформи - вижте - най-скъпи лекарства, в много случаи фалшиви, ниска квалификация на персонал, лоши условия, на крадливи шефове повече субсидии, търгове - за неща, които не са най-важни, но подготвени от "наши" (на Москов) фирми. До кога мошеници ще се назначават за министри?

Здравната риформичка на "управленците" е постепенно затваряне на всички болници в страната, ще останат само правителствената болница и по една на основните партии в парламента. Гласуваш за тях и си плащаш вноската получаваш лечение, иначе мреш! Това е разбирането им за лечение, Хипократова клетва и социална политика. И накрая защо в къщите им народа ще направи скоро детски градини и лагери, туй трае ли се и кой им е виновен!?

Реформите в България се вършат с цел да се тормозят и унижават нормалните честни хора.

Освен притеснени сте и безмозъчни, едно да изберете подобен смешник за министър, второ да сте в подобно смехотворно съдружие с такива гладни службогонци. Ако имахте нещо в главата, отдавна да сте спечелили пълно мнозинство на предсрочни избори, така или иначе всички малки партийки се опръскаха тотално.

явно са заплашени от уволнение разни "наши" хора от герб и бкп, за това подрипат и искат да стопират реформата.

Това,че "лекарите трябва да бъдат чути".звучи притеснително,когато е изречено от Цветанов.

Направо от парламентарната трибуна да обвини докторите, че провалят реформата! Има опит!

каже. То ако нямаше запис на акушерката нищо нямаше да разберем.

МНого рано за напълзели форума гербаджийските тролчета, за да защитават по "матросовски" ментора-платец ! Този, за който много бързо забравихте, че не можа да си докаже произхода на парите с които е закупил 6 апартамента ! Номера с тъщата мина само защото техен беше НАП и лекето, което го управляваше !

А милионите на Доган и Пеевски КОЙ ще ги проверява от къде са?

Доган заедно с кутрето си ДП са в коалицията БОСТАН сега и няма никой да ги закача още повече ББ !Заедно ше делят париците в бюджета, пък и еврофондовете отгоре !

Тези които са на власт в момента могат да ги проверят ти кой очакваш да го направи Що за идиотски вапрос

И какво общо имат парите му с това, което казва? За разлика от Москов Цветанов е умен и знае, че политиката, която провежда здравният министър, е опасна не само за народа, но и за правителството!

И сега се подслуват митничарите и затова ги ловят.Подслушването е полезно и Цецо правилно е правил.

Който жертва свобода срещу сигурност,губи и двете.

че като се издъни здравната реформа хората ще скочат на Герб,а Москов ще си бъде пак доктор и ще се прави на ощипан.

Ще лъсне лъжата в обвинението на Цветанов и ще се види грозното лице на ДПС и БСП.

Подслушването не е престъпление и никога не е било в България.Големите престъпници на прехода са Доган и Станишев.

Оставка на цялата гробо-деформаторска мафиотска клика.