Москов: Бих подал оставка, ако няма резултати

Здравният министър Петър Москов заяви, че би подал оставка само, ако работата му не води до резултати. Какво харесва ДПС няма никакво отношение, допълни той.

Обратно в новината

Коментари - Москов: Бих подал оставка, ако няма резултати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Достоен човек. Първият, който застана на страната на честните и почтени хора, които си плащат за всичко. Естествено, по него плюят менталите, мангалите и крадливите, които използват нашите вноски. Който не плаща, да се научи, Москов му дава шанс.

Да се вдигне базата т.е. заплатите на всички които плащат здравни осигуровки-така здравната каса ще се напълни.Здравни вноски плащат работещите срещу заплащане,другите трябва да крадат за да си плащат здравни осигуровки.Инженерите нямат каса за инженерни услуги и никой не им плаща-работят без пари и лекарите да работят без пари-клетва са дали,а инженерите не

Тъкмо си мислехме...ето министър с визя,различна от предходните,умен и т.н...а той ги надмина...ЯЗЪК....мор,геноцид до дупка.....да,циганите крадат,докторе,но ЗДРАВНА КАЦА краде много повече,РАБОТЕЩИ не могат вече да си плащат осигуровките,камо ли хорицата без работа....влаастимаюите живят в друг свят,вие кого обслужвате?НЕ СЕ ЗАИГРАВАЙТЕ СЪС ДПС-ГЛЕДАЙТЕ СИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,ДО ГУША СТЕ В ПРОБЛЕМИ!Но не как да доубиете българина,а как да облекците дереджето му....ЛЕКУВАЙТЕ.....ГОСПОД ГЛЕДА...

този хер флик москов все повече ми прилича на българския доктор менгеле, или както са го наричали още доктор смърт. този чиновник обрича на липса на животоспасяващи здравни услуги и мъчителна смърт не само хората от малцинствата, но и всички бедни българи. това е равностойно на нацистки геноцид, но насочен срещу безработните и бедни българи, които не могат да си позволят да плащат рекета наречен здравни осигуровки. по-добре хората да си плащат здравни застраховки, отколкото да бъдат изнудвани да плащат за нещо цял живот, и когато имат нужда да бъдат изнудвани да плащат още. това, което прави българския доктор МЕНГЕЛЕ е нелепо!

Хвалите Москов, че бил първият министър, който нарича нещата с истинските им имена. Действително досега не знаехме, че циганите са цигани и от Здравната каса се краде. Москов обаче е първият министър, които има смелост и морал да започне борба с бедността. И то по-най-радикален начин!

Като я изтреби до крак ли? Човекът е объркан, ще си остане само с говоренето, сякаш е още в опозиция.

РЕФОРМАТА НА МОСКОВ: ПЛАЩАЙТЕ ПОВЕЧЕ ЗА ПО-ВИСОКИ ЗАПЛАТИ НА ЛЕКАРИТЕ! МОЯТА МИСИЯ Е ТАЗИ!!!

Да си подаде оставката,няма как да стане.Той е влюбен в себе си.

Манговците са по-малкия проблем.Големият проблем са негодниците в управлението.

Стига с тия цигани бе! Промените предвиждат разделяне на медицинските услуги на спешен, базов и допълнителен пакет. Тези, които плащат сега и мислят, че не получават нищо, пак ще плащат и ще получават още по-малко - само базисния пакет. Чудя се как се хващате на евтини популистки номера.

Отсега виждам колко разочаровани и от министър Москов ще станат арийците по-средна ръка :).

Селяните арийци. Те са най-противни.

Да ама с тези лимити и да си осигурен пак си плащаш..отиваш в кабинета и ти казват че лимита за изследвания и направления е свършил не може и една рентгенова снимка да ти направят и ти пак си плащаш какво от това че си осигурен или трябва да се разболяваш само в началото на месеца..и пак не е сигурно че няма да плащаш..

Тези, които си мислят,че циганите не са здравно осигурени жестоко се лъжат.Почти всеки циганин има ТЕЛК, а на всичкото отгоре, за българите ТЕЛКА е на всеки 2- години, докато при братята роми срока е е над 10-години или е безсрочен, не че са по-болни.

не променя,ползват Спешна помощ,ползват Пирогов,раждат без пари в Тина Киркова...кеф. На нас ни разгонва фамилията,на нас! Като почнат да страдат редовните пациенти и някои стигнат до фатален край ,независимо че са осигурени ще го питам тогава тоя.

какво стана с пациентската здравна карта Москов? Защо ни рекетираш по Костовски?

Тук проблемите са два - първия тези дето плащаме осигуровки почва все повече да ни писва, че не получаваме почти нищо срещу тях и за почти всичко трябва да плащаме отново и втория, че разходването на събраните средства става по напълно безумен начин и докторята са се обърнали в търгаши, то не си прехвърлят пациенти, то не надписват престои, то какви ли не други магарии само и само да източат колкото може повече пари от касата. После тъй като те разпределят парите, т.е. държавните болници са ги обърнали на нещо като аренда хвърлят на персонала трохи, а те прибират лъвския пай. Съответно пък сестрите и другият по-оперативен персонал след като нямат достатъчно пари да преживяват се опитват да изнудят болните по всевъзможен начин да си плащат и под масата. Системата е прогнила от всякъде и се нуждае от спешен и цялостен ремонт.

Тези пари, които плащаме, реално погасяват дълговете и на тези дето не плащат, а тези дългове понякога не са съвсем малки. За това не може да получим това, за което плащаме, защото парите отиват в един общ кюп и оттам вече никой не може да каже какво се случва.

мисля,че проблемите не са само два, в момента за да извикаш линейка в един български областен родопски град трябва да заплатиш на лекаря 30лв. за да те вземе и хоспитализира в болница. След промяната в здравното осигуряване тази сума ще нарасте тройно. Първо скъпи здравни осигуровки, Второ от джоба тройно заплащане. На мен лично ми се е случвала да нямам пари кеш, тогава лекаря ти препоръчва аспиринче или болкоуспокояваща инжекция и те оставя на самооправия у дома. Е, как е нали всички сме равни?

От името на данъкоплатците, (не от гласоподавателите!) искам да попитам няма ли кой да озапти този префърцунен и префинен монологичен индивид, който сполучливо може да играе на сцената на Театър 199(както и да се нарича сега), за да бъде казано в прав текст на разните медии, че трябва да престанат с това преекспониране на др. Местан. Повече от достатъчно ни е?! Защо ли? Защото този виден другар стана по-омразен и от онзи, дялания в час по Трудово, както го определи повече от сполучливо, твърде отдавна Тони Филипов, д-р Та Пеевски ли беше, как беше?? И нима медиите не усещат отношението на обществото към това плямпало? Усещат, усещат, но има някаква причина, нали! Дали е финикийска или друга, все едно. А и на данъкоплатците им омръзна да гледат все стари муцуни, комай другари, може биПетьо Блъсков, Валерия с пантофите, Владо Мотиката, който през 2001 г. прати журналистите в ТКЗС..да копаят! Помните ли дами, господа и другари журналисти???? А какви прекрасни анализатори имаме-журналисти, политолози, писатели, поетиНо не всякъде има финикийско шумолене...А няма как медиите да не са наясно, че д-р Петър Москов е наистина изцяло одобряван като здравен министър. Като че ли за първи път от повече от 30 години! Та д-р Москов е първият, който в прав текст заяви, че се краде от Касата, която се превърна като дълбоката каца с мед на българския данъкоплатец! Краде се на поразия, като за последно! Това го знаят вече и червените прабабички от провинцията! И когато за първи път това момче се опитва да стори нещо в правилната посока, медиите ни тикат непрекъснато този амуджа Местан, който лицемерно ни говори за езика на омразата?! Спрете, уважаеми дами и господа от телевизиите, от всички медии, спрете да дъвчете тази стара дъвка и подкрепете реформата в здравеопазването, че не останаха читави българи по нашите географски ширини. За да не бъдем повече географска територия на абсурдите, назовавана България!!!!

Мен ме интересува здравеопазването това че ще получавам по малко услуги,че иска да плащам допълнително. Политиката я оставям на други министри,ясно ли е?

Що ми се струва, че заплахата, че хората ще трябва да плащат не 3 години назад, ами откакто я има системата, е с една проста цел - Платете сега, докато 3-годишното плащане ще ви оправи здравния статус. И в двата случая парите няма да си ги съберат, ами дайте да сплашим хората малко, че да се позиръсат от страх да не се набутат после повече. :))

Г-н Москов, аз до сега не виждам никаква промяна в здравеопазването. На хората им е писнало от думи и гръмки изявления. Имахме царе, Станишеви, Борисови, Пак Борисови и един чехльо който сега е президент , а беше с по висок рейтинг от на Борисов. Тези който плащаме искаме да видим резултат когато отидем на лекар.

По-скоро трябва да спрете източването на здравната каса ,защото пари има, но те се източват от клиниките за несъществуващи операции. Доколкото разбирам от специалните пакети ще могат да се възползват най-богатите ,които са мах.1 % от населението т,е. трансплантациите ще бъдат достъпни само за тях. На останалите обикновени българи или т. н. много бедна средна класа, на която осигуровки не се изплащат ще бъдат оставени без всякаква медицинска помощ. Съжалявам Москов, но не е човечно. Не правите нищо по-въпроса да бъдат внасяни задължително от фирмата -работодател осигуровките, само защото тези фирми са близки до правителството. Те не са наказуеми и оставят служителите си без осигуровки! Направете нещо по-въпроса, преди да започнете с масовия тормоз на населението.

Браво Москов, писна ми да плащам за търтей за които не се е намерила "добра работа".. на 29 съм.. от 19 годишна работяя успоредно с учене, семейство и тнт.. от 7г. се ме осиигуряват и на максимална...и около 700лв от парите които изработвам в месеца отиват в държавата и по различни пера на социалната система.. и когато отида на доктор, си плащам, защото личния ми все няма направления.. НЕ искам да плащам за другите. Моите връстници и много приятели половината не работят- не защото няма работа, а защото не искат шефове да ги юркат, не искат стрес, заплатата не отговаряла на желанията и нуждите им ..искат свобода и все разни подобни модерни теории..Не искам да плащам за тях.. Хора, мислете напред- сега си здрав и не плащаш.. ама до кога ще си здрав? като се разболееш кой ще плаща? ако нямаш доверие в систебата- събирай ги под възглавницата и като се разболеешв иди си плати.. Нкойто няма да си плати датегли кредитили да се лекува у дома..

Значи от 22 годишна те осигуряват на над 2400 лева... Голям "експерт" си била на 22, сигурен съм... Иначе си права де. :ДДД

Значи нашляпахте минусите на момичето, щото работи и има добра работа?!?!?! Браво, браво!!!! Нямам какво повече да ви коментирам. Ние не искаме да имаме добра работа и добра заплата. Искаме другите да им е гадно и да вземат малко пари. На нас ни трябва не прогресивно, а регресивно облагане, докато 'работещ' спре да е мръсна дума и работещите спрат да се товарят, като най-големите балами! Кое от написаното не е вярно? Това не съвпада с опорната точка 'да плюем по Москов'?

москов,не си там да давач оставка,а да работич.справяч се чудесно!!!!!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Може би трябва да има някакви пакети медицински услуги и здравноосигурителен минимум, който е задължителен и който ще даде въузможност на хората с най-ниски доходи да получат медицинска помощ в рамките на тази минимална "символична" вноска, която ще плащат. Аз съм против крайностите, било в едната или в другата посока, но нека не съдим министъра за това, че се е заел да ни направи по-отговорни и да ни направи общество, в което всеки вземайки дадено решение, не е в ущърб на останалите.

Пакети със здравни услуги съществуват и сега. Потърси частно здравно осигуряване.

Става въпрос държавата да разработи такава възможност, за хората с малки възможности, да им даде сигурност да може тези хора да повярват че има смисъл в това и да не се страхуват, че това ще ги събори.

БРЦК

Най - големия проблем на здравеопазването е ,че го ползват най-много тези които не плащат нищо. Втория най-голям проблем са кражбите и източванията. И двата проблема се решават до голяма степен с въвеждането на персонална здравна сметка. Иначе Москов има наченки на някаква реформа , но ако не реши главните проблеми резултати няма да има.

Чесно казано, не знам каква е опраията. Вървенето към застрахователния принцип в здравеопазването ще стигно до американския проблем: Застрахователя ще решава какво лечение ще се плати на пациента, а бедните, които са милиони... не знам...

БРЦК

И защо някой да определя за какво да си изхарча 10 000 лв натрупани в личната сметка ? Ако искам и за силикон на щерката мога да ги дам.Прави разлика между лична сметка и здравна застраховка.

Това не е трябва да е единствения вариант, но е възможен вариант. А що се отнася до застрахователите, те не трябва да имат право да решават ще плащат или нбе, а трябва да е регламентирано по закон, платил си за това, за другото не. Щом се покрива от застраховката, какво има застрахователя да решава. Това са неща, които трябва да се решават в началото при сключване на застраховката.

Когато точат системата с милиони, никой нищо не им прави, но от бедните искат пари. МОГА ДА ПЛАТЯ, НО НЯМА ДА ГО НАПРАВЯ!!!!!!

А парите под масата за докторите??? Или ще отрекат.... Бягате, да ви слушам глупсотите, смешници. Оправете си съсловието първо, дето взима пари под масата, дето точи касата, па после ще искате от народа да ви плати!!!

Разберете едно- в момента е нужно да се увеличат заплатите ви, но тъй като не могат, те увеличават разходите ви, без да се интересуват от къде безработните ще намерят пари и за осигуровки. Трябва да сте тъпи за да не го проумеете

Слагайте минуси, жал ми е за вас в Бг, вие наистина не заслужавате по добро :)

БРЦК

Всеки познава много безработни които карат скъпи коли и харчат в заведенията за 1 вечер колкото осигуровките на 1 старчески дом. За тези хора ли си се загрижил ?

Тези хора са малко и ще се оправят с пари, жалкото е, че другите не са малко и ще висят като кучетата... Срам за такъв народ и държава, които позволяват това!

"Ще бъдете така добър да заплатите всичко, което дължите от началото на създаване на здравноосигурителния модел, подчерта здравният министър. " От къде ще вземеш тия хилядарки, бе тъпак?

Има изгодни годишни здравни застраховки. Сключваш договор със застрахователно дружество или банка, плащаш си месечна вноска от 17-20лв. и ако ти се случи нещо пррез годината, застрахователното дружество ти покрива лечението на база на внесените вноски. Така знаеш, че парите, които си отделил са за твоето здраве.

Това също е решение. Трябва да има възможности, да бъде гъвкаво, за да може всеки човек да избере за себе си най-доброто, но в никакъв случай не бива да се оставят нещата така, да има едни хора, които да живеят на гърба на останалите и да "лежат на това", че плащаш или не, накрая получаваш лечение, защото държавата или другите, дето не са хитри като теб, са ти длъжни.

Алтернативите водят до подобни разговори:"Докторе,боли ме...""Момент първо да уточним как ще плащаш."

И всеки циганин - със здравна осигуровка! Якоо!

Давай, докторе! Смело и твърдо напред! Ако ДПС и троловете те плюят, значи правиш нещата както трябва!

чрез защита на думи на Бърза помощ. Националистите изпаднаха във възторг,а Местан веднага го използва за политически цели. Всички ние умерените и интелигентни хора сме длъжни да гледаме нещата по същество. Подкрепям лекарите от Бърза помощ,но имам други въпроси към министъра. Първия въпрос е защото не ни отговаря публично какво ще получим като осигурени лица от основния пакет и какво конкретно получаваме от допълнителния пакет? Второ- кой ще има достъп до втория пакет?Само който плати допълнително ли? Трето -ако нямаш пари за допълнителен пакет,какво става с теб? Четвърто-личния лекар ще ми осигурява ли достъп до специалист и при какви условия? Обяснението на подобни въпроси намирам за редно и цивилизовано, в противен случай го приемам за министерско високомерие.

Г-н Москов, имате добри идеи но това с връщане назад 15 години е абсурдно. Хората ако имат пари ще си внасят осигуровките, абсолютно съм сигурна като обикновен човек от народа, тук според мен просто сбъркахте и говорихте бед да обмислите нещата... Дано разберете какво Ви казвам и бъдете разумен...

Робиии, какви осигуровки ви гонят, след като хората са бедни и безработни... Защо не излезете мишки, защо не ви увеличат мизерните парички, с които не можеш нормално да се нахраниш или облечеш. Малко ви е, щом ще ви морят с още разходи!

Аз работя нормално, получавам нормална заплата, която ми стига и живея като нормален човек. Ти ако се чувстваш роб, замисли се защо си такъв!!!

Нека на циганите да се удържат осигуровките от помощите им

Истината е друга: ТРЯБВА ДА СЕ ЛИКВИДИРА НЗОК И С НЕЙНИТЕ АКТИВИ ДА СЕ ОСНОВЕ ДЪРЖАВНО ЗДРАВНО-ОСИГУРИТЕЛНО ДРУЖЕСТВО!!! Какви са предимствата? 1/ Естествено че ще се запази солидарният принцип при лечението на тежки социално значими заболявания - хипертония, диабет, паркинсон, но в социалната част на фонда ще отиват (примерно) 40 процента от всяка вноска. Останалите 60% - Всеки ще си има индивидуална полица по която става и натрупването на неговият здравно-застрахователен бюджет. 2/ Застрахователните полици могат да се наследяват. От това най-често има нужда преживелият съпруг в семействата от старци, когато единият почине. Това са все хора с крехко здраве. 3/ По волята на титуляра на полицата, средствата могат да се прехвърлят по друга полица. Това може да е полезно на семейства, където родителите са болни, а децата им в цветуща възраст и здраве имат набрани средства, които не се харчат. С тия средства няма да се товари здравно-застрахователното а ще се прехвърлят по роднинска линия. Може и от родител на дете, ако се наложи. 3/ Здравно-застрахователното дружество всъщност трябва да печели от стопанска дейност, за да може да покрива разходите си. Идеалната възможност за това е то да се занимава с доставката на лекарства. Така аптекарите няма да могат да крадат и играят с цени, защото ще работят за застрахователното дружество, а то трябва да краде само от себе си. 4/ По никакъв повод от здравно-застрахователното дружество да не излизат пари за друго, освен за здраве - прегледи, лечение, медикаменти, помощни средства, ако това е регламентирано

НЕЗНАЯ ДАЛИ НЯКОИ ОТ ТУК ЩРАКАЩИТЕ, А ИСКАЩИ ДА ЖИВЕЯТ КАТО ШВЕЙЦАРЦИТЕ, ИМАТ ПРЕДСТАВА ЗА КАКВИ ОСИГУРОВКИ ИДЕ РЕЧ. ЩОМ СЕ РОДИШ, ТРЯБВА ОСИГУРОВКА, ИНАЧЕ ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА, И ТО ЯКО!!

Точно така! Трябва нещо да се направи и той започна! Все някой трябва да сложи "главата в торбата" и да се опита да промени системата, да промени лошите ни навици, да живеем на гърба на останалите "смотаняци", дето имат или не - плащат. Много хора живеят с малко, но живеят по правилата, плащат си тока, купуват си билети за транспорта, водят децата си на училище, плащат си данъците и осигуровките. С какво тези зле платени, но живеещи по правилата на обществото хора, трябва да носят на гърба си товара на хитреци, решили че от неплащането на едно или друго ще забогатеят. Това само прави пропастта още по-дълбока, проблемите още по-нерешими. Самите ние, които искаме да бъдем общество трябва да се излекуваме от тези малки язви.

Уважаеми Колеги и Читател(к)и ! позволете Отново да Изкажа Нещото относно Здравеопазването : - Лични Здравни Осигуровки !, които : А. Се плащат от Всеки и/или Работодателят-му/й Б. Са в съотношение 1:4 Максимум спрямо платено-Потребено. В. Се Отбиват от данъците. ....като за Хората в незавидно Реално положение - Ежемесечни ваучери. И ! - Контрол ! Свиреп Граждански Контрол. т.е. Тотална Яснота, Прозрачност и Отчетност.

Никаква оставка. Само да стоиш и да дразниш ДПС, пак ще сме доволни.

Мислиш ли, че се дразнят или всичко е за пред хората? Някакъв резултат виждаш ли?

И аз да попитам,не приеха ли закона,който гласи,че ако изтеклите вземания са над 5 години,то те автоматично отпадат?Тогава как г-н Москов иска да се плащат вземания към здравната каса,които са над 5 години?!

Браво на г-н министъра. Той далеч не открива топлата вода и не прави нещо новаторско, просто и трябва ред на тази държава. Искате да сме нормална държава, е все от някъде трябва да се започне. След като искате здравна система, отворена към всички, всеки трябва да си плаща здравните вноски.Има и друг тип система, в която си плащаш само в болницата и то в хиляди, но тя надали ще ви допадне...

Добър министър!Може да има изключение само за българите,за циганите не!Да си плащат всичко задължително!Като ще крадат и ще правят каквото си искат,нека освен това и тока,водата също само за тях да бъде неотложно задължително!

Не трябва да има разделения българи и цигани. Ако искаш да се лекуваш като се наложи, плащаш си.

Болниците и докторите източват здравната система (свестните да не се засягат, малко сте). Източват я за милярди, тези не събрани осигуровки са капка в морето. Докато не се види в каква бездна потъват парите така няма да има за заплати и елементарна поддръжка на болничните заведения. Да започнете от долу на горе, вижте дали санитарките си вършат работата без допълнително да им се бутнат пари. Стимулирайте ги да го правят, сестрите и накрая докторите. Последните взимат не малко пари.

Прав си, но не са докторите, санитарките и сестрите само. Основното източване е от директорите партийно назначени, и разходите за ремонти, храна, пране, медикаменти и консумативи с наши фирмички. Виж само процента от бюджета на една болница /държавна/ за тези пера и тогава ругай докторите и другия персонал.

Болниците = директорите партийно назначени и другите посочени.

Абе, още не разбрахте, че само с увеличения и стриктни мерки, не става. Резултатът ще е същият.

Аз пък искам здравните вноски да са по индивидуална партида и кой колкото е внесъл, толкова да ползва. Писна ми да работодателя да плаща по 40 лева на месец и всеки път като отида на лекар да плащам отново всичко, защото направленията били свършили. При сегашната система ми е по-изгодно 440 лева да ги изгоря в печката отколкото да ги давам на здравната каса.

Ха, дано! Ама надали ще го направиш, защото за това се искат гащи, а ти взе парите и сега трябва да изпълняваш обещания!

Каквото и да направи, все ще има някои недоволен..... Аз не му бях фен! Но сега одобрявам действията му. Трябва нещо да се направи в ....и той започна, ама ние все да хулим!

Точно така! Трябва нещо да се направи и той започна! Все някой трябва да сложи "главата в торбата" и да се опита да промени системата, да промени лошите ни навици, да живеем на гърба на останалите "смотаняци", дето имат или не - плащат. Много хора живеят с малко, но живеят по правилата, плащат си тока, купуват си билети за транспорта, водят децата си на училище, плащат си данъците и осигуровките. С какво тези зле платени, но живеещи по правилата на обществото хора, трябва да носят на гърба си товара на хитреци, решили че от неплащането на едно или друго ще забогатеят. Това само прави пропастта още по-дълбока, проблемите още по-нерешими. Самите ние, които искаме да бъдем общество трябва да се излекуваме от тези малки язви.

че понеже не може да дигне доходите на лекарите им дава вратичка сами да си докарат по нещичко - като отиде някой в болницата и отговора веднага ще е - не влизаш във основния пакет, няма пари. Или плащай като искаш да те лекуват или дай на мене да те пишем "спешен".

C моята пенся мизерна платих 50 лева здравни вноски на безработното си дете, здравните вноски бяха откраднати от герб. защо този заплашва ,когато те са крадците. трябва да се знае хората не са бедни а ограбени от правителствата нA бг. Hе искам фашисти които ни изнудват. все ние да плащаме а правителствата да крадат. бог да убие министрите и децата им.

Ststar

Аз пък не искам комунисти като теб цял живот да крадат.

За сведение при социализма лечението беше безплатно. И наградата за лекая от пациента бе кутия бомбони и бутилка с нещо си.

РАДИ, като те гледам как пишеш приличаш на необразован човек, не знам къде живееш, ама ако детето ти учи държавата ще му плаща здр. осигуровки, а ако работи то ще си ги плаща. Не виждам защо кълнеш?

а защо безработното ти дете не си намери работа и не започне да си плаща само???? Докато е на"хранилка" при теб и има кои да му плаща няма да започне да работи.. А може би просто ти си сбъркал с възпитанието и не си го научил да работи.. работа за млади хора има..

Министъра е прав. Стига сме плащали за тея дето ги мързи и се оправдават , че не могат да работят.

Болници получават пари от три места за едно и също лечение на пациент. Някои от здравните заведения припечелват веднъж по клинична пътека от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), след това от застрахователния здравен фонд на болния и трети път искат пари за доплащане от близките. Това установи проверка на Агенцията по медицински одит. Такъв е случаят с 27-годишна жена за раждането в голяма столична болница, лечебното заведение е взело общо 10 000 лева, като то въобще не е било рисково и не са се налагали никакви скъпи изследвания и интервенции.

За В Дискусията-Процедиране. (Браво !)

Опичайте си акъла на време,докато не е станало късно,Този Москов не е този за който се представя,не се заблуждавайте,този човек за пари на какво ли не е готов да ви излъже,а вие му вярвате,що дойде ден,който после ще съжалявате когато дойде времето да отидете на Лекар и ви искат пари,поради простата причина че фонда отново е откраднат и ПАРИ НЯМА,това ще им е във устите на лекарите,когато искате направление за операция,или за скенер,или каквото било,Ще видите тогава че съм бил прав,не е изминало още толкова много дълго време,че да сте забравили Борисов и Дянков какво направиха със Здравният и Пенсионният Фонт,така че лично аз им нямам никакво доверия,каквото и да кажат.За това Министър Москов трябва да си подаде Оставката,заради Лъжите които изрича непрекъснато над Българският Народ.И този ще си замине като всеки бил на неговият пост,но най важното е със какво ще го запомним,като Лъжец,или Патриот,и това зависи от самият него.Нека вземе пример от Волен Сидеров.

Амбициите на Москов са похвални, но точно този начин да напълни бюджета на здравната каса е неосъществим. По-скоро здравно осигурените трябва да имат възможност да ползват услуги в размер на направените вноски по тяхно ЕГН. На всеки осигурен му се внасят в здр.каса по около 30 лева месечно. За година са около 360лв. По-голямата част от тези осигурени нямат време да висят в лекарските кабинети, т.е. не си ползват вноските. Неосигурените, имащи нужда от лекар, ще вземат назаем и ще си платят лечението, ако искат такова. Ама не било хуманно? И хляб без пари не дават.

Също за В Дискусията-Процедиране. (ЗА !)

Да вземе пари на заем? А как ще ги връща? Проблема си е негов. Да, ама не. Безработицата не е проблем на безработния.