Чирков: Политиците са некомпетентни

Видният лекар и общественик проф. Александър Чирков предлага създаване на лекарска камара и инспекторат, които да са гръбнакът на реформата в здравеопазването.

Обратно в новината

Коментари - Чирков: Политиците са некомпетентни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Адекватен комплекс (и за физическите, и друг - за юридическите лица) от прогресивна таблица за данъчно облагане, кредитни облекчения и ефективно-действащ контрол/одит -- това е накратко, нали !? (както в/за здравеопазването, така и във всяка друга област от икономиката) И специалисти, разбира се . И пълна прозрачност, включая закон за лобирането .

...А пропо, за немското здравеопазване чуйте Ева и Гого от "Тоника". И си припомнете какво са искали да им "свалят" от трибуквията..

Напълно споделям мнението на колегата Чирков.Това мнение още от годините на прехода непрекъснато пиша по форомите, но народът ни лесно се заблуждава от политическите партии и винаги след изборите разбира , че пак е направил неудачното премиране на съответните партии.

Може на някои да не им харесаха приказките на Чирков, но са много прави. Пълна некомпетентност цари навсякъде. Не само здравеопазването няма форма. Такива са и системите на образование, социалната сфера и прочие.

Уважаваме проф. А. Чирков, познаваме се, група от нас интелектуалци се застъпихме за него през 2006 г., но това си беше чиста проба политическо отстраняване. ДА, той създаде перфектно работеща болница ин обучи стотици лекари, за да го отстранят като Директор управляващите от БСП. Дори вече 5-та година започналият от него строеж на новия операционен блок се руши. Дойдоха и изгониха за 10 минути стриотелите-това направиха тройната коалиция за сърдечно болните. Не всички управляващи са некомпетентни. Твърдя, че г-н Борисов, г-н Цветанов, г-н Трайков, г-н Дянков са примери за компетентност на държавни хора сега. Твърдя, че грешите с г-н Илко Семерджиев (той не е професор, а и има неща не за интернет). ОГРОМНО Е личното Ви дело за българите. Помним Вашите първи операции у нас, правехте ги безплатно, дадохте живот на хиляди бедни хора, които нямаха достъп до Европейски силни хирурзи. Поклон пред Вашият труд. Сега,. и Бог да слезе трудно ще се справи с батака в здравната система. Ако Вие на Митко извършихте най-най-сложната операция и той след 30 години е жив и здрав, тогава помня не взехте дори бонбоните. ДНЕС някой лекари искат на тъмно хиляди от бедняци, за да ги излъжат че правят нещо, недопустимо по закон и по морал и Хипократовата клетва. Истината е, че Вас Ви отстраниха в съгласие с Вашите ученици, тези които обучихте от хора трудно държащи скалпел до сега перчещи се като Водещи и седещи с Бойко при срещите на Нанев с лекари. Хипократ е казал, никога не отивай срещу учителя си. Лакарска камара трябва, но с кои лекари драги проф. Чирков??? Не знаете ли за унизителните пазарлъци и ударите под кръста кой да стане председател на Лекарския съюз??? Много бедни хора, 60-70% не могат да издържат на частни болници. Вие в Германия от 1975 г. посрещахте българите, хранехте ги, плащахте на някой престоя, тук е обратно-някой лекари искат да карат мерцедеси, да имат хотели, яхти, палати за къщи, много пари да смъкват от болен и беден народ. Нека дадем време на ГЕРБ да започне здравната реформа, от някъде трябва да се тръгне в този батак. Ако те се вслушват в хора като Вас, ще успеем. Бъдете здрав и щастлив, проф. Чирков.

Абе, Чирков, гледай си докторлъка и не се изказвай неподготвен! Не е вярно, че политиците са некомпетентни! В края на краищата, никак не е лесно да се поддържа неработеща здравна система години наред, с цел редуциране на населението.

Няма безплатно образование бе тиквеници! Безплатно е за кумира ви тиквата! Половината от лекарите са охранени свине. Другата половина са тъпаци и мързеливци да стоят още в кенефа. Цяла Европа ги кани.

Ново доказателство,че единственото спасение за алчните некадърници е да се окопаят в политиката.Вижте ги-уж професори по медицина,а пък се страхуват от благодарните си пациенти?!

Какъв е Чирков е друга тема, но тук е прав според мен. Най - лошото е, че не само политиците са некомпетентни. За сметка на това всички са с високи претенции, а не се загледат в какви ...на живеят и не си зададат въпроса - защо е така, вероятно благодарение на високата им компетентност се дължи благосъстоянието им и условията на живот в днешна България.

Гледах интервюто и единственото, което разбрах е, че този пич не само не е в час ами даже и в междучасие не е. България не е Германия и никога няма да бъде. Така, че нещата за, които говореше, как провинциалните кметове щели да дадат огромни заплати на някакви лекари и частни легла за тях в жалките провинциални болници са приказки на човек, който изобщо не е в час. Не смятам, че трябва да им се обръща внимание на такива екземпляри повече. И той, като бай Желязко и Тренчев видя, че в докторлъка няма келипирец и мина на политика.

този не е професор. слуга

и като сте всички против червения ,лошия ,неразбиращия чирков ,дето е спасил лично десетки хиляди българи ,какво можем да очакваме ние лекарите от вас ,кой от вас дето сте писали от тук нагоре може да се похвали с един единствен спасен живот от него лично ,за негова сметка или просто да е платил от джоба си да се спаси някой ,аз ще ви кажа -никой ,хайде да не давате заключения за хора ,които може да са всичко но за разлика от вас са 100 % професионалисти и в час ,да, всеки има недостатъци ,но този е човек допринесъл за обществото много повече от всички вас дето пишете против него и лекарите в страната ,а хубавото е ,че не можете да промените нищо ,щом сте недоволни от лекарите и качеството ,за да се вдигне то и лекарите да са наистина качествени и компетентни ,гответе се за европейски цени и осигуровки и няма да сте никак недоволни ,края на реформата ще приключи в момента ,в които българския лекар взема средноевропейска заплата ,а всички ние плащаме средноевропейска осигуровка -апропо по 10 до 20 пъти повече средно на човек отсега.

Спасил, тези които са платили. Това ли е стратегията за национално здравеопазване? Знаете ли кой първи ще загуби от нея? Вие господа алчници с дипломи. Лекари познавам малко, да не кажа никого. Искам здравеопазване, в което лекуващите гледат първо болното място, а не ръцете на пациента. Българинът знае как да благодари, не се безпокойте. Здравето е национален приоритет, болниците трябва да бъдат държавни, а търговците в тоя "бизнес" не трябва да ползват никакви обществени фондове. И в интерес на истината идеята на здравеопазването е на хората никога да не им трябва лекар, защото е здраве - опазване, а не болко - успокоение!

Трябва да ме е срам, че не съм спасил живот, или да съм горд, че не съм затрил живот поради немарливост?

Напълно си прав!

пациентите е най-слабо. Макар че германската система на здравеопазване е често сочена за образец-цените растат, както и "политическото" здравеопазване. Германия е една от малкото развити икономики, където можеш да се осигуряваш напълно частно-10 процента от населението ползва такава осигуровка. Това означава, че най-големите разходи -по хронично болните остават на останалите 90 процента. Германия има и едни от най-високите здравни осигуровки в света-на 4-то място. Като монетарен израз това означава, че средната контрибуция на държавата е 500 евро разделени между работника и работодателя докато самоосигуряващите поемат цялата си осигуровка. Не може болниците да са частни и да са евтини. Трябва също да знаете, че когато се прави здравна реформа двете големи лобита са на лекарите и на фармацевтичните компании. Има и мнение, че здравната система в Германия трябва да бъде между пазара и държавата. Прегледах здравната рфеопрма в Германия, но в момнета няма време да пиша.

Последно, Чирков професор ли е или той така казва.

в своите сънища! Преподавал е за кратко и към него са се обръщали с ОБРЪЩЕНИЕТО, а не с титлата професор! Той никога не е уточнявал и ни остави да си живеем в заблуждение.

Факт е, че направи първата трансплантация на сърце в България и научи нашите хирурзи на доста неща.

Тоя комунист ,ако беше читав доктор нямаше да му бият дузпата от Германия и бай тошо нямаше да посреща един невъзвращенец с хляб и сол по телевизията.

"Човекът от народа"- синът на Маруца, разбира се че ще е посрещал с "хляб и сол" репатрирания от Западна Германия Чирков, една рода са. Сега посрещаме от Париж също репатрирани специалисти, наши сънар0дници.

аи МЪЛЧИ ВЕ обикновен крадец. може да си необикновен хирург ма си върши това от което можеш, видехмете и теб ......

Чирков може и да е голям специалист но червената боя/ комунист манипулатор / изби одолу.

Доколкото си спомням и самият професор се пробва като политик.Царизмът имаше своят ренесанс за 4,а после и за още 4 г.В крайна сметка,г-н професорът,както и много други,преди него,се дискредитираха пред обществото с поредица скандали и съмнения за корупционни практики,лобизъм и двусмислен рекет върху пациентите.Професионализъм и визия върху едни проблеми в сферата не винаги вървят ръка за ръка.Това,че си спасил хиляди хора,браво,но не те прави корифей в общата стратегия за развитие на бранша.Още римляните са казали:обущарю,не гледай по-високо от обувките.Назад във времето,що професори се изредиха на поста здравен министър,нещо да постигнаха?Професорите си отидоха в историята,проблемите и на лекарите,и на пациентите останаха.Та малко нещо съм скептичен към великите корифеи и титли,сигурен съм,че някъде отдолу,от кухнята,от по-младото поколение на работещите доктори,могат да се намерят по-добрите за всички ни,решения.

на "професора" бих дал само едно предложение- когато заплатата ми тук в България като специалист стане колкото тази на съответния лекар в Германия, т.е. поне 4000 евро, тогава да дава съвети за реформата. И не разбрах новата лекарска камара към контролно-глобяващите органи на НЗОК ли ще е или към медицинския одит на МЗ? т.е. да направим още една проверяваща и глобяваща структура, за която да плащаме? а репликата за частните болници е просто смешна- елате да си играете в моята къщичка!

Мисля, че най-накрая трябва да се престане със сравненията относно заплащането на труда. Който иска да взема европейско възнаграждение да извади от джоба си парички, да си плати образованието и да си работи на воля. Аз не искам да плащам за образованието на бедни студенти от шумкарски родове на овчари, които са решили да се образоват с парите от моя труд. Стига ! Платете си образованието и се разкарайте най-накрая отворковци

То ние лекарите си плащаме сами специализациите, така че не сме изяли парите от твоя труд и нищо не ти дължим! Обаче и моите, и твоите пари ще ги изяде поредната ненужна бюрократична структура с името камара, в която поредните чиновници ще проверяват за четвърти път едни и същи документи...

Бедни шумкари и тъпи овчари не стават доктори,разбрали другарю овчар. А твойте данъци за целияти жалък животецсигурно са по-малко от колкото АЗ плащам за година.

Мисля, че най-накрая трябва да се престане със сравненията относно качеството на предлаганите медицински услуги и труд. Който иска да "взема" европейско качество на медицинската услуга, да извади от джоба си парички, да си плати... Аз не искам да лекувам за чест и слава и да не получавам необходимите пари за моя труд. Стига ! Платете си лечението или се разкарайте най-накрая отворковци...

какви 4000лв сънуваш, тук да не е германия,и аз искам да вземам поне половината......кажи,всички да получават по 50лв,за да има за вас по 4000евро,е.а ти разсъжденията!

Ако искаш да сринеш някой човек, доверието в него и прочие, сложи го начело, направи го министър, .. примерно на задравното министерство. Народът ще свърши останалата работа.

KalinaO1

Навсякъде в света почват да одържествяват болниците. Не разбирам защо един лекар се прави на разбиращ бизнес. О, да, сетих се, частни болници, всичко в частен джоб!!

А , бе, вуйчовото! Вземи се ограмоти малко и тогава изказвай мнения! Просто накак не ти се разбира ИЗКАЗА, както казва един "велик" човек.

Г-син уйчо. Точно това е целта.Частни болници и познай какво става уйчо с касата. Ами просто няма да я има.Познай какво става с болните. Просто няма да ги има.

Напусна? Беше изхвърлен като парцал заради това, че с държавни пари си направи "Чирковата болница", негова собствена, в която си правеш каквото си иска, дори и незаконно трансплантации! И сега дава съвети - "видният общественик"! Бе някои хора никога няма да си седнат скромно на задника!

тоя зъболекар Семерджиев кога стана професор? ужасссссс!

да,прав е професор чирков.сега се толерират и наместват повечето некадарници в медицината.какво беше болница ,св.екатерина"по времето на професор чирков и какво е сега ,а в 3-та градска?защо махнаха кадарня директор димитров.защо?защото им откри далаверите!!!!!!!!!грозно,господа,много грозно!честните и почтени се изгонват отвсякаде.....каква е тая даржва?

KalinaO1

Затова здравеопазването трябва да е работа на държавата!

Здравното обслужване е част от държавността! Когато задачата е една държава да се раздържави и разрушат най-важните и устои, тогава се постъпва както се постъпиха Великите Сили последните 20 години с България! Веднага след като цъфна и започна да връзва "Демокрацията" у нас, се изкупиха на 100% Търговските банки, застрохователните дружества и основните финансови брокерски къщи от чужденнци. От международните финансови кръгове поставиха на държавата много нисък кредитен рейтинг, които не дава никаква възможност за Индустрално, Технологическо, научно, Коммуникационно и много други видове развитие с изключение на сСтроежи на Хотели за Туризма и ползването ма Генно модифицирани продукти в Земеделието. След това бяха закупени най големите медии у нас и те ежедневно ни позиционират в главите, това, което паразитният чужд капитал у нас го интересува и нищо друго! Те ни препоръчват и натрапват удобни Правителства, които работят за раздържавяването на България съзнателно воденио от алчност и с користни подбуди(Пример Правителствата на Ив.Костов и Царя), или несъзнателно, поради доверчивост към западни съветници и липса на образованост и друга подготовка за заемане на високи държавни постове(Ярък пример - Бойко Борисов). От вън пътят ни е определен - надолу, надолу, надолу! За сега тенденцията е необратима. При здравеопазването бързо проличава, процента на загубената държавност! Хаоса настъпва неумолимо! Едва ли ще можем да го предотвратим сами, ние българите! Май ще превърнат, най-после, държавата ни в така желаният от някои западни страни и то от Векове, в Пущинак и циганско свърталище!

Колко лесно и удобно - външни, мракобесни сили унищожават България! Дори и така да е, то щом като народ не можем да се защитим, значи си заслужаваме съдбата!

до края на така нареното от майте от преди 1200 години "БЕЗВРЕМИЕ", т. е., 22 декември 2012 година. Тогава, и от невярващите също, ще се види "галактическото зазоряване" (тъмнината - невежеството в такова време е МАКСИМАЛНА). Бог да пази България. "И ВЪПРЕКИ ВСИЧКО, БЪЛГАРИЯ ЩЕ ПРЕБЪДЕ!". СЪЕДИНЕНИЕТО / ЕДИНЕНИЕТО С БОГ ПРАВИ СИЛАТА!

Без проповедници няма как! Уточни за кой бог става дума - твърде са много и твоя бог не е единствен!

Стамате, душо семпла, докато си мислиш, че някакви слуги са "длъжни" да те "обслужват" здравно, дотогава няма да видиш качество в ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! А терминът не случайно е ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, помисли над него, ако имаш с какво де! А относно коментара ти: толкова правописни грешки и тъпотии в такова кратичко текстче, ами кандидатствай с него в Гинес, имаш мн. голям шанс!

Не се кахърете - и те ще опрат до Вас рано или късно и ще минат под ножа!! Вие Сте културен, кадърен и уважаван човек - не Ви ли се струва, че думата "политик" всъщност няма никакъв заряд и смисъл, поне по тези краища? Звучи също толкова безсмислено, колкото и длъжността "директор на водопад"!

Защо некомпетентни политици безспирно купуват цигански гласове ,за да ги изберат ,и ако не стане правели и фалщшиви списъци ,за да се самоизберат и да злоупотребяват с обществени средства- г-н Чирков може да убеди такива роми да не се кандидатират

Ако има някак исторически резон съдии да управляват съдебната система, то за лекарска каста в здравеопзването не немирам основание. Крайно време е всеки това за което е учил да работи. Директорите на болниците трябва да хора завършили стопанско управление или сродна специалност!!!

Има международни правила валидни и за здравеопазването -едно от тях,че обемът общодостъпна медицинска помощ за всеки индивид от обществото се осигурява в зависимост от възможностите на обществото в държавата ПРИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО УЧАСТИЕ НА ВСЕКИ ИНДИВИД -с текущо внасяне на данъци и осигуровки,за да е достъпно или безплатно в точката на консумация на мед услуги,като ПЛАНИРАНЕТО СПАЗВА ПРИНЦИПИТЕ НА ПРИОРИТЕТИ И ПРОПОРЦИОНАЛНОСТ,а има две огромни диспропорции и нарущаване приоритетите -една диспропорция е,че ромите -вече над 30-40% в 99% не са данъкоплатци,а на помощи и се осигуряват от другите данъкоплатци,но консумират над 60-70% от услугите в здравеопазването,втората диспропорция е в заплащането на мед кадри като в РБ има някои,които получават заплати,по-високи от тези в развитите държави като Англия,ЕС,САЩ и другите -под минималните за лекари по света ,и нарушен приоритет в здравеопазването,което често функционира като хоспис и още по-често като общежитие за хранене и доотглеждане многобройните ромчета и роми,които се хоспитализират не заради сериозно цаболяване,а защото са именувани соц слаби и казват,че нямат пари за лекарства дори за заболяване ,което се лекува амбулаторно, а се хоспитализират и по няколко деца с една ромка-това значително източва ресурса и сее вътреболнични инфекции и епидемии,които излизат доста скъпи

Некадърността е повсеместна в България! Нацията тотално опростя и надежда за промяна не се вижда!

Всъщност, проф. Чирков ТРЯБВА да е здравен министър.

Вярно ли бе лейко ??После ,ако този бизнесмен и политическа подлога стане министър, да не ми плачеш ,че въпреки че имаш ЗО чичко Чирков те кара да си продадеш апартамента, за да те лекува в неговата си частна болница! Как може да се дава гласност на мангал, който е и продължава да е с всяка власт в комбина?Мислите ,че ви готви нещо полезно за вас-не само за неговите финансови интереси.Глупаци!

KalinaO1

Чирков трябва да си рааботи като хирург и да не се бърка в администрацията, за която няма ценз!

Алена, точно днес се рових в страницата на Министерство на Здравеопазването, специално внимание отделих на биографиите на министъра и заместник-министрите. Много аматьорски ми се сториха, чудих се как ли са попаднали тези хора на такива позиции, то не че има какво толкова да се чудя де - то е ясно. Съветвам те да поогледаш въпросните биографии и тогава си дай коментара кой има ценз за тази работа и кой не.

Т.е. държавата, като административен капацитет е некомпетентна и некадърна да изгради една система и затова самите съсловни организации е добре да се организират и изградят. Като как обаче в България ще се намерят единомислие и взаимодействие на съсловна организация, която и да взаимодейства с други подобни е енигма. Ден на Съединението е - да заключим с надежда, че е възможно. Дано само граданската ни позиция и обещество не се състои в мрънкане, оплюване и обвинения в некадърност с нашенската екипност от рода "аз казах ли, че така няма да стане"

Де да бяха само некомпетентни, господин Чирков! Лошото е, че са и корумпирани! Надписът "Съединението прави силата" е пред очите на цяла България. Но българските политици не желаят да го проумеят. Днес не единението ни дава сила, а разделението ни прави слаби. Историята е добър учител, но тези, които ни управляват, са слаби ученици. Партийните пристрастия, повсеместната корупция и омразата раждат беззаконието и престъпността и тласкат родината ни към пропастта. България е болна и безпросветна. И целокупният български народ страда. Докога? Един Бог знае...

Тъй като контекста е такъв ,че значителна част от болестността и смъртността са последица на социалната криза и организирана престъпност от ниско-квалифицирани,но алчни за чужди пари и стоки с измама и насилие,то Е НАЛОЖИТЕЛНО СЪДЕЙСТВИЕ НА МНОЖЕСТВО ЗВЕНА ОТ ПРОФЕСИОНАЛНИ ОРГАНИЗАЦИИ И ЗА ПРЕВЕНЦИЯ НА НАСИЛИЕТО И ПРЕСТЪПНОСТТА -ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ СЛУЧАИТЕ СА УМИШЛЕНИ ТРАВМИ И ПОБОИЩА ВЪРХУ НЕВИННИ С ЦЕЛ ГРАБЕЖИ И ТЕРОР ,КАТАСТРОФИ -ТАКАВА ПРЕВЕНЦИЯ СЕ ПОСТИГА СЪС СЪДЕЙСТВИЕ НА СИЛИТЕ ЗА СИГУРНОСТ В ПОЛЗА НА ЖЕРТВИТЕ ИЛИ ПОТЕНЦИАЛНИТЕ ЖЕРТВИ НА КРАДЦИТЕ И ТЕРОРИЗИРАЩИТЕ НИСКО-ГРАМОТНИ ,ЧИИТО ПОМОЩИ СРЕДНО ПРЕВИШАВАТ СРЕДНТА РАБОТНА ЗАПЛАТА,КАТО ПОМОЩИТЕ ИМ СА УДЪРЖАНИ ИМЕННО ОТ ФОНДА ЗАПЛАТИ ,ЗА ДА СА ЕКВИВАЛЕНТ НА ТРУД С ПОКРИТИЕ ОТ СТОКИ И УСЛУГИ,А НЕ ПЕЧАТАНИ ХАПТИЙКИ -ТУК Е НУОБХОДИМО СЪДЕЙСТВИЕ НА ВСИЧКИ СЕКТОРИ И ИНДИВИДИ ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СОЦИАЛНАТА КРИЗА И ВИСОКАТА РАЖДАЕМОСТ СРЕД РОМИТЕ -СРЕДНО 13 ДЕЦА,И СВРЪХ-ВИСОКАТА СМЪРТНОСТ СРЕД АКТИВНОТО БЪЛГ НАСЕЛЕНИЕ,нека планират 1-2 деца и ромите,за да няма свръх-смъртност от престъпления ,които те вършат като са гладни и да учат ,за да работят и да не са гладни и тероризиращи

Да са компетентни и в здравеопазването - те могат само да вдигат ръка и да гласуват без да знаят какво и защо.Попитали Радио "Ереван", как ще протече здравната реформа у нас и им отговорили: "Просто - няма да има изцепки, а само обгрижване, но толкова силно, че жив човек няма да ви остане!"

Чирков е прав, но като човек е същия идиот като тези които ни управляват. Закриването на малките болници е геноцид!!! Това принуждава хората насила да се изнасят към големите градове и да се принуждават да ходят в частни болници защото държавните ще са претъпкани и трябва да се чака със седмици. Много райони в страната се обезлюдиха, а други се претъпкаха именно заради такава малоумна регионална политика!

такава, че жив човек- БЪЛГАРИН да не остане! Анти хуманно изглежда на пръв поглед, но в "Програмата Ран и Ът" е отбелязано като 30% РЕСТРИКЦИЯ НА НАСЕЛЕНИЕТО. Едно пояснение, има титли светски и духовни. Небесните са "врана", "бухал или сова", "орел", "колобър - змия", "дракон"... УЧИТЕЛ (Хермес, Дънов, Иисус...) и от 1993 година, "ГОСПОД Е БЪЛГАРИН!". Титлата БЪЛГАРИН не зависи от етническия произход, а от постижениета на Духа на съответната индивидуалност.

муахаха!

Според Първия закон на английският професор Паркинсон, автор на книгата "Коридорите на властта", "Колкото по-тъп е началника, толкова по-тъпи са подчинените". Пример: I. Б.Б. - II. 2 х Ц.Ц. , С.Д, Т.М. ...

Ти май си чел само първия закон на Паркинсон и не си разбрал,че се отнася за глупаци като теб.Ако случайно прочетеш и другите би трябвало да разбереш най-после,че се отнасят точно за тебеподобни индивиди.

Дай Боже, да премина от състоянието на "умен" и "учен", в нищо незнаеш глупак. "Съвети към завършващият студент", написани от същият този Паркинсон и препечатани във вестник "Студенстска трибуна", станаха последната капка в чашата на търпението на БКП. Така, след 21 август 1968 година, беше уволнена цялата редакционна колегия на този вестник. Именно според тези "съвети", изучени във Великобритания от Милен Велчев и Симеон Дянков в САЩ имаме това днешно финансово дередже.

Според Принципа на Питър в йерархията всеки се стреми да стигне до нивото си на некомпетентност, но нашите политици са над всички закони и отдавна са надминали техните си нива;)

Доктор проф. Чирков донесе в България голямата,истинскта медицина. Напълно е прав, че политиката не трябва да пречи, а да помага на медицината, за да постигне тази форма, за която говори професора от много години.

а също и голямата и истинска корупция. Изразът "погребението ще ти е по-евтино" на кой мисли, че е