Националната здравна карта бе приета без подкрепа от БЛС

С 11 гласа "за" и 2 "против" Националната комисия прие окончателно Националната здравна карта (НЗК), съобщиха от МЗ след днешното заседание на комисията.

Обратно в новината

Коментари - Националната здравна карта бе приета без подкрепа от БЛС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В БГ няма един лекар който да даде гаранция и 60% за това което прави.Но парите гарантирано си ги взимат.Така не става.Системата на Москов също е неясна.

Къде е закачена тази пуста здравна карта. искам да я видя!

Платих си миналата година здравните осигуровки за 3 години назад, оказа се сега че съм здравно неосигурен и ме изнудват сега да платя за още 2 години.Много хора са прецакани по същия начин. Мръсна скапана държава.

Ми плащай си я редовно... Няма някой да плаща вместо теб а ти да искаш да се лекуваш в пълен обем и за това да ти е виновна държавата.

Абе глупако, кога редовно като не съм бил тук или да си я платя за 20 години. Закона го каза, преди 2016 да се платят за 3 години не за 5.

Уважаеми четящи, току що присъствахте на началото на края за българското здравеопазване.

че парламентарната група на Герб искат оставката на всички във властта от ДСБ...само в дир си траят.

са дирници

Браво, така трябва! Лекари се опъват защото ще им се резнат незаслужени възнаграждения. Искам да има държавти и частни болници и частните да са извън Здравната каса, Точка. Който лекар иска да работи и в частна и държавна а пък ако се е напечелил с милиарди на наш гръб както някои да си прави болница и да се моли на богаташите да се лекуват при него и да привлича супер специалисти с високи заплати. Останалите - в държавните болници или да идват сирийци, турци и афганистанци или индийци - ще съм по-доволен отколкото да ми съдират кожата нашите супер специалисти!!!!!!!!!!!!!

Не си лекар, лъжеш! А ако си лекар, то си работил с документи нейде цял живот и не си пипал пациент през живота си.

Депутатите на ГЕРБ поискаха оставките на Москов и Ненчев! Хората на Радан да напуснат властта!

Министрите ги назначава ББ. Депутатите ако искат да преминават в други партии и групи и да вървим на избори - нещата ще станат по-добре за Герб заедно с Реформаторския блок. Както се вижда излизането на ДСБ ги праща в 9-та глуха Браво на Москов и Кунева! Както и на всички останали които искат да вършат работа а не да политкиканстват...

ти от комиците ли си ве? ББ назначавал министри, хаха, бе ти от Сатурн ли падаш? Та викаш Москов и Пръмова работели. хаха! Ти говориш наобратно истината!

А БЛС променил ли се е нещо от времето на Бай Тошо, ба? АЗ - не виждам.

При ''бай Тошо'' нямаше лекарски съюз.

Какво значи "националната комисия" ? Кое е тази комисия ?

Нещо като министерство на истината.

комисии, комитети, съюзи.. салтанати, закони... карти, глобуси... а здраве няма! На 4-то място в света по диабет, на 1- во по инсулти и инфаркти... Те това ви е работата, докторя! Да ме прощавате, ама сега се разкарвам да търся направления, ама то нямало, тр. да ходя пак след 21.03 ит.н. за един малък проблем. то бива бумащина и бюрокрация, ама.... Никви доктори не сте1

Лекарите не определят броя на направленията-това го правят политиците,докато вие гледате поредното риалити.

са невинни, ама гледам на щерката във 2 клас раницата й пълна с книжки - 4.5 кг - гръбначно изкривяване и ... опирам до докторите. Имам чувството, че са комбина... Как да не сте виновни, виновни сте! Вие давате продукта в системата! Както и учителите! В индустрията при слаби резултати следват масови съкращения! Само в държавния сектор - комунизъм!

знам, че ще скочат отгоре ми 10 члена на докторската мафия, ама аз съм печен... Говоря просто като клиент на услугата ви, а тя е некачествена! В индустрията няма да ви търпи пазара! Ще излезете от играта1

Клиент и пациент са различни понятия.

Кажете, напишете ЕДНО нещо поне дето да е прието законово, без заплащане и рекет и да е в полза на хората дето хрантутят всички дебили из администрацията

На един диспут по ТВ уважаван лекар излъга, че здравната карта е отменена от съда! Тук се посочва, че един от мотивите бил, че не била приета до края на миналата година и срокът е просрочен. Това, че времето за обсъждане е било удължено, би трябвало да се приеме като жест към лекарите. Лекарите винаги са представлявали елита на нацията. Винаги са били част от прогреса. Съпротивата на полицаите срещу реформата в МВР не би изненадала никой. Съпротивата на прокуратурата срещу орязването на правомощията и също е очаквана. Съпротивата на лекарското съсловие срещу пръстовите идентификатори има логика, вменява им се вина, и съпротивлението им е разбираемо. Съпротивата обаче против здравната карта е скандална. Подкрепа за Д-р Москов!

Реформаторски платени брътвежи

Така е! Не бих отказал и заплащането, ако си мераклия! Защо обаче брътвежи! Да разбирам ли, че не споделяш някоя от моите тези!

Еееее. Нищо не разбрах. С тези карти

ТРЯБВА ДА ИМА ОЩЕ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ КАСИ! ТАЗИ СЕ РЪКОВОДИ И УПРАВЛЯВА В ПРОТИВОРЕЧИЕ НА БЪЛГАРИТЕ! ТРЯБВА ДА СТАНЕ КАКТО Е С ПЕНСИОННИТЕ ФОНДОВЕ, ВСЕКИ ДА ИЗБИРА И МНОГО ДА ПРЕДЛАГАТ.

Какви са критериите при сравняване на два пенсионни фонда? Ама важното е да има избор!

бързай бавно!

Само в България може да функционира НЗК без съгласието на лекарите!!!

Това все пак е Неговата държава;-).

НЗК отразява политиката на държавата по отношение на здравеопазването! Не е медицински документ, за да се съставя от лекари. Лекарите са изпълнителите на държавната политика.

Една от функциите на НЗК е именно ЗАщита на пациентите от АЛчноста на лекарите.

Целта на касата е да плати по-малко.От пациентите тя много-много не се интересува.

Да не стане като с къмпингуването. Кръгом и пак напред. Не може всичко на инат. Това е най-просташкото управление в последните 25 години.

Кой гласува за "най-просташкото" управление?

е против Атака, ДПС и БСП!

И какво общо има БЛС с националната здравна карта? Така наречена "здравна карта", както и решението на МЗ са ПОЛИТИЧЕСКИ решения и никой, освен ТОЙ не може да им влияе Утре ТОЙ ще мине през две-три TV студия и ще се разпореди какво да се прави от тук нататък

една много гневна статия за вчеращното заседание на УС на БЛС във Фрог Нюз. Прочетете я..за да разберете какво се случва зад завесата...и какво не ни казват тук в тая статия.

Тъкмо се чудех, защо тази жаба подскача по дудъла на Гугъл, а тя ми напомняла, че тази година пак не чета Фрог.нюз

но виждайки положението на здравната система в момента,злоупотребите в здравната каса мисля , че щом лекарите са против значи се правят ПРАВИЛНИТЕ неща . защо до сега лекарите не са излезли с предложения за оптимизиране и намаление на злоупотребите а реват за повече пари (спор няма , че заплатите им са ниски но отношението и услугите които предлагат също не са на европейско ниво)

Не сте специалист, но правилно мислите, така е!

От написаното вярно е само,че не сте специалист.

пореден успех на Москов срещу лекарската мафия и лоби

Хората не се наясно как се противопоснавя гилдията на това което прави Москов. Пишете и за вчерашното заседание на УС БЛС...пишете бе хора нека за знае обществото. Стига са ни успивали,вие сте в нещата, вие знаете докъде ще ни доведе това.

Следващото правителство , ще приеме ДРУГА ХАРТА ,а по-следващото пък друга ,и така още 26 г. ВАЖНА Е ,...ДА-ЛА-ВЕ-РА-ТА.

Защо играят този цирк с "обществено обсъждане"?!? Никой нищо с никого не обсъжда, а държавата се управлява авторитарно, еднолично и без да се взима под внимание различното мнение. Мога само да Ви уведомя, че социализмът ряпа да яде пред анти-народните действия на ПП ГРОБ - такова безпардонно незачитане на другата страна! Тогава предлагам тези, които силом, безцеремонно налагат неадекватните правила, ами те да слязат при хората и да ни лекуват; щом са такива "експерти", нека тези, наложили правилата, да си ги изпълняват. Не се съобразяват с доводите на хората, които работят и правят нещата още по-сбъркани. Така ще е в следващите още 40 години - нов комунизъм, ама още по-гаден и убиващ всичко читаво и различно!

всичко вече се налага без да се съобразяват с който и да е

Точно това е моето виждане. От горе до долу всичко се решава от яйцеглави тъпоумници, мееекащи на глаголите и дрънкащи празни приказки.

Тази корумпирана организация БЛС до сега не е предложила нито една реформа, а е против въвеждането на ред в системата. Когато има хаос по - лесно се краде, нали така. Навсякъде в света има пакети в здравеоопазването и има листа на чакащите за заболявания, които могат да бъдат лекувани чрез оперативно лечение до 12 месеца. Пожелавам на всички, които са против реформата в България да минат през европейското здравеоопазване.

С "реформата" истинските крадци, които ви облъчват ще ликвидират всичко читаво , за да крадат самостоятелно. Далаверата е в комисионните от апаратите за държавните болници- нужни и ненужни. А вие се радвайте на рязането на лентички. Затова е жизнено важно обществото да се приспи и да прегърне нещото- уж реформа.

Откъде разбра уважаеми,за корупцията в БЛС.Или просто обичаш да си говориш без да мислиш.(Ако е така -извинявай)Дай един случай на корупция там.Или от мен да мине половин.Търси имаш време..

Заинтересувайте се уважаеми какви заплати получават и за какво, за последните години с колко се е увеличил членския внос и дали има причина за това, каква работа са свършили от БЛС, но с реални резултати за лекари и пациенти, можете да погледнете автопарка им, каква реформа са предложили до момента, за да не се краде и източват общите средства, колко пъти казаха на глас, че става дума най вече за неосигурените/......../, ще се сетите от кои общности в България става дума, а не за осигурените и други, други важни неща. Какво направиха, за да не отиват току що завършили лекари в чужбина или само оформят документите им и следва статистика?! Толкова са нещата, които тази паразитна организация не е свършила и е виновна за състоянието на здравето у нас, че няма какво да дискутираме дали са виновни. Виновни са! Не искат ред, искат да продължи хаоса, защо?

д-р Кехайов, д-р Папуров..........

но малко хора го осъзнават. други пък са замесени в схемите

София и разните намиращи се в нея институции от всякакъв тип, род и вид и съсловни сдружения не са България!!! Това че някои сега са на върха на държавното управление или на някаква институция, организация или сдружение не ги прави безпогрешни, вечни и недосегаеми!!! Рано или късно всяко действие предизвиква своите последици и се заплаща от извършителят си много по-скъпо отколкото са платили потърпевшите от него!!!

деер

Никой не приема на сериозно БЛС и БЗС, защото легитимността им е на 10-20% в най-добрия случай. И разберете, че за 26 години на никой не му пука за здравето и затова нямаме здравеопазване, лекари и пациенти, имаме източване, колекционери на медицински дипломи и клиенти....

Много зачестиха случаите, при които българи-гурбетчии, без да са идвали в България да се окаже, че са били на преглед при лекар. Съответно за тези прегледи са теглени суми от касата. Та ми се струва, че някои ще загубят възможност да ни краде. То пък кой ли в тази държава не ни краде.

Какво общо има със здравната карта? Така изборът ще намалее, ще има листа на чакащи и корупцията ще нарастне. Хората не печелят от нея, а докторите не ги мислете.

ЕЕЕЙЙ, докторската мафия как си реди схемите, и аз искам така - да ме питат искам ли да работя,не искам ли, и да си придавам фасоните....

Ами , да си станал лекар! То, и като инженер , ако наистина си такъв, явно не си кой знай какво, щом си губиш времето с глупости по форумите.

Ами не може всички да са лекари - кой тогава ще работи!

Това е, защото БЛС е загрижен за здравето на хората. А всички слухове, че са част от мафията с бели престилки, източващи Здравната каса, докарващи си огромни приходи от продажба на определени лекарства, лекуващи несъществуващи болни за измислени заболявания, следствие на което за истинските болни няма пари, са просто неоснователни слухове!

Това е опорната точка да се отклони народонаселението от истинската далавера, а тя е насочване на публичните средства в определени "наши" болници и настройване срещу неудобните. Там ще се купуват нужни и ненужни апарати, НО! комисионните ще текат на правилното място. Каква полза имат някои хора от чисти, успешни частни болници като от тях комисионни няма. Изборът на пациентите ще се ограничи, а ако искат нещо различно ще трябва да плащат.

Така, де, г-н Докторе ;)) Вие знаете най-добре кои болници са "наши" и кои "ваши". Аз знам само, че далаверите се правят от лекарите и фармацевтите, с активното участие лобита на политици.

Алооо, БЛС? Това е заповед от САЩ ,.....няма не искам ,няма недей!?