Експерт: Не ставайте на възрастните в градския транспорт

Британски професор препоръча да не отстъпваме място на възрастните в градския транспорт, защото това е вредно за здравето им, съобщи в. "Дейли мейл".

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Не ставайте на възрастните в градския транспорт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя професор хич да не идва в България, защото родните ни пенсионери ще го линчуват. То за тях возенето в градския транспорт и одумването на тез дето не им стават си е вид ежедневно културно мероприятие за запълване на времето между висенето в поликлиниката и гледането на турските сапунки.

значи ако видя суджук паша в автобуса да не му оцтъпвам място ама като го гледам колко е надебелял,има няма 160-170 кила и как се е състарил горкия как да не му оцтъпиш място ,нали той направи толкова много за българските пенсионери и за роднините си.

а този експерт прави ли сметка,че при внезапно спиране на превозното средство,вазрастният човек може да падне и си счупи краиник или глава,или да бутне някои друг,които да пострада,аман от специялисти и експерти

Да, омръзна ми от тия комунистически възгледи, някой да решава вместо другите. Нормално е всеки като види възрастен човек да прецени, не някой да решава вместо нас.

заглавието е малко подвеждащо. статията е по-скоро да покаже нуждата от движение и физически упражнения - фитнес според възрастовата група.

много глупаво.

Друго си е да им се радваме как си играят на електронните играчки. Заето поколение.

Ключът към здрава нация-градски транспорт без седалки!

Абе изобщо без градски транспорт. Аз се чудя защо Фандъкова е направила тролейте и автобу,сите да минават през 20-30 мин, а то тя мислела за нашето здраве.

Facile dicto, dificile facto - както би казал един римлянин...

глупости. някои възрастни едва се крепят, няма да им отстъпваме място.

младите не отстъпват място поради друга причина, а поради уважение към възрастните хора, които много са видяли и много са създали. И в Америка е така. А в мюсюлманските страни обръщението към възрастните винаги е майко, татко. Какво има да получат старите хора, освен обич.

Недейте да препечатвате всяка една глупост, която някой някъде изръси по света. Тези хора живеят в други условия и не може някой ей така да дава съвети, а друг да ги копира както му дойде. Особено пък здравни съвети на килограм, трябва съвсем да се забранят.

точно!

но има и доста вярно в думите на този професор! Аз съм кандидат- пенсионер и усещам как се отпускам - това не мога, онова не става! Трябва движение, много движение, за да си здрав и на стари години, иначе никой не ти е длъжен да те носи на ръце - нито децата ти, нито системата и държавата!Пием, пушим, преяждаме, не се движим на млади години, а после някой трябва да ни лекува и да ни гледа?

1.Британският учен знае ли колко с какво се храни българския пенсионер? 2.Британския учен знае ли, че в България в градския транспорт няма кондуктори? 3.Британският учен знае ли, че парите изработени от българските пенсионери, се харчат от мъгляви бългаски бизнесмени живеещи във Великото кралство? 4.Британският учен, знае ли къде е България?

"Бритаснките учени" са новото "попитали Радио Ереван..."

Най-сетне да прочета нещо смислено и абсолютно вярно, защото като почнат да ми се бутат да сядат в метрото ми иде да ...

!!!

Правилно. На женски също не бива да се става. Здрави прави жени са, еманципирани, независими и силни. С нищо не са заслужили повече удобства от мъжете.

Най-вече не трябва да ставаш кат овидиш бременна жена или майка с малко дете. Добре са те възпитали вашите. Ама някой ден и ти ще остарееш

А по спирките където се види възрастен да се рита, нали? Укрепва организма!

атака срещу добрите маниери и уважителното отношение към възрастните хора и то под благовиден предлог- за тяхно добро било! Ей, мизерни душици са тия "учени", докато не съсипят всички морални устои на обикновените хора няма да мирясат!

И полицаите да не арестуват ромите,които ги нападат в домовете,защото възрастните трябва да са активни,да се боричкат и да имат силно емоционален живот,а и пенсиите да не се вдигат за да не затлъстяват от сьомга,трюфели и хайвер,лекарите да не ги лекуват за да стимулират билколечение и йога-терапия,колко правилно са построени нещата в родината,явно всичко в името и добруването на пенсионера се прави

Още по-добре е да си отработват в мините поне по 16 часа седмично - хем ще са активни, хем и зимата ще спестят от топлото, а може и по някой лев към пенсийката. Освен това - има и кисело мляко, безплатно!

Едно е да стоиш прав в трамвая, друго е да вървиш пеша за здраве.

А младите да спят до 12.00 ч. В гр. транспорт възрастните нямат силата да стоят прави , и има опасност да паднат , защото превозното средство се клатушка ...

Стоенето прав в градския транспорт, няма нищо общо със здравословното движение. Този явно никога не е пътувал в градски транспорт.

Като одъртееш ще те питам искаш ли да ти става т в градския транспорт.

Някой да знае телефона на най близката до Оксфорд психиатрична клиника?

Много интересна тенденция, доста статии се появиха напоследък за икономии за бюджета. То не бяха искане за намаление на болнични, премахване на прослужено време, увеличаване на възрастта за пенсиониране.... Та що въобще не премахнем пенсионерите, няма да плащате един куп пари, няма здравни каси , транспортът ще си отдъхне.... ЗАВЪРШЕНИ ИДИОТИ, особенно този който е написал заглавието на статията.

Много хеподхдящо и императивно заглавие. Да с живи и здрави младежите, но те и сега гледат дисплеите и нищо наоколо. Сега им давате и " научен аргумент" Без да съм професор ви съветвам- подканяйте ги без притеснение да ползвате седалка,ако сте зле, в старческа възраст или инвалид. И не забравяйте да благодарите за отстъпената седалка

Експерте, ти си глупав! Предлагам възрастните хора да се събират на групи по интереси (за танци и физ. упражнения), а в транспортните средства НЕПРЕМЕННО ДА СЕДЯТ, защото прев.ср. тръгват и спират неочаквано и хората политат.

Да добра идея ама идеята на мутрата е по-яка. Мутрата казва не давайте на пенсионерите повече пенсия от 300 лв. защото се отразява зле на здравето им.

Много е прав човекът. колкото повече остаряваме, толкова по-малко активни ставаме - не можем да стоим прави, не можем да носим по-тежки неща, боли ни това, боли ни онова, това вече са симптоми и на младите. Истината е, че като се пенсионирах, започна да ми става скучно, така че започнах да тренирам. Първо кибичих на пода, щото не можех да си вдигна дебелия г*з, но с времето, след около година, вече можех да правя прилично натоварващи упражнения за около 20-30 минути дневно. Преди баира едва го изкачвах с 2 спирания, то има-няма 50-60 метра, а сега изобщо не се задъхвам. Кръвното ми и то малко падна. Чувствам се по-активен, откакто като бях на 50, и честно казано се чудя защо се бях занемарил толкова. Хора, освен ако не страдате от някакво сериозно заболяване, при което физическото натоварване е противопоказано, тренирайте! Дъртофелниците като мен не трябва да кибичат по цял ден на скамейката и да си мерят болестите, щото то друго не остана да си мерим! Но въпреки това смятам, че е редно да се отстъпва място - аз лично бих отстъпил на бременна жена или дете. На дъртофелник като мен - никога!

И да носят под мишниците по чувалче цимент!!!

Британците отдавна не са европейци, нито имат европейска култура или морал, така че колкото повече се изолират, толкова по-добре

EС съвсем одивява.Това са им ценостите. Срам.А може би професорът е луд от голямото учене?

Явно този професор никога не е ползвал транспорт у нас- в българия. При това рязко спиране и тръгване на автобусите, тролеите и трамваите и като се има предвид крехкостта на костите на възрастните, травмотологиите ще се напълнят с хора, паднали и счупили ръка, крак или таз в превозно средство.

Ептян изпращея ингилизити.

хахахаха! тия се сетили да учат българина да не става на възрастните! абе хей, българският селяк първо трябва да го научите да става, пък тогава да го отучвате.

Сега се сещам колко съм бил прав на младини, а тогава ме заклеймиха като хулиган.

Язе не стаам ко ще Бойко да улазя у хавтобуса !

По същата логика е по-добре да го застреляш, да му спестиш мъките на старостта. Пък и облекчаваш пенсионната система.

Абе какви глупости пишете пак бе??? Как стоенето прав ще е полезно за здравето??? И тук не говорим за възрастни хора само!!! Аз от години имам разширени вени на краката и стоенето прав е убийствено за краката ми, не само за мен но и за всички като мен!!! Съвсем друг е въпросът за физическата активност, за движението, за ходенето. Ходенето е полезно, залежаването е равно на самоубийство, особено за възрастните хора, това е така. Но да стоиш прав в градския транспорт има точно обратния ефект!!! Пълни глупости!!! Никога никой при никакви обстоятелства не препоръчва възрастните хора да стоят прави в трамвая!!! Е, разбира се освен в случаите на жилави, енергични дядовци и бабички, които кипят от енергия и са здрави като канари, и даже биха се обидили някои ако им отстъпите място. Но при всички положения, стоенето прав е вредно!!! И за стари и за млади!!!

Е то нали затова е казано, че Чърчил е доживял до 95 години, понеже никога не е стоял, ако е можел да седне, и никога не е седял, ако е можел да легне... Англетата да се поучат от знаменития си сънародник!

Скоро пак публикувахте "изследване", че е полезно ( независимо от възрастта) да се носят тежки торби, за да се укрепват мускулите на тялото! Хайде престанете - все пак се надяваме, че в редакцията ви работят хора, които имат мозък

Отдавна не бях чел по-голяма глупост.

Има щофьори специалист по фитнес за възрастни, карат ги постоянно да бягат след автобуса.

Тоя британски професор изговори повече глупости дори и от Путин

Направо да вдигат пенсионната възраст на 85 год.

хора са доста по кативни от младите. Доста млад народ не може да се придвижи до съседната улица без кола. Обездвижват се и ще си платят на стари години.

Мдааа ...британския хумор е много особен.

Нов бисер на британските учени.

Поредната глупост на англичанин--- И, какво от това , че е професор ---