Взрив в завода за боеприпаси в село Горни Лом, има жертви

Мощен взрив избухна в завод за производство на взривни вещества край село Горни Лом. По неофициални данни има жертви и броят им е 15. Три жени са ранени.

Обратно в новината

Коментари - Взрив в завода за боеприпаси в село Горни Лом, има жертви | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не знам кой идиот го измисли това извинение "в чужбина съм и нямам кирилица", но не е за вярване още колко го повтарят като папагали. Аз също съм в чужбина, а кирилица можеш да си сложиш от всяка точка на света, дори и от Еверест, стига да имаш интернет там! Аман от неграмотници!

Журналистическа тайна ли е региона на това село или се предполага, че всеки трябва да е наясно къде се намира?!!!

chavdarlk

Защо над надписа "Административната сграда на завод Миджур" е сложена снимка на ВЕЦ "Китка"???

президента сащо да не малчи и да даде пална информаця . тои сащо би трябвало да знае за такава сделка с оражие. каде са неговите служби за сигурност ??? за какво им плащаме???? има загинали хора в завод с спецялен режим и никои нищо не знае????

Joni, много си неграмотен(а), бе моето момче(момиче). Научи малко български и тогава си изявявай по форумите!

главня секретар да одговори на роднините на загиналите и на нацята -кого воражваме.? кои е порачителят/ това го знае с сигурност.да не ми говори че са оцепили раиона и нищо не може да каже. ако не може да си подава оставката -боклук с боклуците.знае и много добре знае за кого е порачката.

кои??? кои??? кои е порачал мините на това да отговори главния секретар а да не мранка.не могел да влезе в завода ,ха,ха,ха....а каде са документите на тировете и кои ги охранява????/ 7 тира чакат с мини сабрани а едно място ????? смешници и лажци.

са ни в бананова държава! Боеприпаси? Къде с епроизвеждат поеприпаси? В банановите държави. После шистов газ.,,,,, да ви не знам какво мръсни, долни, алчни, гнусни политици! Къде е държавата? Или и тя се е превърнала в един огромен монопол, който източва на хората данъците за да служи на престъпници!

главня секретар да не мранка и говори глупости че не могат да влязат и нищо незнаят. има порачка по която се работи на две смени,има 7 тира в двора с всички документи от каде идват и каде отиват. има двама собственици които точно знаят с какво са се занимавали хората в завода.лажат и краит порачката защото може да е за путлер и воината в украина.

за съжаление тук "безследно изчезнали" е в буквалния смисъл,дано да не е така

"Цехове" като този има из цялата страна - за доста пари тровят населението, земята, въздуха на страната ни. И от време на време убиват. Жалко за хората, но докато в България се утилизират боеприпаси от цял свят, в цехове подобни на този, и парите се стичат в нечий джоб, който си купува политици, обслужващи интересите му, няма да се оправим!

никаква утилизаця -това е подготовка на мини за износ и далавера на кинтех.жалко за хората но сделката не е станала.при барзи порачки стават грешки .

В този случай може и да е така, но има и случаи на утилизация. Това са десетки "цехове" в цялата страна. Предимно в планински места.

ми така е само тая промишленост ни оставиха да се гърмим,къде е другата промишленост,къде е икономиката,изобщо без коментар сигурно и ислямистите ни съжаляват защото сами се гърмиме

7 тира трябва спешно да се утилизират на две смени??7 тира чакат да бадат утилизирани едновременно и веднага????глупости и пални лаги. барза порачка за поставяне на взриватели и голяма зделка с оражие .поскоро е порачка на путин през черно море и крим за да бадат използвани в украина. другите граници се следят от магдународни наблюдатели и от украинците.нощо ново -преди снабдявахме сарбите сега далаверата на кинтех е в украина.

Трябва да си безкрайно тъп, за да напишеш такъв коментар.

този взрив е станал при поставянето на взриватели и в никакав случеи не може да стане при обезвреждането.мините и взривателите се даржат отделно и когато има порачка за закупуване се комплектоват с взриватели за да са годни за употреба.тези мини са порачани от сириските главорези ,може и путинските бандити да се снабдяват през черно море .тези лажи с обезврездането да ги разправят на старата ми шапка .забележете че завода на две смени -изпалнява спешна порачка.

Бог да прости починалите, и да пази и вразумява живите!

Днеска - Горни Лом Утре - Долни Лом После и на други места в нашата мила страна.....

докога така грубо ще лажат и заблуждават народа???????

Вечно ще е така....

Драги ми прости още по прости и най прости, нали щяхме да снабдяваме "коалицията" с оръжие. Нали помака ни президент правеше гръмки изказвания за Русия, за джихадистите, за ЕС обслужващ имперските интереси на САЩ. Май кармата на демократизирана от вас България е много отчайващо близка до бъдещото й заличаване от картата на света. И в края на времената да ви светна, защото хаоса(демокрацията) завършиха и идва ред на войните, а след това не се знае дали ще е същия свят. Демокрацията драги ми прости е възстанието на евреите за права и свободи пет века преди Христа и умело използвано от ционистите чрез демократическата партия на САЩ за създаване на хаос в обществата и прокарване на своята си политика за нов световен ред( какво пише на доларовата банкнота) и извличане на несметни богатства. Демократическата партия на САЩ е партията на едрия капитал, а не партията на голите и босите като вас които се борят за комачката хляб която отново ще поскъпва. А след войните ще дойде и така дългоочаквания преход.

Вчера около 17.00 ч. се взривява цял завод , умират поне 15 души , но българите и медиите се интересуват от предстоящия мач на Лудогорец. За съжаление , наистина е така . Има взрив , умират хора , обаче медиите говорят за Лудогорец и Моци . Е, няма такава държава ! Главният пожарникар на републиката си е гледал мача и едва ли се е притеснил за ставащото в държавата . Наистина се върви към население от 4 млн души ... Какво тук значат някакви си работници за 'императорите' от комунистическия режим ?

е какво се вайкат ранени алабала,най вероятно нищо не е останало от хората там,но това нема да го кажат.

Пуснете всички депутати, влизали в парламент от 89-та година насам, като сапьори.Направете едно добро за хората най-накрая!

Мойте и на всички край мен най-искренни съболезнования.Както и да се погледне трагедията е огромна за близките и семействата на загиналите.Но за всички , който напират към народното събрание това ще е един прекрасен повод за самостикване и на дълго, и на широко ще се гаврят с памета на загиналите работници като ни обясняват как те , ако бъдат избрани такива трагедии няма да се случват.Причината за такива произшествия, които се дължат на безкрайната алчност на така наречените "индустриалци и бинесмени"Спокойно може да се каже , че такива трагедии ще продължат да се случват вследствие на "безкрайния ,необратим преход към демокрация и неолиберална икономика",когато живота на трудовия човек е без значение.

Основаната 1990 комунофеодална ф-а за охранителна дейност (!!!) Видекс на сем.Микови вече 3ти път предизвиква взривове с жертви! Екогласност преди година е поискала от Станишев да спре престъпните им действия, уви безрезултатно. . .

Да се чете "МиТкови". Масонът Валери Митков е и професор в МГИ; навярно учи студентите как да не спазват изискв.за безопасност с цел обогатяване !

7 тира с мини - много бързо са ги утилизирали.

В България цари масова некадърност и безхаберие - в основата е "мат'ряла! Виждам го на всяка крачка - ако бяха само политиците, щяхме да цъфтим! Естествено, никой в този форум няма да признае, че е некадърен - тук винаги се плюят другите! Да кажа за себе си - самоиздържам се и за моите грешки плащам лично!

Какво стана нали влязохме в НАТО за да имаме модерна и добре обучена армия,а оръжията които призвеждаме да са по натовските стандарти?! Това ли ни е оръжейната промишленост.Бивши ДС-та с частни фирмички произвеждат в разни бараки от времето на Соца оръжия с робски труд и с цената на живота на десетки хора вече.За това ли се борихме,за това ли глсувахме а???

Да се потърси кой е издал разрешителното за унищожаване на боерипасите в този завод , при условие , че това е производственно предприятие на експлозиви? Това е абсолютно недопустимо!!!!!

До тук беше с "тихата" кампания.

Бог да прости загиналите хора! Аз искам да попитам, след като са знаели за взрива и жертвите, Плевнелиев и Близнашки трябваше ли да присъстват на мача снощи???Едно време Жан Виденов тропаше хорце, след като знаеше за загиналите 11 войника, министърът на вътрешните работи от БСП пиеше и ядеше на банкет, като сутринта на същият ден бяха убити 3-ма полицаи в ж.к. "Люлин", прогербаджийските изроди, т.н. президент и служебен министър председател не паднаха по-долу, нали и те са комуняги....

ТОЛКОВА ЛИ Е ВАЖНА НОВИНАТА,ЧЕ СЪПРУГАТА НА КМЕТА,Е СРЕД ПОСТРАДАЛИТЕ.... ЩО ЗА КЛАСИФИКАЦИЯ НА ХОРА ЖАЛКО,МНОГО ЖАЛКО ЗА ХОРАТА.

коментарите ви ме правят да съялявам, че не сте работили вие там

Попитан за причината за експлозията, той обясни, че според експертите взрив с подобна мощност не може да настъпи заради утилизация на мини. Атентат?

Бог да прости жертвите! Те не са виновни! Ето посока за мисълта ви: Смутни времена...преди избори...терен...подходящ терен изравнен със земята....Да започва добивът на шистов газ в Добруджа!

Ами така става като взимат разни корумпирани и некадърни крадци на работа, които само гледат да лежат и да взимат най- големи заплати от всички.

"Питам аз неразбиращ, глупав и прост" (думи на Захари Стоянов), Защо чак утре ще пускат безпилотен самолет? Защо не можеше още тази вечер да пуснат един малък дрон с камера (каквито има всяка една телевизия) и да снимат отгоре какво е положението? Ами ако е останал жив някой ранен и почине до утре?

Няма ли някой да каже КАКВО ГЪРМИ? Военното министерство не може да не знаят. Поръчките все пак идват от тях. Аз съм бивш сапьор и мога уверено да кажа, че не 7 а 70 тира с мини да е имало в завода, той ще гори като факел, но няма да гърми. Взрив има само когато има взривател. Без взривател тротила гори здраво, но никога няма да гръмне. Така, че военните да кажат какви и колко взриватели са дали за утилизация.

Когато се предоставят опасни продукти в ръцете на прости селяни авариите са неизбежни. Всяка жертва е свидна, а смъртта е трагична, но вие си помислете защо такива дейности не са за всеки и опасни продукти дали е добре да попадат в ръцете на волнонаемни, вместо на професионални военни? С въвеждането на валутния борд се случи нещо много лошо- не можем да печатаме пари, за да поддържаме редовна армия. Помислете колко е голям греха на онези от БКП, които заради малкия си интерес все още са причина за големи беди.

Къде сте, бе, протестърчета пикливи, да обясните сега, как нямало държава? Щото Орешарски беше виновен и за лошото време. А сега? Хора загинаха заради очевидна липса на контрол. Кой трябва да поеме вината? Кой?

Нещастен случай. Рисковете на професията. До коментаторите които вечно търсят виновни сред правителството, партиите и собствениците: Управлявате си автомобила съобразявайки се с правилата за движение, и внезапно някой, който не спазва правилата ви праща на онзи свят. Никой не знае каква е причината, но вие вече обвинявате някого. Има рискови професии: Мини, корабоплаване, космос, самолети, водолази, армия(вече е доброволна), която решаваш да упражняваш от съображения за пари, по-ранно пенсиониране и прочие. Четете международни новини. Постоянно стават нещастни случаи без намеса на българското правителство което е било в момента на власт или на партиите които в момента са били в опозиция.

В крайнна сметка какво са 15-20 жертви сравнени с поредната победа на Бойко? Служебното правителство е дошло с една едничка цел- да осигури поредната победа за ГЕРБ!!! Няма значение по какъв начин - целта оправдава средствата! Сега докато продажните медии отклоняват вниманието с трагедията от ГЕРБ спокойно ще си манипулират и фалшифицират изборите!!! Колко депутата - Колкото Бойко и Миролюба Бенатова кажат- 125, 135,155, а може и 165!!! Важно е Бойко да е 1!!! Всичко останало са съпътстващи успеха дейности. Още повече, че са загинали 15-20 души в комунистическия Видински край! Нали там не гласуват за ГЕРБ!!! НО аз няма да гласувам за ББ, ако ще да вземе и 240 мандата!!!

няма страшно, няма да има виновни понеже и цацаров бил уж от "зидарите". ма като ги знам какви са - не са зидари, а прости и тъпи рушители уаинари.

деер

ммм

Жалко за загиналите!

деер

В колко магазина може да се купи хеликоптер с дистанционно и камера? Има ли бомби с часовников механизъм , че да се чака 24 часа?След като има батерии вече трябва ли да се чака 365 дни да се изтощи дадената батерия, че да влезе екип? Има ли облекла в полицията? Може ли всяка година да ни гърми по един склад и да не можем да реагираме съответно на тежеста на произшествието? Не ни трябват нито руснаците , нито турците да ни нападат - ние сами се изтребваме!

аз искам да чета кво става по куала лумпур,по неу йоурк,paris,berlin,praga,rim,tokyo искам да чета сериозни новини.кво ми е зор кво става в горни лом моля ви се ?! :))

Защо там работят жени.....знаят ли кое е взривател и кое капсул детонатор......преди малко гледах жената на собственика...и тя не знае къде е мъжът и....бил е в цеха:(

Може би това е най-голямата трагедия в БГ след промените.Явно България е обречена на изчезване, обезлюдяване ,застаряване и физическото ни унищожаване.Съжалявам ,че не емигрирах когато бях по млад.