Завод за автомобилни кабелни системи строят в Плевен

Желанието ни е страната да тръгне по пътя на икономическия растеж, заяви Драгомир Стойнев на първа копка на завод за автомобилни кабелни системи в Плевен.

Обратно в новината

Коментари - Завод за автомобилни кабелни системи строят в Плевен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво! Супер! Само така! Нека на нас да ни завиждат,..не ние на другите страни..! Дано успеем да се вдигнем на крака! Само така! ЕС ако може ще ни загроби и унищожи... голям съюз - няма ко.. ние сами трябва да си помогнем.. Браво! Само така!

Кадри от къде ще намерите ? Половината Плевен са военни или бивши такива, останалите са без образование. Не ми се вярва някой от София да отиде да живее и работи в Плевен. Късмет в начинанието :)

Имахме заводи за кабели, сега други ни ги правят, а ние се радваме като психоболни на лукче.

Срам ме е като знам какви кабелни заводи бяха и на какво се радваме. Синовете ми са гурбетчии в София и се надяват на това заводче да се върнат.

Всяка година Тодор Живков откриваше някой нов крупен завод - Девня, Кремиковци, Радомир и прочее. Днес демократите режат лентички на чешмички, кръстовища и лавки. Откриват мутренските хотели, обслужващите западняците обекти, магаизин и прочее непроизводителни елементи на една срутена икономика. Непроизвеждаща нищо. Магазинна , бакалска икономика. Дотолкова сме бедни, че закриваме села, ликвидираме училища, болници, спираме електросистеми. Обаче имаме казина, бинго зали, бардаци и прочее екстри на едно незряло , ненормално общество, примитивно, тъпо и самоубиващо се. Най-добре е някои от мутрите ни да се обесят на тези кабели...

Не, сами няма да се обесят, трябва да им се помогне.

А имаме си още, другари, курвешки газети и списания, Списвани и притежавани, от фирма "Лошо Лошев и Син"АД. За Софийския транспорт, О НЕ, и за "Околовръстното", ПАК ТЕ ?

Nexans е доста добре развиваща се френска компания, дано заводът й в България е успешен и осигури работа за местни хора !

Злобарите ги стяга чепика , че не Боко удари първа копка. Тогава щеше да има грандиозни дитирамби , а сега само хули. Заради този мантаталитет ще си видите жалък нещастен и беден животец. Тук останаха хората които успяват и тези които се неспособни да се реализират нито тук , нито някъде другаде. По злобата ще ги познаете. Те са обречени да се мъчат където и да са.

то драгомирчо хубаво се хвали и копки прави, но тези хора са тук много от давна .тогава него го нямаше никакъв .

а бе много копки и то случаино преди изборите да не си останем после само със това както при белене.

....Работил съм преди Десети в СМК Варна в Отдел за МТС...отговарях за кабели и проводници... Незабравими остават години на строителството на Фестивалния комлекс,Терапията,Делфинариума и много други значими обществени обекти,предназначени за посещение от много хора...Техн.изисквания за ел.инсталациите бяха строги Влагаха се специални кабели -противопожарни,използвани в корабостроенето и самолетостроенето.....Произвеждаха се в Смолян,в единствения не само на Балканите ,но в СИВ,Завод...построен по Западни технологии и произвеждащ по "Второ направление"(старите колеги знаят)..за износ с/у валута ...Не само имаше работа за местните,но се е налагало да чакам по седмица за да дойде редът за моите кабели...несмогваха!!! За "Кабелния"-Бургас да не говорим.... Къде са днес те или внасяме от Турция и Китай !!!

то добре но преди десети беше преди 30 г.

няма лошо,само дето не мога да не спомена едни "велики слова": ..."завод за полу и цели проводници"...

Освен лафа май нищо друго не знаеш за Завода за полупроводници в Ботевград. Демократичен тъпънар си и такъв ще си останеш.

Дано да фалира!

Пожелавам ти скапаният ти животец да ФАЛИРА...

Е хайде нека русофилите дето въздишат по "славното минало" на комунизма когато се строяли заводи пък сега, видите ли, само се рушали, да кажат нещо! Ето че и сега се строят заводи. Само че нови. Кремиковци умря. И няма да въскръсне. Не може със стари заводи от соц. времената да се разчита на пазарна икономика. С остарели технологии. Живеем в 21-вия век!

Ами казвам:Върви там откЪдето си се ПРЪКНАЛ

Ти май си наясно с технологиите

Много е хубаво, че се създава завод, но първо трябваше да се използва сградния фонд на завода в Ловеч, при условия, че не е зает и се руши. Второ какъв е процентът българско участие в този завод, или оставаме отново колониалната работна ръка с ниски заплати, без печалби и данъци отиващи в държавата, с 1.5% подобно на Златица-Пирдоп, изкупените златни залежи в Трън и други рудни изкопаеми, които имаме. А иначи хубаво е, че ще има поминък за хората.

Ами общо взето това е целта. Работна ръка за западна европа.

Хубава новина. Нова инвестиция от Европейския съюз. Сега русофилите ще дойдат да обяснят колко лоша е тая новина.

Еми лоша е ми как! Особено след като не са ги построили комунистите. Щом Бойко Борисов не му е резнал лентичката на завода - естествено че ще бъде против.

Оборотите на завода: 1.000.000.000 милиарда Заплатите на работничките: 10.000 хиляди

Дано завода го построят и да не остане само първа копка , имаме нужда от такива новини

Едни котлони, а утре и чушко- пеците, Китайците ни ги правят, Пък ми тръгнали, жиците на "Рой- ролца" да въртят?

Чета форума и се чудя,явно българина не знае какво ИСКА.Като няма работа ОЛЕЛЕ,като тръгне да се създава пак ЗЛЕ,АМА ЗАЩО ТОЧНО ТАКАВА???Явно за криво колело прав път няма.Мързелът както казва народа е лош съветник.А относно строежа на този завод то:БРАВО голямо БРАВО все пак трябва да се създават РАБОТНИ места.

Но не работа на всяка цена. Един такъв подобен завод в Русе( за автомобилни компонненти) плаща на работниците по 300-400лв. на месец при дневна норма от 500бр.Същият но в Чехия при норма от 450бр заплата 1000-1200 евро.И ние говорим за мързеливи българи.Това са спекулации.

работни места трябват че то за 25години в Плевен не остана камък върху камъкДе що имаше давод се изравни със земята и народът се разбяга-няма поминък В Плевен до сега се строяха само молове и хотели които са полупразни нямя ги вече и туристите нали сме демократи и мразим империята Русия но Плевен се пълнеше с руски туристи които има какво да видят в него Плевен е част и от тяхната историяОт прастари вревена това е ценено като стратегическо място и от Римляни и от всички преминали през България не случайно и Турция го беше укрепила като военна мощ и се биеше до последно за него Само новодошлите демократи решиха че Плевен трябва да се унищожи и които мина през властта все срещу Плевен работеше Даже и Румен Петков не направи нищо за него в тоя ред на мисли прозирам дългата ръка на Доган Той не можа да прости на Плевен за злополучната си сватба и че не му стана крепост-не знам но все повече се убеждавам че там е разковничето на последователното и методично разрушаване на града и че никой не намери сили да спре разрухата!Радваме новината но съм резервирана много прилича на предизборна пропаганда !Дано да заработи и то със истински заплати и уважение към работещите а не да е поредният фарс-жълти стотинки за заплати а продукцията му в България да е на непосилни за българина цени!Дано съмненията ми не се потвърдят-времето ще покаже.....

компанята е френска,с оборот от над 6000,000,000, милярда евро ,работят и за наса

Кои са собствениците? Мужици или наши офшорни ченгета от ДС ?

Хубаво е когато четем за откриване на нови работни места и инвестиции, по принцип. Фактически с тази данъчна система у нас населението няма никаква полза от която и да е инвестиция. При корпоративен данък от 10 % ползите за обществото са минимални. Просто някакви тарикати ще се нагушат, експлоатирайки местното население за жълти стотинки. Хубавото е, че местното население оредява и тия номера просто ще минават все по-трудно. Нормалната модерна икономика по принцип е съставена от национални холдинги, акционерни дружества и др. фирми, собственост на гражданите на държавата. Тука отново за пореден път се развива някакво ишлеме, някакви проекти с ниска добавена стойност и т.н. Не ми е известна причина поради която трябва да се ангажира държавна подкрепа за частна инвестиция.Публично-частно партньорство е прикритие за далавера. Има си пазар, има си цени - който иска да купи терен и да си действа, на общо основание с останалите.

Г-н министър, БРАВО! Вие сте почти герой. За информация-такъв завод имаше и той беше завод "КОМ" в Годеч. Но си беше наш, български и изработваше инсталации за различни автомобили, дори за някои танкове. Та сега откривате топлата вода и то с чуждоземни инвеститори, които ще грабят и ще изпращат огромните си печалби там, откъдето са дошли.

Много ще им е лошо на работниците в завода, щото ще работят и ще вземат заплати. Всеки се бори за инвестиции, а ти само глупости говориш.

Za kakvo vi sa investitori = da se varnat okradenite miliardi narodna para I golqma 4ast ot zavodite I predpriqtiqta 6te zarabotqt. Tova koto iskat da stroqt - ako izob6to go postroqt sa nqkakvi koptori za 2-=30 rabotnici - 4astnik golqm zavod ne pravi

"Инвестиции", бизнесклимaт", "рaботни местa". Всичко товa плюс нaй-длброто обрaзовaние и безплaтно медицинско обслужвaне, ние си го имaхме преди 25 години. Нaшето общо имущество, на всички бългaри, преминa в чужди ръце. Но милионерът Стaнишев и кликaтa му не сa "социaлисти", те просто се крият зaд идеятa зa социaлно рaвенство.

преди 25 години скачахте по площадите, защото не ви харесваше, че има безплатно образование и здравеопазване, че всички ходехте на работа... и на море през лятото и на ски през зимата.....

Нищо на този свят не е безплатно - образованието и здравеопазването от него време ни излязоха през носа. А какво ще кажеш, че не можехме да пътуваме свободно по света и бяхме затворени в България до живот?

През носа ни излезе загубата на пазарите в Близкия изток и Русия! Както и превръщането на няколко стотин фамилии в милионери с имоти по най скъпите места на света!Стига с лъжите, не Ви ли писна!

А защо нищо вече не е безплaтно, след 25 години рaзвитие на технологиите и енергиите? Явно елитa здрaвaтa крaде, зa дa не остaвa зa другите. И се нaслaждaвa нa стрaхa и стресa зa оцелявaне, нa които подлaгa човечеството.

Би ли обяснилa кaк кaчественото и безплaтно обрaзовaние и здрaвеопaзвaне излизaт през носa?

Подобни заводи има в Мароко. Работната сила е до около 30 години! За по-възрастните няма нито работа нито живот в Демократична Републиканска Европейска Цивилизована България!

Ниво на работа = техникум с малко допълнително обучение За гимназистите и висшистите - емиграция или безработица Свободен избор!

моя позната пета година работи в такъв филиал на турски клон на японски холдинг или нещо такова. скоро каза че на 3 години е амортизирана - не може да си измие и чиниите и страда от разшрени вени, а май са си трета категория труд.

Браво на България. Новото Мексико!

Long live new Morocco = Bg!

АБЕ КАКВИ СА ПАК ТЕЗИ КОЛОНИЗАТОРИ !? НЕ МОЖЕШЕ ЛИ НАШИТЕ ПАРТНЬОРИ ОТ ДЕПЕСЕТО ДА ПОСТРОЯТ ФАБРИКАТА И ДА НИ ПУСНАТ НЯКОЙ ЛЕВ ДА ИМАМЕ ЗА ВАРАДЕРО И ПАРИЖ !?

"Първа копка"? Тези са направо луди! В България има толкова готови халета и сгради , които с минимални инвестиции са подходящи за това производство! Има табла,поточна линия ,заготовки,схеми ,персонал и краен контрол!Продуктът е "цялостна ел.система за автомобили произвеждани в Турция и Европа"Всичко това се събира в един кашон!Цялото производство се ръководи от няколко инженери ,техници и работници ,основно жители на Айтос и околните села!

С минимални капиталовложения, нормални заплати ,проводници от инвеститора ,производството на ел.инсталации за автомобили може да се организира навсякъде в България!Имаме достатъчно обучени хора!

С нормални заплати можеш да пиеш само една студена вода. Ако дават нормални заплати, щяха да го организират в Германия.

Малко по-сложно е от колкото го представяш. Сигурно сигурно от Бургас (ако съдя по името) там в региона поне има традиции и не би трябвало да говорите така, все пак основните фирми в областта са Карнобат, Ямбол и Бургас. За такава дейност не е необходимо да се вземат стари халета на по 12-14 метра, да се ремонтират и отопляват такива, е доста по-скъпо от направата на нови.

Не си го представям! Няколко пъти съм посещавал това производство! Поточна линия от табла с размери примерно 2,5 метра дължина и 1,5 метра височина!Ако имаш въпроси за организация , качествен контрол , видеонаблюдение , отопление, безопасност ,работно време!Просто питай!

Тошо едно време казваше: Таз година полупроводници, догодина цели! Какви блаженни времена!

АМА КАКВОТО КАЖЕШЕ ГО ПОСТРОЯВАШЕ !ТЕЗИ СЕГА НЕ МОГАТ ДА ГО БОИДИСАТ!!!ВСИ4КО СРИНАХА ИОТКРАДНАХА !Е ВЕЛИК БЕШЕ НАШИЯ ТОШО !!!!!

Хахахаха.... построиха те първокласен път магистрала от София до морето!

В бивши цехове на "Елкабел" в айтоско , отдавна турска фирма е организирала успешно такова производство! Заплатите не са високи , но при липса на поминък в този район и това е нещо ,пред глада!

Много бавен и мъчителен е растежът в България и дано да го отчита някой, докато изгърбват народа и вдигат стандарта.

Стойнев, май забравяш да споменеш, че тоя инвеститор го доведе Плевненлиев...

Никакъв Плевнелиев не е довеждал Нексанс, фирмата е тук отдавна.

ОООО ТОВА СА КАБЕЛИ !!!!РАЯ ЗА ЦИГАНИТЕ !!!! КОПАЙТЕ !!!!!

Това са само първи копки и лъжи!!! Няма да се строи никакъв завод!!! Всичко е предизборно! Така правеха и на предните избори,БСП навсякъде правеха първи копки и обещаваха ,че се започват строежи на заводи,но до ден днешен няма един построен!!!! В Плевен дори щяха да възстановяват Плама Плевен,а във Враца Химко,но всичко е цирк!!!! Не вярвай прости народе на гадовете,които се чудят,как да се докопат до парите на ЕС,с лъжи и наглост до безбожие!!!!!!

За този завод Нексанс говорят от поне 4-5 години. Вече имат един в пловдивско, този им е втори. Не си наясно. Нексанс е огромна фирма, а това е само едно от поделенията им. Дано да намерят кадри да работят там, че в другия завод имаха големи трудности - много е прост народа по провинцията.

Имаме в нашия град такъв завод. Работят в него само цигани и турци! Возят ги за всяка смяна откъде ли не (39-40км). Българин там не може да припари, а вече и не иска!

Абе, заглавийцето не беше ли "ЗАВОД ЗА АВТОЧАСТИ? Тия се въртят постоянно като фурнаджийска лопата.

къде по лесно е да не правим нищо щото сме умници

кабелите в автомобилите са аксесоари а не части.

Pesh0

Ама се обзалагам че набират електротехници на по около 1 евро на час . Или около 700лева заплата . ще се плаща допълнително амо им е кеф на шефовете :)

какви 700 лв. фирмите за авточасти плащат заплати от 400 лв в най-добрия случай с много работа до 550лв

Това ще да е заводът за цели проводници.

Pesh0

през 95 година България не можеше да произведе 1 полу проводник ... за да произвежда 486 архитектурата . Кои погреба България и Кои е ПОЛУПРОВОЕДНИКА

Абе журналята,кабелните системи са далеко от авточастите макар и автомобила да не може без кабелаци.Виж ако лееха блокове,бутала,ковяха колянови валове,произвеждаха скоростни кутии друго щеше да бъде:)))

В един автомобил има над 1 км. кабели, които се приготвят като кабелна система точно в такива предприятия, умнико.

Не съм мерил дължината,може и да са толкова.Само че не е толкова сложно за изработка.....кабели и куплунзи ще идват от внос,тук само направа на пакетажа. Май не можа да ме разбереш,дават ни да правим елементарното защото ни имат за глупаци.

Аман от вашите първи копки. Така ги правите, че просто закопахте България!!! Гадни и крадливи комунисти от вас не може да се очаква нищо добро. Измитайте се незабавно! Единственото хубаво нещо , е че идва 25 май и ще ви покажем червен картон!

АБРЕ ВИЕ ЛУДИ ЛИ СТЕ БРЕ КАКЪВ ЗАВОД НА ПЛОЩ ОТ 5 ДЕКАРА МА ТВА Е НИЩО ЕДИН АВТОСАЛОН Е С ПО-ГОЛЯМА ПЛОЩ!

много дсбра новина

Ами, вижте ги същите тролчета и под тази новина ! Същите тези, които критикуват Путин и лелеят за Американската "демокрация", тук пък са против строителството на заводи в РБ.

Лошо, Седларов, лошо! Мирише на измама. Защо почвате строеж, като имате толкова стари фабрики опразнени и свободни? От строежите най-лесно се крадат пари, нали? Иначе идеята за резервни части не е лоша, при толкова таралясници, вместо да внасяме по-добре сами да си ги правим.

ако разбереш направо ще си посегнеш

Що бе, Гуньо?

КАК ДА НЕ ИМ ПОВЯРВаШ - толкова са искрени - реиндустриализация и туй-то. Но аз искам 250 000 работни места - тук и сега, не след някакви си 20-30г.мизерници, още ли сте в парламента?!

Не един ,а трябва да се привлекат инвеститори за всеки град да започне да се строи завод.

Стойнев да дойде да удари пътрва копка на нашия завод за лютеница. Сега сме в начален стадий - сеем пипера на село в двора. На есен ще варим лютеницата на огъня. Ако ни потръгне бизнеса, ще варим на ишлеме и на комшиите.

а какви ще са заплатите,никой не казва!

стартово 350 лв. и достига към 400 лв. на месец,не на ден.

За да има отдолу тръби , които НЕ ни трябват и които ще изплащаме -половината- с този кредит - 25 години !!?? България няма да получи нито ЛЕВ- за неизползуваемата си земя !!?? Дори да са ливади - с трева - доходът от сеното - ще е по- голям от тази сделка !!?? Южния няма нищо да ви даде !! САМО ще ви ВЗЕМЕ !! Ще плащаме кредит за НИЩО !!! Има ли някой неразбрал ,освен руските агенти ?? BIG AL

Тези тръби се поставят под земята и над тях се възстановява почвата. Стига плаши гаргите с пълни глупости. Няма по-голяма далавера от транзитните такси за минаващо нещо през твоя територия. Газопроводът е със срок на експлоатация 50 години. Ок, ще изплащаме първите 25 /което е силно преувеличено и според някои източници е под 20 години/ след това ще ги прибираме 25 години таксите. А през това време ще има работа за няколко хиляди човека, които ще поддържат тръбопровода, компресорните станции и т.н. Абсолютна лъжа е, че е ненужна инвестиция.

3евзек

Ами ако тръбата завършва сляпо на българска територия, кой ще плаща изплащането?

Плевен е в Северен централен, а не западен район,където са Видин,Враца и Монтана!

Строи се завод за авточасти, 2012: "ЙЕеееее брао БОЙКО !" Строи се завод за авточасти, 2014: "Тьес мръсни комунисти бе !" Българинът тъпо парче ли е, или е тъпо парче ? :)