Завършват първите 8 станции от третия метролъч през декември

В момента текат тестове на новите влакове и системата от "Сименс"

Обратно в новината

Коментари - Завършват първите 8 станции от третия метролъч през декември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали бяха завършени още лятото , ама от Сименс искало 6 месеца тестове? Лъжи, лъжи

По-добре по-късно, отколкото никога.

Ама това късно струва много пари.

Ако може и един лъч до Виена...

Пак ще ще ще ще. А от бързане да откриват нещо предизборно даже забравиха да направят пешеходен светофар на Красно село....

Браво!

Постоянните инвестиции в тази София обезсмислиха живота в останалата част от България. Да живее човек извън София вече няма смисъл. Българите съсипаха държава ти с мегаидеята София.

Да направим метро и във Видин! Съсипаха я тая държава.

Постоянните инвестици в "Тая София" са в резултат на самообезмисленият живот по родните Ви места, щото продадохте нивите и половината хванахте по Европа да миете чинии, а другата половина идвате с дизеловите двадесет годишни дръгели в София, за да се оплаквате от дупки, пешеходни пътеки и задръствания!

"90 000 m " оправете грешката :)

Развивайте северната част на софийското поле. Задръства се града на другите места

Айде на бас, че преди 2021 в Овча купел няма да има действащо метро. Може и 2022. Част от трасето изобщо не е почвана. А знаем колко бързо се строи. То не са подпочвени води, камъни, глина, пясък. Пък и слънце грее. Мнооого е трудно. Виж ако е блок в някоя градинка, за 6 месеца е готов и продаден.

... ето защо народът избира Фандъкова, Борисов и ГЕРБ на избори, а не крадливите латерни и бърборковци от БСП и присъединилите се към тях уж десни такива...!!!!!!

Невъзмутим си защото си прост, иначе щеше да знаеш, че селата започнаха да ги обезлюдяват 1954 година и до 1989 година 40 % бяха обезлюдени напълно, а останалите 60 % частично от гениалните идеи на болшевиките, твоите шефове !

... много точен анализ...!!!!!!

Браво! Добра новина!

"т" е тона, не "м" - метра. Шрифтът е такъв.

Интересно кой наслага минусите. По обещания на управляващите аз от 2014 се возя на метро от Овча купел.

Звучиш като "кореняк" от "Люлин".

За "индустриална зана Божурище" вървят влаковете за Банкя, които са в най ненужното време (за или след работа не стават) и по НОВОТО разписание на БъДъЖъ ще са на високосна година. Ама пишете си, пари трябват за квартира и парцалки...

Следват бурни аплодисменти, ставане на крака и подвиквания.

Изплашиха се да пуснат новите влакове без машинист да не вземат да ги хакнат в коленете.

Тук в София ,в квартала бригада от 12-15 човека вече 3-ти месец асфалтират един тротоар от 200 метра. Това е работа за 3-4 дни.

Защо това метро ще е със захранване отгоре (тип леко, като на влакове, трамваи и тролеи), а не като старите отдолу някъде при релсите (тип тежко)? Ако в бъдеще трябва да се свържат линиите, ще преправят ли всички готови станции, че да могат да вървят такива влакове и на тях?

Ако човек се разрови в държавните бюджети през последните поне 20 години, ще види 3 града които постоянно внасят повече в бюджета отколкото получават. Това са София, Бургас и Раднево (заради ТЕЦ Марица Изток 1,2 и 3). Накратко казано, в София не се инвестира, София се ощетява системно, за да има път, ток и вода в селища загубили какъвто и да е смисъл.

Дрогарката ви Манолова това нямаше да го построи за 5 живота.

Тя щото Данче секретарката го е построила...

"Йорданка Фандъкова... планира изграждане на 5 нови участъка и общо 13 км метролинии в периода 2020-2025 г. Първият е от 3 км и ще свързва кварталите "Хаджи Димитър" и кв. "Левски". Кметът планира старт на строителството му през 2020 г..." Участъкът от "Хаджи Димитър" до "Левски" вече трябваше да е построен, но беше пожертван, за да направят този от Овча купел до Горна баня. Така че за никакъв нов участък тук не може да става дума, а просто за довършване на основното трасе на Третия метро-диаметър.

Захранването от горе, позволява излизането на влакчетата над земята. Според мен , поне не съм виждал до сега, за метролинии изграждани по различно време, да има съвместимост. Но пък това е Сименс, знае ли човек.. те атомни ел. централи проектират и изграждат, едно влакче ли ще им се опре :)

Строителят е дал офертна цена и трябва да се вмести в нея. Забавянето си е за негова сметка. Стига глупости.

Събирате се в Орландовци всите (живущи и бизнес), отивате при районния кмет с една подписка и почвате да врънкате, после отивате до офиса на Данчето и там също започвате да мрънкате. Свързвате се с де що заинтересован народ има и ще мрънкате докато не си получите трамвая. Така стават нещата ... иначе няма кой и как да разбере, че искате трамвай.

Това не го знаех, според мен е опасно да има оголена жица с високо напрежение на земята.

Голяма грешка е, ел.захранването на новия трети лъч да е различен тип от първите два лъча, защото влаковете няма да могат да се движат по цялата метромрежа. Който е решил е пълен профан, освен ако не е умишлен саботаж. Много "специалисти" са дебили и политически назначени на отговорни места, като Фандъкова например.

От Вазов до Красно село трябваше да се открие през октомври,а останалата част януари-2020г. Нещо изоставаме с обещанията!

Само , че на табелите които се слагат пред всеки строителен обект пишеш 08.2019 ! Сега кой ще съди фирмата за не спазени срокове ?! Това на табелата се пише в съответствие на ОП ! Защо мълчат и не казват ?!

Нормален ли си ?! Този лъч според договора който е подписан трябваше да бъде пуснат на 01.09.2019 ! Съвсем случайно днес е 18.11.2019 и ни убеждават , че другият месец ще е готово ! Защо ли не им вярвам ?!

Така е прав си, но нали на руските влакчета ще натоварим комунягите и айдеее в Москва. Та затова нека новите да са с западни технологии.

Нещо се случва ! Не гласувах за фънди? И спрете пак с тези простотии,комунисти и други! Промити мозъци сте! А за закъснения,има ги по цял свят!

Това, че сроковете не се спазиха се вижда от самолет, но такива работи се случват в цял свят. По-интересно е друго, пише се, че в момента текат тестове - тоест влаковете минават по новата линия, а аз репортаж - снимана нова станция с преминаващ влак, тоест истинско тестване, до момента не съм видял, да не говорим, че тенекиите, които ограждат строежа на метростанцията на бул. Витоша и Патриарха си стоят както преди месеци, тенекии има и на станцията до кино Одеон... Вероятно същата е картината на Орлов мост . Тоест изобщо не ми е ясно - това пропуск на журналистите ли е или още се строи и се говори че вървят тестове, които май още не са почнали?!

Май причината за забавянето е в Сименс.. Показали са на нашите как се правят истински тестове.

Като разбрах, че в строителството на този метролъч участва Ге Пи груп, а и като знам какво направиха с Графа и Седмочислениците, просто се замислям.....

Забравяш думата "анекс", вълшебна дума за "бизнесмени", "инвеститори" и "концесионери" работещи с държавни поръчки..

Помня, че по план първата част на трасето трябваше да бъде пусната септември, а втората - декември 2019. Сага първата част на трасето ще бъде построена декември и пусната след Нова година, а втората - в средата на 2020. "Великите" строители от Герб - Фандъкова и Борисов - пак се изложиха, както с магистралите.

у нас вече няма журналисти. Нама и журн.разследвания. Има прислуга на власттта

Няма лошо , че не са спазени срокове ! Случва се ! Още 08.2019 трябва някой да излезе защо няма да се спазят сроковете ! Това е нормално да се случи , а не кмета да излиза да ми казва кога ще бъде готово след като има табела и на нея пише кога трябва да бъде готово ! Ако бяха казали , че са имали едикакви си трудности и затова се забавя пускането на линията никой нямаше да му се струва , че го мамят ! Сега чувствам измамен ! В всяка друга държава за такова закъснение тази смешна фирма GP Group щяха да го одерат живи !

Бе айде за срока мога да им простя. И в Лондон queen Elizabeth се забави, но за качеството и начин на адъроителство, всичко в кал,затваряш квартали...

Закъсняват яко, но това е Тикваленд. Хубаво е, че изобщо има нещо построено и дано е по-качествено от Графа.

Ей много е гадно когато тия от ГЕРБ строят и пускат в експлоатация все нови и нови метростанции,околовръстни,нови трамвайни линии,нови автобуси и мотриси,нов завод за боклука и още и още все нови придобивки за града и селяните които живеем в него. Ама още малко им остана.Нитова като им спретне още няколко ,,поражения”на избори и като получат няколко шамара от Манолова и ,,консруктивни критики”от Румбата Радев и край с тяхната власт.

Браво!

Кой са новите трамвайни линии, че не се сещам? Новите "придобивки" тип ремонт НДК, Графа и прочие ги видяхме. Не знам как се радваш на завод за боклук в центъра.. без аналогия с този във Виена... общото е само името.