Завърна се последната група от 31-вата Национална антарктическа експедиция (снимки)

На летището в София участниците в експедицията бяха посрещнати от председателя на Българския антарктически институт проф. Христо Пимпирев

Обратно в новината

Коментари - Завърна се последната група от 31-вата Национална антарктическа експедиция (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Напълнили са термосите със сняг от Антарктида за да докажат, че са не са били напразно път до другия край на света.

Тук се пишат доста въпроси, но няма ли кой да даде информация за тази екскурзия и наистшна да се потърси отговорност. Защото спекулирането с подобни "безценни" проучвания и "научна" стойност са прах в очите на хората...

Питам се аз, както и почти всички писали преди мене: каква е ползата на държавата от тези екскурзии. Защо трябва държавата да плаща на тия тарикати за тези празни разходки.

нищо не мога да разбера. не беше ли вчера когато ги изпращахме тия хора с наш кораб? много се шумеше из медиие за тази експедиция и дори за съвсем кратко се почувствах добре. но сега всъщност се оказва, че те се връщат! къде се връщат? защо се връщат? даже не се връщат със същият кораб, с който заминаха преди съвсем скоро. какво подяволите се случва? каква беше тази експедиция? та те са били повече на път, отколкото на място!!! само аз ли го осъзнавам това? защо никой не казва нищо по въпроса?

Ползата от тази измислена "експедиция" е че Пимпирев ще се пенсионира със специал- ност "арктик"........ Ако реши да се пенсио- бира...!?!? Полза няма... базата дори не е на матери- ка !!! А разходите са грандиозни!!!!!!!!

Ще го направят акедемик, ще се пенсионира на 3000 лв. пенсия. Може и да мънка някакви лекции за още някоя хилядарка, като пенсионер.

Много алкохол се изпи там. Удоволствието от домашна сливова на полярен студ е несравнимо.

Не им е било особено студено, през февруари там температурата е около +10 градуса.

Тоест хамали;)

Някой може ли да уточни какви научни резултати постигна тази експедиция, за която бяха похарчени десетки милиони?

Всички се връщат живи и здрави. Корабът не е потънал , но не е и успял да ги доведе обратно, та е трябвало да хващат гражданската авиация от Чили. Извод българският изследователски флот може да прави еднопосочни курсове до Антаркдита и обратно

а не е ли възможно, да не им се пътува по морета и океани два месеца и да се приберат за десетина дни?

Хм, то по тази логика можеха да си хванат самолета до Чили и от там на автстоп да се присъедеинят към екипажа някоя друга ескпедиция от друга държава иначе за чий толкова ресурс и време да се лашкат на коритото на отиване?

Екскурзиантчета некакви. Отишли, яли, пили, изпяли неколко песни, замърсили природата, открили откритото, публикували го, ся пишат отчет и се готвят за нова екскурзия.

да видят какво има след първите няколко километра лед...? Едва ли

Яли, пили и се веселили,и пое.нали малко.Хубаво нещо е държавната софра,ама полза за икономиката -йок.

Какъв е приносът за българската икономика и наука!? Преди 20-30 години,Петър Берон с една раница на гърба ходеше из джунглите на Африка и Индонезия и Нова Гвинея, и при всяко ходене донасяше куп нови неоткрити буболечки и растения. Все пак някакъв принос към науката.А тук ми прилича на екскурзионно летуване на Антарктида.

Отидоха, напиха се, изпикаха се на леда, опънаха пингвините и се прибраха. Ми то 2 месеца им е пътя само.

И каква я свършиха.

нaхaлството нямa крaй

екскурзия