Експерт: Избягалите затворници няма да бъдат открити

Бившият главен секретар на МВР проф. д-р Николай Радулов е на мнение, че избягалите двама затворници Владимир Пелов и Радослав Колев няма да бъдат открити.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

комисар Петър Грошлев пък, който е арестувал преди време Пелов описа профила му: "Хладнокръвене, комбинативен, интелигентен, натрениран." Интересно, колко от служителите от МВР или от надзирателите имат такива качества???

експерти...

и 2000лв да взима надзиратела, ще е същото РАЗФОРМИРОВАЙ:МО,МВР,ГДИН и др НАЧНАЧАВАНЕ НА ПО-МАЛКО С ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ, СЛЕД ПОЛИГРАФ ЗА ЛОЯЛНОСТ,СКЛОНОСТ КЪМ КОРУПЦИЯ И ПЕРИОДИЧНО ТЕСТВАНЕ...

Пуснете 1 милион награда и гарантирам, че ще ги спипат бързо. Спонсори - потенциални мишени бизнесмени.

за съжаление наистина не остана територия където "компетентните" ни политици да не са довели нещата до погром - а срамът е огромен само за тия дето можем да го осъзнаем. Днес вероятно по западните медии ще гърмят - опасни затворници избягаха през централния вход на най-охранявания затвор в БГ и само чистачката се опита да ги спре. А нашия министър сутринта по Нова пак дрънкаше глупости как западните партньори ни хвалели ... тоя чува ли се бе... СРАМ

Държавните органи и отговорните лица трябва да са наясно, че без строителство на нови затвори по американски стандарт и образец бягствата не могат да се спрат.

Наши експерти по сигурността редовно посещават чужди страни, включително семинари, курсове, вероятно разглеждат затвори. Така ли не научиха нещо, което да приложат и в България? Дори и най-обикновеният човек е наясно, че дори само в техническо отношение нашите затвори за с един век назад.

Има една надежда - след евентуално бягство в чужбина тези хора ще имат нужда от доходи, поради което ще трябва да извършат престъпления. Надеждата е да извършат тежки престъпления в чужбина, да бъдат заловени и съдени там и да останат в чуждестранния затвор докато са живи.

Вчера гледах един репортаж по телевизията със снимка на затвора от височина. Останах с впечатление, че административната сграда е огромна, по-голяма дори от сградата с килиите.

А на мен ми се струва,че това е форма на бунт от страна на надзирателите! Те просто казват,Обърнете ни внимание,защото иначе ето какво се случва!

Прав е г-н Радулов!Докато затво рите ни не се напълнят с полити ци,депутати,министри,съдии,кметове,че и бивши президенти, без значение дали са били преродени пастирки или коньове,ще затъваме още във фекалиите.

трябва,да е първи,нали?!

Немислимо е професор да убеждава обществото, че двама престъпници избягали през централния вход на централния затвор няма да бъдат разрити. Той казва смятам, че полицията няма да ги хване, че държавата не работи, че системата на МВР е спукана, че няма затвори за престъпниците. Още по- престъпно и вулгарно е да се каже:"Престъпниците сами се пазят!" ХАЙДЕ ДЕ! След такъв израз всичките сте за уволнение и на ваше място да дойде гранична полиция, армия ли? Такъв цинизъм рядко може да се срещне. В ЕС полицията е в пъти по- малко и то в поне 10 държави, които са в пъти по- развити от България. Цялата тази неефективност е по вина на БКП, която фалира България и сега пак е на власт. Нейните кадри са нагли , алчни, прости и безчестни!

Българската държава вероятно няма да ги хване, защото, освен всичко друго, няма да са тук, но нека не пророкуваме за възможностите на чуждите органи.

здраве желаем проф. д-р Николай Радулов...........категорично подкрепям казаното дори ще добавя че дори и там където печатат парите е по същия начин като затвор и всяка една врата се отваря от контрол рума и на всяка врата камера

В Боковата държава няма нищо,освет тиквите от ГЕРБ! След този некадърник,ще трябва да си изгражда Държавата за четвърти път!!!Толкова!!!

Само преди по малко от месец увеличиха заплатите на пазачите, сега да ги намалят отново.

Освен всички да ходим с калашници друга алтернатива няма. То от фалша в държавата не може човек да се опази от такива.

БКП има цялата власт. Абсолютно цялата, "сосе" опозицията и наша Корнела! Един системен проблем показва, че системата им не работи, че те не работят, че не стават, че не искат да знаят за работата си и по време на празник ги направиха на палячовци. Ами не става така. Министърката сосе министъра трябва да се махнат незабавно, защото показаха, че вземат пари за позьорство, а приличат на палячовци.

Eстествено, че няма да ги открият. Полицията издирва хора, които са в затвора какво остава за тези, които са на свобода. Тоя масовият убиец избягал затворник дори не се е криел, просто никой не го е търсил.

Експерти мазни, ами кой внася оръжия, наркотици и други подобни неща в затворите, знаете ли изобщо??? Не са ли това същите онези надзиратели, които протестират за по-високи заплати?!? Или пък са... извънземните, може би:)))?!?

А на изпълнителната власт и министерството на правосъдието а чичо цецка толкова си може...като началниците си!!!

е солидарен с бившите затворници

Не са избягали по негово време а по времето на некадърните калинки и гинки!

Дано да не ги открият никога. И дано те да направят нещо от живота си и никога повече да не паднат. И аз съм беглец от много години от фалшивото българско правосъдие. Намирам се на много далечно разстояние от скапаната корумпирана съдебна система в бг и не искам никога повече да се връщам . Създадох семейство и свой бизнес и съм супер щаслив. Да живее СВОБОДАТА!

Защо господин професора когато е бил главен секретар не е направил нищо по въпроса, а сега се изявява и критикува? Явно и на него трябва да му се търси отговорност за бездействие по време на работата му.

Очаква с нетърпение българските политици. Моля започнете да се подготвяте, че време не остана .....

Аз го точа за високи гости, "Дългия инкасатор" примерно.

Неотменимо право е на затворниците да бягат!Ако им се отнеме, няма да има нужда от охрана и ще се увеличи безработицата, което е фатално за икономиката.

Абе много хубаво и точно ги казвате нещата, но само като сте извън управлението. Дали г-на докато е бил гл.секратар така ги е виждал нещата и дали е правил нещо за подобряването им.....

Тиквата и гуменката с чичо цецка къде блеяха 10 годени? А този и да е направил и да не е направи за 10 годени всичко е заминало с тези безхаберни некадърни калинки и генки!!!!!!!!!

Облечени с вълнени рокли в Шотландия !

Включете заглушаване на честотите на мобилните телефони,толкова е просто!

Ама вие си мислите че някой ще ги търси ли?!?! Боже колко заблудени хора има.

за получаване на дажбата

защото Мъже знаят защо !

Ти дори не си близо и до хуманоид!

В Франция съкращават депутатите си с 30% - заради предварителни истини . А статистиката потвърждава френският разум : за период от 5 години (12-ия пленум на БКП относно Родната Милиция) има си стабилен брой бягство , месец-беглец . Бягство от Родното Събрание при това не се забелязва . Родния Беглец на месец април 2018 : двата търсените от Родната Милиция за получаване на наградата ударното месечно изпълнение на трудовия рамков план на Родното Събрание , широк състав .

Занимават ни с подчовеците,защото иначе ще стане дума за българският имот в Хага.Правителството било решило да го продаде за 1.2 млн евро, при нормална цена около 8.5 млн. евро. От въздуха лапаш поне 5млн евро,кво му е лошото!

Както бе съобщено туко-що известният холивудски режисор Х.Вайнщайн вече разполга с изключителни права за сценична продукция под работното заглавие : ESCAPE from EUROZONE jail . Офшорната сделка е на стойност от неразкрита сума bitcoin . Част от продукция ще се снима в вече закрития Софийски Централен Затвор с участие на аматьорни актьори от бивш състав на лишените от свобода .

Абе какво ни занимавате вече токова дни с двама подчовеци единия явно психично болен?Избягали.Ми то на затворника това му е работата да бяга.И работата на органите е да го ловят.Обществото няма място в този казус той е заключен между г-да затворниците и г-да полицаите, така че ни занимавайте.

От около три години американска фондация предлага да финансира с 240 мил. долара изграждането на модерен по техните критерии затвор в България,но задължително да бъде охраняван от частна охрана избрана от тях.Предложението се отхвърля категорично от всички по върховете!

От МВР са такива специалисти,че жираф да им пуснеш не могат да го издирят ,та какво остава за хора,които се укриват.Единствената функция на МВР е да опази управляващата мафия от любовта на народа.Нищо друго.

Госпожата комисар Борисова може би не съзнава,че само най мързеливите преминават през КПП.За по здравословно повечето разочаровани предпочитат зелената граница.

Тия двамата явно ще се окажат много висока топка. Бягството от затвор в центъра на голям град като София, не е романтична история като бягството на Клинт Ийстууд от 'Алкатраз', дето копаеше с лъжица стената на килията.

ама те от затвора избягали, та хяма да минат през разграден двор?

без да съм експерт мога да го кажа същото. в края на краищат те не са били пуснати за да ги хващат.

Като има недостиг на надзиратели да модернизират панделите само че без компютърна система защото ще я бъгнат за съответната сума точно тези които ще я монтират По света има много умно измислени пандели където никакви ,,самоуправления,"не могат да съществуватОт друга страна са невъзможни издевателствата. на затворници от други затворници.Без реформиране на затворите ,стреж на нови и преминаването им на самоиздръжка не може да се реши проблема с престъпноста.

Разграден двор !!! То бива усвояване на средства, ама и за държавата да бяха правили поне нещо политиканите!!!

По-голяма комедия-затвор от тоалетната Вулгаристан, на дали има....

Понякога държавата вади затворници, сключва с тях тайни договори и ги изпращат на мисии. Ако останат живи им сменя самоличността и ги извежда извън граница. Извън граница извеждат и техни "кучи синове", които са били ползвани за извършване на разни поръчки, включително "мръсни" и при някви обстоятелства са се издънили. Това ви го казвам като бивш разузнавач.

Много такива филми сме гледали!

нещо като ЩТРАФ-бат:)) Ти като бивш разузнавач би ли си доверил живота на такива отрепки.....както са убили някой така може да убият и теб.

Май ще излезеш прав, 'щото такова бягство въобще не е случайно...

затворниците избягали вчера, а днес обявени за европейско издирване??? можело вече да са напуснали страната??? как са се снабдили с огнестрелно оръжие??? били следени от мвр??? Ще наказват СУРОВО отговорни служители??? а за безхаберните чиновници радев и цачева банкянската тиква трябва ли да преспи за да реши нещо изгладения му мозък???

Че как няма да ги гони чистачката, бе? Като избягат затворниците, нея първа ще я уволнят.

помислял че ще бъдат открити....имали акъла и смелостта да избягат през парадния вход...вървете гонете вятъра в Софийското поле.

,,...Само преди месец бяха протестите на служителите от затворите, едно от исканията им беше да се попълни щатът, този щат, който съществува сега, им позволява единствено да заемат една или две позиции в затвора, а целият затвор всъщност е в ръцете на затворниците,...,,??? да ги ,,напълним,, с шапкари на затворник по двама-трима ...??? как тогава ще ги ,,изхранват,, затворниците...??? сега са по малко и изкарват нещо отгоре...!!!

разбира се , че няма да се върнат , след като свършат работата за която са ;избягали; , ще бъдат ;освободени;

Да го ...в експерта!Дрънка глупости,вместо да каже нещо смислено!

Шенген ли? Шенген, а! Шенген мутропитека ще го гледа само през крив макарон! Я си виж министърот на правосъдието, бе мутропитек! Виж си "мамата" на нацията!

И добре да знаете, че десетките години комедия, все ще приключат един ден и тогава трагедията наистина ще е трагична. Само гледайте!