Затвор за „дезинформация“ предвижда нов закон в Турция

Журналистите могат да се озоват за три години зад решетките

Обратно в новината

Коментари - Затвор за „дезинформация“ предвижда нов закон в Турция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човека ясно го казва и за съжаление на Ердоган не се е случвало нищо по-хубаво от войната в Украйна. Дано се сетим българите защо е в наш жизнен интерес час по-скоро да приключи войната в Украйна с победа за Украйна. "Yes, there is a fight between the democratic systems and the authoritarian systems. But authoritarianism is, unhappily, developing a lot. Not just China, not just Russia. There is an authoritarian trend. Sometimes, they are still wearing the democracy suit, but they are no longer democracies. There are some who are not democracies at all – they do not even take the pity to look like democracies. "

Уф, отново на смяна е примитивен ингилизки трол. В Украйна отдавна воюват прокси войски на САЩ, Полша, Великобритания основно. Украйна беше окупирана 2014г от САЩ и от тогава се управлява директно от САЩ чрез марионетни еврейски правителства. Не виждам какво е хубавото САЩ да са победили. От тях на окупация където и да е по света, следват само нещастия за местното окупирано население, какъвто случай сме и ние. Отделно, заради справедливостта, Украйна винаги е била руска територия и винаги е била населена с руснаци. Които заради местоположението им викат украинци. Видяла жабата, че подковават вола и тя вдигнала плавниче. От къде се пръкна и ти пишман колонизарче. То ясно, за пари какво ли не прави дребната душица.

Корейският полуостров. Може да сравниш двете държави разположени там и да си направиш изводите. Не че очаквам обективност от кремълски трол.

Само до преди 9 месеца "демократична" европа не пускаше група хора да припарят в магазин без да имат QR код, че са инжектирани с експериментална смес за която никой не носеше отговорност. А хората които протестираха бяха бити от полицията и съдени за публикации онлайн.

В Китай и досега е така и по-зле. Много по-зле. В съюзника на Путин, Северна Корея как пускат в магазините? Особено в приличащите на такива? А в Иран убиват момичета за неправилно сложена забрадка и дават смъртна присъда за "пропагандиране на християнството ".

За тях е ясно. Въпроса е, че "демократичният" запад също не е цвете за мирисане просто методите за терор са малко по-завоалирани и създават илюзия за свобода. Цензурата и репресиите към мислещите различно от властта са повсеместни. Планетата се връща в средновековието. Това е положението.

Опитваш се да обясняваш колко е "зле" в държавите с демокрация и свобода без да кажеш другия вариант какъв е. Къде е по-добре според тебе? На Марс? Никой не казва, че е перфектно на запад, но къде е по-добре? И защо не уточниш за какво са били бити някакви хора. Да не е за вандализъм? И за какви публикации са съдили някакви. Да не е за нацизъм?

Нямаш демокрация, когато нямаш право на избор, право да се изразяваш свободно и да се придвижваш свобдно. Колко демократично беше, договорите за "ваксините" с фармацевтичните да са тайни? Дори депутатите от правителствата и тези от европейския парламент не знаеха, какво съдържат. Колко демократично е, председателя на ЕК да си чати лично по телефона с шефче във Файзер, да договаря от тези препарати лично и лично да движи сделки? При положение, че тя и семейството ѝ имат бизнес отношения с тях и е заинтересована страна... Колко демократично е, да въвеждаш сертификати за ваксинация и дори да задължаваш хора да се ваксинират с нещо незнайно какво е, за да спреш разпространението на зараза, при положение, че от фирмата производител на ваксините дори не са правили тестове, дали ваксината предотвратява разпространението. Думи на шефче от Файзер само преди два дена. Нямали били време. Колко демократично е, да цензурираш социални медии, да преследваш журналисти и обществени личности и политици за това, че изказват различно мнение? Колко демократично е, да затваряш хората по домовете им, а ти да се събираш с приятели и бизнес партньори на срещички? Демокрация имаше преди четиридесет години. Сега се изроди в автокрация, плутокрация и диктатура. Всичко това ли трябва да защитаваме?

А какво всъщност защитаваш? Кого? Понеже от твърде едностранния поглед върху нещата е очевидно, че дърпаш в определена посока. Самият факт, че под статия за възхода на автокрацията в Турция се сещаш за ваксини?!? На запад вероятно е имало доста грешки и нередности покрай тях. Със сигурност. Пак да питам за другият вариант. В държавите в които принципно вариантът е друг и тази статия също отразява, че става все по-друг, как е?

Не дърпам в никаква посока. Само посочвам, че риториките за демокрация, либерализация и всякакви такива са просто фасада, зад която едни хора взимат еднолични решения единствено в своя полза и в полза на дружките и партньорите си. Недей да си мислиш, че ако някой не споделя виждането ти, автоматично означава, че се опитва да ти налага политики и "дърпа" в някаква посока. Това много граничи с на параноята

Параноя? Не че не е обякнима на фона на тоталната хибридна война която водят определени тоталитарни държави. Изтъкването на отделни гафове, лоши решения или евентуална корупция на определени хора, като принципни и системни проблеми не е ли съмнително? Самата експлоатация на темата ковид по твоя начин не е ли? Все едно да се възмущаваш как правилата за движение по пътищата ти ограничават свободата и понеже има и властимащи които ги нарушават или завъртат по някоя далавера, значи евати демокрацията? Няма как да ме убедиш, че си такъв борец за демокрация по принцип. Особено щом най-криви са ти не държави, в които тези мерки и решения бяха най-драстични и безкомпромисни. Понеже по принцип бяха еднакви навсякъде по света, понеже принципно при всяка една епидемия от заразна болест са такива. Ограничаване на контакти, лични предпазни средства и ваксинопрофилактика. Нищо принципно различно не е измислено.

3евзек

АЛо, Маркото, троле руски, Дърпаш усърдно в руска посока, по всякакъв повод и при всеки удобен случай. Мислиш си, че не ти личи ли?

За още по-голямо съжаление само кремълските тролове ги следят тези неща като гледам.

На кривия Кор, вълната му пречи. Ую сплескан, просто не ставаш за трол. В момента ти си единствения трол тук. Ингилизки и тъп. Това не го ли разбра?

Може би защото не ми е цел да съм трол. А по изобилието епитети и обиди виждам, че съм ударил нерв. Което е радващо. Дребна като опонента, но радост.

естествено, че си тролка. при това доста тъпа. Да наречеш ябълката ябълка, това не е обида. А просто наричаме нещата с техните имена. Че си тъпа, така е и аз просто го казвам, за да се знае какъв е човека и какво да очакваме от него. Самия избор на ник е твърде показателен. Това е един от най-тъпите, бездарни и неадекватни брюкселски зелки. конкуренция му е само фон лайнен.

Освен да ми обясняваш аз кой съм и какъв съм, както и някакви други хора, които също не познаваш, нещо смислено можеш ли да произведеш? Особено по темата?

ЕрДонги пръв ше влезе в затвора тигава. Турчалята заприличват на рашистите - скоро очаквайте 15 години затвор ако кажеш истината.

Дезинформацията и сега е незаконна. Въпросът е кой доказва дали дадено твърдение е истина или лъжа. Ако някой ползва такъв закон за бухалка срещу всеки с различно от неговото мнение, тогава се връщаме в едни позабравени тъмни времена.

Света се връща в тъмните векове.

Трябва и всички, които не гласуват за Ердоган - в затвора. По 1 година за начало, да им дойде акъла. Който протестира с/у Ердоган, направо разстрел на място за тероризъм

У нас ако се приеме такъв закон, ако почне да се прилага както трябва, БНТ, БТВ и Нова веднага ще бъдат затворени :))). А иначе, Турция не е открила топлата вода. В европа се прилага, борбата с фалшивите новини. Само че има малка особеност: налагат се фалшивите новини като истински, а истинските се обявяват за фалшиви. И о някакъв начин, хората до такава степен са зомбирани, че си го приемат за истина и за нормално.

и ти сигурно гласуваш за Израждане, като ти гледам капацитета.

Айде от ДПС да не се обаждаш неподготвен.Той за разлика от теб може да мисли !

той гласува за гъзраждане, не се научи че това там отзад е само изход, не вход

За да ми оцениш капацитета, трябва да имаш близко до моя или по-голям. А при теб ясно и с невъоръжено око се наблюдава мозък, полиран с кола и пуканки. За който всичко е двумерно и двуцветно.. И най-големия мозъчен напън е, в кой цвят е келепира за да се наместим там. Ако все пак работиш в една от тези медии, извинявай, но просто съм написал една обществена тайна. Не лъскавините и помпозните завъртулки правят медията медия. Това е американската мисъл такава.

То и твоя капацитет не е от големите. Някой се изказва, както не ти харесва и ти веднага "Възраждане". Това като онзи виц, дето го разправяха и по "Комиците", обяснявайки, какво е "логика"... Накрактко: - Имаш ли аквариум? - Не. - Значи си гей.

Колко удобен начин да се отървеш от неудобните

Ало, Маркото, троле руски, Дезинформаторите винаги сте неудобни и със сигурност ще го ползвате като прикритие и оправдание. Жалкото е, че такива като вас са оправдание за управляващите да въведат такъв закон. Покрай вас ще пострадат и невинни.

Чудя се че досега не го е направил.И той ли ще почва война?

Той не я е спирал! Тихомълком си е взел територии от Ирак и ги държи с много насилие. Не му се получи да е тихомълком, когато нахлу в Сирия. А сега официално заяви, че един ден, съвсем неочаквано ще нападне Гърция. Чакал удобен момент.

Не е тихомълком. Съвсем открито го направи. Просто медиите мълчат, че в момента не е удобно да се съобщава, че и други държави нахлуват на суверенни територии. Някак веднага ще лъсне западното лицемерие. А това не е красиво.

3евзек

Ало, Маркото, троле руски, Туската армия нахлува в Ирак без да има териториални претенции. Всеки път се връща обратно без да я подканят с артилерия. На това му се казва 'военна операция'. А ти пак си трол.

Обаче е много смешно да четеш как в коментарите се възмущават свободолюбиви демократи, дето един онзи ден искаше живи да ни дерял, защото сме на различно мнение от него. Ердоган направо сбъдва мечтата на нашите "демократични" русофоби да вкарва директно за по 3 години в затвора всеки, който има наглостта да мисли другояче. Германия и тя стабилно е тръгнала натам, колкото и сега да се прави на възмутена. Онзи ден щяха да съдят един, защото изразявал открито несъгласие с ковид политиката, вчера щяха да съдят друг за проруски настроения, абе демокрацията се развихри навсякъде!

Ценности, братче, какво да ги правиш. Едни такива демократични, евроатлантически, пък като им махнеш лъскавия целофан от "ЕКО,БИО,ВЕГАН" пластмаса, отдолу лъсват едни по-неофеодални, империалистки възгледи. Живи и здрави, преживели сме разпада на не един и два съюза - и Ойрорайха, и Партнерите отвъд локвата, ще заминат в канализацията.

Обаче никой не забелязва, че упадъкът започва, когато започнат грозно да се еб@ват с България. Имат известно време шанс за размисъл, после се разпадат. САЩ още от 90-те си сложиха примката на шията. Задействат се някакви доста силни и сили и край. Колкото и да се самооплюваме.

Копейки от депутати стават затворници

Зависи кой е на власт, ако копейките са на валст наровете ще търкат козярите и обратно. Това е проблема с подобни практики, но трябва да не си тъп за да го разбереш..

В ЕС всяка новина или Медия с различна гледна точка от Правоверното ЕС и Брюксел....са Цензурирани,Блокирани,Забранявани. Руските телевизии и гледна точка са Забранени в България например.

Руски опозиционни новини можеш да гледаш, колкото си искаш. Аз всеки ден гледам другата руска гледна точка.

и тука сме облъчени с руска дезинформация...трябва този закон и в България.

еми така де трябва да се покриват съвременните изисквания на европата и хората променят законодателството си според това да нямаш различно мислене от наложеното

Защо бе педал, в затвора ли си, че имаш различно педалско мнение в Европа?

Дезинформация = всяко мнение различно от това на Ердоган.

ашколсу! Ами аз като съм българин, защо ми натрапват герои от Украйна, като Зеленски например който нашите "политици" слагачи на чужди интереси го канят да открива по видео връзка народното събрание на БГ! Както каза един социолог тази сутрин....политиците ни ще ни отвратят всички българи от Зеленски и от украинците....ще ги намразим още повече!

Бойко се кланяше на Ердоган, Путин, а сега на Америка, Меркел и на кой ли не.....е на това как се нарича! Май боклук е най точната дума!

тотална тирания!

Ето това е разликата между свободните общества, където всеки може да изкаже мнение и тоталитарните, като русия, иран, северна корея и т.н. Жалкото е, че има индивиди, които не го разбират и ни бутат назад и на Изток.

И европата се кани да вкара нещо подобно. Ердоган върви с едни гърди напред.

ами то простито путлеристи го правят това задължително, че един лъже и всички лайняри след него повтарят и мажат

какво свободно общество, като ми казват и ми натрапват чужди интереси в собствената ни родина....да се кланяме на чужди нации...американци....руснаци....украинци ....и други подобни, да не ги изреждам защото се знаят!

случайно да те сърби гъза..... Нали не си мислиш е само в Турция и Русия правят такива закони.... Скоро ще видиш и в "най-демократичните държави" от ЕС същите - това е дневния ред на тези дето дърпат конците в света - пълен контрол и държане на каишка на свободните хора...

да си продължават с опитите...

Путин,Ердоган,Кимчо,Един отбор.