Вальо Топлото оправдан по едно от делата, излиза от затвора

Софийският градски съд окончателно оправда бившия шеф на "Топлофикация-София“ Валентин Димитров по делото за валутни престъпления. До дни той излиза от затвора.

Обратно в новината

Коментари - Вальо Топлото оправдан по едно от делата, излиза от затвора | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Разстрел за цялата ТоплоФЪКация, Фандъкова, ГЕРБСП, ЕРПтата, Веолия!

тоя явно е платил на когото трябва и сега вече е чист като сълза, няма ли кой да му раздаде правосъдие на този крадец??

Е, поолекна му малко банковата сметка, а поне няма да търкоти наровете !!

A така всички разправят, че приватизацията е протекла законно, е и тоя е крал законно, защото променят закони за да им е угодно.

И с КТБ ще е така. 80 %.

Вальо Топлото е комуноид и като всеки такъв е крадец

Вальо Топлото е един самозабравил се кокошкар, който го беше подкарал през просото. Там е ясно какво се случва. Най-интересното в тази новина е имено членът, по който оправдаха Зъболекаря. За мен това беше загадка - как точно съдът оправдава човек, който ПРЕПИРА $400,000 , при това, сигнализирано от американците, които ги разбират тези работи. Отговорът е в тази статийка. Фирмата се грижи за послушните ѝ служители... като променя закони заради тях. Вече видяхме, как промениха изискването за стажа, за да може дебелян с неговите 7 години стаж, да стане шеф на ДАНС. Промениха закона брутално и безпардонно, пред очите на всички ни. Тук по същия начин, изведнъж да переш пари стана неподсъдимо в България. Нито да обясняваш от къде ги имаш. Всъщност, даже не си длъжен да ги декларираш. Е, ако минаваш летище и не ги деларираш, то тогава си престъпник. Ама иначе може. И най-интересното е, че законът е гласуван през 2015, т.е. Зъболекарят и партията му (Фирмата) са ВЕЧЕ В в опозиция, а онези, дето щяха да им вадят зъбите, послушно си го гласуваха... Цирк. Преоблекъл се Илия, та пак в тия. А ние се надяваме, че нещо се случва у нас. 6 милиона мишлета... вече... доста позастарели...

От този тотален боклук- Топлото, единствено по- нещастен и смърдящ за мен е "независимият"съд!

Колкото по-голяма е сумата, толкова повече се бави делото. 6 милиона...12 милиона и колко отдавна само 1999...2003 и т.н. С една дума делото за обирът на КТБ ще се гледа на първа инстанция чак към 3712 година...

Не го мислете Вальо, достатъчно окраде Топлофикация по схемата с други фирми/ милиони/. За всеобщо "удивление" го осъдиха за това, което е вече ненаказуемо и го освобождават. Егати държавата!

Какъв затвор бе,защо лъжете хората Валентин Димитров през ден се разхожда в Банкя....

Заби го на всички ..сега ще си изтегли само лихвите и ще царува.. а ние ще чакаме изравнителните сметки .

радвам.

На мястото на Вальо бих си взел личната карта, през Гърция на една яхта, и право при бр. Галеви да си пият дайкирито :)

Добре, де, ако наистина е невинен и това не се е разбрало чак сега поради нови доказателства, то този, който го е осъдил сега трябва да лежи вместо него.

Изтръскали са го вече, НАПЪЛНО!!!!! и сега ще! дъде "СЛОБОДЕН" ! .................

Такива крупни крадци като Вальо Топлото ги целуват студени.

Поне душ оставиха ли му, да се изкъпе, човекът, все пак сред хората го пускат. А сапунче има ли си? Излиза гол и беден като църковна мишка, но богатата му мама ще го приюти. И да седне да прочете Лао Дзъ, Конфуций, Сократ и Трайчо Костов за обща култура, ей така, за всеки случай, ако пак нещо там и прочее.......

И аз искам да крада като Вальо Топлото и да ме осъдят като него.

Р . Овч ти ли си ? А дано го заместиш , ама надали .

Ако не знаете, присъдата по която е оправдан е за "Недекларирани доходи от чужбина ЗА НУЖДИТЕ НА СТАТИСТИКАТА." По този член от закона, 99,99% от българските гастарбайтери МОЖЕХА да бъдат опандизени. Вальо Топлото беше хвърлен на медиите не случайно. Целта е с шумен скандал да се внуши, че той е откраднал тези пари от сметките на софиянци. В синхрон със скандала тогавашният министър Румен Овчаров внушаваше, че Топлофикация фалира. Неговата заместничка Корнелия Нинова твърдеше, че Топлофикация е откраднала 36 милиона от софиянци, което беше опровергано. Целият този шум подготви почвата за приватизация на Топлофикация. Хората спряха да си плащат парното. Както е известно, колкото повече дългове има едно дружество, толкова по-малко струва то. И в един момент преди години се обади кандидат-купувач от Русия, Газпром бил приготвил 100 млн. долара за Топлофикация София. Скромна сума за дружество, за което още няколко фирми се готвят да наддават за над милиард. Въпреки дълговете.

Топлофикация София, е най-крадливата фирма. Много отдавна да беше фалирала ако не я поддържаха изкуствено "над водата". Общо известно е, че това е една партийна хранилка не само на БСП, но и на ГЕРБ. Лобистките закони които се приемат в защита на топлофикация и в ущърб на клиентите и, са съгласувани на най-високо ниво в парламента. Ако топлофикация, наистина желаеше доброто на клиентите си, то нямаше да използват тази остаряла технология от миналия век, а щяха да се реформират и да работят за своите клиенти. А не както сега клиентите да са принудени да дават всичките си доходи на мафиотската топлофикация. Не може за топлия ноември месец, сметката за 60 кв.м. да е над 200 лв. и това да не е пладнешки обир от топлофикация!

По-умните могат да сметнат: При калоричност на природния газ 9,28 kWh/m3 и цена от 736,16 лв./хил. м3, колко струва газа в 1 kWh топлинна енергия от Топлофикация. Цената на парното е смешно ниска-9,6 ст. с ДДС за 1 kWh . Това е все едно, от топящ се сняг да се подгрее една кофа с вряла вода, само за 9,6 ст. При това тази енергия е докарана вътре в отоплителната инсталация на сградата. Това е около 5 евро-цента за 1 kWh. Тази цена обезсмисля всичките напъни за оригинални решения за отопление. Тази цена дава и отговор на въпроса, защо всички журналисти и политици мълчат за себестойността. Те много добре знаят , че в Европата парното е между 40-80 евро-цента за 1 kWh, при по-ниски цени на газа.

ТС отдавна няма нищо общо със соца. В момента е напълно автоматизирано и компютеризирано предприятие. В него се извърши мащабна модернизация. Докато някои стачкуваха, скачаха по митинги и преливаха от пусто в празно, в ТС се градеше ежедневно, въпреки стопанската разруха на прехода. Изпратеното ченге за директор на ТС, Валентин Димитров, чиято задача беше да съсипе ТС и подготви за приватизация, не изпълни задачата си. Последствията за него ги виждате. Следващото ръководство, на инж.Рогачев, въобще не се подаде на натиска. Сега ги обвиняват, че вносителят на оборудването е посочил една цена на митницата, а е продадено на по-висока. По ефективност, ТС е над европейско ниво.Този безспорен и доказан от компетентни консултанти факт, бе огласен от следващото ръководство, на инж. Н. Михов, принудиха го сам да напусне. Напълно се премълчава екологичната ефективност на ТС. Кога за последно сте видяли пушещ комин на централа в София /не става въпрос за бялата пара над комините в студени дни/.

Интересно: в едно изрчение казваш "топлофикация да беше фалирала, ако не я поддържаха изксутвено..." в следващото "че това е една партийна хранилка"?! Последно наливат в нея пари, за да я поддържат или точат от нея за партийните каси? Или просто да напишеш нещо...

Горкия тоя несретник Вальо Топлото за едно джакузи го осъдиха, което е нищо и половина в сравнение с милионите на Боршош, КТБ и прочее сегашни присвоявания.

Тоя незнам колко е крал ама топлото беше много ама много по ниско и качествено от сега. Освен това други къде къде по големи крадци реално властват и ни говорят за морал БЕЗнаказано макар че трябва двойна поне да им е присъдата

Следва осъждане на България в Страсбург за сметка на бг данъкоплатец!

две дела "висят" на първа инстанция вече 10 години, така ли да го разбирам? А за тази работа не трябва ли някой да "увисне"?...

Някой би ли ми припомнил ИМЕТО НА АВСТРИЙСКАТА БАНКА в която са тези прословути милиони. Няма да може. Прави впечатление, как СЪДЪТ, най-неочаквано се отказа от обвинението за милионите в една австрийска банка. Защо ли? Останалите постановки, - за персонален асансьор- гнусна манипулация, джакузита- вана в едно мазе на управлението, флотилията от джетове и яхти, не искам да ги коментирам. Вместо да се гледат телевизионните манипулации, най- добре е се види къде се помещава обирджийската топлофикация. Адресът е Ястребец 23б. Трудно ще откриете 3-4 етажната панелна сградичка, сред лъскавите бизнес офиси в Борово.

адвокат ли си му или съратник в кражбите?

Колкото и да е крал цената на топлото беше поне ТРИ пъти по ниска така че си направете сметка след него колко крадът..

Ще бъде освободен като награда за мълчанието. Ще харчи заделените бели пари за бели дни.

Правят си гаргара с нас-престъпление, ако прави сделките неразрешени от закона извън ЕС, а в държава от него-не е забранено.

Можем да променим закон за да измъкнем някои от затвора,но не можем да променим закон за да осъдим. уникално правосъдие

Има проблем, закона не може да се прилага със задна дата.

Щом е оправдан , значи държавата , демек ДАНЪКОПЛАТЕЦА , да се готви да го компемсира !!

Няма да оставим другаря Вальо Топлото на вълците я

Не даваме Делянчо,защото всички сме такива

Стегнете му джакузито, манекенките и му намерете пак някое топло крадливо местенце.

papion

Тоя като нищо сега ще ни осъди в Страсбург, че е лежал в затвора!

Нямам какво друго да кажа: ОСТАВКА на Ц. Цачева, на ВСС и на НС. Те са на страната на мошенниците и престъпниците.

За валутни престъпления ?! Той не се ли занимаваше с топлофикация !?

"През 2015 г. обаче текстът на чл. 251 от НК беше променен, като изменението доведе до оправдателна присъда и за бившия зам.-председател на парламента от ДПС Христо Бисеров. ' гарантирано от ОПГ ГРОБ.

Променили закона за да го освободят с Христо Бисеров! Ужас.

човек с 1000 лева заплата "заделил" 6 млн. долара в Австрия, Майка му пенсионерка с 2-3 милиона в банков сейф и т.н. Абе честен човек, как да не го оневинят!

как тоя смахнат съд не осъди един крадец на едро...?

Е това е управител на държавно дружество! Не като герберските калинки.

едно време казваше: у тех е и ножа и хляба, от която иска страна на гърнето грънчаря ще постави дръжката! Хора, събудете се!

Значи е вярна приказката за кон няма закон за кокошка няма прошка .

Браво на Вальо Топлото- оправдан , на основание променен текст от НПК през 2015г.Нека нашите законодатели да се за мислят.

Е, именно те са го измислили, де.

ХАХАХАХА.... През 2015 г. обаче текстът на чл. 251 от НК беше променен, което доведе до оправдателна присъда на Христо Бисеров и Вальо Топлото... ДЕМЕК ТЕЗИ ГОРЕ СИ ПРАВЯТ И ПРОМЕНЯТ ЗАКОНИТЕ В СВОЯ УГОДА, за да не отговорят за своите кражби! Както пишеше Маркс: Държавата (=законът) е класов инструмент. Вие си вярвайте, че има някаква демокрация... и някой управлява за благото на народа.

Бас държа, че и другите му дела - за пране на 12 млн. лв. и укриване на данъци, и за присвояване на 6 млн. лв. от Топлофикация, ще завършат по подобен начин ... само че след 10-15 години.

Брех каква експедитивност! Навремето тоя почнаха да го съдят точно кога дъщерята правеше една годинка! Сега гледам, че го "осъдили"! А и тогава и сега е ясно, че тоя си беше едно бушонче дето захранва партиините касички и просто в един момент се оказа, че май взема по-голям дял и за себе си! Естествено нещата с топлофикация не са се изменили много от онова време единственото което се измени е, че сега топлофикация пълни касичката на ГЕРБ! А парите за тая касичка се вземат от хората-абонати! Както се видя обаче не е необходимо дори да си чувал за топлофикация или дори не е необходимо да имаш имот за да може тя топлофикация да те ОСЪДИ и да ти вземе всичко което имаш! Все пак тия партиини касички трябва да се пълнят отнякъде!

И българите продължават да си седят на топло и да псуват пред компютрите без да протестират въпреки,че пуснаха всичките боклуци от затвора и въпреки,че цял свят ни обвинява,че няма никаква борба с корупцията и престъпността в България!!!! Румънците протестират,масово са по улиците,въпреки,че 2/3-ти от елита им влезе в затвора,а ние спим като пукели и чакаме на Господ да дойде за Второто пришествие белким ни оправи...

Имал дал.Валката си е вече свободен,сега ще си харчи на воля,държава на нагли ненаказани кражби и ние само недоволстваме в нета

Когато някой, който е забогатял по времето на БСП го видите, че е осъден ми се обадете да ви почерпя.

Само от части сте прав. Защото забогателите по времето на БСП ги съдят с куршум, което е значително по-неблагоприятно, отколкото 3 години в затвора. Кюлев, Илия Павлов, Главния, Луканов..