Апелативният съд намали доживотната присъда на Чеци на 19 г.

Софийският апелативен съд намали доживотната присъда на Николай Русинов за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина на 19 години затвор.

Обратно в новината

Коментари - Апелативният съд намали доживотната присъда на Чеци на 19 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Казах ли ви - Телеграф: "... Чеци се жалва в Страсбург ..."

Присъдата не се поставя за превъзпитание а за превенция на подобни престъпрения. Някои не знаят защо получават държавни заплати.

Въззивно щях да му отрежа главата и да я побия на един кол пред парламента. Просто въззивно да действа на населението. Да си знаят.

Първо махнаха смъртното наказание.Не било хуманно. Сега убил , ама не по жесток начин. След 5 години ще го пуснат. Млади хора напускайте тази страна. Тук няма място за честния човек. Къде е народно събрание. Къде е прокаратура. Къде са упрявляващите. Защо ще ни карате задължително да гласуваме. За да одобряваме беззаконията ли в тази държава.

ЧЕЦИ НЕ Е ОПРАВДАН,БЕ ХОРА, 19 ГОДИНИ СА СИ 19 ГОДИНИ! Я ВИЖТЕ НА КОЛКО УБИЙЦИ СА ДАВАНИ 19 ГОДИНИ!

МНОГО ОБИЧАМ, КОГАТО "ОБРАЗОВАНИЕТО" СИ ОТМЪЩАВА! СТОТИЦИ, ЕДВА ЗАВЪРШИЛИ, ЧЕСТО И С ПЛАТЕНИ ИЗПИТИ, ОТИВАТ ДА СЪДЯТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ... ВЕЧЕ СА ХИЛЯДИ С ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ...БЛАГОЕВГРАД, ВАРНА, РУСЕ,ПЛОВДИВ, ТЪРНОВО, НБУ. "СЪДИИ" БЕЗ ВСЯКАКЪВ СТАЖ И СОЦИАЛНА КУЛТУРА... НО...АПЕЛАТИВНИ СЪДИИ С... ВИЖТЕ, ПРОЧЕТЕТЕ- " ПРИСЪДАТА ТРЯБВА ДА ВЪЗПИТАВА... НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА НАСИЛСТВЕНО, ИЗВЪРШЕНО С ЖЕСТОКОСТ УБИЙСТВО..." ПОГЛЕДНЕТЕ ТОЗИ ДВЕСТА КИЛОГРАМОВ УРОД, КОЙТО Е УБИЛ ПО "НЕВНИМАНИЕ", ЛЮБЕЗНО И С ЖАЛ ЖЕРТВАТА СИ..." КАКЪВ МИЛ ЧОВЕК, ДАЖЕ СКОРО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ПУСНАТ ОТ ЗАТВОРА...

Само от любопитство - с какво ги хранят в тия затвори? За 4 г. дори понъпълнял ми си вижда...

da umre6 debela svinio

дааа,тя нашата съдебна система е затова-да защитава престъпниците..за чий е тоя съд,който търси всякакви причини да оневини виновния..а жертвите -те...бог да ги прости...малко му е до живот на тоя тюфлек,дето се охрани така добре от нашите пари в ареста..практиката показва ,че един убиец,не може да се превъзпита..пресен пример е ром ,осъден за убийство,който се опита да убие надзирател в опит да избяга..

Ей, много прост народ по форумите.Какво коментирате без да знаете фактите по делото! А на масовия убиец Брайвик за 77 убити човека като му дадоха само 21 години! Или какво, те в Норвегия не разбират! Само дето им е по-висок и за това дават малки присъди!

11111-,,Ей, много прост народ по форумите"-ъхъ,абсолютно!Ти си нагледен пример!

БРАВО, СТРАХОТЕН СЪД ИМАМЕ!!! НАМАЛЯВАТ ПРИСЪДАТА НА ТОЗИ ИЗВЕРГ, ЗАЩОТО "не е извършил престъплението с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин." !?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? ПОДИГРАВКА С ВСИЧКИ ДАНЪКОПЛАТЦИ И С ПАМЕТТА НА УБИТОТО МОМИЧЕ!!!!!!

Съдът помилва Чеци, а Европейският съд му постанови компенсация (да се плати от България) за липса на джакузи в килията, липса на бавно падаща седалка на тоалетната и ред други уронващи човешкото му достойнство липси в българския затвор.

....колеги, какво става??? /обръщам се не само към форумците тук, но и към колегите-юристи/ . цитирам - "не е извършил престъплението с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин". Значи излиза, че да убиеш някого по особено мъчителен за жертвата начин е смекчаващо вината обстоятелство?!?!....или пък "нямало данни, че бил жесток човек" ?!?.....значи ако някой до вчера е бил хрисим човечец,но днес разчлени на малки парчета някоя жертва, ще се счита не толкова опасен за обществото? Какво става с колегите магистрати?? Накъде отиваме изобщо? в нашето правосъдие липсват два основни стожера на правото, два съществени елемента - превенцията и справедливостта. Със смешните наказания, споразумения с престъпниците не се извършва никаква превенция - сиреч, с наказанието да възпреш неограничен кръг от лица да извършат за в бъдеще същото или сходно престъпление! Не се налага и справедливост, никаква! Ако се изразя по образно, опасявам се, че Темида вече няма да издържи, ще свали превръзката от очите, ще захвърли везните, ще възкликне "тук не знача нищо, никой не ме уважава"и ще напусне тези нещастни земи....коментирам статия, би ми се искало да видя решението с мотивите на апелативните съдии. Но, ако наистина буквално това е мотивът да са намали драстично присъдата....тежко и горко ни!...тая държава е пред закриване!Дерзайте, затова пък днес бащата на Илия Павлов каза, че "държавата се изправяла най-после на крака" ?!?.....

защо съдиите се поставят на мястото на гадния престъпник, а не на пострадалия?Да се поставят на мястото на роднините на Яна....

Защото самите са престъпници, а престъпниците никога не защитават (не застават на мястото на) жертвата.

На тези намалили присъдата-да се случи същото, но от чеци като излезе !!!!!!!!!!! боклуци !!!!!! в боклушка държава !!!!!!

Дайте имената и снимките на т.н. "съдии".Това говедо Чеци да им целува ръцете.

...........ДА ЗАПОЧНЕ ОТ ДРУГО МЯСТО ПРЕДИ ДА СТИГНЕ ДО РЪЦЕТЕ?!

Но след 19 години (ако изобщо излежи толкова), Яна няма да се върне всред нас възродена, нали :(

Ама някой вярва ли че е убита умишлено?! Това е само съдебна квалификация.

много я мандръсаха, ама последния го отнесе..

въпросът е дали изобщо е виновен

дано тези съдии се окажат на мястото на родителите на яна в най скоро време за да се превъзпитат, защото нищо друго не може да им въздейства пред парите които са взели

Да бяха го освободили.

Въпреки че по принцип не си позволявам да пожелавам никому нищо лошо, то в този случай ми се иска изключително много някой ден, в някой случай, някой от тези жалки съдии, да изпита на собствен гръб разликата между "особено жесток" и "особено мъчителен". Иначе вместо случаят да е приключен отдавна и тази свя от снимката да си скъсва зка на някоя кариера или някъде другаде, за да компенсира разходите по него в затвора, прекрасният български съд продължава да бълва безумия!

Що не публикувате и имената на съдиите издали тази "нова" присъда. Все пак това си е чиновническа работа , да знаем кой какво върши и какви пари взема за работата си. Какви разследващи журналя сте като поднасяте само половината информация. или ви е страх , а ?

Независимата Съдебна Власт - най-голямата мафия в тази държава. Няма друга институция която да се самоопределя като ВЛАСТ. Наглост от всички посоки - гарантираща си доходи по всички познати "канали"

Ще си позволя за втори път днес да взема отношение по тази тема, защото има още един пасаж който ме гложди отвътре. "......."Наказанието се налага с цел да въздейства за поправяне и превъзпитание, а не с цел мъст. В крайна сметка това не следва да е разплата и отмъщение за стореното от от подсъдимия", пише в мотивите на Софийския апелативен съд..." Искам да попитам Уважаемите съдий от САС как се превъзпитава и как се поправя доказан УБИЕЦ ?? Може ли някой да ми обясни технологията на ремонта от страна на Съдебната Власт ? За технологията на ремонта от страна на родителите на убитото ЖЕСТОКО момиче аз и всички в тая изоставена от бога земя сме наясно. Тъ някой от САС да посочи технологията на поправката на един доказано нагъл убиец ?

Е, това е то разликата в подхода на съдебните системи. В цивилизована Европа, вкарват в затвора за да се "поправиш" - по соца даже имаше и такива лозунги в лагерите и затворите: "Ако не знаеш, ще те научим, ако не можеш - ще ти помгнем, ако не искаш - ще те принудим". В други страни не е така, напр. в САЩ. Един познат помощник-шериф във Флорида ми обясни това така: "Криминалният престъпник трябва да се изолира от обществото, в името на безопасността на обществото". В техен съд висеше плакат - по заповед на губернатора. Имаше нарисуван пистолет и пишеше - Ако по време на престъпление носиш "гън" - мин. присъда - 10 години, ако го извадиш - 15 години, а ако стреляш - 20 години. А третата присъда за престъпление е автоматично доживотна. Това е разликата.

Напълно съм съгласен , но в нашата джунгла правилата са само на хартия. Тука няма Гобернатор като онзи за който разказа, няма и помощник Шериф който да следи крими-контингента да е изолиран от Обществото. Тука в нашата джунгла бродят една шепа тикви ( обикновенно 240 като бройка ) , който започват много да се кахърят за живота на останалите в джунглата само когато има избори а след това онази шепа тикви ги обхваща колективна амнезия която също като по традиция трае до следващите избори. Положението в джунглата е неспасяемо и е на режим свободно падане. Изобщо всичко е една такава жалка картинка че просто не е нужно да се коментира. Само ми е жал и мъка за всеки един ненужно изгубен живот я жертва на убиец , я жертва на катастрофа ( а виновния отцелял ) ... тъжна история , но по-тъжното е че тази история я виждаме и си я предаваме от уста на уста само ние които сме в ниското. Онези 240 тикви им е през .... жалко!

Свят ми се зави от лицемерието на съда и от начина, по който тълкува законите в България. Значи, можеш да убиваш някого, като го правиш мъчително бавно и го караш да се гърчи от болки, напр. - режеш го парче по парче, задушаваш го малко по малко или да го дереш жив. Но да не си помислите, че това е жестокост! Не бе, ама изобщо не! Значи, може да си садистичен убиец, но в никакъв случай не си жесток! Евала! Тия ще оправдаят и касапите от ИДИЛ!

Смешници! Мафия ...

След 30 години за убииство ще се дават пари, за да не убие отново

тоя не се ли беше хвалил че някакви комунисти го пазели???

тОВа , не трябва да се "политизира".. КОЙТО И ДА Е ЗАД НЕГО - Е СЪЩО ПОРЕДНИЯ ПРЕСТЪПНИК ..КАКЪВТО Е САМИЯ УБИЕЦ , А И САМИЯ СЪДИЯ ... ДОСТА ХОРА ТРЯБВА ДА "УВИСНАТ"..КАКТО КАЗВА ЕДИН ПО-НАДОЛУ ...!!!!!!

Вижте какво и 19 години да излежи пак си е огромно наказание. Въпроса е, че на втората година ще е помилван. пп. честно казано 19 или доживотен затвор са абсурдни наказания. Бих казал по скоро наказание за нас дори. Човек с доказани антисоциални действия ще го храним 19г. Между другото издръжката на затворник в България е около 600 лв. И за какво, той ще излезе (ако излежи до край) като пенсионер или в предпенсионна възраст. Този човек колкото и лош да е бил преди това, сега го обричаме да е пиявица на обществото до края на дните си.

значи ако ги убива хладнокръвно и без злоба може и да не лежи........

да позная: след 6 месеца ще обжалва и присъдата ще бъде намалена на 6 години, след 12 месеца ще бъде намалена на 3 години и след 18 месеца ще излезе за примерно поведеие.

Поредното безумие на българският съд. Кога ще мога да видя очите на съдията?

Това трябва да е доста сериозна мотивация за господа "РОМИТЕ"... ИДВА У ДОМА ТИ ЕДИН РОМ ..ОБИРА ТЕ ... ИЗНАСИЛВА ТЕ /АКО СИ ЖЕНА ДЕ..:)/ , НАКРАЯ ТИ УДРЯ ДВАДЕСЕТ ТОЯГИ НА ГОЛ ГРЪБ- И АКО НЕ УМРЕШ .... ТРЯБВА ДА СИ ЩАСТЛИВ... А ТОЙ- АКО УМРЕШ- ЩЕ ТЕ Е УБИЛ ПО ОБИКНОВЕН НАЧИН- И Я ПОЛУЧИ НЯКОЯ УСЛОВНА Я 2-3 ГОДИНИ...

Даживее Българската НЕправораздаваща система!

Каква е разликата между: "особена жестокост" и "особено мъчителен за жертвата начин"?

С колко в евро дръпна съдията напред? Предположения?

ПОНЕ 50 000 ЕВРО.. ТОЛКОВА КОЛКОТО ДА "УВИСНЕ" СПОРЕД МОЯТА ПРЕДСТАВА ЗА ПРАВОСЪДИЕ...

"Наказанието се налага с цел да въздейства за поправяне и превъзпитание, а не с цел мъст..." Я,по-добре да го пратят на Хавайските острови да се поправи човека,все пак.

за този -смурт...не да го храниме с години от нешите дануци и да го чакаме да се промени и превузпита *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

В тая загубена страна няма закони. Пълен абсурд!

мМММ , ИМА ИМА ЗАКОНИ .. Я ПРОБВАЙ СЕ ТИ ... ДА ВИДИШ.. ЗАКОНИ НЯМА ЗА МАФИЯТА НАРИЧАЩА СЕ СЪД , ПРОКУРАТУРА , ПОЛИЦИЯ , ПАРЛАМЕНТ , ПРАВИТЕЛСТВО.. ПОЛИТИЧЕСКИ ПАРТИИ - НАЙ ВЕЧЕ.. ЗА ТЯХ НЯМА ЗАКОНИ.. ЗА ОБИКНОВЕНИТЕ- СИ ГИ ИМА ...!!!!!!!!!!!!!!!

кой има наглоста да определя "еди колко си" години затвор за тежко престъпление като предумишлено убийство, за такова нещо наказанието трябва да е само едно - СМЪРТ (и в случая - по особенно жесток начин). Егати правосъдието, то по-добре без него!

Абе какви са тези Закони? Тои е убил умишлено. ??????????????????????????????????? Смърт или доживотен.

ами ако убият децата на тия от апелативния съд по "не особенно жесток начин" дали присъдата ще е същата.

Доживотен затвор и условия мъчителни за убийците...Карбовски ли го защитаваше тоя изрод в едно от предаванията си?

Явно са говорили парите...

Първа инстанция - До живот Втора инстанция - 19 години Трета инстанция - 6 години Приспаднато лежано . - остатък 4 години . Добро поведение - 1.8 2.4 години остатък .

Освен това не е извършил престъплението с особена жестокост, а само по особено мъчителен за жертвата начин. Добре бе това пред какво същество "съдия" и какъв "съд" минава? Пълна подигравка. Съдията съгласил се с това трябва да бъде убит по-мъчителен начин без жестокост...