272-ма души лежат в затвора заради катастрофи

272-ма души в момента излежават присъди за транспортни престъпления. От тях обаче само четирима са затворниците, които ще прекарат в килия над 10 години.

Обратно в новината

Коментари - 272-ма души лежат в затвора заради катастрофи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Максим Стависки защо не получи присъда от 5 до 15 години, а още на следващата година си гълчеше гъза по леда в Москва?

Г-жо Редактор, бихте ли уточнили "Най-малко - четирима,(???) са затворниците, които ..." Значи ли това, че като броите веднъж ги изкарвате четирима, веднъж петима например, или броят им е дробно число. Това първо. И второ без да имам амбицията да правя граматичен анализ сутрин рано, но тази запетайка преди драснатите от мен въпросителни в скобките не Ви ли е в повече? Или и там важи правилото най-малко пет запетайки?

"Най-тежките санкции, които предвижда Наказателният кодекс по дела за катастрофи, са за причиняване на инцидент в пияно състояние или когато е причинена смъртта или нараняването на повече от двама души, или на пешеходна пътека. Законът приема това като деяния по непредпазливост и санкциите са от 5 до 15 години. " Докога сядането зад волана пиян ще бъде неумишлено убийство?! То си е чисто умишлено.

Квалификацията "умишлено" , за каквото и да е действие, не се прави въз основа на това, дали извършителят е употребил алкохол или не! Това не оправдава престъплението, но не може едно убийство при катастрофа, да се определя като по "непредпазливост", а ако водачът е пил - като "умишлено".Освен това, не винаги виновен за една катастрофа е пилият водач! Има десетки ситуации на пътя (и катастрофи), които човек не може да избегне, въпреки че е "росна китка".

272 души в затвора - показва колко ефективно е законодателството и КОНТРОЛА В МУТРЕНСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.

даааа....максим ставииски...а другото шампионче-с куфарчетата, каде ли си излеява присадата сега,или и то е "наше момче"? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе журналисчета недоучени. В затвора не се ЛЕЖИ а се ИЗТЪРПЯВА НАКАЗАНИЕ. И у вас си лежиш на леглото и на плажа също лежиш. Тва значи ли че някой ни е осъдил да лежим?

не са виновни шофиорите а тапите мизерницо дето пресичат неправилно

Аз съм егоист. Затова не шофирам. Ползвам тролеи, автобуси, таксита. Нека някой друг да гние в дранголника. До сега не са осъдили за катастрофа някой, който кротко си е чакал на спирката тролея или кротко си е седял в автобуса (не на шофьорското място).

Да но има някой от кротко чакащите на спирките, преселили се в отвъдното не по тяхна, а по мутренска вина в мутренска БЪЛГАРИЯ.

Има не някой, а някои!

Доообре, а има ли статистика кой от инструкторите е най-корумпиран, или пък по колко пъти един и същи джигит е давал рушевет на полицай... Не мога да разбера всички се правят на тъпи ли, какво изобщо се случва... всичко тръгва от там, че книжките след 98 година не се изкарват ами се КОПУВАТ, и вместо да ги късат им дават свидетелства за убийци. А като добавим и корумпираните катаджии дето карат часни коли за по десетки хиляди и резултатът е това - едни балъци зад решетките и почернени семейства....

абсолъутен неграмотник ! не копувам,а купувам,ясно ? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Извинете само да попитам: Максим Ставииски на колко години е осъден???? Абе вие луди ли сте? Скапана държава сме ако мога аз бих и драснал клечката още днес

absolyuten negramotnik ! ne KOpuvam,a KUpuvam,yasno ?

17 - с наказание между 5 и 10 години, а убитите 2600. Браво бре, това е правосъдие.

За шофиране с алкохол трябва да има драконови присъди.

За 15 години американската армия има по-малко жертви в Афганистан отколкото в България са жертвите на ПТП..Кво излиза?По-безопасно е да си войник в Афганистан отколкото шофьор в България?

Криви са ти сметките, защото не взимаш предвид колко са шофьорите в България и американските войници в Афганистан.

За доказани надеждно престъпления от подобен характер, трябва да лежат по 30-40 години, а в случаи с повече жертви(над 2) трябва да е доживот присъдата!!! Мангалите убиват българи по пътищата при катастрофи, карайки пияни без книжки-лежат по 2 години и започват отново!! А българите намаляват и оскатяват не само физически, а и духовно!! България с тези темпове на стопяване, само след 30 години ще бъде Мангалия!!

Като лежат има ли кой да ги преобръща.

TIREX

а двете жертви момче и момиче убити на тротоара на бул. българия пти безумна "гонка в 2 посреднощ от прокурорското синче - даже книжката не са му взели.. Смрад!

Точно този случай е показателен

Войната по българските пътища няма никога да спре ,след като се раздават такива леки присъди.Убиецът Ставийски с условната си присъда е позор за българското правосъдие!

И като си направиш сметката,разбираш,че освен във фрапиращите случаи,`дето има убити сумати народ,едва от три години са почнали да се дават "едни присъди",заради шума който вдигат хората с протестите си...... Е,има 270 и кусур осъдени........ Не всеки е баровец,или негово синче,нали....... И тук възниква въпросът!!!! Защо след като твърдим,че жените са най лошите шофъори,почти няма жертви-пешеходци,или тежки катастрофи,причинени от тях.???:):):))))))))))

Най-тежките санкции, които предвижда Наказателният кодекс по дела за катастрофи, са за причиняване на инцидент в пияно състояние или когато е причинена смъртта или нараняването на повече от двама души Когато обаче не е само едно от двете, а и двете - присъдата е 2 години условно. Изтърпявана в Москва.

272 от 10 хиляди лежат по затворите. Е това за хвалене ли е? 1) Къде са останалите 9728 престъпници! 2) Защо затворените лежат? Едно време, поправяха пътища и язовири, сега лежат.

И аз това викам. Да ги пратим да чистят дъното на язовира.

А къде са другите - дето си платиха и се отърваха, а? Спомнете си например, кънкьора Максим Стависки...Или депутата Борислав Великов...

Идиотите не четат dir a.

И какво,да ги съжалявам ли..на всички мястото им е там...само че присъдите им са малки..на всички до един

и на тебе : дано блъснеш циганин с 5 свидетели цигани, да те видя как ще се чувстваш и колко години ще си дадеш

да се прояви не след, а преди да стане нещастието!