Надзирател: Вътрешен човек не е помогнал за бягството

От 10 години сигнализираме отговорните институции за недостига на служители в местата за лишаване от свобода.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това със затворите е отживелица. Който направи престъпление от по лек характер трябва да работи принудителен тежък труд , а за тежки престъпления,да се убиват хуманно с отрова.

Да лъжем колкото можем.

Точно снощи гледах по NG за два руски затвора - Черният делфин и Владимировски централ. От там и г*за да си съдереш бягство няма. Да го гледат и нашите палячовци и да почерпят опит от руснаците.

ами да искаш по-голяма заплата за да Nе си корумпиран, значи си корумпиран и в червата.

дир, оправете си заглавието. надзирателя казва че бягството не е станало с вътрешен човек, а не обратното както е написано в заглавието.

е прав, доколкото гледа от "камбанарията" на надзирателите, а заглавието на статията се оказва, че НЕ Е ГРЕШНО, въпреки неговото твърдение! ТОЗИ вътрешен човек Е ЯСНО, ЧЕ Е "високопоставената" Цецка Цачева, която е ДЛЪЖНА ДА СИГНАЛИЗИРА ПРАВИТЕЛСТВОТО (на "светилото" Борката), парламентарната "мента" Цвъцко с неговата ГРОБ и съответно с техните "реакции" на сигналите, да измени правилниците и наредбите за излежаващи присъди с различни категории на опасност, като за особено опасните да има ДУБЛИРАНА ВЪОРЪЖЕНА ОХРАНА ОТ НАДЗИРАТЕЛИ!!! КАК МОЖЕ в "най-модерната" демокрация (САЩ) ОБИКНОВЕНИТЕ ГРАЖДАНИ на страната да получават право и да носят оръжие (УЖ ни служат "за пример"), а в България дори надзирателите СЛУЖЕБНО И РЕГЛАМЕНТИРАНО НЯМАТ ПРАВО (хайде НЕКА е НЕЗАДЪЛЖИТЕЛНО) да носят оръжие!!??? Затова ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДАТ ОСТАВКИТЕ (и премиер, и МВР-шев, и правосъдния министър, и надолу "по стълбицата" НА БЕЗГРИЖИЕТО) !!!

Надзирателите, на сила ли ги държат на работа??? ЩОМ НЕ ИМ ИЗНАСЯ ДА НАПУСКАТ!!! Истината е работят 24 часа, 48 почиват. Получават осигуровки от държавата, пенсионират се на 50 години! Два дена когато не работят лепят плочки или гипс картон или такси и нещо си... данаци не плащат щото ги осигурява държавата... ЧИСТАЧКАТА да я направим министър на въррешните работи!!!

истината е, че има нещо гнило в дания, а в българия всичко си е наред. оказва се, че системата, която използват престъпниците е в пъти по-добра и ефективна от тази, която уж се използва за борба с престъпленията. още може да се каже, че двете системи не се конкурират, а просто се допълват една-друга съвсем либерално.

Аз ли не разбирам или нещо в текста е сгрешено? Слушах този надзирател и помня ясно твърдението му, че вътрешен човек НЕ Е замесен. Тук в цитатите от интервюто пише същото, но според заглавието вътрешен човек Е замесен. Кое е вярното?

х-фаил...,,истината е някъде...навън,,...!!! прав си!!!

да прав си казве че вътрешен не е замесен, но го казва по следния объркващ начин: "Мога да се обзаложа с вас, че бягството не е станало чрез вътрешен човек"

защо тези които обслужват закона и държавата -,,съдии,прокурори,парламентаристи,полицаи,надзиратели,, прокарват искането за по високи заплати с ,,довода,, че ,,виждате ли ,така няма да сме корумпирани,,...!!! не разбрах...??? тогава всички ,,бедни,, ли са ,,корумпирани,, ??? или заеманите ,,позиции,, от вас ви дават възможност да сте ,,корумпирани,,...!!! срамно е да се иска по този начин повишение на заплатата!!! не се учудвам тогава че имаме такова отношение към крадците...!!! съдят ги с мисълта,,ако бях на неговото място и аз щях да крадна,,...!!! корупцията и подкупите са ,,кражба,, и даже по лошо...!!!

annybody

В яловия си опит да си анонимен чрез характерна пунктуация: 1. никой НЕ те чете; 2. "ха-ха" е очевиден белег на ялова мисъл

цеца и радев също са виновни и трябва да подадат оставки, ако имат морал разбира се. Да чакаш бащицата да ти поиска оставка е детинско. Пък ако смятат, че не носят отговорност за министерствата си, за какво изобщо са ни министри?

Още ли Българите не са разбрали че ДС + Мутри+ БКП (БСП), си имат паралелна държава, със полиция ,затвори, съдилища , университети,болници,банки, депутати , всичко неоходимо за да съществува една държава в държавата . Така че не се чудете и си чешете писалките на вятъра.

Какво се правят на ударени...не са искали да ги спрат, уредено е било бягството. Колко са избягалите от Белене и Скравена...

Да направят един супер затвор, например този в Белене, с голяма сигурност, с добре обучен, достатъчен и високоплатен личен състав. Там да държат убийци, иьнасилвачи, извършилите въоръжен грабеж, опасни рецидивисти и т.н. Там е голямата опасност. За другите, с леките присъди, дето работят по града и си ходят в домашна отпуска, не са нужни нито супер-затвори, нито толкова много, нито толкова супер подготвени и супер платени надзиратели. Диференциация му е майката.

И този затвор да е далеч от населено място, в открита местност, където даже някой да успее да избяга, да не му е възможно да се скрие. Но едва ли ще стане. Нашата немарливост е пословична, а случи ли се нещо, вината винаги е някъде другаде.

Че е вътрешна работа си го знаем от самото начало. Малко хора обаче знаят, че някои от надзирателите в затворите са битер затворниците.... А колко от тях са свързани с престъпните групировки и изпълняват поръчките им - един Господ знае....

Частни затворчета му е майката и да си ги построя с евро субсидийка върху приватизиран общински имотец

То както е тръгнала държавата, скоро време половината от населението ще трябва да е в затворите, а другата да ги пази...

Да гласуват за БКП/БСП и Кони от Крушевица и те ще превърнат отново цяла България в затвор.

Държава имахме при Тодор Живков. А тези, коити сега се правят на управници са едни жалки турско-американски мекерета. Лъжливи и крадливи. При бай Тошо отдавна да бяха разстреляни!

Бас държа че ти дори не си бил роден по времето на бай ти Тошо, така че по полека.... Не бяхме нито цъфнали, нито вързали... Беше си същата кочина, само дето беше по прикрито...

Каква държава, какви 5 лева? - армията ни беше под директното командване на СССР - външната ни политика беше определяна от СССР - икономиката ни се крепеша на дотации пак от СССР и се структурираше според нуждите на СССР. - Поголовно подслушване и следене - дефицит на основни стоки, включително тоалетна хартия. - главното условие за успех беше верността към партията. - животът, образованието, кариерата и всичко останало, зависеха от полуграмотни партийни секретари и квартални деятели на ОФ. Ако на това му казваш държава...

По времето на соца произвеждахме всичко в големи количества .Но по линията на СИВ бяхме длъжни да го споделяме с други братски държави понякога и като помощ. Компенсирахме с голям износ за валута.Голяма час от произведеното от нас и дарено като помощ за братски страни от третия свят се дотираше от СССР Май ти неси живял тогава това което е построено тогава още го разграбват и не могат да достигнат поизводството от преди 1989 г.

Никакъв по-голям брой служители в затворите няма да спаси системата. Истината е, че каквито са началниците-такива са и служителите-подкупни и подвластни на дребните рушвети. Дали и кога това може изобщо да се промени-Бог само знае.

Цяла България им се подиграва за некомпетентността, а той се бил срамувал от работодателя си! Ами, явно някъде не се справяте, бе момчета! Пък като не ви харесва що не отидете някъде другаде да работите? На мен като не ми харесва при един работодател отивам при друг.... когато заплащането не е на нивото, което очаквам..... си търся ново местенце..... Честно казано и аз съм разочарована от образователната система, здравната, съдебната, изпълнителната .... За това дрешките в куфара и Терминал 2! Нищо ненормално не се случва!

"Цяла България" кога е лежала в затвор та знае компетентността им? На базата на какво давате такива изявления?

На база действията на чистачката! На база факта, че бегълците имат оръжие! На база на това, че в затворите цари анархия, внасят се наркотици, телефони и какво ли още не! Какво друго ви трябва?!?!?!?! И това сами си го признават! Ако това е некомпетентност.... здраве му кажи!

На базата на факта, че двама главореза са на свобода и то през парадния вход/изход....

Частни затвори, като в щатите. И персонала ще стига тогава, и стачки няма да има.. И избягали затворници няма да има, че ще бъдат глобявани частниците, а не като сега - няма виновен

тъп и нагъл

Защо да няма виновен? Има виновен, но се е покрил и дума не казва. Когато е за хвалене трима борци шампиони не могат да го свалят от микрофона, а сега го няма, а селската пръчка рабфаковска се прави на проверяващ.

Пий още едно кафе и се пробуди, бре, човеко! В статията ти пише точно обратното на заглавието, дето си го турнал най-отгоре! "Мога да се обзаложа с вас, че бягството не е станало чрез вътрешен човек, допълни той. А?! Туй, дето го е казал човекът, и онуй, дето ти си го цвъкнал като заглавие, май са в пълно противоречие?! От едно интервю пак на фейк го докарахте ... ((((((((((((((

Същите сте като катаджиите, за пари сте готови и свирки да правите!!!

Надзирателите признават сред тях има и такива, които играят в комбина със затворниците. Това е достатъчно за да разберем че сте им викнали и такси на избягалите. Не казват колко процента от състава на охранителите е корумпиран, но ние си правим изводите и те са над 80%.

Кой разпалва омраза между българите? Дир вие какъв сайт сте? Добрият отговор е "неграмотен"!

Кои са главните новини в дира днес,веллика събота"? 1. "чистка".... 2."саккции".. 3."нападнат в затвора"... 4. "отровен"..... 5."показен разстрел".... 6. "призрачен"... Това са главните новини, ако не вярвате -вижте!

Най-доброто наказание е да не им се обръща внимание!

... Мога да се обзаложа с вас, че бягството не е станало чрез вътрешен човек... дир, дори когато грешите - стe прави... винаги пръви & прави!!!

дирЪ, Човека Ви казва, че е сигурен в колегите си и вътрешен не е помогал, Но от заглавието Ви е точно обратното!?

Куче ухапа човек- не е интересно. Ще кажат после малка грешка и ще го оправят... Така работим ние в дирника или кинефа...